Ryssland och Kina har inte ens börjat dra åt skruven på riktigt

34
2033
Bild: Global Times!

 

Den här artikeln av Pepe Escobar har först publicerats 13/7 på Strategic Culture som dock är nedstängd. En mycket bra site. Artikeln har sedan publicerats på Global Research och hos The Saker http://thesaker.is/russia-and-china-havent-even-started-to-ratchet-up-the-pain-dial/ samt hos Pål Steigan https://steigan.no/2022/07/russland-og-kina-har-ikke-engang-begynt-a-stramme-til-skruene%ef%bf%bc/

Pepe Escobar

 

The ’Suicide Spectacular Summer Show’, som för närvarande visas i hela Europa, fortsätter i full ornat, till stor förvåning för praktiskt taget hela det globala syd: en billig, woke Götterdammerung-remake, där Wagners storslagenhet ersatts av twerking (en amerikansk senator har lagt ut en video av sig själv, stående på huvudet i sanden och twerkande, se här, ö.a.).

Dekadenta romerska kejsare uppvisade åtminstone en viss grad av patos. Här står vi bara inför en giftig blandning av hybris, avskyvärd medelmåttighet, vanföreställningar, grovt ideologiskt betingad flockmentalitet och ren irrationalitet, som väller in i den vita mannens börda (se här, ö.a.), rasistiskt/supremacistiskt slask – alla symtom på en djupgående sjukdom i själen.

Att kalla det för Biden-Leyen-Blinken West, eller liknande, skulle vara alltför reduktionistiskt: när allt kommer omkring handlar det här om ynkliga politiker/funktionärer, som bara följer order. Detta är en historisk process: fysisk, psykisk och moralisk kognitiv degeneration, som är inbäddad i Natostans uppenbara desperation när det gäller att försöka hålla Eurasien i schack, vilket tillåter enstaka tragikomiska sketcher, som ett Nato-toppmöte, där man proklamerar ett krig mot praktiskt taget hela icke-västvärlden.

Så när president Putin talar till den kollektiva västvärlden, inför duma-ledare och partiledare, känns det som en komet som slår ner på en trög planet. Det är inte ens ett fall av ”lost in translation”. ”De” är helt enkelt inte utrustade för att fatta det.

”You Ain’t Seen Nothin’ Yet”-delen var åtminstone formulerad så att den kunde förstås även av dumbommar:

”I dag får vi höra att de vill besegra oss på slagfältet, men vad kan jag säga, låt dem försöka. Vi har hört många gånger att västvärlden vill bekämpa oss intill sista ukrainare – detta är en tragedi för det ukrainska folket. Men det ser ut som om allting kommer att leda till detta. Men alla bör veta att vi i stort sett inte har påbörjat någonting ännu.”

Fakta. I Operation Z använder Ryssland en bråkdel av sin militära potential, sina resurser och sina toppmoderna vapen.

Sedan kommer vi till den mest sannolika vägen framåt på krigsskådeplatsen:

”Själva vägrar vi inte fredsförhandlingar, men de som vägrar bör veta att ju längre det drar ut på tiden, desto svårare blir det för dem att förhandla med oss.”

Liksom smärtan kommer att vridas upp, sakta men säkert, på alla fronter.

Men det viktigaste hade redan sagts tidigare i talet: Att vrida upp smärtan” handlar i själva verket om att riva upp hela byggnaden av den ”regelbaserade internationella ordningen”. Den geopolitiska världen har förändrats. För alltid.

Här är det viktiga avsnittet:

”De borde ha förstått att de har förlorat, redan från början av vår särskilda militära operation, eftersom dess början innebär början på en radikal nedbrytning av världsordningen på amerikanskt sätt. Detta är början på övergången från liberal-globalistisk amerikansk egocentrism till en verkligt multipolär värld – en värld som inte är baserad på själviska regler som uppfunnits av någon för att gynna sig själv och bakom vilka det inte finns något annat än en önskan om hegemoni – inte på hycklande dubbelmoral utan på internationell rätt, på folkens och civilisationernas verkliga suveränitet, på deras vilja att leva sitt historiska öde, sina värderingar och traditioner och bygga upp ett samarbete på grundval av demokrati, rättvisa och jämlikhet. Och vi måste förstå att denna process inte längre kan stoppas.”

Möt en vinnande tredelad plan

Man kan hävda att Putin och Rysslands säkerhetsråd genomför en taktisk triangel som har reducerat den kollektiva västvärlden till ett amorft gäng huvudlösa kycklingar.

Planens tre delar blandar löftet om förhandlingar – men bara om man beaktar Rysslands stadiga framsteg på marken i Novorossija, det faktum att Rysslands globala ”isolering” i praktiken har visat sig vara nonsens och att man justerar den mest synliga smärt-ökaren av dem alla: Europas beroende av rysk energi.

Huvudskälet till det uppenbarliga, hejdundrande misslyckandet för G20:s utrikesministermöte på Bali, är att G7 – eller Natostan plus den amerikanska kolonin Japan – inte kunde tvinga BRICS, plus de viktigaste aktörerna i det globala syd, att isolera, sanktionera och/eller demonisera Ryssland.

Tvärtom: flera uttalanden från länder utanför G20 ger uttryck för ännu mer integration i hela Eurasien. Här är några exempel.

