SD stödjer apartheid och globalismens övergrepp mot nationellt oberoende

2
1150
Jimmie Åkesson - Pressfoto: Riksdagen.se
Jimmie Åkesson – Pressfoto: Riksdagen.se

En omfattande debatt pågår sedan länge om Sverigedemokraterna (SD), landets kanske näst största parti, med en politik på det ekonomiska området som ligger närmast moderaterna och som är det klart mest främlings- och invandringskritiska partiet, med uttalanden som för tanken till kulturrasism.

Nu vågar SD till och med utmana de starka vetenskapliga beläggen för att mänsklig påverkan är den avgörande faktorn för ökad temperatur på jorden och att mycket talar för att en för mänskligheten allvarlig, hotande klimatkatastrof är under uppsegling.

SD:s popularitet har nästan hela tiden ökat trots dess politik, och trots att inget annat parti vill samarbeta med SD. Detta har diskuterats i många artiklar även på denna blogg. Nu finns glädjande resultat om tillbakagång för SD i vissa opinionsundersökningar.

Ref: Expressen 10/8: MP ökar och SD backar i ny mätning 

En framgång för SD är att partiet accepterats i ECR, som är EU-parlamentets tredje största partigrupp, ingår regeringspartier som Tories i Storbritannien, Sannfinländarna, polska Lag och rättvisa samt lettiska Nationella alliansen.

Övriga partier är bland andra Dansk Folkeparti, Ny-Flamländska Alliansen och tjeckiska Medborgardemokraterna. partigruppen Europeiska konservativa och reformister (ECR). Till skillnad från EFDD vill ECR endast reformera EU, och partigruppen har en mer konservativ än nationalistisk framtoning.

Ref: SD går över till etablerad partigrupp i EU-parlamentet

Men inte bara det. Det finns goda skäl att lyfta fram och diskutera också SD:s utrikespolitik. Här fyra nedslag.

SD stödjer apartheid

Svenska Dagbladet skrev i december 2017 en artikel med titeln ”SD: Sverige bör flytta ambassaden till Jerusalem”.

”Sverige borde följa efter USA:s självklara beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad och flytta ambassaden dit. Det skriver företrädare för Sverigedemokraterna.”

”USA har nu gjort det som redan är självklart och som judarna själva känt till i 3 000 år (då kung David köpte platsen som i dag är Tempelberget), nämligen att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad och flytta sin ambassad dit. Sverige borde givetvis följa efter. Vårt lands ambassad bör förstås vara förlagd i samma stad som Israel styrs ifrån och Jerusalem är Israels huvudstad.” – SvD

Därefter har Israel antagit en lag som stadfäster apartheid och rasism som grundval för landet. Jag har behandlat detta i olika artiklar:

SD stödjer demonisering av och krigshot mot Ryssland

I en riksdagsmotion av Markus Wiechel m.fl. föreslår SD att:

”Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att regeringen bör verka för att ytterligare öka EU:s sanktioner mot Ryssland om inte situationen för utsatta grupper förbättras avsevärt och tillkännager detta för regeringen. … Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att internationella nedrustningsavtal som gynnar Ryssland och missgynnar demokratiska stater inte bör stödjas av Sverige och tillkännager detta för regeringen.” Ref: Riksdagsmotionen

Kommentar: Nu är det så att EU:s sanktioner är illegala enligt FN-stadga. Några fakta som talar för att situationen för ”utsatta grupper” i Ryssland behöver förbättras avsevärt har inte presenterats.

Då det gäller internationella nedrustningsavtal är det ett faktum att USA ensidigt lämnat det viktiga ABM-avtalet med Ryssland. SD har inga uppgifter om: ”internationella nedrustningsavtal som gynnar Ryssland och missgynnar demokratiska stater” för det finns inte.

Notera att skrivningar i motionen innebär att SD inte anser Ryssland vara demokratiskt. I öppna fria val valdes Putin i våras till president i Ryssland bland 7 kandidater. I viktiga avseenden verkar Ryssland vara mer demokratiskt än t.ex. USA.

Ref: Presidentvalet i Ryssland mer demokratiskt än det i USA? 

I presidentvalet i Ryssland 18/3 fick Putin ungefär 76 % av rösterna vid ett valdeltagande på 67 %. Därmed fick Putin ungefär 51 % av de röstberättigades röster.

