Rättsprocess mot EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen?

18
1709

En läsare skriver:
En rättsprocess har påbörjats mot Ursula von Ljugen, Max Blumenthal skriver på sin Telegramkanal:

Von Ursula is married to the German doctor Heiko von der Leyen… who is director of Orgenesis, which is owned by Pfizer… the same company that Ursula signed a 71 billion euro contract with to buy an astronomical 4.6 billion doses (10 per citizen)…

Ursula von Ljugen vägrar att offentliggöra sin mailkontakt med Pfizer. Förhandlingar har gjorts bakom stängda dörrar vilket MEP Mike Wallace från Irland starkt kritiserat.
EU är en rutten trädgård.

Presskonferens med de MEP:s som krävt Ursula von Ljugens avgång.

Föregående artikelKonsensus för krig verkar försvagas i USA.
Nästa artikelSka Ryssland åter bekämpa sig själv genom att spränga damm? Räcker det inte med att förstöra sin Nord Stream och spränga sin bro?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Den 17 oktober 2022, tar åter en MEP upp i EU att Ursula von Ljugen omedelbart måste avgå, då hon nu är under utredning av EPPO.
  De skall utreda hur det gick till när kontrakten undertecknades mellan Pfizer och Ursula von Ljugen.

  Europeiska åklagarmyndigheten (EPPO) är ett oberoende EU-organ med ansvar för att utreda, lagföra och väcka talan mot förövare av brott som riktar sig mot EU:s ekonomiska intressen, t.ex.

  bedrägerier
  korruption
  penningtvätt
  gränsöverskridande momsbedrägerier
  Eppo inledde sin verksamhet den 1 juni 2021.

  Såväl EU:s institutioner och organ som de behöriga myndigheterna i de 22 medlemsländer som har gått med i EPPO måste rapportera alla brottsliga handlingar som påverkar EU:s budget till EPPO. Även enskilda personer kan rapportera misstänkta fall av bedrägeri eller andra brott.

  • Kan Du ge några konkreta exempel och belopp i hennes karriär och i vilka fall hon fällts respektive friats?

   • Rimligen är hon jävig, då hennes man är vd för ett företag som ägs av Pfizer (läste jag i morse) och borde alltså inte fått göra några vaccinaffärer alls.

   • Läs M:s redovisning nedan ”Johan”! Har funnits att läsa på alternativa media länge för den som vill ha riktiga nyheter i stället för den löjliga MSM-propagandan….

 2. Fråga hur många i Sverige som vet detta?Jag vågar sätta 100lapp mot att det blir kring 90/10procent emot. Ca 10del känner till detta. Samma med dom massiva protesterna i Frankrike där jag inte ens kan hitta en liten notis om de ens.MEN däremot har man ägnat alla program och sidor till grannlandet Tysklands demonstration,där tusental hade samlats för att protestera mot Iran. EU diktatorn borde ALDRIG tillträtt från början,men även när hon tillträtt finns NOLL bra att säga.Endast tvärtom och listan är så lång. Riktig Pentagon docka på de mest förnedrande sättet dessa år,där jag även tyckt synd om henne 2-3gg. Hon är ytterst bedrövlig,och med denna Ukraina krisen ser man detta dagligen. Hon bör försvinna omedelbart nu

  • Jag har sett tiotusentals i demonstrationer mot Nato och att skicka vapen till Ukraina i EU-länder, men det visas inte. För några år sedan visade man 6 personer som demonstrerade i Stockholm mot Iran i Aktuellt på bästa sändningstid, det märks vilket land som USA är ute efter nu.

   Det stör mig också att man inte visar de stora demonstrationerna som varit i både Italien och Frankrike mot Nato och mot att skicka vapen till Ukraina, medan man alltid visar demonstrationer mot Iran.
   Iran kommer vara nästa mål för USA att krossa, men de kommer aldrig acceptera en demokratisk ledare som inte låter dem skövla landet. Det har vi fått uppleva hur de krossade en demokratisk Iransk ledare för att han ville att Iran skulle vara ett självständigt land och få utföra handel och tjäna på sina naturresurser själva. Den demokratin krossade man och satte dit i stället en fruktansvärd diktator Shahen av Iran.

   Man kan fundera över varför USA avlönar pesh merga krigare i Irak, och kräver att de skall bilda en stor armé, skall den armén användas mot Iran.

   F.d. överste Wesley Clark har berättat i en intervju att CIA opererar i Iran.
   Vi vet vad CIA gjorde i Syrien och gör förmodligen något liknande i Iran.

   Professor Mohammad Marandi intervjuas av CNN:s Christiane Amanpour, han svarar skickligt på hennes frågor och vänder dem mot USA:s politik, när hon attackerar Iran för demonstrationerna.
   Han kommer intervjuas i kväll av Vanessa Beeley.