I. Den första transiteringen av ryska produkter till Indien, via North-South Transportation Corridor (INSTC), är nu i kraft, en transportled som går kors och tvärs genom Eurasien från Mumbai till Östersjön via iranska hamnar (Chabahar eller Bandar Abbas), Kaspiska havet och södra och centrala Ryssland. Det är av avgörande betydelse att rutten är kortare och billigare att använda än att gå genom Suezkanalen. (dessutom svårare att blockera, ö.a.)

Bild Wikipedia och hos Pål Steigan. https://steigan.no/wp-content/uploads/2022/07/North_South_Transport_Corridor_NSTC.png

II. Samtidigt bekräftade chefen för Irans centralbank, Ali Salehabadi, att ett memorandum om interbank-samarbete har undertecknats mellan Teheran och Moskva.

Det innebär ett livskraftigt alternativ till SWIFT och är en direkt följd av Irans ansökan om att bli fullvärdig BRICS-medlem, vilket tillkännagavs vid toppmötet i Peking nyligen. BRICS har sedan 2014, då New Development Bank (NDB) grundades, varit upptagna med att bygga upp sin egen finansiella infrastruktur, inklusive det nära förestående skapandet av en gemensam reservvaluta. Som en del av processen är en harmonisering av de ryska och iranska banksystemen oundviklig. Iran är också på väg att bli fullvärdig medlem i Shanghai Cooperation Organization (SCO) vid det kommande toppmötet i Samarkand i september.

III. Parallellt håller Ryssland och Kazakstan på att befästa sitt strategiska partnerskap: Kazakstan är en viktig medlem i BRI, EAEU och SCO.

IV. Indien kommer ännu närmare Ryssland på alla handelsområden – inklusive energi.

V. Nästa tisdag kommer Teheran att vara skådeplatsen för ett viktigt personligt möte mellan Putin och Erdogan.

Isolering? Verkligen?

När det gäller energifrågorna är det ännu bara sommar, men en vansinnig paranoia rasar redan på flera av EU:s breddgrader, särskilt i Tyskland. Komisk lättnad ges av det faktum att Gazprom alltid kan påpeka för Berlin att eventuella leveransproblem på Nord Stream 1 – efter cliffhanger-återkomsten av den beryktade reparerade turbinen från Kanada – alltid kan lösas genom att ta i bruk Nord Stream 2.

Eftersom hela den europeiska sommarföreställningen med självmordsspektakel inte är något annat än en smaklös självförvållad tortyr, vilken beställts av His Masters Voice, är den enda seriösa frågan vilken nivå på smärtgränsen som kommer att tvinga Berlin att faktiskt sätta sig ner och förhandla för de legitima tyska industriella och sociala intressenas räkning.

Sergey Lavrov, Minister of Foreign Affairs for the Russian Federation, is seen during the 2019 Comprehensive Test-Ban Treaty Article XIV Conference in Conference Room 2 at United Nations Headquarters in New York, NY, USA on September 25, 2019.

Det kommer att bli ett stormigt och hårt spel. Utrikesminister Lavrov sammanfattade det hela, när han kommenterade ministrarna från det kollektivt nedåtgående väst, vilka uppträdde som infantila brats på Bali, för att undvika att bli sedda tillsammans med honom: det var upp till ”deras förståelse av diplomatiskt protokoll och artighet”.

Det är diplomatspråk för ett ”gäng idioter”. Eller ännu värre: kulturella barbarer, eftersom de inte ens kunde respektera de hyper-väluppfostrade indonesiska värdarna, som avskyr konfrontationer.

Lavrov föredrog att hylla det ”gemensamma strategiska och konstruktiva” rysk-kinesiska arbetet, när han ställdes inför ett mycket aggressivt väst. Och det för oss till det främsta mästerverket av skuggspel på Bali – komplett med flera lager av geopolitisk dimma.

Kinesiska medier, som alltid flirtar med det dunkelt sagda, försökte visa sitt modigaste ansikte någonsin, genom att beskriva det över fem timmar långa mötet mellan utrikesminister Wang Yi och sekreterare Blinken som ”konstruktivt”.

Wang Yi

Det som är fascinerande här är att kineserna till slut lät något viktigt komma ut ur säcken och smita in i det slutliga utkastet till deras rapport – som uppenbarligen godkänts av de styrande.

Lu Xiang, från Kinas akademi för samhällsvetenskap, gick igenom tidigare presentationer – särskilt av ”Yoda” Yang Jiechi, som rutinmässigt förvandlade Jake Sullivan till rostad anka – och betonade att Wangs ”varningar” till amerikanerna den här gången var ”de strängaste i ordalydelsen”.

Det är diplomatspråk för ”Bäst att ni passar er”: Wang säger till Little Blinkie: ”Titta bara på vad ryssarna gjorde när de tappade tålamodet med era upptåg”.

Uttrycket ”återvändsgränd” var återkommande under mötet mellan Wang och Blinken. Så till slut var Global Times tvungen att berätta som det verkligen är:  ”De två sidorna är nära en uppgörelse”.

”Uppgörelse” är vad End of Days-fanatikern och Tony Soprano wannabe Mike Pompeo ivrigt förkunnar från sin hat-predikstol, medan kombon bakom den senile ”ledaren för den fria världen” som bokstavligen läser teleprompter, aktivt arbetar för EU:s krasch – på mer än ett sätt.

