Segerparaden idag i Ryssland och den 1945

27
4140

Nu har 78 år gått sedan segerparaden 1945 i Moskva. Sovjetunionen gjorde den avgörande insatsen i segern över nazi-Tyskland.

Över 20 miljoner döda i Sovjetunionen, (nästan 100 fler än antalet döda USA-amerikaner). EU vill skriva om historien. Brussels historierevisionism om andra världskriget.

Jag publicerar dels en länk till en video med ett utdrag från Putins tal vid det nedtonade firandet i år https://swentr.site/russia/575986-moscow-victory-parade-leaders/.

Putins tal

Västvärldens eliter har glömt bort konsekvenserna av nazisternas ”vansinniga ambitioner”, sade Rysslands president Vladimir Putin i sitt tal på Röda torget i Moskva under segerdagen.

Ryssland anser att ”varje ideologi om överlägsenhet till sin natur är motbjudande, kriminell och dödlig”, påpekade presidenten.

”De globalistiska eliterna fortsätter att insistera på sin exceptionalism; de ställer människor mot varandra, splittrar samhällen, provocerar fram blodiga konflikter och kupper, sår hat, russofobi och aggressiv nationalism, förstör traditionella familjevärden som gör en människa till en människa”, sade Putin.

Enligt den ryske ledaren görs allt detta av USA och dess allierade för att ”ytterligare diktera sin vilja, sina rättigheter och sina regler” och genomföra vad som i grunden är ”ett system av rån, våld och förtryck” på den internationella scenen.

”Det verkar som om de har glömt vad nazisternas vansinniga ambitioner ledde till. De har glömt vem som besegrade denna monstruösa, totala ondska”, betonade han.

Med hänvisning till konflikten i Ukraina sade Putin att ”ett verkligt krig har utlösts mot vårt moderland”. Men vi har stått emot den internationella terrorismen. Vi kommer också att försvara invånarna i Donbass och garantera vår säkerhet”.

Västvärldens mål är ”att uppnå upplösning och förstörelse av vårt land, ogiltigförklara resultaten av andra världskriget, fullständigt bryta ner systemet för global säkerhet och internationell rätt och strypa alla suveräna centra för utveckling”, insisterade han.

USA och dess allierade bär skulden för utbrottet av konflikten i Ukraina, sade statschefen.

”Överväldigande ambitioner, arrogans och acceptans av illdåd leder oundvikligen till tragedier. Detta är orsaken till den katastrof som det ukrainska folket nu upplever”, påpekade han.

Ukrainarna blev ”gisslan” för den kupp som ägde rum i landet 2014 och förvandlades till ”ett förhandlingsobjekt” av väst, som använder landet för att genomföra sina ”grymma själviska planer”.

RT rapporterar från i år ”Presidenter och premiärministrar från sju länder som tidigare var en del av Sovjetunionen har bjudits in för att tillsammans med Rysslands president Vladimir Putin delta i segerdagsparaden på tisdagsmorgonen, meddelar Kreml. Armeniens premiärminister Nikol Pashinyan är redan i Moskva tillsammans med Vitrysslands president Alexander Lukasjenko, Kassym-Jomart Tokajev från Kazakstan, Sadyr Japarov från Kirgizistan, Emomali Rahmon från Tadzjikistan och Shavkat Mirziyoyev från Uzbekistan, enligt ryska medier. Turkmenistans Serdar Berdymuhamedov var inbjuden, men det var oklart om han skulle komma till Moskva eller fira segerdagen i Dusjanbe.” https://swentr.site/russia/575986-moscow-victory-parade-leaders/

Dels också en video från den första segerparaden, 24 juni 1945.

Föregående artikelVad satsar Kina egentligen på i Ukraina?
Nästa artikelDen grumliga vänsterns grumliga föreställningar
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

