Putin om faran för Sverige och Finland med Nato-medlemskap

13
2525OBS -HACKNINGSFÖRSÖK PÅ DATORN VERKAR HA SKETT.

Den här videon med förre marinkårsofficeren och vapeninspektören Scott Ritter har jag fått av Catarina, som dessutom översatt den.

https://www.youtube.com/watch?v=3sAtTT0VS1w

Andra artiklar som berör Scott Ritter

När det gäller Europa, sa Putin: Ni är suveräna nationer, om ni vill gå med i Nato, så kommer inte enbart det att få mig att starta krig mot er, det är er rätt, ni har rätt att göra detta. Jag kommer inte att tycka om det, Ryssland kommer inte att tycka om det, och det kommer att kosta något, det innebär att vårt goda förhållande är över, eftersom ni går med i en fientlig organisation. Ni går helt enkelt med i Nato. Men att gå med i Nato är inte casus belli [den händelse som ger anledning till krig öa], vi kommer inte att hamna i krig.

Men det förändrar allt om ni tillåter Natos infrastruktur på er mark, om ni bjuder in Nato att komma till er mark representerar ni nu ett existerande hot. Det kommer att behöva åtgärdas.

Nu kan Nato lösa allt det här genom att säga: “ Åh nej, nej, nej, nej vi lovar i ett skriftligt avtal med Ryssland, att aldrig placera våra trupper på finsk mark, om de inte först attackeras av er. Attackerar Ryssland Finland så kommer vi och försvarar det, men så länge det är fred mellan er så kommer vi inte att placera Natos infrastruktur i Finland. Vi kommer att tillåta den finska militären att rustas upp till den nivå som krävs för att de ska kunna försvara sig, men inget mer. Finland kommer inte att ha franska trupper, och inte amerikanska trupper, de kommer inte att någonting.”

Ni kan förhindra ett krig genom att göra det. Men Nato kommer inte att göra det, och nu kommer Nato säga, att vi inte kan lova att det inte finns några kärnvapen.
Jo det kan ni. Nato kan bokstavligen lova det.


Nato kan sätta sig ner i denna stund och säga
att “vi kommer aldrig att tillåta att kärnvapen placeras ut på vare sig finsk eller svensk mark i fredstid. Återigen, om vi utkämpar krig med Ryssland så gäller inga regler längre, då kan vi installera vad vi vill eftersom vi är i krig. Och vi kan underteckna ett avtal och vi kan använda de metoder som krävs för att verifiera detta, så att Ryssland kan vara säkra på att inga kärnvapen finns där.”

Om Nato vore smart, vilket alliansen inte är, kunde den faktiskt vända sig till Ryssland och säga: ”Även om Sverige och Finland går med i Nato, skulle vi vilja upprätthålla, den kärnvapenfria zonen, som den som finns i Baltikum. Vi skulle vilja upprätta ett program för ömsesidiga inspektioner så att ni kan komma till Finland och Sverige och försäkra er om att vi inte har placerat ut kärnvapen. Vi vill ta hänsyn till orsaken till er oro, dvs att vi ska placera ut kärnvapen, och samarbeta förtroendefullt, för att åstadkomma fred på jorden och samförstånd mellan människorna.”

Men Nato är omdömeslöst, bokstavligen den mest oförnuftiga organisationen på planeten, arrogansen och hybrisen inom Nato är bortom all förståelse, och de kommer inte att lyssna på Putins förslag. Istället kommer de att inta en politiskt hållning som tilltalar tuffa killar, “Åh, vi kan inte lova något”.
Nato är en självmordspakt.

Jag kan garantera dig detta, om Finland och Sverige går med i Nato och Nato säger att vi inte kan garantera att kärnvapen inte kommer att finnas på deras mark, kommer Ryssland att utgå ifrån att det finns på deras mark, och Ryssland kommer att vid behov förstöra Finland och Sverige innan de ens hinner bli förvånade.