Kombon vid makten i Washington ”stöder” faktiskt enandet av Storbritannien, Polen, Ukraina och de tre baltiska dvärgarna, som en separat allians från Nato/EU – i syfte att ”stärka försvarspotentialen”. Det är den officiella ståndpunkten hos USA:s ambassadör till Nato, Julian Smith.

Så det verkliga, imperiala målet, är att dela upp det redan sönderslagna EU i miniunioner, som alla är ganska bräckliga och uppenbarligen mer ”hanterbara”, eftersom Bryssels eurokrater, förblindade av gränslös medelmåttighet, uppenbarligen inte kan se det komma.

Vad det globala syd köper

Putin gör det alltid mycket tydligt, att beslutet att inleda Operation Z – som ett slags förebyggande ”kombinerad militär- och polisoperation”, enligt Andrej Martjanovs definition – var noggrant beräknat, med hänsyn till en rad materiella och socio-psykologiska vektorer.

Den angloamerikanska strategin är å sin sida inriktad på ett enda mål: att fördöma varje möjlig omformning av den nuvarande ”regelbaserade internationella ordningen”. Alla medel är tillåtna för att säkerställa att denna ordning består. Detta är i själva verket ’Totalen Krieg’ – med flera hybridskikt, och ganska oroande, med bara några sekunder kvar till midnatt.

Bild: Wikipedia

Och det är det som är problemet. Desolation Row (övergivenhet, ensamhet, isolering, titel på en text av Bob Dylan, syftar på västs politik att isolera Ryssland, ö.a.) håller snabbt på att bli Desperation Row, eftersom hela den russofobiska matrisen visar sig vara naken, utan någon extra ideologisk – och till och med ekonomisk – eldkraft för att ”vinna”, förutom att skicka en samling HIMARS (ett amerikanskt artillerisystem, se här, ö.a.) till ett svart hål (= det korrupta Ukraina, där man ebl. uppgift t.o.m. sålt ett HIMARS vidare till Ryssland, ö.a.).

Geopolitiskt och geoekonomiskt håller Ryssland och Kina på att äta upp Natostan levande – på mer än ett sätt. Här finns till exempel en relaterad färdplan för hur Peking kommer att ta itu med nästa steg i utvecklingen av hög kvalitet, genom kapital-driven, industriell uppgradering, med fokus på optimering av försörjningskedjor, import-substitution av hård teknik och ”osynliga mästare” inom industrin.

Om det kollektiva väst är förblindat av russofobi, driver det kinesiska kommunistpartiets framgångsrika styre – som på några få decennier förbättrat livet för fler människor än någon annan, någonsin, i historien – det fullständigt till vansinne.

Efter att det rysk-kinesiska samarbetet inleddes har det inte gått så lång tid. BRI lanserades av Xi Jinping 2013. Efter Maidan 2014 lanserade Putin den ekonomiska unionen Eurasien (EAEU) 2015. Avgörande är att ett gemensamt uttalande från Ryssland och Kina i maj 2015 beseglade samarbetet mellan BRI och EAEU, med en betydande roll för SCO.

Den närmare integrationen gick framåt genom S:t Petersburg-forumet 2016 och BRI-forumet 2017. Det övergripande målet: att skapa en ny ordning i Asien, och i hela Eurasien, i enlighet med internationell rätt, samtidigt som varje berört lands individuella utvecklingsstrategier bibehålls och deras nationella suveränitet respekteras.

Detta är i huvudsak vad större delen av det globala syd köper. Det är som om det finns en gränsöverskridande, instinktiv förståelse för att Ryssland och Kina, mot svåra odds och inför allvarliga utmaningar, som går framåt genom försök och misstag, står i spetsen för det nya systemets chocktillstånd, medan västvärlden, naken, omtumlad och förvirrad, med sina massor helt zombifierade, sugs in i det psykologiska, moraliska och materiella sönderfallets malström.

Det råder ingen tvekan om att smärtan kommer att vridas upp, på mer än ett sätt.

Föregående artikelEU dömer ut Israels politik – och ökar samarbetet. Samtidigt som kärnvapenstaten Israel åter hotar att angripa Iran…
Nästa artikelRyssland ber FN utreda mord på ukrainska krigsfångar
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

34 KOMMENTARER

  • ”dumdryga eliterna som styr väst”
   Ja.

   ”Förväntas en serie rabiata hundar fasoner.”
   Ja, tyvärr. Ett scenario som är skrämmande.
   Ungefär som USA:s utrikespolitik:
   ”Slå först – tänk sedan”
   Det bästa med Fascist-Ukraina är att de lurar de dumdryga eliterna i Väst rakt in i en politiskt och ekonomisk återvändsgränd.
   Det får man faktiskt beundra Majdan-regimen med att de lyckas med något sådant.
   Men så kan det gå när övermodet blir för stort och man trodde för mycket.
   Det är mycket svårt att smita från verkligheten.

   • Visst har väst styrande eliter rätten att vara dumma men det betyder inte att världen behöver tolerera deras dumheter.

