Protester igår mot Nato-ceremonin vid riksdagshuset! Rapport från en deltagare.

11
957
Natodemonstration 240318. Bild Hasse Söderling

Både DN och SvD rapporterade om en demonstration då Nato-flaggan hissades vid riksdagshuset med tal av Kungen, Statsministern och riksdagens talman.

DN skriver ”När kungen hållit sitt tal började en liten grupp demonstranter taktfast skandera ”Nej till Nato” utanför det avspärrade området, från Lejonbacken utanför slottet.

Talman Andreas Norléns och därefter statsministern Ulf Kristerssons tal hölls med demonstranternas rop i bakgrunden.

Demonstranternas rop dränktes sedan i Natohymnen, som spelades medan flaggan hissades, följt av Sveriges nationalsång.” Nato-flagga hissad vid riksdagen – demonstranter störde ceremoni

Natodemonstration 240318. Foto Nicklas Thegerström, DN.

* Som närvarande kan jag rapportera att flera poliser fanns några meter manifestationen. De respekterade rätten till yttrandefrihet. Vi kunde på avståndet på omkring 200-250 meter inte se vem som talade. Norrbron och närliggande delar var avspärrad. ”Folket kunde inte komma närmare än 200 meter från de folkvalda*

SvD rapporterar också om ceremonin i en mer utförlig artikel Kungen låter uppspelt när Nato-flaggan hissas.

SvD skriver i en underrubrik ”Protester möts med tystnad”
Förra veckan fick Ulf Kristersson beröm av Biden. Statsministern beskriver återigen Natomedlemskapet som att ”komma hem”. Som ”stolt medlem i Nato” är Sverige säkrare än förra veckan, försäkrar Kristersson.

Samtidigt börjar en folkhop på andra sidan vattnet skandera: ”Nej till Nato, nej till Nato!”

Några av potentaterna blickar ängsligt åt fridstörarnas håll. I övrigt förbigås protesten med tystnad. Vad annars? Natointrädet ska trots allt säkerställa att meningsmotståndare även i fortsättningen får uttrycka sin åsikt.

Föregående artikelUkraina: CIA:s 75-åriga proxy
Nästa artikelVilken klass stöder den norska och svenska ”vänstern” i Ukraina? 
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

11 KOMMENTARER

  1. Ulf ”rätten till folk….” Kristersson måste ha gjort ett bra jobb av att behaga Genocide Joe.
    Dvärgen fick beröm för sitt sätt att ta hand om genocide Joes dick. Om någon nu tycker detta är ”vulgärt” så vill jag påminna att folkmords påhejare och landsförrädare av Ulfs snitt förtjänar bemötas endast på detta sätt – inget annat! Vi som värnar om Sveriges bästa har ingen som helst respekt för äcklet Ulf Kristensson!

  2. Vad gjorde kungen ens där. Tycker de va konstigt. Dottern Viktoria närvarade med Uffe när svenska flaggan hissades vid organisationens högkvarter. De bra med dessa protester jag gillar sådana. Även om dom EJ hjälper något här vad gäller det förrädarna redan gjort. Men de bra ändå. Jag kan EJ komma över att vi gick in Nato på detta historiskt korkade och idiotiska sättet. Det var så häpnadsväckande KORKAT så kommer ALDRIG förstå de. Krigshetsen, tidspressen, massmedia propagandan, krigskåtheten, ja listan är lång. Det var högförräderi och sossarna saknade ryggrad och bedrog sina väljare. Januari-2022 var Nato HELT uteslutet, det fanns EJ chans. Men April-2022 är saken redan klar och ansökan skickas in i maj. Vilka förrädare och ryggradslösa bedragare

  3. Jag såg det också – tror det var i finska nyheterna, men är inte säker eftersom vi ser SVT också. Översatte åt min sambo Martti att Sverige inte behöver Nato för fred utan Nato behöver Sverige för krig. Martti tyckte att det var mycket bra. BRA GJORT!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here