Röd linje, ”Ratline” del två i Ukraina – Kommer USA-generaler att sätta stopp för vansinnet?

17
1396

Den här artikeln 23/10 av Larry Johnson har Rolf Nilsson funnit och översatt.

(Ratline innebär en flyktväg ut ur en besvärlig situation. Syftar på nazisternas flyktväger till bl.a. Latinamerika när WW2 hade förlorats. ö.a.)

 

Larry C Johnson

____________________

Röd linje, ”Ratline” del två i Ukraina – Kommer USA-generaler att sätta stopp för vansinnet?

 

 

Red Line, Rat Line Part Deux In Ukraine–Will American Generals Put A Stop To Madness?

Det finns en uppgång i de panikartade spekulationerna om att Ukraina skulle använda en smutsig bomb (ett primitivt kärnvapen, ö.a.) för att fabricera en förevändning som skulle rättfärdiga Natos ingripande i Ukraina. Det påminner mig mycket om britternas och jänkarnas tidigare försök att fabricera en kris i Syrien i augusti 2013, som skulle tvinga USA och britterna att skicka sina trupper för att hjälpa islamiska rebeller som försöker störta den syriske ledaren Assad. Barack Obama hade i augusti 2012 lovat att varje användning av kemiska vapen av Assads regering skulle innebära att man passerade en röd linje som skulle följas av vedergällning från västvärlden. Varför tvekade Obama att reagera på detta påstådda brott mot mänskligheten från Syriens sida? Sy Hersh gav svaret:

Svaret ligger i en konflikt mellan de personer i administrationen som var fast beslutna att upprätthålla den röda linjen och militära ledare som ansåg att det var både omotiverat och potentiellt katastrofalt att gå i krig.

https://www.lrb.co.uk/the-paper/v36/n08/seymour-m.-hersh/the-red-line-and-the-rat-line

Vi kan stå på tröskeln till en ny påhittad provokation – denna gång med en smutsig atombomb. Den ryska generalstaben tar detta hot på allvar och står i telefonförbindelse med Turkiet, Frankrike och Kina för att varna för denna komplott för att detonera en smutsig bomb och skylla på Moskva. Ryssarna har uppenbarligen dragit lärdom av Syrien och sarin. Återstår att se om USA:s nuvarande militära ledning har den ryggrad som deras föregångare visade i augusti 2013.

Fingerad gasattack i Syrien med deltagande av Vita hjälmarna.

Låt mig ta er tillbaka nio år till augusti 2013. Washingtons politiska klass hade Syrienfeber – dvs. de var heta och angelägna om att störta Syriens Bashir Assad och nyhetskanalerna var fulla av dystra förutsägelser om Assads nära förestående undergång. Sedan kom nyheten om en påstådd attack med ”sarin”-gas mot syriska civila, av Assads militär. Åtminstone var det den berättelse som medierna drev.

UNITED STATES – APRIL 18: Army Lt. Gen. Michael Flynn, director of the Defense Intelligence Agency, prepares to testify at a Senate Armed Services Committee hearing in Dirksen Building titled ”Current and Future Worldwide Threats,” featuring testimony by he and James Clapper, Director of National Intelligence. (Photo By Tom Williams/CQ Roll Call) (CQ Roll Call via AP Images)

Jag arbetade inne i en SCIF (Sensitive Compartmented Information Facility, ett säkerhetsklassat utrymme/rum, ö.a.) på Fort Bragg vid den tiden och hade tillgång till underrättelserapporterna om attacken i Ghouta. General Michael Flynn var chef för DIA (Defense Intelligence Agency, försvarets underrättelsetjänst, ö.a.) vid den tidpunkten. I motsats till den propaganda som spreds av utrikesdepartementets INR (Bureau of Intelligence and Research, ö.a.), CIA och medierna – dvs. att de syriska rebellerna körde över den syriska regeringen och att den syriske presidenten Assad var i knipa – gjorde DIA ett utmärkt jobb med att ärligt rapportera om stridsaktiviteten och slagordningen. DIA-rapporterna berättade en helt annan historia – den syriska armén gjorde framsteg när det gällde att begränsa rebellupproret och rebellernas stridseffektivitet avtog.