  • Sedan starten av den särskilda militära operationen i Ukraina har den ukrainska sidan, enligt officiella uppgifter från Ryska federationens försvarsminister, förlorat en enorm mängd utrustning, vilket allvarligt borde försvaga Ukrainas kapacitet.

   Som följer av de officiella uppgifterna från Ryska federationens försvarsministerium förlorade ukrainska trupper under de fem månaderna av den militära operationen på Ukrainas territorium:
   · 260 flygplan;
   · 144 helikoptrar;
   · 1600 obemannade flygfarkoster;
   · 357 luftvärnsmissilsystem;
   · 4146 stridsvagnar och andra bepansrade stridsfordon;
   · 763 raketsystem för flera uppskjutningar;
   · 3185 fältartilleripjäser och granatkastare.
   · 4453 speciella militärfordon.
   Förlust av Ukrainsk militärpersonal, samt utländska legosoldater- och civila människooffer är inte inräknade.

   Särskilt anmärkningsvärt är förlusterna i det ukrainska flygvapnet, eftersom det fram till början av 2022 antogs att den ukrainska militären hade ett betydligt mindre antal stridsflygplan, helikoptrar och drönare, men det ukrainska flygvapnet fortsätter att driva helikoptrar, attackflyg och jaktplan, vilket tyder på att det ukrainska flygvapnet under många år hunnit samla på sig en ganska betydande mängd flygutrustning.

 1. Det har gått förvånansvärt snabbt. Den globala USA dominansen dör, demonterar sig själv, och mycket beror på en otrolig vanskötsel i USA. USA har uppträtt som om som vore super-nation ingen kunde rå på så dom kunde uppträda helt godtyckligt, men verkligheten har visat sig vara mycket annorlunda. Nya fysiska handelsvägar, nya handelsrelationer, nya handelsblock, nya ekonomiska transaktionsvägar och system. Tyngdpunkten ligger nu hos Kina-Ryssland-Indien-Iran och framtida tungviktare som Afrika och Sydamerika glider snabbt in i systemet. USA lämnas utanför, USAs hotelser, sanktioner, påtryckningar, osv blir allt mer verkningslösa och ignoreras allt mer. Kina och Ryssland behöver inte dra åt några tumskruvar, det räcker med att sitta still i båten och se spektaklet falla samman, bit för bit.

 2. Man behöver inte se den amerikanska senatorns fina inlägg som ett moraliskt förfall. Hon inser förmodligen exakt vad hon gör, tror jag. Hon får massmedial uppmärksamhet i en fulmedia som annars aldrig hade gett henne en syl i vädret OCH hon glädjer massvis med män och kvinnor i hela världen med sina fantastiska behag.

  Inte heller ser jag rasismen i väst som särskilt stor. Nazist-problemet i Ukraina (enligt Simon Wiesenthalcentret) kan inte jämföras med resten av väst. Israels nazist-problem tycks mig vara betydligt större när jag lyssnar på generalen Ya’ir Golan.

  Bankmaffian, med George Soros i spetsen, var tvungen att skapa massinvandring till EU av de allra mest avvikande kulturerna för att elda på rasismen, men har i princip misslyckats ändå. Nazisterna utgjorde förra valet 0,03% av befolkningen i Sverige.

  De som felaktigt kallas nazister talar om stoppad invandring och återvandring, samt talar främst om de människor vars kriminalitet eller kulturer inte är önskvärda i Sverige, samt ser bidragskostnaden som det stora bekymret. Kostnaden för denna konstlade arbetslöshet och amerikanisering gör ju att mindre pengar satsas på skola vård och omsorg.

  Det har inte med rasen att göra och är således inte ”rasism” även om den känslan kan drabba alla i de situationer som uppkommer p.g.a. ojämlikhetens effekter på samhället, d.v.s. en ökad mordfrekvens enligt vetenskapliga metastudier.

  Att konservativa människor inte vill se extrem sekterism, kvinnoförtryckande kulturer eller giftermål med minderåriga är något anständigt. Så anständig kan man vara även om man visar sina behag på främmande makts plattform.

  Att man inte vill se notoriskt kriminella, som belastar landet och skapar otrygghet för barnen, är helt vanlig och anständig patriotism, som du finner i varje anständig invandrare. De vill inte heller förstöra Sverige med sådant skit.

  Kvinnorna tar ofta efter några år i landet av sig de kvinnoförtryckande sekt-symbolerna, skrotar förtryckande män, och barnen blir svenskar inuti. Det sekulära som blir kvar är en religiös stämpel på rumpan och lite traditioner från hemlandet.

  Det moraliska förfallet i väst är inte vår sexuella frihet eller vår sekularism, snarare så är det den medvetna dumheten som är problemet, samt bristen på utbildning i grundskolan med psykologi, filosofi och vetenskapsteori.

  Politikeradeln tar inte diskussioner heller. Man lyssnar inte längre på sanna argument eller visdom. Man fördömer Putin utan att ha vägt hans ord mot propagandamediernas vilseledning i väst. Man vågar inte ens diskutera sakfrågor eller valsamverkan.

  Svenska folket är ett ganska obildat folk bänkat framför dumburk och CIA:s plattformar. Politiska partier som säger sig vara emot Nato lockar idiotiskt nog in folk på de plattformarna och är sedan förvånade varför ingen kommer på deras demonstrationer.

