Kreml: Putin var öppen för samtal om Ukraina från första början

17
1232
Lyckosten Blinken. Screenshot 210311

Utrikesminister Antony Blinken hävdar att Washingtons förslag om diplomati har avvisats av Moskva.

Ingress: Detta skrevs av Kyle Anzalone , Anti-War , 21 oktober 2022.

Kyle Anzalone är opinionsredaktör för Antiwar.com, nyhetsredaktör för Libertarian Institute och medvärd för för Intressekonflikter.
https://www.youtube.com/channel/UCXsiX0NOIXbKLd8kNPbKjjQ.

Även publicerat av https://steigan.no/2022/10/kreml-putin-apen-for-samtaler-om-ukraina-helt-fra-begynnelsen/?utm_source=substack&utm_medium=email

RT skrev på kvällen 24 oktober Demokrater i USA öppnar för fredssamtal med Ryssland.

_______________________________________________________________

En talesman för Kreml säger att Rysslands president Vladimir Putin har varit öppen för samtal om Ukraina sedan kriget började. Samtidigt hävdade USA:s utrikesminister Blinken att det inte har funnits ”inga bevis” för att Moskva vill engagera sig i diplomati.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sa på fredagen att Putin verkade vara ”mycket mjukare och mer öppen för förhandlingar” . Ankara har varit en av få Nato-medlemmar som har försökt att behålla vissa band till Moskva. 

Bild Wikipedia.

Erdogan ledde de förhandlingar som nästan avslutade kriget i Ukraina under de första månaderna. I juli förhandlade Turkiet och FN fram avtalet om spannmålsexport mellan Kiev och Moskva.

Som svar på den turkiske ledarens uttalanden sa Kremls talesman Dmitrij Peskov till reportrar: ”Putin har faktiskt varit öppen för samtal från första början. Presidenten har själv upprepade gånger sagt det.” Moskva försökte inleda samtal med Nato innan Ryssland invaderade Ukraina, tillade han.

Peskov påpekade att Kreml gick med på ett dokument som tagits fram av företrädare för Kiev och Moskva. Den ryska nyhetsbyrån TASS citerade Peskov som sa att ”Putin var öppen för samtal när texten i dokumentet mellan ryska och ukrainska förhandlare faktiskt kom överens. Så ingenting har förändrats här.”

I mars var Ankara värd för samtal med förhandlare från både Moskva och Kiev. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov och USA:s tidigare företrädare Fiona Hill har var för sig bekräftat att de stora linjerna i en överenskommelse hade nåtts. Flera källor har rapporterat att den dåvarande brittiske premiärministern Boris Johnson reste till Kiev och bad Ukrainas president Volodymyr Zelensky att inte fortsätta affären.

Läs gärna: Storbritannien stoppade fredsavtal mellan Ryssland och Ukraina i april?Inför ett genombrott i förhandlingarna mellan Ukraina och Ryssland?

USA:s utrikesminister Antony Blinken hävdar att Ryssland är skyldig till bristen på framsteg i förhandlingarna. ”Vi har inte sett några bevis för det i nuläget. Tvärtom, vi ser att Ryssland fördubblar och tredubblar sin aggression” , sa USA:s toppdiplomat vid en presskonferens med sin franska motsvarighet.

Peskov tillade att den nuvarande diplomatin kvävs av en ny stadga undertecknad av Zelensky. ”Den ukrainska sidan har förklarat att de inte kommer att fortsätta samtalen med Ryssland. Det vill säga, den ukrainska lagen förbjuder nu alla förhandlingar.” säger Kremls talesman. Den 4 oktober undertecknade Zelenskij ett dekret som förbjöd samtal med Putins regering. ”Vi är redo för en dialog med Ryssland, men med en annan president i Ryssland” , sade den ukrainske ledaren .

 

Föregående artikelSe filmen om Julian Assange – och träffa och hör hans pappa!
Nästa artikelRöd linje, ”Ratline” del två i Ukraina – Kommer USA-generaler att sätta stopp för vansinnet?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

17 KOMMENTARER

 1. Det rysk-ukrainska kriget kom som en gudagåva och en verkligen sann geopolitisk skänk från högre makt för det (då) alltmer irrelevanta Washington.