Sedan kom den syriska regeringens påstådda sarinattack i Ghouta. Det visade sig att detta var en lögn. Sy Hersh fick tag på historien och gjorde som alltid en förstklassig rapportering:

Obamas ändrade uppfattning hade sitt ursprung i Porton Down, försvarslaboratoriet i Wiltshire. Den brittiska underrättelsetjänsten hade fått tag på ett prov av den sarin som användes i attacken den 21 augusti och analysen visade att den gas som användes inte stämde överens med de partier som man vet finns i den syriska arméns arsenal av kemiska vapen. Budskapet att fallet mot Syrien inte skulle hålla skulle snabbt vidarebefordras till USA:s Joint Chiefs of Staff (stabschefer, ö.a.). Den brittiska rapporten ökade tvivlen inom Pentagon; stabscheferna  förberedde sig redan på att varna Obama för att hans planer på en långtgående bomb- och missilattack mot Syriens infrastruktur skulle kunna leda till ett mer omfattande krig i Mellanöstern. De amerikanska officerarna gav därför presidenten en varning i sista minuten, vilket enligt dem ledde till att han till slut ställde in attacken. . . .

 Den militära säkerhetsstaben visste också att Obama-administrationens offentliga påståenden om att endast den syriska armén hade tillgång till sarin var felaktiga. De amerikanska och brittiska underrättelsetjänsterna hade sedan våren 2013 varit medvetna om att vissa rebellförband i Syrien utvecklade kemiska vapen.

 Den 20 juni utfärdade analytiker för USA:s försvarsunderrättelsetjänst en högt hemligstämplad femsidig ”talking points”-briefing för DIA:s biträdande direktör David Shedd, där det konstaterades att al-Nusra upprätthöll en cell för produktion av sarin: dess program var, enligt dokumentet, ”den mest avancerade sarinkomplotten sedan al-Qaidas insats före 11 september 2001”. (Enligt en konsult från försvarsdepartementet har den amerikanska underrättelsetjänsten länge vetat att al-Qaida experimenterade med kemiska vapen och har en video av ett av sina gasexperiment med hundar). DIA:s dokument fortsatte: ”Tidigare fokus från IC [underrättelsetjänsten] hade nästan helt och hållet legat på syriska CW [kemiska vapen] lager; nu ser vi ANF försöka tillverka egna CW … Al-Nusrah Fronts relativa frihet att verka inom Syrien leder oss till att bedöma att gruppens CW-ambitioner kommer att bli svåra att störa i framtiden”.

 Dokumentet bygger på hemligstämplade underrättelser från flera organ: ”Företag i Turkiet och Saudiarabien som tillhandahöll kemikalier”, stod det, ”försökte få tag på ingredienser som användes till sarin i stora mängder, tiotals kilo, troligen för den förväntade storskaliga produktionen i Syrien”. (På frågan om DIA:s dokument svarade en talesman för Director of National Intelligence: ”Inget sådant dokument har någonsin begärts eller producerats av analytiker inom underrättelsetjänsten.”).

Läs gärna en artikel jag skrev i augusti 2013 FN-observatörerna – kemiska vapen har använts i Syrien – av vem? och denna från 2018 ”Gasattacken”: Syrien och Ryssland vill ha oberoende utredning – som skurkar brukar?

När de första rapporterna om attacken i Ghouta dök upp började jag omedelbart titta på de underrättelseinformationer till stabscheferna som publicerades dagarna före attacken. Jag resonerade som så, att om den syriska militären var den skyldige så skulle USA:s underrättelsetjänst ha upptäckt att de syriska enheterna för kemiska vapen var på gång och förberedde sig för attacken. Varför? Därför att Förenta staterna var en del av varningssystemet för Israel. Det fanns en rädsla för att Syrien skulle kunna använda kemiska vapen mot Israel och Förenta staterna använde sina tekniska medel för att övervaka aktiviteten hos de syriska militära enheter som skulle genomföra en sådan attack. Syrierna använde ett binärt kemiskt vapensystem. Det innebär att två kemikalier måste blandas för att skapa en dödlig brygd. Den typen av aktivitet kan upptäckas med hjälp av underrättelsetekniska åtgärder. Märkligt nog fanns det inga tidigare underrättelser som visade på någon aktivitet av den syriska militären dagarna före Ghouta. Ingenting. Ingenting. Nada. Noll.