  Inte en enda medlem i de småpartier som kämpat i decennier för att ta sig över 4% fattar heller en så enkel sak som att måste valsamverka för att ta sig över 4%-spärren.

  Inte en enda medlem i dessa partier fraktionerar dem och börjar valsamverka, vilket är precis lika illa för deras väljare. Noll mandat är noll mandat.

  De uppmanar på så vis folket till taktikröstning på partier som mestadels an jämföras med olika svåra kroniska sjukdomar, eftersom ingen av dem på allvar utmanar bankmaffians påhitt.

 3. Det här med att Ryssland och Kina ”drar åt tumskruvarna” är väl snarare några personers önsketänkande snarare än något som är förankrat i verkligheten? Själv ser jag sådana här rubriker i diverse press..

  ”EXCLUSIVE China’s Sinopec pauses Russia projects, Beijing wary of sanctions”
  ”China-led development bank halts business in Russia, Belarus”
  ”Chinese yards to halt work on Russian Arctic LNG 2 modules”
  ”China-based AIIB and NDB halt work in Russia as sanctions hit”
  ”China’s Sinopec pauses Russia projects.”
  ”RUSSIA Ukraine crisis: Beijing halts energy deal with Moscow”
  ”Blow for Putin as China abandons investment in Russia”
  ”China Stops Investment in Russia on New Silk Road Project”

  osv, osv, osv..

  • Här har vi en som inte vill se den nya verkligheten! Grattis czinn. Västvärlden kan beskrivas som de som står på perrongen och inser att de missat tåget och inte ens förstår att tåget redan gått….Väst har korkade politiker men också alltför många som fortfarande tror på deras sagor trots alla bevis på deras lögner!

  • czinn
   Vadå osv. Det du försöker få till en massa olika tillfällen ser ut att vara olika omskrivningar av ett enda tillfälle.
   ”diverse press”! Är det din källa? Sannolikheten att alltihop är ett rent påhitt av västpropagandan är synnerligen hög.

   • Anders Åberg, nej, detta var exempel på artiklar från mars fram till juli, förvisso från västerländska medier (bland annat från Financial Times och Reuters). Ett aktuellt exempel handlar om om BRI-investeringar i Ryssland (https://www.ft.com/content/470e2518-410b-4e78-9106-cf881dd43028), men andra handlar om att kinesiska banker och företag drar tillbaka, eller är försiktiga med, investeringar och verksamhet i Ryssland på grund av risk att drabbas av sanktioner från väst. Men du menar att inte stämmer? Jag läser gärna mer om det i så fall!

    • czinn
     Uppgifterna kommer således från vanligtvis lögnaktiga källor, som dessutom är att betrakta som rena megafoner åt dom krafter som nu arbetar för högtryck för att provocera Kina.

     Själv har jag ingen insyn i vad kinesiska banker har för sig, men jag vet att USA har utsett Kina till det största hotet mot deras terrorimperium och jag tycker mig ha högvis med indikationer på att USA-kontrollerade media ljuger hämningslöst om både Ryssland och Kina. Motivbilden enbart borde leda alla seriösa bedömare att avfärda varenda ord dessa media säger.
     Tills motsatsen är bevisad utgår jag från att alla USA-kontrollerade media ljuger.

    • Har du missat det? Ryssland vann jo kriget redan under de första två veckorna. USA/Nato är besegrade! Med besked dessutom! USA/väst, även lilla Sverige kan skicka hur mycket vapen de vill men det ändrar ingenting. Operation Z framskrider. Ryssland lyckades åstadkomma allt detta genom att använda mindre än en tiondedel av sin armé – wow säger världen!

     Vad återstår då? Kapitulation av Ukraina. Sedan så Nato måsta dra sig tillbaka till 1997 års gräns till att börja med. Sedan så ska Nato avskaffas! Spännande tider 👍

     Självaste lögnimperiets ”president” Brandon erkänner att man hr förlorat🤭
     http://thesaker.is/brandon-shifts-the-narrative-banderastan/

     Men eftersom lögnimperiet får aldrig nog av stryk tigger den om den från Kina. Och Kina kommer att örfila lögnimperiets hagga så det hörs världen över 🤣🤣🤣. Haggan Leprosi bör avbryta sin provocerande resa till Taiwan …. annars

    • Haha…Västerländska medier? När läste man en sann nyhet i MSM senast? Det är bara sportresultaten som som stämmer i MSM nu för tiden när ska du fatta det? Ryssland står inte och faller med import från väst eller Kina och västvärldens sanktioner är helt värdelösa och drabbar bara oss själva…Ryssland är inte beroende av världen men världen är beroende av Ryssland för att fungera och så fort du och politiker i väst fattar detta desto fortare kan kriget i Ukraina avslutas.

  • czinn 1 augusti, 2022 At 12:31 Du måste lära sig att skilja på propaganda och verklighet. Det är det USA kontrollerade media du läser.

  • ”Ryssland står fullständig i solidaritet med Kina” det sade Dmitry Peskov talmannen för Rysslands President ämbetet. USA har i tre år öppet provocerat Kina. Nancy Leprosi (den ”flygande talmannen” som Maria Zhakarova beskrev henne så väl) planerar besök i Taiwan kan vara gnistan som tänder kriget.