   Han berättar att Nato har lärt upp flera kriminella våldsgäng att göra molotovcoctails och de har angripit flera militäranläggningar med kraftfulla vapen i Iran,
   Dessutom har 24 poliser mördats av våldsgängen. Han undrar vad USA skulle gjort om 24 poliser blivit mördade under ett upplopp.
   Han berättar att de våldsamma upploppen har skett utefter Irans gränser bl.a. mot Kurdistan. (förmodligen som jag tänkt att man förbereder kurderna i Irak mot ett anfall mot Iran). Så USA såg till att skaffa en stor bas intill Erbil i Kurdistan.

   Då tror jag man kan förstå vad som kommer att hända..

 3. Från ”antispiegel”
  Gränslös: Ursula von der Leyens korruption
  Ursula von der Leyen är den mest korrupta politikern i EU. Eller åtminstone den som är mest öppet korrupt. Och media ser det inte som en skandal.

  Ursula von der Leyen, chef för EU-kommissionen, är ett levande bevis på att korruption och inkompetens kan räcka långt i väst. Du behöver bara göra tjänster för ”rätt” personer, vilket Uschi är utmärkt på.
  Även om västerländska medier generöst förbiser detta, är det en stor fråga i Ryssland. Korruption finns överallt, även i Ryssland. Men i Ryssland är det en skandal som orsakar många vågor när någon har stulit några miljoner genom korrupta aktiviteter. Och för det slängs till och med politiker i Ryssland i fängelse.
  Det är annorlunda i väst. Som försvarsminister sänkte Ursula von der Leyen hundratals miljoner i korrupta aktiviteter och alla inblandade låstes aldrig in, utan befordrades istället. Von der Leyen sitter nu på de stora pengapottarna och hon använder dem efter bästa förmåga. Damen överförde över 70 miljarder till enbart Pfizer – naturligtvis utan något anbud, men i samförstånd med Pfizer-chefen i en privat WhatsApp-chatt. Och – en sådan slump – Uschi von der Leyen raderade chatthistoriken i strid med alla regler för arkivering av regeringskorrespondens. Men pressen ser ingen betydande skandal i detta.
  Det stör inte heller någon att Uschis man av en ren slump har varit medicinsk chef för ett läkemedelsföretag sedan 2020, som – helt av en slump – också vill tjäna pengar på mRNA-produkter som Uschi gjort socialt acceptabla i kölvattnet av coronapandemin.
  Vad medierna i väst inte bryr sig om rapporteras öppet i Ryssland. Nu har den tidigare ryske presidenten och premiärministern Medvedev ironiskt nog kommenterat på Telegram. Jag översatte hans inlägg och ska sedan påminna om Uschis ”vackraste” korruptionsaffärer.
  Start av översättning:
  Om Ursula och Olaf
  Moster Ursula von der Leyen köpte 4,6 (!) miljarder doser Covid-vaccin för 71 (!) miljarder euro av läkemedelsföretaget Pfizer med oförskämd entusiasm. Det är tio doser vaccin för varje EU-medborgare. Skalan är hisnande. Men förståeligt. Hon är gynekolog, chef för en viss EU-kommission och nu representant för Big Pharma. En bländande, modig kvinna. Hon är inte rädd för någonting.
  Européerna vet inte hur mycket av denna astronomiska summa eurokontanter som fick två smarta personer: gynekologen och EU:s premiärminister tillsammans med sin man (som råkar arbeta i ett läkemedelsföretag).
  Denna verksamhet av Dr. Ursulas verkar inte ens uppröra de toleranta parlamentsledamöterna. Hon förtjänade något bättre – en belöning från de tacksamma medborgarna i Europa.
  Om den rabiata trussen förtjänar Nobelpriset i ekonomi för snabbaste kollapsen av statsfinanserna, då är Ursula von der Leyen nominerad till Nobelpriset i medicin för slöseri med pengar av högsta kvalitet med vacciner.
  Och något annat om den nuvarande nivån på europeiska politiker.
  Nu har tysken Scholz, som efterträder sin flickvän Baerbock i regeringen, slagit in på den smutsiga vägen att anklaga vårt land för att använda hunger och energi i konflikten.
  Det är verkligen inte upp till den tyske förbundskanslern att prata om det. Han borde hellre minnas nazisttiden i sitt land och de 30 miljoner medborgare i vårt land som dog av krig, hunger och kyla.
  översättningens slut
  Nu kommer vi som utlovat till Uschis vackraste fall av korruption. Listan gör inte anspråk på att vara komplett.
  Uschis vackraste fall av korruption: 4:e plats
  Alla i Tyskland minns konsultskandalen. Som försvarsminister överförde Uschi von der Leyen olagligt flera hundra miljoner euro till konsultföretag. De lagstadgade anbuden ägde inte rum och konsulterna, av vilka några tog ut en dagsavgift på 2 000 euro, hade till och med egna kontor i försvarsministeriet, vilket i sin tur representerar den initiala misstanken om ett annat brott: falsk egenföretagare. Dessutom, som tur var, fick Uschis son David ett bra jobb i San Francisco på McKinsey av alla ställen, det företag som fick den största biten av konsultarvoden. En skurk som tycker illa om det.
  För att självbetjäningsbutiken i försvarsdepartementet skulle kunna köras ”som en klocka” anlitade Uschi en dam från McKinsey som fick dela ut beställningarna som statssekreterare: Katrin Suder.
  Katrin fortsatte sedan sin karriär i den federala regeringen och hävdade i utredningsutskottet – precis som Uschi – att hon dels inte kunde komma ihåg någonting och dels att hon inte hade något att göra med de olagligt tilldelade orderna.Du hittar detaljerna här.
  Allt detta skulle man ändå kunna acceptera om konsultföretagen åtminstone framgångsrikt genomfört sina projekt. Men pengarna sipprade som bekant iväg från konsultföretagen utan att ens ett av deras projekt hade blivit en succé.
  Uschi och Katrin kom undan i media, ingen av de ack så kritiska ”kvalitetsjournalisterna” grävde djupt. Eftersom skandalen ändå tog en del vågor togs Uschi ur skottlinjen och befordrades till chef för EU-kommissionen där hon nu kan hantera helt andra summor.
  Detta har inga straffrättsliga konsekvenser, eftersom politikerna har säkrat sig med paragraferna 146 och 147 i domstolsförfattningslagen (GVG) och paragraf 108e i strafflagen (StGB). Enligt § 108e StGB är mutor av parlamentsledamöter lagligt i Tyskland och om en politiker överskrider målet och begår andra brott gäller paragraferna i GVG. Detaljer finns här (§ 108e StGB) och här (§§ 146 och 147 GVG).
  Denna tyska lagstiftning har fått EU-domstolen att slå fast att det tyska rättsväsendet inte är oberoende, som det borde vara i en konstitutionell stat. Detaljer inklusive en länk till domen finns här.