Skulle det förvåna er att få veta att brittiska och CIA-underrättelseofficerare kan ha varit inblandade i komplotten i Ghouta i syfte att skapa ett casus belli (krigsorsak, ö.a.) som skulle göra det möjligt för Förenta staterna och Storbritannien att ingripa militärt i Syrien?

Detta för oss tillbaka till Ukraina. Det finns en allvarlig oro för att västvärlden återigen försöker hitta på en falsk flagga som kan användas för att övertyga en motvillig allmänhet till att gå i krig med Ryssland. Istället för kemiska vapen innebär den nuvarande planen enligt uppgift att en smutsig atombomb detoneras på ett område som påstås vara under Rysslands kontroll. Den ukrainska militären lider av katastrofala förluster och kommer, trots västlig propaganda, att ha stora svårigheter att upprätthålla en eventuell offensiv. Förenta staterna och dess Nato-allierade inser detta och letar efter en förevändning för att skicka Nato-styrkor till undsättning. Det verkar som om västvärlden överväger att använda hotet om att avstyra en kärnvapenattack som en motivering för att skicka sina egna styrkor in i den ukrainska malströmmen.

Jag anser att situationen i Ukraina är mycket farligare än det som hände i Syrien. Rysslands nationella säkerhet står på spel och västvärlden är panikslagen inför utsikten att Ukraina ska bringas till underkastelse. Ryssland gör i alla fall rätt – det agerar preventivt för att varna berörda länder att det vet vad som planeras och att det kommer att vidta lämpliga åtgärder för att motverka en sådan attack om den inträffar. Vi sitter på en nukleär krutdurk. Be om att kyligare personer ska avgå med segern.

 

Föregående artikelKreml: Putin var öppen för samtal om Ukraina från första början
Nästa artikelUSA:s ”101st Airborne” utplacerad till Ukrainas gräns ”Redo att slåss i kväll” – med viktig kommentar
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

17 KOMMENTARER

 1. Putins anfallskrig har varit oerhört dyrt för ryssarna. Om ryska armén drar sig tillbaka upphör kriget automatiskt, Ukraina har inga territoriella anspråk på Ryssland. Däremot är ryskt skadestånd på en gång självklart och omöjligt. Ryssland har bara energi att sälja, de byter till sig allt de inte kan tillverka själva mot exportinkomsterna från gas.

  Detta krig är en produkt av att diktatorn suttit vid makten i ett par decennier efter att ha trumfat igenom en antikonstitutionell konstitution. Vitsen med demokratiska konstitutioner är att hindra diktatorer, Ryssland hade en riktig konstitution, nu har katastrofimperiet Putins bålverk mot folket istället.

  • Roger!
   Att uttala sig tvärsäkert om detta krig nära avgrundens stup och ensidigt hänvisa till Ukrainas säkerhetsintresse är att göra det enkelt för sig.
   Med tanke på USA;s tidigare anfallskrig, och inblandning i andra länders självstyre, borde en sådan verklighet stämma till eftertanke.
   När dessutom deras krigsorganisationen USA/NATO upprättar militära styrkor i angränsande länder till Ryssland är det inte svårt att förstå om det uppkommer en konflikt. Nog borde Europas valda politiker inse detta och laga efter läge sam inse behovet av diplomatiskt språkbruk.
   Därtill USA;s förnedrande behandling av sina urinnevånare indianerna och i övrigt minoritetsgrupper,stärker inte deras trovärdigheten i fråga om att äga något ädelt syfte någonstans.

  • En till utan någon som helst koll! ”Roger Jonsson” är nog inte medveten om att Ryssland aldrig tjänat så mycket pengar som nu på sin export och håvar in pengar. ”Roger” har uppenbarligen ingen koll på rysk export heller men det blir gärna så när man tror på USA:s löjliga propaganda. Ryssland exporterar allt från kärnteknik, rymdteknik, speciallegeringar, elektronik, vapen, flygplan, fartyg, olja, gas och framförallt är världens viktigaste leverantör av spannmål. ”Roger” när köpte du senast något ”Made in USA” som exempel? Och det är tvärtom så att Putin är mycket noga med att efterfölja Rysslands konstitution till skillnad från senilen Biden och den Deep State som styr USA mot avgrunden. Varför inte använda nätet för att ta reda på hur det ligger till innan du skriver i stället för att göra bort sig totalt med idiotiska kommentarer?