   Kina måste lära samling ”exceptionella skit” som styr USA en viktig lektion. Börja med att örfila 82 åriga haggan Leprosi! Diplomati och fredliga lösningar – det finns inte i USAs lexikon. Återta Taiwan en gång för alltid! Det enda sättet att handskas med lögnimperiet är ”på den bara”! Den kommer att kriga då? Ha, ha, ha, … USA kan varken kriga eller vinna krig – det vet hela världen! Give the Empire of Lies a Real Good Spanking! Då backar dessa samling skit! Titta hur Afghanistan förnedrade den självutnämnda ”exceptionella” skiten

 4. 2 augusti 2022 21:23 .. POLITIK .. duma.gov.ru/
  Statsduman för Ryska federationens federala församling.
  Besöket av talmannen för det amerikanska representanthuset Nancy Pelosi i Taiwan var en signal för skapandet av militära och ekonomiska allianser mellan Ryssland, Kina och Indien.
  Detta uttalande gjordes av ställföreträdaren för statsduman Adalbi Shkhagoshev.
  Denna allians borde bli ett alternativ till Nato och Europeiska unionen.
  Ställföreträdaren noterade att Kina idag ”helt enkelt inte tillsatte bränsle till elden som tändes av USA”, vilket tyder på att Peking ”väljer vindens riktning”.

  Parlamentarikern anser att USA:s agerande undergräver Kinas image och suveränitet. Nu letar Peking efter rätt svar.
  Shkhagoshev är övertygad om att ”kinesisk visdom kommer att göra sitt jobb.”

  • Indien avskyr ju Kina och vice versa. Kina är ju dessutom allierad med Paki vilket kanske inte är så jättepoppis i Indien?

   • Fred nu! 3 augusti, 2022 At 22:53 Nej, Indien avskyr inte alls Kina, eller vice versa. Tvärtom. Däremot är Indien angelägen att behålla ett viss oberoende gentemot Kina.

  • Ivan 3 augusti, 2022 At 09:21 ”kinesisk visdom kommer att göra sitt jobb.” Det är nog sant. Vad jag själv tror är att detta kommer att påskynda Taiwans återförening med fastlandet, och den verkliga kraften för att åstadkomma det kommer att komma inifrån Taiwan. Vad som inte är känt i väst, för media mörkar det, är att affärsgrupper inom Taiwan redan har vänt sig till Peking och öppnat för diskussioner om ett ”närmande”. Glöm inte att Taiwan är en del av Kina, befolkat av kineser, och ”kinesisk visdom” finns även där. Problemet är USA geriatri, men den har väl även den en viss tidsbegränsning. Pelosi är ju redan 82, född 1940. För närvarande betalar USA saftiga bonusens till medlemmarna av marionettregimen på Taiwan var gång dom lyckas få dit någon från att annat land. Även dom som besöker för saftigt betalt. Taiwan är verkligen ingen sann demokrati, det är en ganska underlig betald diktatur driven från USA.

 5. 08/03/2022 – Armén.
  ”Haymars” räddade inte situationen för de väpnade styrkorna i Ukraina nära Donetsk, som i stället blev katastrofal.
  De ryska väpnade styrkorna och enheterna från Folkmilisen i DPR, under en speciell operation för denazifiering och demilitarisering av Ukraina, befriade framgångsrikt bosättningarna i Donbass som ligger i omedelbar närhet av Donetsk.
  Denna slutsats gjordes av journalisterna från informationspublikationen PolitNavigator.

  Författarna till materialet talade i detalj om de allierade styrkornas framfart och förklarade också varför situationen för de väpnade styrkorna i Ukraina nära Donetsk blev katastrofal.
  PolitNavigator-observatörer påminde om att den ryska armén, med stöd av folkmilisen i DPR, fortsätter att attackera positionerna för Ukrainas väpnade styrkor som ligger nära Donetsk.
  Under de senaste dagarna har de allierade styrkorna på allvar avancerat längs hela frontlinjen, och även ockuperat viktiga strategiska positioner, så att de kan förstöra fiendens befästa områden.
  Journalisterna märkte att ryska artilleribesättningar träffade ukrainska positioner punktvis. Situationen för Ukrainas väpnade styrkor Donetsk har blivit omöjligt svår. Ukrainska trupper, såväl som nationalistiska grupper, tvingas fly från ockuperade bosättningar, överge utrustning och vapen.

  Enligt militärkorrespondent Maksim Fomin räddade inte ens den mycket uppmärksammade amerikanen Heimers Ukrainas väpnade styrkor, eftersom Kiev inte är redo att skicka dessa vapen till Donetsk-fronten, av rädsla för att de snabbt kommer att upptäckas och förstöras av ryska flygstyrkor flygplan.
  Ryska skyttar berövade nästan fullständigt AFU-militanterna nära Donetsk på tunga vapen och fortsatte att slå ut dem från sina positioner.
  Redan har de allierade styrkorna nästan helt ockuperat byn Peski, vilket kommer att göra det möjligt att i framtiden etablera kontroll över andra bosättningar och inleda en fullskalig attack mot Avdiivka från flera sidor samtidigt.
  https://politpuzzle.ru/?p=3343#more-3343

  • Sanningen är nog snarare att offensiven har gått plågsamt långsamt i Donetsk fram tills nu. Dessutom till fruktansvärda förluster för Ryssland.