  Uschis vackraste fall av korruption: 3:e plats
  När pandemin startade höll EU en löfteskonferens och samlade in miljarder, som EU ville använda för att förse världen med vacciner, Covid-tester och andra pandemiska prylar. EU-kommissionen har rapporterat om användningen av medlen, jag citerar som exempel ett EU-pressmeddelande från maj 2020 om användningen av medlen:
  Cirka 1,1 miljarder euro genom Coalition for Epidemic Preparedness Innovation (CEPI) för utveckling och distribution av vaccin.
  Cirka 488 miljoner euro via GAVI, Alliance for Vaccines. Detta belopp inkluderar inte de bredare tillkännagivandena som kommer att göras vid det globala immuniseringstoppmötet den 4 juni.
  Nästan 257 miljoner euro genom ”COVID-19-Therapeutics-Accelerator” – ett initiativ för att förbättra utvecklingen och användningen av behandlingsalternativ.
  Mer än 60 miljoner euro genom Foundation for Innovative New Diagnostics (FIND) för utveckling och distribution av diagnostik.
  2,6 miljarder euro genom Världshälsoorganisationen (WHO) för att stärka hälsosystemen.
  15,7 miljoner euro genom den globala fonden för att bekämpa aids, tuberkulos och malaria.
  Minst 700 miljoner euro för nationella forskningsprojekt om covid-19.
  Det skulle ta oss för långt att gå in på alla dessa organisationer i detalj. Men dessa organisationer har alla en sak gemensamt: de kontrolleras alla av Bill Gates som deras största finansiella stödja, och många grundades till och med av Gates själv. Alla pengar som EU samlade in för den globala kampen mot Covid-19, vi talar om totalt cirka 20 miljarder euro, gick till Bill Gates. Du hittar detaljerna här.
  Uschis vackraste fall av korruption: 2:a plats
  Andra plats på Uschis korruptionsträfflista är beställningen av Pfizer-vacciner. Jag har redan nämnt att Uschis man, av en ren slump, har haft en chefsposition på ett mRNA-företag sedan 2020 och det faktum att Uschi diskuterade detaljerna i affären med Pfizer-chefen via WhatsApp och sedan raderade korrespondensen. Därför bör det gå här till en annan detalj av berättelsen.
  Virologen Peter Piot har varit senior fellow vid Bill and Melinda Gater Foundation sedan 2009. 2010 blev Piot chef för London School of Hygiene and Tropical Medicine, som har fått, och fortsätter att finansiera, totalt nästan 190 miljoner dollar från Gates Foundation. För övrigt är Gates Foundation, som betalar Peter Piot (och hans fru också) så generöst, en strategisk investerare i Pfizer och BionTech.
  Under pandemin blev Peter Piot Ursula von der Leyens personliga rådgivare om Covid-19. Det är därför inte förvånande att Uschi hade WhatsApp-chatten med Pfizer-chefen i början av 2021 och sedan meddelade i maj 2021 att EU-kommissionen endast skulle beställa vaccinet från BionTech/Pfizer. Pfizer spolade som bekant kassan med över 70 miljarder, Bill Gates måste ha varit nöjd. Alla detaljer om Peter Piot och hans upptagna fru hittar du här.
  Uschis vackraste fall av korruption: 1:a plats
  Knappt på posten har EU-kommissionens chef von der Leyen tillkännagett Green Deal. Den vill spendera en hel biljon euro (ja, det är 1 000 miljarder) för att bekämpa klimatförändringarna. Dessa pengar går naturligtvis till företag som använder dem för att genomföra projekt som vindkraftverk, solsystem, laddstationer för elbilar, byggnadsisolering, energieffektivisering och så vidare och så vidare. Den påstådda kampen mot klimatförändringarna är framför allt en sak: En mycket lukrativ affärsmodell.
  Det vet Bill Gates också, varför Gates grundade investeringsfonden Breakthrough Energy 2015 tillsammans med andra miljardärer (bland annat Jeff Bezos, Mike Bloomberg, Richard Branson, George Soros och Mark Zuckerberg). Fonden investerar i företag som senare kommer att tjäna stora pengar i den förmodade kampen mot klimatförändringarna om EU:s och USA:s ambitiösa program genomförs. EU-kommissionens ordförande von der Leyen lanserade EU:s Green Deal och USA:s president Biden har också fokuserat på klimatförändringarna i sitt infrastrukturprogram för biljoner dollar. Bill Gates och hans vänner är redo att kanalisera dessa medel till de företag där de har ett intresse, direkt eller genom Breakthrough Energy.
  När det kom till att grunda Breakthrough Energy lämnade Bill Gates ingenting åt slumpen, eftersom han grundade Breakthrough Energy precis som president Obama proklamerade ”Mission Innovation”, där många västländer har gått samman för att samla in pengar för att bekämpa klimatförändringarna. Inget försök görs ens att dölja det faktum att Mission Innovation och Breakthrough Energy hör ihop och att klimatförändringarna bara är en ursäkt för att ge Gates och hans kollegor biljoner i statliga pengar som ska användas på den så kallade kampen mot klimatförändringarna. Det var helt ärligt sagt på den tiden, bara ”kvalitetsmedia” fann det inte värt att nämna.
  Att Bill Gates har störst chans att få de 1 000 miljarderna från EU från Uschi von der Leyens Green Deal är inte heller mitt påstående. Uschi von der Leyen och Bill Gates säger det stolta själva, för de har redan tillkännagett ett partnerskap mellan EU:s Green Deal och Breakthrough Energy och gjort en trevlig liten reklamfilm tillsammans.
  Videomeddelande från president von der Leyen & Bill Gates, grundare av Breakthrough Energy (kunde inte kopiera länken, min anm.)
  Gas- och oljepristak
  Nu vill Uschi von der Leyen driva igenom ett pristak för gas- och oljepriser i EU och en del av projektet bör vara att EU-kommissionen vill köpa 15 procent av gasen som hamnar i europeiska gaslager.
  Uschi har en förmåga att lägga pengar på ett sådant sätt att stora företag går med rejäl vinst, därför kan vi nu med spänning vänta på hur detta kommer att gå och om ett barn eller Uschis man snart kommer att få ett fint jobb på ett energibolag.
  EU-pengar är i bästa händer hos Uschi, vilket hon har bevisat flera gånger tidigare. Hon har också erfarenhet av att radera chattmeddelanden, vilket framgår av konsultskandalen och avtalet om att köpa vaccinerna. Och ”kvalitetsmedia” har för vana att nådigt ignorera dessa saker.
  https://www.anti-spiegel.ru/2022/grenzenlos-die-korruption-der-ursula-von-der-leyen/