   • @Benny 26 oktober, 2022 At 17:09
    En annan intressant vinkel. USA, och flera andra länder, bygger nu små modulära kärnreaktorer. Dom kräver ett speciellt kärnbränsle och kan inte köra på traditionellt bränsle. Intressant är att det finns ett företag i världen som kan leverera det, och det företaget är ryskt i Ryssland. USA och dess drabant Europa är verkligen på fallrepet.

  • Fortsätt drömma, det kostar inget.
   1. Ryssland har avvärjt ett existentiellt hot signerat ukronazi+nato+lögnimperiet
   2. Därmed har Ryssland cokså visat världen vem som är bossen – inte USA definitivt inte köket som kallas EU och låtsas armén som kallas Nato.
   3. De dumdryga västpolitiker och eliter som härjar i väst har tjänat Ryssland väldig väl genom sina ”sanktioner från helvete”. Priserna på gas och olja bara ökar och ökar således även Rysslands export inkomster.
   4. Tvärtom ”helvetiska sanktioner” har blivit ett helvete för västs dumdryga eliter och politiker. Västfolken gör uppror (fast det berättas inte i de ”fria” system mediemonopol i väst).
   5. Visste du att Ryssland har ingen nämnvärd inflation, medan i väst är det galopperande inflation som gäller?
   6. Ryssland tar tillbaka mark som hörde till landet men som illegalt skänktes till ukronazi enheten av Lenin och Khrushchev (östra Ukraina respektive Krim)
   7. Visste du att Rysslands President Vladimir Putin stöd av ca 80% av befolkningen (att jämföra med Bides ynka 39%)?
   8. På tal om antikonstitutionell konstitution (vilket fint uttryck du kommit på Rolle, va!?) visste att du att lill-Britannien har ingen?
   9. Om du blickar västerut kommer du att se den enda riktiga (och inte inbillade) katastrofimperiet just nu, nämligen Lögnimperiet. Den står på randen till inbördeskrig – det finns 400 miljoner vapen i omlopp. Så det är stor risk för att gnistan tar lögnimperiet till graven 🎚🎚🎚, kan man väl säg?
   10. En ny värld gryr. Den har följande ekvation Ryssland+Kina=💕💕💕

   • @Om önskningar vore hästar skulle tiggare rida 26 oktober, 2022 At 18:23
    Snarare vad som nu kallas RIC, Ryssland, Indien, Kina, plus sedan har vi plus Saudi, plus ett ökat anta stater och BRICS utvecklingen, SCO – Shanghai Cooperation Organization, BRI – Belt and Road Initiative, RCEP – The Regional Comprehensive Economic Partnership, China-backed, USA excluded. Återförening av Taiwan med fastlandskina har börjat, men ingen murvel vågar nämna det. Taiwan öppnar upp för ökat utbyte med fastlandskina på alla områden. Taiwan politiker har spenderat veckor i Peking för att planer återföreningen. Handeln mellan fastlandskina och Taiwan är fyra gånger så stor som USA handeln och ökar dubbelt så fort. Kinas vapenskramlande är en signal till USA att hålla fingrarna borta, inte en signal om erövring av Taiwan. Metoden kallas salamimetoden, en tunn skiva år gången, som är inget bråka om, medan skurken USA till slut står där med bara korv-snoppen, och den är inget att bråka om heller.

    • 27 oktober 2022 08:57 .. Något om Om Ukrainas EKONOMI.
     Vad den ukrainska ekonomin har blivit kommer de att berätta på mediecentret Patriot
     Federal nyhetsbyrå.
     Flera generationer ukrainare kommer att behöva betala för de lån som Kyivs myndigheter tagit från väst, rapporterade den spanska tidningen Rebelión.
     Tidigare sa Ukrainas premiärminister Denys Shmyhal att Kiev skulle behöva låna mer än 55 miljarder dollar 2023. Chefen för IMF , Kristalina Georgieva , sa i sin tur att fonden uppskattar Ukrainas behov av extern finansiering för 2023 till tre till fyra miljarder dollar i månaden.
     Vem finansierar Ukraina och under vilka villkor? Är Ukraina ett bankrutt land? Har industrin stannat kvar i Ukraina, i vilka regioner, vad produceras där? Vad händer med jordbruket i Ukraina? Vad är energisituationen? Kan den ukrainska budgeten nu uppfylla sina funktioner att betala pensioner, ersättningar och löner till statsanställda? Vad händer med den ukrainska hryvnian och de ukrainska guldreserverna?
     Om västvärlden lämnar över guldreserverna som konfiskerats från Ryssland till Ukraina, kan Ryssland stoppa detta genom att slå till mot Ukrainas centralbank och landets affärsbanker?