27 KOMMENTARER

 1. Militärförband från forna Sovjetrepubliker deltog i paraden. Jag kan ha missat någon, men jag uppfattade Azerbajdzjan, Armenien, Vitryssland (med korrekt angivande av landets namn på ryska), Kazakstan, Moldavien, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan.
  Georgien, som med en befolkning på 3,6 miljoner 1940 förlorade 190 000 soldater i kriget, deltog inte.
  Ukraina, som förlorade fler soldater i kriget än USA, Storbritannien och Frankrike sammantaget, syns bara 58.57 in i paraden, när fanorna för de fyra ukrainska fronterna paraderar direkt efter fanan för Leningrad-fronten. Sensommaren 1943 bedömde det sovjetiska överkommandot striderna i Ukraina vara så viktiga att man satte in samtliga fem stridsvagnsarméer i Ukraina.
  Efter 59.05 ser man även fanorna för övriga fronter: de tre vitryska, naturligtvis, samt karelska och baltiska fronterna.
  Min frus far stred i den andra ukrainska fronten, hans äldre bror i den första ukrainska fronten. I slutstriden om Berlin deltog den första ukrainska fronten (under Ivan Konev) och den första vitryska fronten (under Georgij Zjukov).

  • Hur livet var i Sovjet-Ukraina (Bilder)
   https://www.rbth.com/history/332352-soviet-ukraine-life-photos?utm_source=spotim&utm_medium=spotim_recirculation

   Officiellt känd som den ukrainska sovjetiska socialistiska republiken under Sovjetiden var Ukraina Sovjetunionens brödkorg samt en viktig destination för hälsoturism och industricentrum. Dess hav, klimat, natur och gästfrihet lockade turister från hela landet.
   Under många århundraden förenades Ryssland och Ukraina, varför de ryska och ukrainska folken ofta beskrivs som broderliga. I ett av monumenten från gammal rysk litteratur (The Tale of Bygone Years) kallas Kiev ”modern till ryska städer”, och frasen används fortfarande idag. Under många år var regionen som blev en del av det ryska imperiet känd som Malorossiya (Little Ryssland). Efter revolutionen 1917 fick Ukraina autonomi och anslöt sig till Sovjetunionen som en separat republik och blev 1991 en oberoende stat.

 2. Ryssland har all anledning att oroa sig för en NATO invasion.
  Under de tre decennierna efter det kalla krigets slut har Nato expanderat österut mot Rysslands gränser, iscensatt storskaliga borrar och utnyttjat potentiella strategiska vapensystem med dubbla användningsområden som Aegis Ashore missilförsvarplattformar i Polen och Rumänien. Genom allt har alliansen nerven att anklaga Moskva för aggressiva avsikter.
  Ryssland har några ganska bra historiska skäl att frukta en Natos invasion, även om idén ”låter galen” för amerikanerna, tror militärobservatören och journalisten Peter Suciu.I en ny artikel om The National Interest påpekar Suciu att ”även om tanken på att NATO attackerar Ryssland kan tyckas långtgående för de flesta amerikaner, har ryssarna skäl att frukta en invasion från väst. Under de senaste århundradena har Ryssland flera gånger invaderats av sådana makter som Polen, Sverige, Frankrike och Tyskland”.

  Och USA går inte heller ur kroken när det gäller aggression mot Ryssland, medger observatören och påpekar att Washington ”också deltog i det som kunde ses som en” invasion ”av sorter när trupper skickades till Ryssland under landets inbördeskrig 1918. ” Föreslår att uppdraget faktiskt var avsett ”att förhindra det tyska framsteget och att hjälpa till att öppna östra fronten efter det kommunistiska Rysslands godkännande av Brest-Litovskfördraget”, konstaterade Suciu att i verkligheten befann sig amerikanska trupper slåss mot ryssar i form av nybildade Röda armén.

  Två decennier därefter mötte sovjeterna mot Nazi-Tyskland, dess allierade och de materiella och ekonomiska resurserna i hela det ockuperade Europa, inför den största och mest brutala invasionen i mänsklig historia. Kriget ledde till att 26,6 miljoner sovjetiska liv förlorades och hundratals städer och tusentals byar förstördes, och ungefär 30 procent av landets hela rikedom, inklusive mycket av det som byggdes under den kostsamma och svåra industrialiseringen av 1930-talet.

  I slutet av 1980-talet, efter den sovjetiska generalsekreteraren Mikhail Gorbatsjov enades om att dra tillbaka sovjetiska trupper från Tyskland och att avbryta sovjetiskt inflytande över Östeuropa för att avsluta det kalla kriget, lovade USA: s tjänstemän upprepade gånger att Nato inte skulle expandera österut utöver ett återförenat Tyskland. Den 9 februari 1990 lovade Bush-era statssekreterare James Baker berömt att Gorbatsjov att alliansen skulle mer ”inte en tum österut” utöver Tysklands östra gräns.