 4. Not satire: Von der Leyen presented with Great Reset award
  Gates Foundation utsåg Von der Leyen till en av de fyra vinnarna av de så kallade Goalkeepers Global Goals Awards. De andra vinnarna är Radhika Batra, medgrundare av Every Infant Matters; Zahra Joya, en journalist från Afghanistan; och Vanessa Nakate, en klimataktivist från Uganda.

  Tills nyligen kallades World Economic Forums Great Reset en konspirationsteori. I veckan fick EU-kommissionens ordförande ett pris för sitt engagemang för samma Great Reset.
  Prisutdelningen, som presenterades av Bill Gates och hans ex-fru Melinda French Gates, var inte tänkt att vara satir: Von der Leyen fick beröm för sin roll i köpet och distributionen av Corona-vacciner. Hennes man Heiko är direktör för Orgenesis, som ägs av Pfizer – samma företag som Ursula skrev ett hemligt kontrakt på 71 miljarder euro med.

  ”Det är en stor ära att få det här priset”, sa EU-chefen. Hon tillägnade priset till de miljontals européer som ”hjälpte oss alla att ta oss igenom pandemin”. ”Från forskarna, som utvecklade de livräddande vaccinerna, till sjukvårdspersonalen i frontlinjen. Det här priset är också för dem.”
  https://freewestmedia.com/2022/10/23/satire-von-der-leyen-presented-with-great-reset-award/

  • och årets Stora Kretin priset (oks som Great F**K up priset) går till Ursulu von der Lügenu plus en trio av ”rätta typer”🤣🤣🤣

 5. Det stora verkliga problemet i en rättsstat (jag räknar inte Ryssland till dem) är sällan sittande och regerande politiker, utan de avgångna eller tillträdande; de som hamnar i eller kommer från de alltid lika gömda, dolda och ”bortglömda” lobbyisterna, påverkansorganisationerna och tankesmedjorna.