     Experter kommer att svara på dessa och andra frågor i sändningen av Patriots mediacenter.
     Sändningen sker den 27 oktober, torsdag, klockan 16:00.
     Vi bjuder in andra journalister till studion för att ställa frågor under evenemanget.
     Dessutom kan journalister ställa sina frågor i förväg på WhatsApp +79006216038, vi kommer definitivt att uttrycka dem i luften med en länk till din publikation.
     Vi inbjuder även våra kollegor att använda våra foton och videor från presskonferenser som publiceras på vår hemsida.
     Du kan också se våra sändningar på följande plattformar: Rutube , Telegram , YouTube , Yandex.Zen

  • @Roger Jonsson 26 oktober, 2022 At 10:07
   Ny identitet igen. Du behöver nog göra bättre ändringar i denna text om vi skall svälja det. Ditt inlägg speglar verklighetsanknytning. Artikeln talar om grovt förfalskad verklighet. Det rör sig om Ryssland befrielse av ockuperade historiskt ryska områden, Det är den USA backade regimen i Kiev som lider enorma förluster. Därför tvångsrekryterar dom nu civila på gatorna för att få mer kanonmat.

 2. Smutsiga bomber (uran’utjänta’ samt fosforbomber) använde nato i Serbien -99 under 78 dagar, och det föds fortfarande fosterskadade barn, washngton använde det sedan i Afghanistan, Irak, Libyen och nu Syrien, isrhell använder fosforbomber mot Palestinier, och det föds fosterskadade barn där i dessa länder. Allt detta vet vi sedan läänge, och då vet vi också vem som tänker använda det i Östukraina. Tillägg bara, Ryssland använder inte den typen av fega vapen. Det gör bara fega. Väldigt fega, och som inte kan ta en riktig strid

 3. Vår indiske favoritdiplomat Bhadrakumar kommenterar bl.a. hotet om en ”smutsig bomb”. Där citerar han också en rysk expert som hävdar, jag vet inte om det är rätt eller fel, att resultatet av att man spränger en tunna med kärnavfall i luften inte blir så stort.
  The Moscow daily Izvestia quoted the noted Russian military expert Vladislav Shurygin on Monday: “What is a dirty bomb? To create it, all that is necessary is to dig up a barrel with nuclear waste from some power plant, put them in a capsule and then jerk 100 kg of TNT.”

  Shurygin explained: “Even in this case, the infection will be in a radius of maybe 500 metres, maybe a kilometre. And then it all starts to sink into the soil… If it is torn in the water or infect the water, then it will all sweep downstream, lie on the bottom and gradually go away. To make the waters of the Dnieper radioactive, I do not even know how much [water] would need to be drained out. Remember, Fukushima poisoned the sea for six months and no one even noticed it. The intention of the Ukrainian authorities is not very clear. If they want to blame it on us, it won’t be easy; when we have “clean” bombs, why we would need “dirty” ones is completely unclear.”
  https://www.indianpunchline.com/us-gets-a-nasty-surprise-in-ukraine/

  Förhoppningsvis händer ingenting, men NATO-gossarna är desperata och måste hitta på något som går att göra propaganda av, vare sig det är sant och vettigt eller lögn och galenskap. ”It’s all about optics” som en del kritiska iakttagare säger.

 4. Naomi Kleins ”Chockdoktrinen” visade att katastrofer och krig är till för att dölja andra beslut och förändringar, t.ex. penningöverföringar till från stater till finanseliten. Nedanstående länk avslöjar vad Van der Leydens EU beslutat.
  https://principia-scientific.com/eu-commits-to-lockdowns-vaccine-passports-mask-mandates/

  Detta är inte oväntat: Bill Gates hotade för något år sedan om pandemier: Financiel Times:

  https://www.ft.com/content/c1ab6cee-4f84-4a85-9c53-9f5f444359d4

  https://newsvoice.se/2022/01/bill-gates-planerar-pandemier-framtiden/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here