Jag menar tänk, att Ryssland varnade Ukraina, för att göra det de var på väg att göra, se nu vad som händer i Ukraina, allt det här kunde ha stoppats av Nato och Ukraina när som helst, om dom hade slutat att spela dumma krigsspel. Ryssland spelar inte krigsspel, för Ryssland är det verklighet, och verkligheten är: “Om Finland och Sverige vill agera på ett sätt som anses vara ett hot mot den ryska nationella säkerheten, då kommer de att få betala priset. Och sen kommer jag tillbaka, tack, tack för att vi räddades från denna mardröm, för Nato kan inte rädda sig själv.”

Nato är bokstavligen det största hotet mot fred och säkerhet i Europa och jag skulle verkligen säga- i världen idag. Det är en organisation som inte har någon legitim anledning till att fortsätta existera, annat än för att främja krig, och det är vad det gör, de är krigshetsare.

Men om Turkiet: Den turkiska uppfattningen var att julikuppen 2016 var en USA-Natostödd kupp mot Erdogan. Nu kommer USA och Nato att säga “Nej, vi hade ingenting med den att göra!” etcetera, men turkarna tror att USA hade något med den att göra, att det var en väststödd kupp mot Erdogan, och du vet, Gülen-rörelsen (islamistisk rörelse öa), och Turkiet har pekat ut grundarna, i Pennsylvania idag och Turkiet har bett att han ska utlämnas, men USA skyddar honom.

Återigen, verkligheten kan vara att det inte finns någon koppling till USA, men den turkiska uppfattningen är att USA och Nato redan har försökt döda Erdogan. Kom ihåg att det fanns en turkisk kommandostyrka som strök omkring på gatorna där. i en turkisk semesterort vars namn jag har glömt just nu, men där Erdogan var på semester och om de hade kommit några minuter tidigare skulle de ha dödat Erdogan, det var deras uppgift. De misslyckades med det, och Erdogan överlevde men det var inte för att dom inte försökte, det var en samlad insats för att döda Erdogan. Erdogan och hans regering tror att USA och Nato var inblandade. Så låt oss uttrycka det så här, om den turkiska ståndpunkten är att “vi vet att de har försökt tidigare, därför kan vi inte automatiskt utesluta att de kommer att försöka igen.”

Föregående artikelVilka grupper bryr sig mest om klimatförändringar?
Nästa artikelLitauen, EU-sanktioner och USA. Vad kommer att hända?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

13 KOMMENTARER

 1. Paul Craig Roberts, f d rådgivare till Ronald Reagan, sammanfattar koncist den viktigaste orsaken till världs- och kärnvapenkrig. ”Unless the hegemony over US, and thereby the West’s, foreign policy that is held by the Jewish neoconservatives is broken, the West and Russia are headed into nuclear war.”

  Ska en väldig liten skara och deras själviska agenda (det historiska agget mot Ryssland) tillåtas sätta hela vår existens i fara? Svaret är självklart givet – avlägsna dessa från USAs och västländernas maktkorridorer och det genast!

  https://thealtworld.com/paul_craig_roberts/war-with-the-russian-federation

  • Veckans argument.. 28 juni 2022.
   Senator Klimov: Sveriges och Finlands beslut att gå med i Nato i global strategisk mening spelar ingen roll.
   Ryssland är en så mäktig militär och politisk makt att Sveriges och Finlands beslut att gå med i Nato i global strategisk mening saknar betydelse.
   Andrei Klimov, chef för Federationsrådets kommission för skydd av statens suveränitet, kommenterade på dagens rapporter om att Turkiet vid det kommande Nato-toppmötet i Madrid kommer fortfarande att stödja Finlands och Sveriges anslutning till den nordatlantiska alliansen.
   Klimov sa också att deltagandet av Rysslands norra grannar i Nato ”inte kommer att förbättra” deras relationer med Ryssland. Klimov, liksom många politiska analytiker, anser att Sverige och Finland fick vissa fördelar av sin neutralitet, och med uppkomsten av militär infrastruktur på deras territorium kommer dessa länder att ”få problem för sig själva”.

