Impeachment och Irak: Sensationellt medgivande från Nancy Pelosi i skymundan.

6
1418
Nancy Pelosi

Jan Nybondas informerar mig:

”Hej Anders,

Sensationellt medgivande från Nancy Pelosi hamnar i skymundan:

I sin fäska intervju till CNN gör Nancy Pelosi ett explosivt medgivande som helt hamnar i skymundan därför att debattörerna fokuserar på Trump-åtalet som jämförs med Bush och att demokraterna avstod från att åtala denne. OK, det senare är mycket avslöjande och jag förstår att det händer. Därför skall jag ta denna fråga först. Trump åtalas för att ha satt press på Zelensky för att denne skulle utreda Joe och Hunter Bidens affärer i Ukraina. I kongressens förhör framkom det dessutom att det saknades bevis för påstådd quid-pro-quo, stjärnvittnet Sondland var tvungen att medge att Trump sagt till honom:”Jag vill inte ha någonting i gengäld, jag vill bara att han skall hålla vad han lovat sina väljare: att utreda korruptionen, inklusive fallet Biden”. Det fanns inga bevis för att militärhjälpen bundits till en Biden-utredning och Ukraina fick sin militärhjälp oavsett. Men huvudfrågan som upprör de amerikanska debattörerna är att medan Trump åtalas för ett bagatellärende så avstod Nancy Pelosi och henner kollegor från att åtala George W. Bush för ett illegalt angreppskrig mot Irak. Åtalsfrågan var uppe till diskussion i kongressen år 2006 då Nancy Pelosi blev ordförande.

Det mest sensationella är emellertid det hon säger om upptakten till Irakkriget. Hon ingick i en liten grupp, de fyras gäng som hon säger, som informerades om Saddam Husseins påstådda massförstörelsevapen före kriget. ”Vi fick veta att de inte fanns, vi visste att det hela var en bluff”. Således vilseleddes världsopinionen inte bara av Bush utan han fick hjälp därtill av demokraterna som visste att de påstådda krigsskälen saknades, men demokraterna valde att tiga och lät Bush få sin vilja igenom. När demokraterna således hade hjälpt Bush till det illegala kriget mot Irak kunde de givetvis inte åtala honom senare heller, eftersom det hade framkommit att de själva bidragit och därtill tillåtit amerikanska medier att driva en hysterisk kampanj till stöd för kriget. Det är således inte enbart Bush och republikanerna som är ansvariga utan även demokraterna som inte kan hävda att de saknade korrekt information, tvärtom, de visste mycket väl att kriget byggde på rena lögner. Därtill saknades givetvis FN-mandat.

Om jag inte minns fel sade Göran Persson när det begav sig att han imponerats av USA:s ”bevis” i FN, när kapsylen med potatismjöl förevisades.

Hälsningar,

Jan”

Föregående artikelUniversitetslektor avstängd för kritik av angreppskrig & Israels övergrepp! Nytt exempel på angrepp på yttrandefriheten
Nästa artikelRussigate och ännu en smutskastning av Jeremy Corbin. Demokratin?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

  1. Tacknämligt att få läsa, well spotted!

    Det skulle inte förvåna mig om gamla Nancy blir avsatt från ordförandeskapet och förklarad mogen för ”hemmet” eller värre.

  2. USA hade total kontroll över Irak ända sen desert stormkriget -91 dessutom bombades det friskt och det fanns ett flygförbud norr om 35:e breddgraden för att ”skydda” kurderna.Att Saddam skulle ha skaffat kärnvapen under rådande omständigheter är ett helt absurt påstående och det visste alla som följt dramatiken.

  3. Detta bekräftar att det är samma laglösa krigshökar som styr i båda dominerande partier ”over there”.

    Tillägg: de som får för sig att kvinnor är fredligare sinnade än män borde ta en titt på en historiebok. Kolla i indexet efter Golda, Hillary, Madeleine, Margarett, osv, vad gäller den så kallade ”efterkrigstiden”.

    Att ”hsb” inte är världens vassaste marionett visste vi redan…

  4. Det här visar svart på vitt hur korrupta demokraterna är. Ja, de är sannolikt så korrupta att de frivilligt förlorar valet åt Trump, en gång till, eftersom de vet att Joe Biden befinner sig i utförsbacke – både opinionsmässigt och vad gäller slagförmågan att vinna över Trump – men ändå sannolikt blir den som lyckas samla det demokratiska partiet. Kanske har demokraterna redan bestämt sig för att förlora, eftersom kommande valperiod högst sannolikt leder oss in i en ny recession och de föredrar att låta Trump symbolisera den.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here