  Men USA bröt sina löften och har sedan 1999 förtärt alla medlemmar i den tidigare Warszawapakten, tillsammans med tre före detta sovjetiska och tre före detta jugoslaviska republiker.

  https://sputniknews.com/military/202006131079601291-us-media-reveals-why-russia-really-does-have-reason-to-be-wary-of-nato-invasion/?utm_source=adfox_site_41917&utm_medium=adfox_banner_3723517&utm_campaign=adfox_campaign_626010&ues=1

 3. Parad i Belarus (Vitryssland) 2020.
  Vitryssland var centrum för partisanresistens i det nazistiska ockuperade Europa 1941-1944.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=VLetwt76lpM&feature=emb_logo
  https://www.anti-empire.com/europes-freest-nation-holds-the-continents-only-victory-day-parade/
  Lukashenko : ”Den här helgen är helig för oss. Den vitryska nationens tragedi, som bar den titaniska bördan av förluster och förstörelse av det grymmaste kriget under 1900-talet. Även bara tanken på att förråda de traditioner som har förhärligat historien om segrarnas stora gärningar i 75 år är inte tänkbart för oss.”

 4. Den 24 juni 2020 hölls en militärparad i centrum av DPR:s huvudstad (Donetsk People’s Republic) för att fira 75-årsjubileet för segern över nazismen.
  På rund av coronavirus, har Victory Parade firar Nazi-Tysklandens nederlag, som vanligtvis äger rum den 9 maj, skjutits upp till 24 juni. Som ett resultat äger denna parade exakt 75 år efter den första Victory Day-marschen på Moskva Röda torget den 24 juni 1945. Trots epidemin kom flera tusen DPR-invånare till paraden i centrum av Donetsk och stämningen var lika festlig när den hölls den 9 maj.
  I år deltog 2500 soldater och medlemmar av DPR:s ”unga vakt” i paraden, dubbelt så många som förra året , och 110 stycken militärutrustning från olika epoker.I år öppnade paraden med marsch av soldater i uniformer och vapen från andra världskriget före folkmilitets trupper med sina nuvarande uniformer och vapen.Detta 75-årsjubileum var en möjlighet för DPR-ledaren Denis Pushilin att än en gång tacka veteranerna från det stora patriotiska kriget (namnet på den del av andra världskriget som rör Sovjetunionen) för offret och riskerna de tog för att skydda moderlandet.
  ”I dag hyllar vi den segrande nationens heroism. Denna prestation är helig för oss. Vi har en obetald skuld till alla de som offrade sig för fred på jorden och försvarade rätten till liv i många generationer i en dödlig kamp mot en hänsynslös fiende, ” sade han.
  För andra året i rad sände den ryska statliga tv-kanalen Rossia 24 Donetsk Victory Day-paraden live, presenterad på samma sätt som andra ryska städer som Rostov-on-Don, med bara stadens namn, utan att nämna något av den ”självutnämnda Donetsk Republic” eller ”Eastern Ukraine” och därmed effektivt assimilera DPR: s huvudstad till en stad i Ryssland som alla andra.
  http://WWW.DONBASS-INSIDER.COM/2020/06/25/DPR-CELEBRATES-75-YEARS-OF-VICTORY-OVER-NAZISM-WITH-MILITARY-PARADE/ 25/06/2020

  • Man kan ju fråga sig varför inte militära enheter från Donbass fick delta i paraden i Moskva. Jag kunde inte se några, inte heller någon ledare från Donbass. Varför var de inte välkomna?

   • Fick dom inte? Var dom inte välkomna? Har du någon källa på detta?
    För övrigt Vitrysslands president Alexander Lukashenko , som promenerade på Röda torget efter Segerparaden, medgav oväntat att han hade anlänt ”till huvudstaden i sitt hemland”, rapporterar RIA Novosti.
    En av åskådarna från tribunen såg Lukashenko och ropade ut sin tacksamhet. ”Tack för att du kom.” Den Vitryska ledaren svarade direkt.
    ”Vi har anlänt till hemlandets huvudstad!” Han önskade också att ryssarna inte skulle bli sjuka. Det är värt att notera att Lukashenko kom till paraden med sina söner. Förutom dem sågs paraden personligen av ledarna i Kazakstan, Moldavien, Tadzjikistan, Serbien, Sydossetien.