  Så länge det råder svängdörrar mellan subjektiva affärsintressen (som t.ex. svenska friskolesfären) och stegen in och ut ur politiken, så är detta problem långt massivare och mer korrupt än att ha en make som råkar jobba med vacciner som hela Europa just då behövde.

  Tänk bara på Sverigedemokraternas Åkesson och hans parti som var idogt och massivt emot vinstjakten i den nu intellektuellt havererade svenska marknadsskolan; så – en middag med några lobbyister och hela det partiet blev för detta makabra system som väl 80% av svenskarna är helt emot, av goda, kloka skäl.

  Samma sak i Amerika där många politiker och ”rådgivare” går emellan oljeindustrin, politiken och igen rådgivare i den blodsbesudlade nollpartistaten och diktatur- och terrorstaten Saudiarabien (som aldrig får kritiseras i media).

  Ta upp LOBBYISTERNA och påverkansorganisationerna lika ofta som påstått (och lika odömda) ”korrupta politiker” så löses problemet lättare från två sidor.

  Det är nämligen på den subjektiva sidan man måste börja.

  ”Intresset ljuger aldrig”, som en viss Marx en gång konstaterade.

  • Jaha? På vilket sätt skulle Ryssland vara en sämre rättsstat än det genomkorrumperade Sverige? I Ryssland kan i alla fall höga politiker bli åtalade vilket inte händer i Sverige. Mona Sahlin, Anders Sundström, Carl Bildt med flera har sluppit åtal…Det ringer inga klockor hos ”Johan”? Hitta något land i världen som inte har ett korrumperat rättssystem? Lär bli mycket svårt…

 6. Kommer Ursula von der Leyen att tvingas avgå, och kommer hennes gärningar att utredas?
  Europa har skakats av storskaliga protester under de senaste veckorna, och många politiker och medieorganisationer i EU ser detta som en återspegling av allmänhetens missnöje med EU-kommissionens politik och särskilt dess chef Ursula von der Leyen. Det största problemet är de stigande levnadskostnaderna, de snabba ökningarna av energi- och livsmedelspriserna och Europeiska kommissionens antiryska politik, som har lett till en energi- och ekonomisk kris som påverkar inte bara Europa utan många andra länder som har åtagit sig att ha en nära relation med Europa.

  Alltid angelägen om att visa sitt orubbliga stöd för Washington och London, i sitt tal vid det inledande toppmötet för Europeiska politiska gemenskapen, hälsade Europeiska kommissionens ordförande ett varmt välkomnande till Liz Truss – trots att ingen annan än Ursula von der Leyen anser att den tidigare brittiske premiärministerns politik är en framgång. Som Daily Express noterar möttes talet med en obehaglig tystnad.

  Internetanvändare i EU har kritiserat Ursula von der Leyens senaste löften om att hjälpa Kievregimen ”så länge det är nödvändigt” och förse Ukraina med miljarder och miljarder euro i kredit. Hennes uttalanden har attackerats på sociala medier som ignorerar EU-medborgarnas intressen och önskemål, och användare har krävt att hon avgår.

  Den franske politikern Florian Filippo skrev på Twitter och kritiserade hennes krav på regelbundna subventioner till Ukraina: ”Ursula är helt galen! Lås in henne!”

  I en intervju med Le journal du Dimanche har den tidigare franske presidenten Nicolas Sarkozy anklagat EU-kommissionen för att sakna befogenhet att fatta beslut om vapenköp. Som han förklarade är EU-kommissionen ett administrativt organ, och det är oklart på vilken grund Ursula von der Leyen anser att hon har befogenhet att uttala sig i frågor som rör utrikespolitik eller vapenköp. Bara några dagar efter inledningen av Rysslands särskilda operation i Ukraina meddelade EU-kommissionens president att EU skulle finansiera ”inköp och leverans av vapen och annan militär utrustning” till Ukraina. Européer hör ständigt om behovet av att förse Kievregimen med miljarder euro från EU-kassan för att köpa vapen, och de skyller på Ursula von der Leyen. Nicolas Sarkozy hävdar att EU:s politik i förhållande till Ukraina var alltför beroende av ”upptrappning, irritation och tanklösa handlingar.”

  Den israeliska tv-kanalen i24news och den tidigare socialistiska kandidaten till det franska presidentskapet (i valet 2007) Ségolène Royal har också nyligen kritiserat Ursula von der Leyens hållning. Ségolène Royal hävdar att istället för att hjälpa Ryssland att stoppa kriget, lobbar EU-kommissionens president på uppdrag av USA:s Ukrainapolitik och har i praktiken blivit Natos och Pentagons pressekreterare.