   Nu när Ryssland var tvungen att förstärka i söder p.g.a. Ukrainas offensiv där har framstegen uteblivit och Ukraina har börjat plocka tillbaka mark på östfronten och framförallt runt Izium.

   Över 50 byar har dessutom återerövrats runt Cherson de senaste dagarna samt att Ukraina börjar närma sig Polohy på södra fronten. Sen ligger nog Melitopol i sikte.

   Det finns uppdaterade live-kartor om du vill följa utvecklingen på egen hand och inte läsa ”berättelser”.

   Om det är HIMARS/MLRS du hänvisar till har de med gott resultat redan använts i Donetsk.
   https://tass.com/politics/1485177
   HIMARS är inte ett offensivt vapen som artilleri utan funkar bäst som precisionsvapen mot depåer, ledningscentraler och logistik. Där har HIMARS blivit den gamechanger som Ukraina har hoppats på. Inget underhåll, ingen krigföring helt enkelt och det märks redan tydligt på slagfältet.

   • Det är tydligt att du, Fred nu!, Från rysk sida har man nyligen sagt att den nya strategin har inneburit i princip noll förluster. Så dessa ”fruktansvärda förluster” är ett rent påhitt.

    Det var inte direkt nåt imponerande exempel du kom med. Ett anfall mot en oljedepå som innebar en brand som snabbt släcktes. Således noll effekt. Bara läsa Scott Ritters krönika där han helt riktigt hävdar att det här vapnet kommer att förändra nånting ens om de får 60 st av det här vapnet.

    https://www.rt.com/russia/559185-himars-deadly-weapon-ukraine/

    • Ja, och Kim Yong Il slog 11 st ”hole in one” under sin allra första golfrunda… Ibland måste man filtrera det man läser. Är det rimligt, är det logiskt…

     Ukrainska soldater är häpna över att det kommer våg efter våg med soldater som de mejar ned. En mänsklig mur som går till köttkvarnen.
     Det är ju så Ryssland når framgång på fältet tillsammans med artilleriet. Samma taktik som på östfronten under WW2 och under vinterkriget mot Finland. Blod mot land, rikligt med blod.

     Nu är man dessvärre nere på reserverna som är sämre utbildade och sämre utrustade och då har de svårt att nå framgång. Bara att man skickar antika T-62 till fronten är ett allvarligt tecken.
     Många tvivlar nu på att Ryssland verkligen klarar att hålla de områden man tagit med tanke på åtgången i manskap och materiel samt att man inte förmår att förnya dessa.

     Redan nu är vi i ett läge där Ukraina tar mer land än de förlorar och kommer bara snöbollen i rullning så kan det gå fort.

     Ett annat tecken på att Ryssland försvagats militärt är att länder som Azerbaijan och Kazakhstan klipper samarbeten och avtal. Det hade aldrig hänt annars.

     Det var ett exempel som motbevisade ett tidigare påstående ang. HIMARS i Donbas. HIMARS har använts med framgång mot ett stort antal depåer och ledningsplatser på andra håll. Även ett helt tågset med soldater och förnödenheter från Krym strök nyligen med så Ukraina är förmodligen mer än nöjda med tillskottet.

     Intressant är även att de 1000-tals företag som valt att lämna Ryssland motsvarar ca 40% av BNP. Och detta är utöver sanktionerna. Det är inte svårt att inse att situationen är väldigt, väldigt allvarlig.

     Tiden får utvisa hur det går men du vet vart du läste det först.

     • Fred nu! 4 augusti, 2022 At 09:56

      En mycket intressant artikel av MOA från Ukrainska sida, vilken motbevisar dina lögner (från 3 augusti!)
      ”Ukraine SitRep – On The Ground Report – Ukrainian Frontline Collapses”
      Nedan finns en lätt redigerad maskinöversättning av ett stycke som dök upp i går på den ukrainska sidan censor.net. Verket främjades av Yuri Butusov, en välkänd ukrainsk militärkorrespondent. Det är ursprungligen ett inlägg på sociala medier av någon som var på frontlinjen i Pisky, omedelbart nordväst om staden Donetsk.
      …/ Här är nu synen på den striden från den ukrainska sidan (redigerad maskinöversättning, se denna för en alternativ översättning.) (Notera: 300 är den militära lastbeteckningen för sårade människor, 200 är för döda soldater):