  Nu är Washingtons våldsetablissemang äntligen simmande i sina rätta och vana vatten igen. Våld, krig och vapenleveranser; så projicerar Washington sin makt. Så långt in i Euroasien som det bara går, när nu Irak och Afghanistan gått komplett förlorade.

  Men det pågår ett politiskt-diplomatiskt blame game från båda (och alla) sidor, och alla både slirar på halvsanningar och halvlögner. Hela tiden.

  Att några öppna förhandlingar skulle ske nu är helt otänkbart.

  Däremot kan det mycket väl ske överläggningar och hemliga samtal och telefonkontakter som inte får komma ut, och reta nationalister och hårdföra på båda (alla) sidor, som mycket väl skulle få till exempel Ukraina att offentligt förlora ansiktet.

  Sker vissa överläggningar eller samtal dolt i hemlighet? Helt omöjligt är det nog inte, just när alla just stora europeiska länder som Frankrike och Tyskland är med i spelet. Telefonen går nog mycket varm i Paris får man gissa.

  Hur den svenske turboministern Kristersson och den än mer inskränkte och fjunige utrikesministern Billström skall klara av detta som svenskt ordförandeland i unionen från januari 2023, bävar åtminstone undertecknad för. Det är bäddat för klena resultat om det skall till något slags svenskt-moderat sammanhållande ”ledarskap”, med allsköns halvspecialister från svenska punschklubben ”krigsvetenskapsakademin”.

 2. Blinken is a serial liar.
  Vad inte samme Blinken som avfärdade Rysslands förslag för säkerhet och fred i Europa som han fick den 17 december 2021?

  • följa standardiserade byråkratiska procedurer, gömmer oss bakom formaliteter, kommer vi inte att få det önskade resultatet på något område. Anledningen till att vi har skapat mekanismen för ett samordningsråd är att lösa alla frågor snabbare och mer effektivt”, sa Putin.

  • Redan år 2014 sågs ”Vice president Biden springa omkring på Maidan-torget i Kiev tillsammans med USA-senatorn McCain och högerextremisterna inom Högra Sektorn som hade nazistiska emblem på sina kläder. USA:s Victoria Nuland, då USAs sändebud i Europa, såg till att stödja Ukrainas ”demokratifrämjande åtgärder” med 5 miljarder dollar. Pengarna gick framför allt till nazisternas omstörtande verksamhet som hade det nazi-lika Svoboda partiet som förebild.”

   Maffia bossen Biden fick väldig bra betald för modan. McCain däremot hann inte njuta – han dog och steks i helvetet s a s

   ”Ukraina utvecklades efter kuppen till en av USA:s vasallstater. Östra delen av Ukraina – det rysktalande Donbass ville alls inte tillhöra detta nasse-styre utan gjorde motstånd som slogs ner av Azovbataljonen och 14.000 människor miste livet. Ryssland föreslog fredsavtal som USA inte alls ville höra talas om t.ex. Minsk 1 och Minsk 2 avtalen.”

   https://www.8dagar.se/2022/10/fria-ord-pa-fn-dagen.html

 3. Och?
  Vad det betyder tyder?
  Numera blir det ingen samtal med
  Hitlers inkarnation.
  Ibland känns det att visa vaknade nyligen.
  Vid årsskiftet vädjade Putin
  till västvärlden med USA i spetsen.
  Vad hände då?
  Läsa bätre och olika källor
  det gäller.

 4. 25 OKT, 19:06

  Putin kräver att tjänstemännen fördubblar ansträngningarna på alla områden, inte bara fokuserar på specialoperationer

  Den ryske ledaren bad ”alla att satsa på meningsfullt arbete i det nya formatet” och uppmanade att inte gömma sig bakom formaliteter och vanliga byråkratiska förfaranden enligt vilka regeringen för närvarande verkar

  Rysslands president Vladimir Putin

  © Alexei Babushkin/Ryska presidentens press- och informationskontor/TASS

  MOSKVA, 25 oktober /TASS/. Rysslands president Vladimir Putin krävde på tisdagen att tjänstemän återupplivar ansträngningarna inom alla arbetsområden förutom den särskilda operationen.