    • https://www.gazeta.ru/lifestyle/photo/kolya_lukashenko.shtml
     Förra veckan chockade den yngsta sonen till Vitrysslands president Alexander Lukashenko, 15-åriga Nikolay, återigen det sociala nätverket. Efter att ha sett honom på Victory Parade den 24 juni i Moskva delade användare av sociala medier sina intryck – de beundrade hur plötsligt pojken hade vuxit upp och mognat, som hade följt sin far vid viktiga händelser i många år, och jämfört honom med den brittiska prinsen William.

     Nikolai Lukashenko, fortsätter under tiden att spela piano och spela sport, i synnerhet hockey, och är redan van vid att möta stora politiska och offentliga personer – Vladimir Putin, Xi Jinping, Barack Obama och påven. Även om han bara studerar i nionde klass. Hur Nikolay Lukashenko växer upp – i vårt fotogalleri.
     06/28/2020, 19:31

    • Jag tittade igenom hela paraden och kunde inte upptäcka några militärenheter från Donbass. Har svårt att tro att de skulle tackat nej till en inbjudan, vilket gjorde att jag drog slutsatsen att de inte fick någon inbjudan.

   • En talesman för den ryska presidenten, Dmitrij Peskov, sa att invånare i de självutnämnda Donetsk och Lugansk Folkrepubliker med ryska pass har rätt att komma in i Ryssland under stängda gränser och rösta om konstitutionella ändringar.
    ”Ryska medborgare kommer ständigt till Ryssland, vissa av dem kan lämna Ryssland med vissa reservationer, så in- och utträdesregimen, det fungerar, men vilka regler som gäller för medborgare i Lugansk och Donetsk, jag kan inte säga er, jag rekommenderar att du kontaktar valkommissionen ”- sa företrädaren för Kreml.
    Han tillade att ryska medborgare, oavsett länder de bor, har rösträtt.

    Den 15 januari föreslog den ryska presidenten Vladimir Putin, med ett meddelande till förbundsförsamlingen, ändringar av Ryska federationens konstitution. Han presenterade ett helt block av sociala ändringar: minimilönegaranti inte lägre än den levande lönen, indexering av pensioner och sociala betalningar och ekonomiskt stöd för barnfamiljer

    En rysk ändringsröstning planerades till 25 april, men Ryska federationens president skjutit upp den på grund av koronavirusepidemin. Du kan rösta både på vallokaler och genom omröstning online från 25 juni till 1 juli.

    • Rysslands president Vladimir Putin riktade sig idag till landets medborgare. Statschefen uppmanade ryssarna att rösta om ändringar i den ryska federationens konstitution och betonade vikten av varje röst.
     Han erinrade om att ryssarna, genom att rösta för ändringar i konstitutionen, röstar för det land där de vill leva och arbeta: med modern utbildning och hälso- och sjukvård, med tillförlitligt socialt skydd, med effektiv regering, ansvariga för samhället.
     RT publicerar den fullständiga texten till presidentens överklagande!

     Idag invigdes ett monument över hundratusentals sovjetiska soldater som kämpade nära Rzhev på Tvers land. De gick i strid så att vi skulle leva under en lugn himmel, arbeta, älska, bygga, vara stolta över Ryssland – ett land med unik civilisation och stor kultur, ett land där öde, hopp, ambitioner för många generationer av våra förfäder är förenade.
     Vi, deras arvingar, fortsätter denna otänkbara, tusenåriga historiska väg. Och vi vet att när vi är tillsammans, även i en kritisk situation, kan vi hantera de svåraste uppgifterna.
     Kära vänner, jag har nyligen kontaktat er mer än en gång om de viktigaste frågorna för oss alla, för vårt land. I dag anser jag att det är nödvändigt att göra detta igen i förkant av den viktigaste omröstningsdagen för att ändra vårt lands konstitution.
     Vi röstar inte bara för ändringar som är klädda i tydliga lagar. Vi röstar för det land där vi vill bo: med modern utbildning och hälso-och sjukvård, med tillförlitligt socialt skydd för medborgarna, med effektiv makt, ansvarig för samhället. Vi röstar för det land vi arbetar för och [som] vi vill vidarebefordra till våra barn och barnbarn.
     Därför är jag säker: var och en av er, som tar ett så viktigt beslut, tänker först på dina nära och kära, förlitar sig på de värden som förenar oss, och detta är sanning och rättvisa, detta är respekten för den som arbetar, för människor i äldre generationer, detta är familj och vårdar barn , om deras hälsa, moraliska, andliga utbildning.
     Vi kan säkerställa stabilitet, säkerhet, välstånd och ett anständigt liv för människor endast genom utveckling, bara tillsammans och bara av oss själva. Det är på vårt ansvar, på våra uppriktiga känslor av patriotism, vår omsorg för hemlandet, Rysslands suveränitet vilar, liksom respekt för vår historia, kultur, modersmål, traditioner och vårt minne om våra förfädernas prestationer.