  Utöver kritiken av hennes politik har Ursula von der Leyen också befunnit sig i centrum för korruptionsskandalerna de senaste månaderna. Särskilt sedan början av den europeiska åklagarens utredning av EU-köp av covid-19-vacciner. Allmänhetens uppmärksamhet i samband med skandalen har koncentrerats på rollen som EU-kommissionens ordförande spelade, som, som till och med Dmitrij Medvedev, vice ordförande i Rysslands säkerhetsråd noterade den 20 oktober, ”gick ut och köpte 4,6 miljarder(!) Covid-19-vaccindoser från Pfizer-läkemedel till en kostnad av 71 miljarder (!) euro.” ”Det är 10 vaccindoser för varje EU-medborgare”, tillade han.

  Enligt tidskriften Politico har Ursula von der Leyen erkänt att hon har utbytt textmeddelanden med Pfizers vd Albert Bourla medan EU förhandlade om vaccinköpsavtalet. Två EU:s tillsynsorgan har redan anklagat henne för fel i samband med köpet och kritiserat kommissionen för att den vägrar att tillhandahålla de handlingar som krävs för att utredningen av ärendet ska gå vidare.

  Pfizer-köpet är dock inte den första skandalen som Ursula von der Leyen har funnit sig inblandad i. Det var ytterligare en skandal för tre år sedan, när, kort efter en uppmaning från EU-eliten att ”göra processen att välja EU:s ledning mer demokratiska”, klagade medlemmarna i olika politiska grupperingar över att i början av 2019 valdes cheferna för de viktigaste EU-organen ut vid slutna möten ”i skydd av natten.” Ordförandeskapet för EU-kommissionen gick inte till ledaren för den grupp som vann flest röster i valet i maj 2019, utan ”överlämnades till” Ursula von der Leyen, eftersom Donald Tusk uppenbarligen var nöjd med att han hade gjort sin plikt, informerade journalister i slutet av ett två veckor långt EU-toppmöte.

  Denna politiska bakrumsuppgörelse där positionen tydligt var reserverad för Ursula von der Leyen ägde rum vid en tidpunkt då EU påstås genomgå en ”demokratisk reform”. Sedan 2014 har det så kallade förfarandet för ledande kandidater varit i kraft i syfte att välja en ny ordförande för Europeiska kommissionen. Bland andra krav kräver förfarandet att de kandidater från Europaomfattande partier som vunnit flest röster i valet till Europaparlamentet ska prioriteras vid valet av ordföranden för EU-kommissionen.

  Reservationen av tjänsten för Ursula von der Leyen, dåvarande tyska försvarsministern, var vid den tiden mycket kontroversiell, även i hemlandet Tyskland, både bland politiker och inom expertsamfundet. Till exempel beskrev Markus Söder, dåvarande chef för Kristdemokratiska Förbundet, sina åsikter för DPA:s pressbyrå så här: ”Manfred Weber skulle ha varit en legitim ordförande för EU-kommissionen, hans val skulle ha varit demokratiskt. Det är synd att demokratin misslyckades, och vinnaren utsågs i en bakom kulisserna-affären.” Cheferna för det socialdemokratiska partiet i Tyskland (SPD)-ledda koalitionen, i regeringsställning vid den tiden, motsatte sig också hennes nominering till den högsta posten i EU. ”Beslutet att tilldela ordförandeskapet för Europeiska kommissionen till försvarsministern ångrar alla ansträngningar som har gjorts för att stärka demokratin i Europa, ta hänsyn till medborgarnas intressen och stödja Europaparlamentets roll”, hävdade SPD-ledarna. i ett påstående.

  Betecknande är att Ursula von der Leyen vid den tidpunkten inte ens deltog i valkampanjen, inte ställde upp som kandidat i EU-valet och var förmodligen mest känd för sin antiryska ställning och sitt obestridliga stöd för Washington. Det var med största sannolikhet det stödet som spelade nyckelrollen för att få till stånd hennes nominering som ordförande för Europeiska kommissionen.

  Så, kan man fråga sig, vad gjorde Ursula von der Leyen för att uppnå äran att få den post hon nu har? Hon är dotter till Ernst Albrecht, en högt uppsatt politiker i Christian Democratic Union (CDU), och mellan 1988 och 1992 arbetade hon som underläkare på den gynekologiska avdelningen vid Hannover Medical School. Men 2016 kontrollerade Hanover Medical School hennes doktorsavhandling för plagiat och noterade dess ”uppenbara brister.”