      Pisky. Köttkvarn
      Författare: Serhiy Gnezdilov

      Vad finns det att förlora, vad mer kan tas från mig på den sjätte dagen av mitt personliga helvete, i Pisky, en kilometer från den första gatan i Donetsk, Ukraina? Kropparna av dem som var mig kärare än min familj ligger under hettan i skyttegravarna, brutna av 152 kaliber. Som jag skrev tidigare, 6 500 snäckor per jäkla by på mindre än ett dygn.
      Det har redan gått sex sådana dagar, och jag kan inte föreställa mig hur ens ett litet antal av vårt infanteri överlevde i denna störtflod av fientlig eld.
      Nej, jag gnäller inte.
      Två murbruk 82 och 120 arbetar på vår sida.
      Ibland vaknar de och ”nyser” två artilleripipor i riktning mot Donetsk.
      Vi svarar knappt. Det finns ingen eld mot batteri, från början lägger fienden artillerigranater i våra skyttegravar utan problem, demonterar mycket starka, konkreta positioner på tiotals minuter, driver vår försvarslinje utan paus eller minimal vila.
      I förrgår bröt linjen och en flod på 200 eller 300 [dödade/sårade] hälldes ut. Jag kommer inte att publicera någon statistik, det är förbjudet i vårt land, men du har ingen aning om antalet och procentuella förluster.
      Det här är en jäkla köttkvarn, där bataljonen helt enkelt håller tillbaka anfallet med sina kroppar.
      I nästan en vecka har vi väntat på åtminstone någon form av hjälp som skulle träffa fiendens artilleri, vi, jag upprepar, skjuts ostraffat med allt som det ryska militärsystemet är rikt på, deras flyg fungerade idag.
      Jag är stolt över ledningen för bataljonen som blev kvar här hos oss. Kombattanten är med oss, alla är med oss, förkrossade, lätta 300, bandage och återvände efter ett par timmar till positionen, om man kan kalla dessa bottenlösa raviner så.
      Det pågår ett krig.
      Men utan en motbatterikamp förvandlas det till en meningslös köttkvarn, där en vansinnig mängd av vårt infanteri mals upp på en dag.
      Ville du verkligen ha sanningen? Här är den, den nakna sanningen.
      Reserven går till positionen, stänger genombrottet, och efter fem minuter är bara en av de 15 personerna intakt.
      Kropparna ligger på marken. Om det är en lätt 300, kanske du har tur, du kommer att svimma, och du kommer ut till fots, du når sjukvården.
      De tog precis 300 [skadade]. Han skrek hela vägen: – ”Var finns stödet? Var är artilleriet? Varför övergavs vi? Varför täckte ingen oss?”

      …/Lägg märke till sista stycket. Enheten i Pisky (Peski), där Serhiy Gnezdilov rapporterade från, drog sig tillbaka mot Vodiane (Vodyanoye), norr om Pisky (se den andra kartan ovan). På vägen öppnade Armed Forces of Ukraine (AFU) eld mot dem och dödade nästan alla som hade överlevt de ryska attackerna mot Pisky.
      Var detta straff för den redan sena reträtten? Eller var det en felaktig identifiering av en framåt artilleriobservatör som trodde att de retirerande ukrainska styrkorna attackerade ryska enheter? Jag vet inte, men…
      https://www.moonofalabama.org/2022/08/ukraine-sitrep-on-the-ground-report-ukrainian-frontline-collapses.html

   • Fred nu! 3 augusti, 2022 At 23:25 Ryssland framskrider långsamt för man är mycket försiktiga att inte skada civilbefolkning. Du bör nog undvika krigspropagandan.

 6. MILITÄR OPERATION I UKRAINA3 AUG.
  Ryssland avvisar anklagelser om att ha startat konflikt i Ukraina.
  ”Under åtta år dödade ukrainska nationalister nästan ostraffat civila på detta territorium”, sade biträdande chef för ministeriets avdelning för icke-spridning och vapenkontroll, Igor Vishnevetsky.
  Ryssland avvisar definitivt anklagelserna om ”oprovocerad aggression” mot Ukraina, sade en högt uppsatt rysk utrikesministers tjänsteman på tisdagen.
  ”Vi skulle definitivt vilja avvisa alla anklagelser mot oss om ’oprovocerad aggression’ mot Ukraina som har framförts.
  Kievs nuvarande regim tog makten i en kupp och väckte genast förföljelse, senare en väpnad kamp mot den rysktalande befolkningen i Donbass. Under åtta år dödade ukrainska nationalister nästan ostraffat civila på det här territoriet och förberedde ett stort militärt inträde i republiker som praktiskt taget hade separerats från Ukraina”, sade Igor Vishnevsky vid granskningskonferensen för fördraget om icke-spridning av kärnvapen.
  ”Som sagt, efter att ha undertecknat Minsk-avtalen som var det enda sättet att skapa fred i detta land, skulle Kievs myndigheter inte ens genomföra dem”, noterade diplomaten och tillade att ”Rysslands agerande blev ett påtvingat svar på grymheterna där. Moskva avvisar också insinuationer om att hota med kärnvapen och att agera för att undergräva den fysiska kärnsäkerheten i Ukraina. Vi kommer att ge vårt detaljerade svar på insinuationer om påstådda hot med kärnvapen och att agera för att undergräva kärnkrafts- och fysisk kärnsäkerhet i Ukraina senare”.

  Rysslands president Vladimir Putin sade den 24 februari att han som svar på en begäran från cheferna för Donbass-republikerna hade fattat ett beslut om att genomföra en speciell militär operation, varefter USA, EU-stater, Storbritannien, samt några andra stater, införde sanktioner mot ryska personer och juridiska personer, samt påskyndade vapenleveranserna till Kiev.

 7. Man undrar ju vad som ”Fred Nu”? Inte många här går på lögnerna och de motbevisas av verkligheten hela tiden så man undrar ju vad syftet är? Självbedrägeri men tyvärr ack så vanlig i dagens bankrutta västvärld där många helt enkelt inte kan acceptera att väst blir alltmer obsolet och närmast betraktade med misstänksamhet från övriga världen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here