     Ändringar av den grundläggande lagen – när det gäller ditt stöd – förstärker dessa värden och principer som högsta, ovillkorliga konstitutionella garantier. Jag kommer att upprepa min ståndpunkt – det är tydligt, oföränderligt och absolut fast: den uppdaterade texten till konstitutionen, alla föreslagna ändringar träder i kraft endast med ditt godkännande, med ditt stöd.

     Du vet att omröstningen redan har pågått i flera dagar, och detta steg dikteras av kravet att skydda människors hälsa. Jag vill tacka alla som redan har gjort sitt val. I morgon, den 1 juli, är den viktigaste omröstningsdagen. Jag ber er, kära vänner, att säga era ord. Var och en av er röst är den viktigaste, den viktigaste.
     Tack.
     https://russian.rt.com/russia/article/759764-obraschenie-putin-konstituciya

 5. Det pågår en självförstörelse i Ukraina.
  En självförstörelseplan i Ukraina avslöjades av en medlem av Verkhovna Rada. Den ukrainska politikern Vladimir Oleynik, en suppleant från den sjätte och sjunde lagstiftaren, gav sitt yttrande om denna fråga på Radio Sputnik.
  En biträdande för Verkhovna Rada från fraktionen ”Oppositionsplattform – för livet” Ilya Kiva avslöjade planen att förstöra Ukraina genom att förvandla den till en ”tillgång och koloni” . RIA Novosti skriver om det.
  En del av denna plan är de aggressiva handlingarna från nationalistiska och högerradikala organisationer, tror parlamentarikern.
  ”Det finns en hel grupp krigare redo att skjuta människor på gatorna imorgon. De är en del av vissa organisationer, till exempel National Corps. (organisation, vars verksamhet är förbjuden i Ryssland – red.), extraheras medlen genom racketering, förstörelse av företag, kidnappning. Detta är en del av planen att äntligen sönderdela samhället och förstöra Ukraina genom att göra det till en tillgång och en koloni, ”sade Kiva. Enligt honom är inte bara vanliga medborgare och affärsmän, utan också företrädare för lagstiftningsmakten utsatta för hotelser och fysiska attacker. Kiva sa att den 23 juni attackerades en medlem av presidentpartiet ”Servant of the People”, Sergey Litvinenko, av ”radikala ungdomar” i Rovno-regionen.

  På Radio Sputnik uttalade den ukrainska ställföreträdaren för den sjätte och sjunde lagstiftaren och politiker Vladimir Oleynik sina åsikter om situationen.
  ”Det finns en process för självförstörelse av Ukraina, ingen annan startade denna process. Kaoset, putsch som ägde rum 2014, kontrollerades från utsidan. Men i dag har västra kuratorer inget intresse i Ukraina. Och det som återstår börjar äta sig själv. Denna princip har länge föreskrivits, det här är djävulen.
  De kom till makten inte att skapa, utan för att plundra. Så det finns inget statskap, ingen suveränitet, ingen rättsstat. I Ukraina finns det bara promenader. Vi bevittnar en halveringstid, eller kanske till och med ett stadium av statligt kollaps, och det diskuteras redan öppet.
  De hindrar människor från att fira segerdagen. Detta våld används av radikala krafter med myndigheternas stillhet. Vi bevittnar en situation när en aggressiv minoritet styr landet,”Sa Vladimir Oleynik.
  http://WWW.DONBASS-INSIDER.COM/2020/06/26/A-FORMER-DEPUTY-TALKS-ABOUT-THE-PROCESS-OF-SELF-DESTRUCTION-OF-UKRAINE/ 26/06/2020
  Källa: Radio Sputnik – översättning av Donbass Insider

  • Google translate funkar inte alltid så bra. Försök översätta själv istället. Och använd inte Sputnik som källa.

