Russigate och ännu en smutskastning av Jeremy Corbin. Demokratin?

2
1074

Föregående artikelImpeachment och Irak: Sensationellt medgivande från Nancy Pelosi i skymundan.
Nästa artikelSverige bär stor skuld i kampanjen för att isolera, demonisera och tysta Julian Assange
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. Den växande socialkonservativa och invandringskritiska folkliga rörelsen har startat en ny webbtidning som heter Exakt24.
  På dagens tablå hittade jag en intressant artikel som berör USA:s försök att upprätthålla sin plats på världens marknader.
  Det visar sig att USA uppmärksammat byggandet av Nordstream 2 som ska sammanlänka Europas tillförsel av den viktiga naturgasen för de länder som har mindre del av förnybar energi. Naturgas är förvisso ett fossilt bränsle men skitar inte ned omgivningen på samma brutala sätt som kol och olja.
  Som jag förstår exkluderas USA från den här genom Nordstream 2 integrerade energimarknaden från både kontroll och frihandel på ett sätt som inte kan accepteras.
  USA hotar därför med sanktioner mot Nordstream 2 färdigställande.
  Det här förklarar samtidigt för mig varför Sverige varit kritisk och högst motvillig till gasledningen genom Östersjön.
  Partiet Moderaterna som för mig är det viktigaste för att upprätthålla den transatlantiska länken har tidigare varit mycket negativa till den ryska gasledningen som egentligen är ett samarbete mellan länderna som drar nytta av den.

  Jag har sagt det förut och säger det igen att sanktioner kommer bli allt viktigare i det globala maktspelet. Främst från USA förstås som hittills har den exklusiva ensamrätten att kunna avfyra sanktionsvapnet.
  För mig ett mycket smart vapen som inte lämnar direkta blodspår eller kan fylla förstasidor med fasansfulla bilder men likväl så gott som fullständigt förgöra en försvarslös motståndare.

  https://www.exakt24.se/usa-avbryt-europeiska-energisamarbetet-annars-vantar-sanktioner/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here