 2. Angående Erdogan…
  Så är detta knappas något nytt, om man jämför med tidigare insatser i Italien och liknande för ”att skydda Nato från socialism”.
  En kul konspirationsteori är att trots alla märkliga konspirationsteorier som ständigt dyker upp, så finns det vissa som bara försvinner. Exempelvis försökte jag häromdagen försöka hitta någon av de alla de kul konspirationsteorier om Palme som en gång fanns, med extremt välgjorda dokumentärer och så vidare. Alla finns kvar att hitta, förutom det som av åtminstone mig då sågs som rimligast. Det som handlade om hur Lindblom i Paris fått information om Iran/Contras-affären och berättat för Palme, det som då kallades polisspåret eller Sydafrikaspåret. Där tidigare CIA-Chefen Bush och Säpo-chefen Holmer via agenter och vapen från Sydafrika agenter hjälpt högerextrimistiska poliser i Sverige, en man som senare under mystiska omständigheter dödades i USA osv.
  Jag vet inte om den här stämmer eller inte, men om inte den här teorin, som en gång den vanligaste, inte ens går att hitta på nätet längre, oavsett om denna är fel eller inte, vilka möjligheter har vi då att få reda på verkliga händelser? Exempelvis rörande Erdogan? Och vilka möjligheter har vi att själva lära oss hantera och kritiskt granska information?
  Prova gärna att själva försöka hitta den här teorin…

 3. De neokonservativas hat mot Ryssland används av de anglosaxiska eliterna för det syfte anglosaxerna ändå eftersträvar: nämligen att försvara sin priviligierade ställning vad avser en dominerande valuta. Det privilegiet möjliggör för inte bara Usa utan även EU att importera till fördelaktiga priser trots att fördelen beror på att väst tillåts skapa pengar mer än dom har täckning för och privilegiet upprätthålls med våld och andra orättvisa metoder. Etablissemanget i väst – har på ett eller annat sätt – blivit upplysta om att det gäller vår materiella standard – den gyllene miljardens materiella standard – är hotad. Och inte pga av någon elak oppositionell diktatur utan därför att hela väst lever delvis av ’sedelpressen’ även om det enda som behöver pressas är tangenter på datorns tangentbord. När väst inte längre kan hålla alla andra nere krymper vi till en mer realistisk ekonomisk standard eftersom då folk i andra länder allt bättre förmår konkurrera med oss. Både borgare och socialister i väst känner sig lika hotade och vill inte se sanningen i vitögat.
  För 20 år sen förstod jag hur det ligger till när jag handlade billigt på Biltema och via ebay och förmodligen erhöll mest kinesiska produkter. Jag begrep att vår valuta måste vara övervärderad men det kändes obehagligt att inse för implikationen var ju att det måste gälla hela väst så jag har mest förträngt insikten.

  • Neokonservativa.
   Bra ord.
   Använd det ordet istället för vänsterordet ”höger” som är så vilseledande.

   Neokonservativa det är för mig främst krigshökarna i USA.
   Som svenska Moderater och numera även Sverigedemokrater vill efterlikna.
   Skitdj*lar!
   Kommer aldrig få min röst.

   • Även anglosaxaren Boris Johnson tillhör klart de neokonservativa.
    Tycker jag.
    Labourledaren Tony Blair var precis likadan. En neokonservativ politiker i ett så kallat ”arbetarparti”.

 4. Gummesson i Expressen tror att Hultqvist
  och Linde måste avgå om Turkiet skall
  godkänna Sverige i Nato. De båda har
  haft möten med kurder/PKK, 2021, även
  i Syrien. Båda har sin lojalitet, inte mot Sverige, utan Finland, och Linde är ju skånsk snapphane, skåningar är emot centralmakten, sedan Sverige vann Skåne åter, 1658 i Roskildefreden, underliga identifikationer, med anti-svenska krafter.

