Regeringens proposition om DCA bekräftar alla farhågor

6
196


Utgivarna på Alliansfrihet.se har publicerat en artikel med titeln ”Regeringens proposition om DCA-avtalet med USA befäster bara farhågorna med detta ödesdigra dokument” https://www.alliansfriheten.se/regeringens-proposition-om-dca-avtalet-med-usa-befaster-bara-farhagorna-med-detta-odesdigra-dokument/

Nedan ett utdrag ur det inledande avsnittet i artikeln. Läs hela artikeln!

Regeringen har till riksdagen överlämnat sin proposition om godkännande av DCA-avtalet med USA och ett stort antal lagändringar som krävs för att få avtalet på plats. Motionstiden i riksdagen löper ut den 23 maj. Enligt den plan som ligger ska beslut om avtalet och lagändringarna fattas av riksdagen den 18 juni. För att Riksdagen ska kunna godkänna de beslut som förväntas enligt propositionen krävs i vissa fall att minst tre fjärdedelar av de röstande och mer än hälften av riksdagens ledamöter röstar för det.

… Lagrådet har avgivit sitt yttrande. I det behandlas i huvudsak lagtekniska frågor av underordnad betydelse… Lagrådet yttrar sig bara om de lagtekniska frågorna.

Lagrådsremissen föregicks av att regeringen tillställde ett stort antal remissinstanser en promemoria om DCA-avtalet och lagändringarna. Det föranledde en hel del oro om ökade risker, frågetecken om avtalets innebörd och krav på klargöranden. Genom regeringens proposition har oron inte skingrats, frågeställningarna klarats ut eller erforderliga klargöranden gjorts….

Det mest exceptionella i DCA-avtalet är att det ger amerikanska militära styrkor fri tillgång till det svenska territoriet. Några tydliga spärrar är inte angivna… Svensk kontroll av sådan framfart kommer enligt avtalet inte i fråga ”utan Förenta staternas samtycke”.

Denna obegränsade rätt att röra sig ”fritt” över Sveriges territorium saknar motstycke. Till vad kan den inte utnyttjas? För vilka operationer, transiteringar, baseringar och provokationer, som inte är förenliga med Sveriges nationella intressen, kan den inte användas? Några tydliga gränser är inte dragna.”

Föregående artikelCNN avslöjar hemska israeliska tortyrmetoder på palestinska fångar
Nästa artikelMinskade förväntningar på en amerikansk-saudiarabisk säkerhetspakt
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. DCA avtalet är inte bara djupt odemokratiskt, då vi inte fått ta ställning till detta i någon form av val, det ger också USA möjlighet att ingripa med vapenmakt mot varje yttring av opposition mot deras framfart i framtiden. En uppenbar statskupp av en Quislingregim således.

  • Svensken i all sin naivitet ”såg det inte komma”? Utländsk trupp får utan motstånd lägga beslag på ett område stort som Värmland sammanlagt utan större debatt eller protester? Only in Sweden…Är folk så här indoktrinerade av USA-propagandan och hur är det ens möjligt?

 2. Detta s.k avtal kan endast jämföras med Sveaborgs kapitulation 1808.
  Det ledde i sin förlängning till att Finland blev ryskt.
  Det här DCA-avtalet innebär ju att amerikansk militär besätter 17 flygbaser från Kiruna i norr till Revingehed i söder.
  Det här kommer att utvecklas till att Sverige hamnar under nordamerikanskt förmyndarskap.
  Kommendanten på Sveaborg Amiral Cronstedt blev dömd till döden för att ha överlämnat fästningen till ryssen.
  Vad är lämpligt straff för de ledamöter som godkänner det här avtalet?

 3. Tyvärr är svenska folket så indoktrinerade av Usa propagandan. Jag har också undrat över hur i skogen detta är möjligt. Såg senaste Svt partiledardebatten och bara där blev alla farhågor man hade besannade. Senaste åren de bara titta på Public service och dess kanaler men även Dagens nys, Aftonlögn, ExpressH***N så räcker de. DAGLIGEN och DAGLIGEN under åratal. Sedan lyssna och hör på den högst naiva och korkade höger regeringen som är landsförrädare, där oppositionen inte MINSTA lilla är bättre, inte ens Vänsterpartiet längre tyvärr. Nej detta saknar motstycke det som skett senaste åren tyvärr

 4. Den moderate statsministern i Sverige Ulf Kristersson öppnar för amerikanska kärnvapen i Sverige.
  Behöver det sägas mer?
  Något politiskt etablerat motstånd existerar inte.
  Därför beslutet anses Demokratiskt.
  Inget politiskt parti i Sveriges Riksdag har någon möjlighet att stå utanför Demokratin.
  Förmodligen mister de då både väljare och förmågan till samarbetet.
  För vi vet redan hur de utstöttas parti ser ut.

  https://www.friatider.se/kristersson-oppnar-amerikanska-karnvapen-i-sverige

 5. Ulf Kristersson gör TOTALT bort sej här och han är inte den enda i EU. Medierna är vidrigare än vidrigaste senaste åren. Hur många EU ledare har inte sagt att om Ryssland inte stoppas i Ukraina då fortsätter man högst troligt mot baltiska dvärgarna???Hur ofta har man inte hört detta från både Sverige och Ulf Kristersson upprepade gånger?? Men även av övriga EU ledare runt omkring i EU. Dom baltiska 3dvärgarna är nästa eller även Polen ibland. Men speciellt dom baltiska 3dvärgarna. Om Ukraina vore Nato medlemmar hade dom aldrig blivit anfallna säger Ulf och så många andra. Okej men är inte dom 3baltiska dvärgarna Nato medlemmar?? De har dom varit 20år nu. Även Polen för den delen är Nato medlem. Min poäng är att Ulf Kristersson TOTALT gör bort sej här. Man vet utan MINSTA lilla tvekan att ALLT detta handlar om bara Ukraina. Det har de gjort under 10år egentligen. Så varför då fortsätta mot baltiska länderna som är Nato medlemmar sedan 20år bakåt?? Det är HELT hållet rena lögner. Såhär gör man bort sej hela tiden men folket blir fortsatt intutade med rent SKITsnack desinformation och propaganda. Hade Ukraina varit medlemmar i Nato då hade Ryssland aldrig anfallit säger herr Kristersson IGEN. Din fjolla sluta då skrämma svenska folket med dina EU kollegor att baltiska 3dvärgarna är nästa på tur när du VET sanningen. Detta har ENDAST och HELT handlat om Ukraina. Medierna kan dra åt skogen som blivit krigshungriga krigskåta galningar utan att MINSTA lilla kunna göra sitt jobb seriöst någongång under HELA denna kris. Detta i sin högst vidriga ryssofobiska attacker utan motstycke. Som startade redan 2013-2014 men som HELT gick åt skogen från 2022 utan motstycke. Lögnerna genomskådas av fler och fler runt om i Sverige nu men även i övriga EU. Man försöker HELT desperata att dölja ALLA sina lögner och misslyckanden, genom att fortsätta denna högst vidriga proxyn mot Ryssland efter 26MÅNADER. Vilka hjärndöda ryssofobiska åsnor vi har både i Sverige och övriga EU

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here