Rykte: Officerare från Nato och Sverige instängda i Mariupol. Omöjligt?

8
1979
 1. Veterans Today i USA skriver om detta i en artikel 11 april. Återges nedbantat. Tack för tips Ivan

_________________________________________________________________

Officerare från Nato och Sverige instängda i Mariupol

Sedan Rysslands angrepp  på Ukraina bröt ut har några mycket ovanliga händelser inträffat.

Den aktuella rapporten genom överste Cassad säger att det finns en hemlig NATO-bas under stålverket i Mariupol.
Källor medger nu öppet att det finns en anläggning för tillverkning av biologiska vapen där. Vi får höra att det är något mycket mycket värre än så och vi har en hemligstämplad rapport från Majestic som bekräftar Mike Harris påstående.

Detta publiceras under stor risk. ”Under Azovstals industrizon, som ägs av oligarken Rinat Akhmetov, finns det 24 km tunnlar upp till 30 m djupa. Det finns där en hemlig NATO-anläggning PIT-404 och en hemlig NATO-biologisk vapenlaboratorium där. Det finns NATO-officerare i PIT-404 anläggning, och tunnlarna är utrustade med ett pansarbunkersystem.
Omkring 240 utlänningar påstås finnas i byggnaden, inklusive från Nato och Frankrike. Där finns Främlingslegionens officerare och biolabpersonal och många vakter. ,
Biovapentester utfördes i laboratorierna på denna anläggning.

Tusentals Mariupolbor blev ”marsvin” i dessa tester. Och det var främst västerländska ”specialister” som deltog i dessa omänskliga experiment. Det kunde inte franska underrättelseofficerare och specialstyrkor få ut sina kamrater från Mariupol.

Det är därför Macron kontaktade Kreml så många gånger om ”humanitära korridorer”.
Några franska underrättelsetjänstemän dog i räddningsoperationer.

Officerare från USA, Kanada, Tyskland, Frankrike, Italien, Turkiet, Sverige, Polen och Grekland sägs vara fångade i Azovstals fängelsehålor. USA:s generallöjtnant Roger Clothier, nyligen tillfångatagen av DNR.

Låt oss fokusera på den nuvarande situationen vid Ilych Steel Mill. Det är bekräftat att över 3500 överlevande ukrainska soldater och andra som ännu inte identifierats personligen använder Ilych Steel Mill som en fästning och sista tillflyktsort. Detta stålverk har 8 underjordiska nivåer. Den ryska armén har framgångsrikt tagit hamnen och ungefär 80 % av staden. Christoforou diskuterar vad som finns under denna anläggning här:

Det har gjorts 3 misslyckade försök att evakuera viktig personal och andra från stålverket. Det första försöket var av markfordon, dessa förstördes, det andra försöket använde 8 helikoptrar, förstördes också. Det tredje försöket var genom att använda ett containerfartyg som försökte bryta igenom den ryska marinblockaden. Detta omintetgjordes när ett containerfartyget fattade eld som ett resultat av beskjutning av ryska flottans fartyg.

Det finns något som är extremt viktigt för Nato och Ukraina som kan tvinga Natos och ukrainska befälhavare att ta desperata chanser. Något stämmer helt enkelt inte, vad är så värdefullt som skulle tvinga 3500 soldater att vara säkerhetsmilitärer?

Det finns här inslag av spekulationer. Man vill ha belägg och uppgifter från flera källor.

Föregående artikelWashington Post: Ukrainas armé använder mänskliga sköldar
Nästa artikelKemisk attack i Mariupol? Rapport från journalist i staden
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Att det nu kommer påståenden från NATO-håll om att ryssarna använt någon sorts kemiska vapen i Mariupol, är väl bara ytterligare en indikation på att det är något skumt där, och att ’någon’ känner sig alltmer desperat. Möjligen pumpar ryssarna ner vatten och icke-dödliga men obehagliga ämnen i tunnlarna för att de som gömmer sig därnere skall bli tvungna att ge upp.

 2. Just nu kan man se på videor hur tjetjenerna går ner i dessa gångar, och de har fångat en kvinnlig krypskytt och nu är ukrainare på väg dit där tjetjenerna är, man kan följa dem i realtid.

 3. Donbass Insider, uppger att många
  ukrainare kapitulerar i Mariupol, man klär sig civilt och försöker fly, kvinnliga kryp-skyttar avslöjas, efter märke från kikar-siktet, många av ukrainarna verkar drogade, okänsliga för allt, flera mörk-hyade skickas fram, ukrainarna tog ett
  fartyg i hamnen som gisslan, stal besättningens ägodelar, slog sönder
  navigeringsinstrument med gevärskolvar.
  Ukrainarna vill strida i de ryska områdena
  givetvis, plåga folk, de tog barn som sköldar när de försökte fly.

 4. De instängda NATO-officerarna har begärt fri lejd men ryssarna vill att de går genom rysk militärkontrollerat område.
  Ryssarna har avlyssnat radiotrafiken och har hört samtal till 6 olika språk. De flesta är fransmän. Därför har Macron blivit en ”fredsduva” plötsligt och ringt Putin dagligen. Hans trovärdighet är dock noll hos ryssarna med tanke på hans noll framgång med att tvinga NaziKiev att uppfylla sin del av Minsk-avtalet.
  Till slut avskedade han sin militäre underrättelsechef.
  Nu är det ingen som försöker att kontakta ryssarna längre och det verkar så att de instängda utländska officerare och legosoldater är dömda. ”Azov” kommer att döda dem och kasta dem i saltsyra som finns gott om i stora kar under jorden.
  Det är många vanliga människor som har försvunnit i Mariupol och ryssarna tror att de har använts som försökskaniner i biolabben.
  Det senaste försöket att få Putin att släppa de utländska militären ut ur Azovstal gjorde den österrikiske kanslern Nehammer. Därför blev deras samtal utan tolkar.
  Så skriver ryska medier idag, men eftersom de inte är trovärdiga som västerländska får man ignorera dem.
  Detsamma gäller nyheten om de 1026 ukrainska soldater som gav upp imorse och som inte kommer att nämnas i den ”demokratiska” pressen.

 5. Varför skulle dess påståenden vara sanna? (24 km tunnlar upp till 30 m djupa, ), .. bla bla, bla, från USA?
  Propagandasagor? Finns det några som ljuger mer än imperialistlögnarna och Ukraina?

 6. Ryssland säger att USAs/Natos vapenleveranser till Ukraina är legitima militära mål. Världen säger på de bara!

  ”“We are warning that US-NATO weapons transports across Ukrainian territory will be considered by us as legal military targets,” he noted, warning that any attempts by the West to significantly damage Russia’s military or its separatist allies in Ukraine would be “harshly suppressed.”

  https://www.presstv.ir/Detail/2022/04/13/680263/Russia-Ukraine-Putin-US-NATO-weapons-Biden-genocide-Zelensky-Medvedchuk

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here