Se filmen om Julian Assange – och träffa och hör hans pappa!

1
937

25 oktober på biografen Tellus som ligger på Vattenledningsvägen 46 intill Svanhagen i Hägersten i Stockholm. Tellus ligger i:Midsommarkransen i sydvästra Stockholm. Det tar ungefär 15-20 min med tunnelbanan om man åker från stan. Man tar röda linjen mot Fruängen och går av i Midsommarkransen.Tag vänster utgång skyltad Tegelbruksvägen. Väl ute går man åt vänster på Tegelbruksvägen. Tag första höger in på Tegelbruksgränd och sedan vänster igen in på Vattenledningvägen.

 

Manifestation for support of Julian Assange with his father John Shipton outsiede the Swedish Riksdag 27 September 2019.

Klockan 16:00 på
Julian Assanges far John Shipton intervjuas av Lee Camp, journalist och mycket känd komiker, från USA där han har träffat pappa John.

Efter intervjun kan media och publik ställa frågor till John Shipton och Adrian Devant.
Paus 17:30-18:00.
Kaféet är öppet.
18:00
John Shipton och Adrian Devant gör korta inledningar.
Filmen visas.
Paus 20 minuter,
Sedan ges åter möjligheter att ställa frågor till våra gäster.
21:00 avslutas kvällen.


Audience Award i Berlin, för filmen Ithaka gick till Gabriel Shipton, Julian Assanges bror, som gjort filmen.

Ithaka är en gripande och intim skildring av en fars kamp för att rädda sin son och visar den brutala verkligheten i kampanjen för att befria Julian Assange.
Världens mest kända politiska fånge, Wikileaks grundare Julian Assange, har blivit ett emblem för en internationell armkrok om journalistisk frihet, regeringskorruption och ostraffade krigsbrott.
Nu när Julian Assange står inför ett 175-årigt straff om han utlämnas till USA, möter hans familjemedlemmar utsikten att för alltid förlora Julian till det amerikanska rättssystemets avgrund.  Denna kamp mellan David och Goliat är personlig – och när Julians hälsa försämras i ett brittiskt högsäkerhetsfängelse är klockan på väg att ticka.
Nu är det upp till Julians far, John Shipton, och hans fästmö Stella Moris att gå samman för att förespråka Julian på denna internationella odyssé. Samtidigt som de samlar ett världsomspännande nätverk av supportrar och politiker, tar de försiktigt steget in i mediernas blickfång – och tvingas konfrontera de händelser som gjorde Julian till en global brännpunkt.


Julian Assange har föreslagits till Europaparlamentets Sacharovpris för tankefrihet.
Det är mycket värdefullt även om han nog är chanslös.
här.
Ett 40-tal EU-parlamentariker kämpar för Julian Assange ska få priset.
Lyssna på Stella Moris Assange: på Facebook.

;

Föregående artikelUSA:s specialstyrkor är på plats i Ukraina
Nästa artikelKreml: Putin var öppen för samtal om Ukraina från första början
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Den gripande filmen som visar civilkurage och Sveriges och andra Västländers tortyr av visselblåsaren Assange och åsidosättande av yttrandefrihet och demokrati visades inför något hundratal mycket entusiastiska biobesökare. Den kan laddas ned gratis. Samtal med John Shipton följde. En imponerande, ödmjuk, gestalt i sitt engagemang, av sin knivskarpa analys av politiska skeenden och opinionsbildning. Han kunde berätta om det kraftigt ökade stödet för Julian Assange runtom i världen. Vi i Stödkommittén har bidragit här i Sverige, men det är mycket trögare här än i t.ex. Tyskland och Norge.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here