  Efter att ha uppfostrat sju barn kallas hon ofta informellt i sitt hemland som ”Tysklands moder”. Hennes politiska karriär började 1990, när hon gick med i Angela Merkels CDU, och 2005 utsågs hon till sin första ministerpost, som familje- och ungdomsminister i Merkels administration. 2009 utsågs hon till arbets- och socialminister och 2013 blev hon försvarsminister, en post som hon innehade i sex år, under vilken hon var involverad i regelbundna skandaler och ansvarig för kontroversiella beslut. Enligt uttalanden från Tysklands tre huvudpartier (Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna) har många av de 3 800 kontrakt som slöts under hennes ”ledning” av den tyska försvarsmakten från 2014 och framåt (som gäller omstruktureringen av Försvarsmakten och även dess IT-system) verkar ha tilldelats ”rätt personer”, inklusive släktingar och vänner, och vissa kontrakt kan till och med ha inneburit någon form av mutor. Redan 2017 anklagade den tyska tidningen Bild, med hänvisning till en rapport från den federala revisionsmyndigheten, Ursula von der Leyen för att vara påfallande inkompetent under sin tid som försvarsminister, när det avslöjades att inte en tysk ubåt var i drift, och mindre än hälften av dess fregatter och stridsvagnar och bara en tredjedel av dess militärhelikoptrar var i fungerande skick.

  Med en sådan ”framgångsrekord” sågs Ursula von der Leyen redan som en börda för Försvarsmakten och CDU. Eftersom det inte fanns någon lämplig ledig ministerpost i samband med valet, blev hon ”nominerad” till ordförandeskapet för Europeiska kommissionen – ett bekvämt beslut för Tyskland vid den tiden.

  Men allt eftersom tiden gick stod det klart att EU inte kunde förvänta sig att dra någon större nytta av hennes utnämning.

  För Washington, som inte har något intresse av att EU leds av starka politiker som följer sin egen linje oberoende av USA, spelade beslutet att ge Ursula von der Leyen ordförandeskapet för EU-kommissionen 2019 rätt i händerna. Och som ett resultat av detta främjar hon nu inte europeiska medborgares intressen, utan bara Washington, genom att hjälpa amerikanska läkemedelsföretag att göra enorma vinster på att sälja Pfizer COVID-19-vaccinet eller genom att förse det amerikanska militärindustriella komplexet med miljoner på miljoner euro i vapenorder, betalda av europeiska skattebetalare, för att stödja Kievregimen.

  Under de rådande omständigheterna kommer det att bli intressant att se hur Ursula von der Leyens ”karriär” slutar – kommer hon att fällas av resultaten av undersökningar av korruptionsskandalerna som hon uppenbarligen har varit inblandad i, eller efter krav på hennes avgång från regeringens sida. Den europeiska allmänheten, som blir allt mer kritisk till hennes handlingar…
  https://journal-neo.org/2022/10/28/will-ursula-von-der-leyen-be-forced-to-resign-and-will-her-deeds-be-investigated/

 7. Ursula von der Leyen-affären

  Efter en brottsanmälan i Belgien mot EU-kommissionens ordförande tar nu det så kallade SMS-fallet en ny vändning. Domaren som ansvarar för utredningen kommer sannolikt att få tillgång till de hemliga meddelanden som utbytts mellan Ursula von der Leyen och Albert Bourla, VD för Pfizer, åtminstone om de inte har raderats.

  Avtalen om vacciner som förhandlats fram via SMS mellan EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och läkemedelsjätten Pfizers vd Albert Bourla har fått mycket bläck att flöda, inte minst för att många juridiskt kunniga hävdar att EU-kommissionen, som inte är vald, inte har mandat att förhandla i dessa frågor.

  På grund av denna misstanke om förhandlingar ”utanför ramarna” för det undertecknade megakontraktet för vaccinanskaffning, skulle det utgöra ett brott att inte presentera dessa SMS-meddelanden, som juridiskt anses vara administrativa dokument och därför bör registreras. Om de har strukits ska president Ursula von der Leyen, som ansvarig chef för en offentlig myndighet, svara i rätten. Fallet kan avslöja förekomsten av ”en korruptionspakt”, enligt den franska advokaten Diane Protat, men har fått väldigt lite uppmärksamhet i mainstream media.

  Flera alternativa medier har skrivit om de administrativa snedvridningarna i fallet när EU-parlamentsledamöter två gånger utan framgång bjöd in Pfizers vd att komma och förklara sig inför Europaparlamentet. Han tackade ja till den första inbjudan, men avbröt i sista minuten och skickade istället en underordnad, Janine Small. På direkt fråga erkände hon att de inte hade testat om vaccinet var effektivt mot överföring men vägrade envist att avslöja några ekonomiska villkor i avtalet.

  Intressekonflikt? Korruption?
  Sedan oktober 2022 pågår en utredning inom de europeiska myndigheterna.
  Sedan i december inledde BonSens-föreningen ett förfarande vid New York State Court för att få de ökända textmeddelandena överlämnade, eftersom de har allvarliga misstankar mot EU-kommissionens ordförande angående intressekonflikter eller till och med korruption.

  Faktum är att inget officiellt dokument exakt beskriver de officiella villkoren från förhandlingarna om det gigantiska tredje avtalet för köp av Pfizer-vaccin, som omfattar 1,8 miljarder doser, för ett belopp på mer än 70 miljarder euro.

  Något annat som inte rapporterats i någon nämnvärd omfattning av mainstreammedia är att New York Times stämde EU-kommissionen på samma grunder för att få tillgång till textmeddelandena den 25 januari 2023.

