Se Polens förre utrikesminister Sikorski tacka USA för Nord Stream-(sabotaget).

8
1034

Föregående artikelSabotage mot ryska gasledningarna till Europa?
Nästa artikelFartyg från USA bland de misstänkta för sabotageattack mot Nord Stream-ledningar
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

8 KOMMENTARER

 1. Ryssland anklagas först för att bombardera ett kärnkraftverk de kontrollerar och har i sin besittning sedan för att genom en komplicerad och dyr attack spränga sin egen gas infrastruktur. SvD, SVT & DN låtsas som att det regnar och blundar för Bidens och Nulands uttalade hot om att sätta stopp för Nordstream på ett eller annat sätt trots att en attack på ledningen skulle utgöra en attack på en sk. ”allierad”.
  Jag har OTROLIGT svårt att tänka mig att försvaret inte har ganska bra koll på vilka länders ubåtar och skepp som rörde sig i området så sabotaget skedde.
  Jag har OTROLIGT svårt att tänka mig att journalister inom oligark-media inte har ganska bra koll på vilket land som hade både motiv och förutsättningar att utföra sabotaget.
  ”Kejsarens nya kläder” utspelar sig nu på samhällelig nivå.

 2. Inget i svensk msm att USA just hade skepp i området där sabotagen utfördes!
  https://southfront.org/us-ships-suspected-of-sabotage-attack-on-nord-stream-pipelines/

  Inget i svensk msm att Nato hade övning i området där sabotagen utfördes!
  https://pbs.twimg.com/media/FdqzRHkXgAAIdcX?format=jpg&name=900×900

  Skulle inte förvåna mig om Sverige har med sabotagen att göra, regeringen ställer ju upp för allt för Nato och amerikanarna i sitt rysshat!

 3. Tre strängar av gasledningarna Nord Stream 1 och Nord Stream 2 till havs har drabbats av förstörelse, vilket enligt Nord Stream AG saknar motstycke.
  Denna incident kommer att drabba den europeiska bilindustrin på allvar, särskilt den tyska. AvtoVzglyad-portalen berättar varför de största biltillverkarna i den delen av världen nu riskerar att kollapsa.
  Händelsen på gasledningarna har redan kallats sabotage. Även om dess omfattning är svår att bedöma, men en sak är säker: för den tyska bilindustrin, liksom för ett av lokomotiven i den europeiska ekonomin, kommer extremt svåra tider.
  Volkswagen har till exempel tidigare uppgett att om problemen med naturgasförsörjningen till Tyskland och Östeuropa fortsätter är koncernen redo att flytta sina produktionsanläggningar till andra EU-regioner. Det ser ut som att det blir så. Tillverkaren kommer att tvingas flytta sina viktigaste tillgångar till länder med tillgång till havet och som har terminaler för att ta emot flytande naturgas. Först och främst är det Portugal, Spanien och Belgien. Förresten, tyskarna har redan ett antal företag där.
  Överlåtelsen av hela bilfabriker är dock ingen snabb fråga. Därför utesluter vi inte att det i europeiska återförsäljares utställningslokaler kommer att finnas färre sådana storsäljare som VW Golf, Tiguan och Passat, och de kommer att försvinna även på andra marknader. Det blir inte lätt för Mercedes med sina planer på att gå över till eldrift.
  När allt kommer omkring, för produktion av elbilar och dragbatterier behöver du mycket billig energi, och nu finns det ingenstans att få tag på det. Så hoppet in i den ljusa ”elektriska framtiden” skjuts upp på obestämd tid. Vilket är förknippat med förluster, vilket i år redan är ganska mycket.
  Kom ihåg att Mercedes förlorade 709 miljoner euro efter att ha lämnat Ryssland, och förlusterna från bristen på billiga råvaror kommer att bli ännu större. Dessutom kommer gamla problem att läggas till detta, eftersom utbudet av elektronik fortfarande är intermittent.
  Vad gäller fransmännen kommer Renault att få mest här. Kom ihåg att när företaget ”kastade” vårt land, förlorade det, enligt sina egna uppgifter, 2,32 miljarder euro. Plus en lovande marknad. Nu sker ytterligare en attack, men redan i Europa.

  Vi noterar också att i år har absolut alla europeiska bilföretag redan stått inför en brist på kritiska material – sällsynta jordartsmetaller, nickel och neon. På grund av avbrott i leveransen av komponenter har vissa fabriker av Porsche, BMW och MINI stoppat tillverkningen av bilar. Men det verkar inte vara slutet på historien.
  Sabotaget vid Nord Stream kommer att slå ut hela den europeiska bilindustrin. Och tyska biltillverkare kommer inte längre att vara lokomotivet för EU:s ekonomi. De kanske borde återvända till Ryssland, där det finns billiga råvaror?
  När det gäller sabotagehandlingen på gasledningarna kan dess spår sträcka sig både till Ukraina och till USA, vars flotta vid den tiden låg i närheten av nödplatsen. Och det andra alternativet ser ut att föredra, eftersom det är Amerika som drar nytta av kollapsen av den tyska ekonomin och den fullständiga bytet av alla sina tillgångar till sig själv.
  https://www.avtovzglyad.ru/avto/avtoprom/2022-09-27-kak-dyrki-v-severnom-potoke-pustjat-na-dno-nemetskij-avtoprom/?utm_source=24smi&utm_medium=referral&utm_term=17274&utm_content=4444912&utm_campaign=1537

 4. Det är direkt korkat idiotiskt att man börjat sprida den rena vidriga lögnen att ryssarna ligger bakom. Denna ständiga Oksanen också vem fan har utnämnt han åt någon expert. Det råder ingen MINSTA tvekan att Usa ligger bakom och känner till detta.Då man direkt under årens lopp direkt hotat ledningarna på olika sätt från topparna i regimen där. Man har direkt hotat dessa på många olika sätt.Som skrev igår vore jag EJ MINSTA förvånad om dom 3baltiska nyttiga dvärgarna ihop med Polen assisterat. Vi hade amerikanska militären på svenska mark dessutom under denna attack. Dom”tränar”med våra naiva försvaret heter de för att stärka Nato

 5. Dryg-dumme Radek Sikorski har jo avslöjat en hemlig operation och angett vem brottslingen är – nämligen USA

  Den oförlikneliga Maria Zakharova ställer frågan ”Vilka ska EU straffa för dådet med hårdast möjliga respons?”
  för skadorna på Nord StreamI och II.

  Maria Zakharova konstaterar att Radek Sikorksi ”has identified the US as the party behind the apparent sabotage. The two Nord Stream pipelines were seriously damaged this week in what is suspected to have been a deliberate attack.

  European Commission President Ursula von der Leyen on Tuesday called the incident “sabotage action” and warned that “any deliberate disruption of active European energy infrastructure is unacceptable and will lead to the strongest possible response.”

  On Wednesday, Zakharova asked who exactly the warning would apply to.

  “I don’t get it. MEP Sikorski thanked the US for what had happened, so whom is Ursula ‘threatening’ there?” she wrote on social media. Zakharova was referring to the reaction to the incident by the former Polish foreign minister Radoslaw Sikorski, now an EU lawmaker, who posted a photo of the site where the explosions occurred on Twitter with the words: “Thank you, USA.” He described the incident as a “special maintenance operation.”

  https://www.rt.com/russia/563639-zakharova-nord-stream-sabotage/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here