Vid presidentvalet i USA år 2016 fick Trump ungefär 49 % av rösterna vid ett valdeltagande på 53 %. Därmed fick Trump c:a 26 % av de röstberättigades röster.

År 2008 fick Barack Obama c:a 53 % av rösterna vid ett valdeltagande på 61,6 %, dvs stöd av 33 % av de röstberättigade. År 2012 var valdeltagande vid presidentvalet 58 % och Obama fick 51 % av rösterna, dvs av knappt 30 % av de röstberättigade.

Legitimiteten för en politiskt ledare/regeringsparti beror rimligen till stor del av hur stor andel av befolkningen som ger sitt stöd.

Hur stor andel av rösterna och av de röstberättigades röster fick de stora och små västländernas ledare vid valet senast?

Teresa May fick 37 % av rösterna vid parlamentsvalet i Storbritannien, medan Angela Merkel fick 33 %. I valet nyligen i Italien fick högerpopulisterna tillsammans 37,5 % av rösterna och Beppo Grillos parti fick 32 %.

Macrons parti och allianspartiet fick 16 % av de röstberättigas röster både vid första och andra valomgången till nationalförsamlingen! Macron valdes till president av 43,5 % av de röstberättigade. Betydligt bättre än Trump, men klart sämre än Putin. I detta avseende är legitimiteten hos Putin avsevärt större än den varit hos någon president i USA på decennier.

Viktig är spännvidden i åsikter mellan de dominerande kandidaterna.

Man kan notera att skillnaden i politiska åsikter mellan de två dominerande dåvarande presidentkandidaterna Donald Trump och Hillary Clinton var liten, som de presenterades inför valet. I Ryssland är skillnaden i åsikter mellan Putin och Pavel Grudinin, En stark ekonomi med tillgång till flera hundra miljoner dollar behövs hos presidentkandidaterna i USA för att de ska nå fram.

Förre presidenten Jimmy Carter har faktiskt upprepade gånger påstått att USA inte längre är en demokrati, t.ex. i Oprah Winfreys program i september förra året:

”Former President Jimmy Carter thinks the United States is no longer a democracy, calling the nation an ”oligarchy” during an interview with Oprah Winfrey.” – Ref: Mic.com

Ukraina

SD skriver:

”Våren 2014 startade Ryssland ett anfallskrig mot Ukraina, detta efter att Ukraina velat närma sig NATO och EU. Ryssland annekterade Krim-halvön – en illegal annektering som fortfarande består – och har sedan dess stöttat ryska separatister i östra Ukraina.”

Min kommentar: Mycket falsk historieskrivning. I Ukraina skedde 22/2, 2014 en fascistinfluerad statskupp mot folkvald president, som lovats mycket, mycket bättre ekonomiskt avtal med Ryssland än med EU. Efter folkomröstning med gott deltagande och med över 90 % för återanslutning av Krim till Ryssland skedde dett. Ryssland har inte startat något anfallskrig mot Ukraina.

SD:s tidning Samtiden skriver positivt om ett starkare Nato

”Också Trumps höjda tonläge om Nato har resulterat i positivt utfall, även om massmedierna skrämt sina läsare med hot om ett försvagat säkerhetspolitiskt läge för Europa på grund av Trump. Nu visar det sig att Trumps bullrighet har förstärkt Nato, eftersom fler länder fortare tänker uppnå sitt avtalspliktiga ansvar att höja försvarsanslagen till två procent av BNP.” 

Men SD anser inte att Sverige ska gå med i Nato. Ref: DN

Sammanfattningsvis

  • SD stödjer rasistisk apartheid-politik.
  • Vidare stödjer SD USA:s globalistiska och imperialistiska politik, som med illegala krig och sanktioner slår ned på strävanden efter nationellt oberoende runtom i världen, och orsakar stora flyktingströmmar, bland annat till Sverige.
  • SD tal om att slå vakt om den svenska nationen är falsk då man i utrikespolitiken stödjer den starkaste makten som är emot nationell självständighet.
  • Och man har ungefär samma klimatpolitik som president Trump.

Text: Anders Romelsjö

Föregående artikelUSA:s nya hårda sanktioner mot Ryssland? Trump eller ”djupa staten?”
Nästa artikelPål Steigan: Elbilen har repor i lacken – kräver oftast fossila bränslen
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here