Presidentkandidaten Tulsi Gabbard favorit.

5
1638
Tulsi Gabbard - Pressfoto: US Congress, Public Domain
Tulsi Gabbard – Pressfoto: US Congress, Public Domain

Presidentkandidaten Tulsi Gabbard är i alla fall min favorit. Med henne skulle vi få en fredligare värld och USA skulle kunna använda pengar till de stora inhemska problemen, den stora reella arbetslösheten på 20 %, den utbredda fattigdomen och den eftersatta infrastrukturen.
Om hon mot förmodan blir vald kan man fråga sig hur länge hon kommer att leva om hon verkligen försöker genomföra sitt program. En del undrar rentav hur länge hon kommer att få leva.

Nedan en artikel i Zerohedge.
som jag översatt.

 


Rep. Tulsi Gabbard sa på söndagen att rapporter som hävdar att pro-Putin-anhängare ger hennes presidentkampanj en skjuts är ”falska nyheter”, men hon tillade att konflikten med Kreml inte är produktiv. Då hon talade med ABC:s George Stephanopoulos sa Gabbard att försämrade relationer med kärnvapenländer som Ryssland och Kina ”har fört oss till en mycket farlig punkt”, rapporterar The Hill. Hon tillade att om hon valdes skulle hon ”stoppa dessa kontraproduktiva och slösaktiga krig för regimbyten,” och hon skulle ”arbeta för att avsluta det nya kalla kriget och kärnvapenstriden. ”Som president kommer jag att avsluta dessa kontraproduktiva och slösaktiga krig för regimskifte, arbeta för att avsluta detta nya kalla krig och kärnvapenstridigheter … och investera dessa resurser på att betjäna det amerikanska folks behov”.

På fredagen 17/5 publicerade Daily Beast en historia som hävdade att Gabbard ”snabbt blir toppkandidat för demokrater som tror att den ryska ledaren missförstås”, baserat på människor som hade donerat till hennes kampanj. Daily Beast.

I söndags frågade ABC:s Stephanopoulos Gabbard om Beast-artikeln och noterade att hon träffat den syriska presidenten Bashar al-Assad, liksom hennes försvar mot Rysslands militära närvaro i Syrien och hennes kommentarer som tyder på att ryska valstörningar var i nivå med amerikanska runt om i världen.”Är Putin ett hot mot nationell säkerhet?” frågade han.

”Det är synd att du citerar den här artikeln, George, för den innehåller en hel del falska nyheter. Vad jag är inriktad på är det som är i det amerikanska folks bästa intresse. Vad är det viktigaste i den nationella säkerheten? Att hålla befolkningen i säkerhet”, säger Gabbard. ”Och det som jag påpekar konsekvent gång på gång är vår fortsatta slöseri med krig för regimskiften som motverkar det amerikanska folks intressen. Den approach som denna administration har tagit för att i huvudsak välja konflikter … har varit kontraproduktiv mot nationell säkerhet.”

Relaterat.
Glädjande besked: Tulsi Gabbard kandiderar som president i USA 2020.
Får Tulsi Gabbard stöd av Demokraternas etablissemang?
Se och lyssna på USA:s presidentkandidat fredskämpen Tulsi Gabbard!
Tulsi Gabbard stödjer Julian Assange.

Föregående artikelVäst och rysk-kinesiska förbindelser: stadier av förnekelse
Nästa artikelVäldiga protester i Jemen och arabvärlden mot USA-avtal om Israel-Palestina
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

5 KOMMENTARER

 1. Gabbard drabbas av fulmedias envetna och fullt medvetna ”guilt by association”-argumentationsfel. Fulmedia, som ägs av den bankmaffia som lever på upprustning och krig, har genom kontrollord och repetitioner definierat Ryssland som ondskan och sig själva och sin flagga som godheten.

  Gabbard har inte gått på den sekterismen, MEN det skiter givetvis fulmedias ägare i. Likväl kan hon vinna på att bli bespottad flitigt som Putinist eller Kina-kramare, tror jag. Fulmedia har försökt mörka henne, men det har tydligen inte gått. Folket älskar henner, t.o.m. mer än bernie Sanders, så nu ska hon få smaka på fulmedias röda, vita och blå stock, men hon kommer bli extremt svår att våldta med dessa lögner.

  Det här är inget vanligt våp, men en intelligent kvinna, till skillnad från de kortsiktiga jubelidioter som styrt USA:s regim hittills in i krig efter krig. Det ser ljust ut för USA:s folk.

 2. Vi kan ju hoppas, men inget tyder väl på att krigarklanen kommer att ge sig för någon president. Vi har ju att göra med massmördare och psykopater av absolut värsta sort här.
  Kriget är väl också basen för den återstående amerikanska industrin och det militärindustriella komplexet som Eisenhower varnade för redan 1961, har sannolikt blivit relativt sett ännu mäktigare i takt med att nästan alla annan industri har flyttat utomlands.
  Gör presidenten inte som krigsgalningarna vill så är det nog träfracken som gäller. Kanske börjar rent av Trump irritera dom genom att inte ha startat några krig ännu.

 3. ”Presidentkandidaten Tulsi Gabbard är i alla fall min favorit.”

  Jag vet inget om Tulsi Gabbard mer än något jag kanske alltför snabbt läst här i bristande intresse. Anledningen är helt enkelt att hon troligtvis inte är aktuell som utmanande presidentkandidat. Vilket jag ytterligare tror beror på hon tillhör den progressiva delen av politikens ambitioner. Jag tror hon hade bättre chans att lyckas om hon varit konservativ. Ser man på den senaste SCB partiundersökningen i Sverige som nu kommit så kan man tydligt se att det är de konservativa krafterna som vunnit gehör hos väljarna. De progressiva krafterna går överlag dåligt med undantag för klimatfrågan där klimataktivismen förmodligen skrämt upp väljarna till mer eller mindre total underkastelse. Men jag är inte förvånad därför den mediala kampanjen har varit minst sagt omfattande. För att återgå till USA tror jag Donald Trump blir omvald för en andra presidentomgång. Det gick bra för Trump med statsbesöket i England igår. Men sämre för SVT Public Service som förutspått ett totalt misslyckande och tvingades därför idag göra en pudel.

  ”– Jag är säker på att vår gemensamma värdegrund och delade intressen kommer att fortsätta ena oss. I kväll firar vi en allians som har försäkrat säkerhet och välstånd för våra invånare i årtionden, och som jag tror kommer fortsätta i många år, sade drottning Elizabeth under sitt tal.”

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-pa-bankett-med-drottning-elizabeth

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/scb-resultatet-for-juni-2019

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here