  Men hur kan dessa två få bedriva en egen
  politik, med terrorister. Sverige är vildvuxet,
  men alltid på fascismens sida, både vk1 och vk2 höll Sverige på tyskarna, idag Ukraina. Tror de att kurder och tjetjener är
  finska fennomaner, som de skall stödja, som 1918, Turkiet vill ej se en kurdisk stat,
  som kanske blir allierad med Israel.

  Finnarna 1941 ville bli ett StorFinland och
  ta över svenska områden, norska genom
  ett hamnområde vid Lyngenfjorden. Så
  är det med ”rookieststater”, expansion som
  med Israel. Det blir intressant att se hur
  valet går.

  Vietnameserna sysslade inte med terror – brott, 1965-1975, de gick in i Kambodja, och tog ut Pol Pot-tyranniet, 1978 ca, varpå
  Kina gick till angrepp, 1979, Kina var ett
  dårhus då, med samarbete med USA.
  .

 5. Det är mycket enkelt att förstå varför vår värld är som den är, det är girighet och makt. Vi kan dela hur mycket som helst varandra till höger, vänster, neokonservativa, till att hata…
  Till syvende och sist så handlar det om vem som har makten över resurserna. Vi medelmåttor traskar i ”vänster, höger träsket…” Dom som har den verkliga makten är bara nöjda så länge vi är splittrade. Dessa globalister bryr sej inte om vad vi kallar dom, bara dom har makten över resurserna.
  Nu börjar resurserna tryta för västvärlden.

 6. Det är Putin som är själva hotet mot Rysslands alla grannar. För den ryska imperiestaten spelar naturligtvis inte det nordiska natomedlemskapet någon roll förrän den ryske ledaren belsutar sig för ett angreppskrig. Vid ryskt angrepp spelar nordiskt natomedlemskap stor roll.

  Sverige/Finland var före 1809 ett land med huvudstad i Stockholm. Finland ockuperades av ryska imperiet 1810-1918, skilt från Sverige med våld. Bolsjevikkuppen 1917 gav finska frihetssträvanden en möjlighet som togs tillvara, och Finland är en stat med två befolkningar, en finskspråkig majoritet, en svenskspråkig minoritet vid kusten. För Sverige och Finland är natomedlemskap en mycket viktig trygghet. Den ryska björnen kramar ihjäl sina små grannländer en och en, natomedlemskap gör rysk imperialism väldigt mycket dyrare för ryssarna. Natomedlemskap innebär att ryskt kärnvapenhot omedelbart möts med samma mynt, istället för den undfallenhet som så länge karaktäriserat nordens förhållande till imperiet i öst.

  • Nato, som satsar minst 15 gånger mer på det militära, som utvidgats 100 mil längs Rysslands gränser (snart över 200 mil), som utnämnt Ryssland som huvudfiende, som för ett proxykrig mot Ryssland via Ukraina, som godtog statskuppen mot folkvald president i Kiev 22/2 2014, som stött Ukrainas nonchalans mot FN-stödda Minsk 2-avtalet. Ryssland och har alla skäl att känna sig hotat. Dess förståeliga säkerhetsintressen nonchalerades. Men angreppet är folkrättsstridigt. Man kan se att Nato och dess dominerande stater ej strävar efter fred: Sanktioner, vapenexport till starkt USA-beroende, fattiga Ukraina efter statskuppen – det första stora brottet mot europeisk säkerhetsordning detta millenium.

   Nordisk undfallenhet mot Ryssland – som inte hotat Norden eller ställt några särskilda krav. USA/Nato kräver anpassning till USA:s intressen och medlemskap minskar Sveriges självständighet. Förre försvarsministern Mattis meddelade att Sverige inte fick skriva på FN:s kärnvapenkonvention och så blev det.

   Den svenska kolonin Finland erövrades av Ryssland, och blev en rysk koloni. Men med större självständighet under

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here