  ”Vi behöver ökad brådska på alla områden och en extremt realistisk bedömning av situationen, situationen som helhet. Detta gäller inte bara den särskilda militära operationen, utan även all vår verksamhet på praktiskt taget alla områden”, sade presidenten. vid ett möte i samordningsrådet för att tillgodose den särskilda militära operationens behov.

  Han sa att regeringen har försökt sätta upp sådana ansträngningar på ett nytt sätt och att hantera alla verksamhetsområden mer effektivt sedan kampen mot coronaviruset.

  ”Det finns nya utmaningar nu. De är allvarliga, betydelsefulla. Det gäller också verksamheten vid brottsbekämpande organ, säkerhetsmyndigheter och försvarsministeriet. Det gäller också hela civilbefolkningen”, sade presidenten.

  Han bad ”alla att lägga sina sinnen på meningsfullt arbete i det nya formatet” och uppmanade att inte gömma sig bakom formaliteter och standardiserade byråkratiska förfaranden enligt vilka regeringen för närvarande verkar.

  ”Om vi ​​arbetar med att följa standardiserade byråkratiska procedurer, gömmer oss bakom formaliteter, kommer vi inte att få det önskade resultatet på något område. Anledningen till att vi har skapat mekanismen för ett samordningsråd är att lösa alla frågor snabbare och mer effektivt”, sa Putin .

 5. Läget är ändrat. Lögnimperiet har två valmöjligheter.

  1) acceptera Rysslands krav och skriva under fred och säkerhets dokumnetet som Ryssland la fram den 17 december 2021 (vilket betyder att den tappar ansikte, förlöjligas, efter alla tom snack om ”vis ska mosa Rysslands ekonomi med sanktioner från helvete” och annat bullshit), eller
  2) Förintas i ett kärnvapenkrig.

  Valet är lögnimperiets. Världen råder den att hellre tappa ansikte än att reduceras till grus

  https://sonar21.com/when-it-comes-to-ukraine-the-cia-is-a-clown-show/

 6. Rena skitsnickare är Usa och dess vasaller här i EU. Västvärlden är INGET annat än största lögnaren sedan förra året,då krisen lätt kunde undvikits. Även sedan krisens start i februari har man bara ljugit och farit med osanning på löpande band,OCH utöver det förlängt krisen veckor efter veckor,månader efter månader

 7. Ted Galen Carpenter har under flera år försökt att få människor att förstå att Ukraina är ingen demokrati, utan han menar att USA och övriga Väst påstår det av geopolitiska skäl. Han har dessutom sagt att det blev ännu värre i Ukraina när Zelensky kom till makten.

  Ted Galen Carpenter är senior fellow för försvars- och utrikespolitiska studier vid Cato Institute. Carpenter var Catos chef för utrikespolitiska studier från 1986 till 1995 och som vicepresident för försvars- och utrikespolitiska studier från 1995 till 2011.

  Carpenter tog sin doktorsexamen i amerikansk diplomatisk historia från University of Texas.
  Carpenter är författare till mer än 950 artiklar och policystudier. Hans artiklar har förekommit i New York Times , Washington Post , Wall Street Journal , Los Angeles Times , Financial Times , Foreign Affairs ,Foreign Policy , National Interest , World Policy Journal och många andra publikationer. Han är en frekvent gäst i radio- och tv-program i USA, Latinamerika, Europa, Östasien och andra regioner.
  Han har skrivit några böcker om Nato bl.a. NATO: The Dangerous Dinosaur (2019)

  Enligt Carpenter är den amerikanska propagandans falska argument så uppenbara och avskyvärda att de inte kan kallas annat än lögner. Det gäller även för teserna att den ryska militäroperationen i Ukraina påstås har varit absolut oprovocerad, och Ukraina är en bastion av frihet och demokrati.

  Experten hävdar dock att den amerikanska ledningen stöder ett illiberalt land vars president upprepade gånger har använt diktatoriska regeringsmetoder. Carpenter kritiserar också amerikansk retorik om att USA och NATO inte skulle utgöra ett hot mot Ryssland. Han uppmanar till att komma ihåg de analytiker som har sagt i ett kvarts sekel att utvidgningen av Nato österut och antagandet av stater som gränsar till Ryska federationen i alliansen kommer att leda till en försämring av relationerna med Moskva och kan vara provocerande.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here