  Den 5 april 2023 lämnade lobbyisten Frédéric Baldan in ett nytt klagomål, denna gång som ett brottmål i Belgien, till undersökningsdomaren Frenay i Liège. Hans klagomål hänvisar direkt till frågan om det tredje kontraktet för vaccinanskaffning och det faktum att förhandlingarna uppenbarligen fördes utanför de vanliga ramarna för att förhandla fram den här typen av kontrakt, utan att gå förbi den styrgrupp som ansvarar för att utvärdera anbuden. Ursula von der Leyen har dock inget mandat som ger henne rätt att ingripa i den här typen av avtalsförhandlingar.

  Belgisk lag har en egenhet. En myndighetsutövare som godtyckligt bryter mot grundlagen riskerar fängelse (artikel 151 i brottsbalken). I det här fallet handlar det om rätten att ge varje medborgare tillgång till administrativa handlingar, enligt offentlighetsprincipen.
  Klagomålet är alltså från en privatperson och gäller civilrättsligt ansvar för otillbörlig myndighetsutövning, överskridande av befogenheter, förstörelse av offentliga register, olaglig partiskhet och korruption. Klagomålet syftar därför till att täcka alla eventualiteter.

  Det här fallet är en riktig jordbävning på den europeiska politiska scenen, som redan har drabbats av misstankar om korruption mot EU:s hälsokommissionär Stella Kyriakidou och QatarGate-skandalen.

  Kaos
  Även om EU-kommissionen inte ville låta medborgare, eller ens EU-parlamentariker belysa de (dyra) ekonomiska förutsättningarna för inköp av vacciner, kunde en rättslig lösning hittas på statlig nivå och dess jurisdiktion, i detta fall. Belgien.

  Dessutom ifrågasätter nu ett dussin europeiska stater, inklusive Polen och Bulgarien, inköpspriset för vaccindoser och är oroade över skyldigheten att rekommendera produkter som, förutom omfattande tvivel om deras verkliga effektivitet, inte längre är användbara sedan Covid-19-epidemin fenomenet är över.

  I Frankrike finns 46 miljoner doser kvar på hälsoförvaltningens lager och kommer att gå till spillo. Det finns mer än 30 miljoner doser i Italien och mer än 10 miljoner i Belgien. Ett riktigt slöseri. Hur kan man stödja – eller hur det var möjligt att stödja – tanken att ännu fler doser måste köpas in under hot om att bli stämd för bristande efterlevnad av ett kommersiellt kontrakt … som ingen får se?

  Denna situation har lämnat alla kort till läkemedelsindustrin, främst till Pfizer, som har tagit över tre fjärdedelar av försäljningskontrakten. Detta får Europaparlamentets ledamot Michèle Rivasi, från Europe Ecology-The Greens (EELV), att säga:
  ”Det verkar som om det är läkemedelsföretagen som har hållit i pennan i EU-kommissionen.
  Hon har diskuterat fallet i flera franska medier, som vänstertidningen l’Humanité som har presenterat ämnet på sin YouTube-kanal. Tidningen Valeurs Actuelles tog upp ämnet i en krönika av Patricia de Sagazan. EU:s nyhetswebbplats EURACTIV behandlade ämnet. Sud-Radio riktade också denna nyhet tack vare André Bercoff, som lämnade ordet till Diane Protat och Frédéric Baldan.

  En katastrofal tystnad för demokrati
  Ämnet kunde snabbt gå från såpopera till en stor juridisk och politisk skandal. EU-kommissionens ordförande, som redan har ett turbulent förflutet med det tyska rättsväsendet från när hon var landets försvarsminister, har visat många tecken på nära vänskap med Albert Bourla, inte minst genom hennes man, som arbetar inom läkemedelsområdet.

  De utbytta textmeddelandena måste visas för allmänheten för att inte ytterligare misskreditera EU-institutionerna, kortslutna av von der Leyens önskan att själv hantera denna fråga. EU-institutionerna lider av en uppenbar oroande strukturell svaghet, nämligen att de är alltför exponerade för makten bakom industriella och finansiella lobbygrupper.

  Sedan början av ”hälsokrisen” 2020 har mainstreammedia visat en tydlig inaktivitet i dessa frågor. De etiska reglerna för journalister som fastställdes i Münchendeklarationen från 1971 syftar till att garantera medborgarna objektiv och saklig information om de faror som hotar offentliga angelägenheter och det gemensamma intresset. Dagens journalistkår verkar ofta ha glömt dessa regler.

  Denna tystnad är allvarlig för demokratin och stabiliteten i den politiska sfären i Europa. Medan medborgarnas misstro mot media fortsätter att växa i Europa, skadar denna situation också bilden av EU och dess medlemsländer som inte reagerar på bristerna i de överstatliga institutionerna som nu till stor del styr länderna.
  https://freewestmedia.com/2023/06/02/the-ursula-von-der-leyen-affair/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here