   • Google Translate är inte tillräcklig bra. Man måste sedan kolla texten mening för mening, och ändra något i nästan varje mening enligt min ganska stora erfenhet.

   • Sputnik är dessvärre mer sanningsenligt än de CIA-styrda media som vi har i väst som inte bryr sig om sanningshalten ett dugg utan bara har tillrättalagd propaganda! Alltså är det viktigt att kolla med flera, helst oberoende källor som inte är involverade i fulmedia. Finns ju privata bloggar som den här i andra länder också där man kan inhämta information

 6. I sex år nu skriker Ukraina oavbrutet om den förestående ryska invasionen.
  Den senaste versionen om en Rysk invasion kommer från den ukrainska utrikesministern, som har sagt att Ryssland kan starta en attack mot Ukraina under ”Kaukasus 2020” -övningarna som kommer att hållas i höst. I en intervju med Interfax Ukraina sa Ukrainas utrikesminister Vasily Bodnar att Ukraina måste förbereda sig mentalt för att Ryssland fortsätter att använda sina väpnade styrkor för att uppnå sina politiska mål och för möjligheten att övningarna ”Kaukasus 2020” kan förvandlas till en rysk militäroffensiv mot sin granne.
  Att använda sina väpnade styrkor för att uppnå politiska mål, är mestadels det amerikanska sättet. Titta bara på listan över krig som har utförts av den amerikanska militären eller dess ombud runt om i världen under de senaste decennierna för att störta regeringar som inte passar Washington, och för att få tag i naturresurserna i ett stort antal länder. Bodnar överför metoderna för sina amerikanska chefer till Ryssland.

  Om nu Ryssland verkligen har invaderat Donbass under de senaste sex åren, varför skulle Ukraina förbereda sig mentalt för Rysslands användning av sina militära styrkor för att uppnå sina politiska mål? Bodnar pratar om ökningen av ryska militära styrkor på den östra gränsen till Ukraina.
  Det finns inga ryska ockupationsstyrkor i Donbass i DPR och LPR (Donetsk och Lugansk People’s Republics). DPRs och LPRs försvarsstyrkor är överväldigande sammansatta av lokalbefolkningen, födda i Donbass, och som växt upp där.

  Faktum är att enheter från 17 länder som är allierade med Ryssland inbjuds till dessa ”Kaukasus 2020”-övningar! Dessutom kommer övningarna att äga rum mer än 350 km från gränsen till Ukraina. Inte riktigt det bästa stället att starta en snabb och diskret offensiv … Slutligen är det inte första gången som Ryssland organiserar så stora militära övningar, och varje gång skriker Ukraina efter den överhängande invasionen som aldrig kommer.
  Andrey Senchenko, en före detta biträdande chef för den ukrainska presidentens administration sa att byggandet av Krimbron räddade Ukraina från den ryska invasionen, vilket tvingade Moskva att spendera mycket pengar på dess konstruktion istället för att investera i stridsvagnar och i ett krig med grannlandet. Ryssland har använt de pengar som det skulle behövt för att föra krig mot Ukraina på Krimbron.

  Ukraina vägrar fortfarande att återställa vattenförsörjningen till Krim. Och när det gäller vattenförsörjningen på Krim har chefen för den autonoma republiken, Sergey Aksyonov, redan uttalat att han inte skulle be Zelensky öppna kranen igen, eftersom det nu har grävts artesiska brunnar och rörledningar som transporterar deras vatten till Simferopol har byggts, vilket löst problemet en gång för alla.
  De enda människorna som nu har problem med att stänga av vattenförsörjningen till Krim är ukrainarna, som ser sina egna jordbruksområden, nära gränsen till halvön torka bort av brist av vatten (eftersom Ukraina också har avbrutit vatten till gränsregionerna genom att avskära vattenförsörjningen till Krim).

  Så upprepar Kiev om och om igen fantomhotet om en imaginär rysk invasion för att distrahera ukrainare från den nedgång där myndigheterna efter Maidan har lämnat Ukrainarna utan bröd i ett spel för att distrahera sina människor, reduceras den ukrainska regeringen till att berätta dem historier om onda ryssar. Men än en gång är det logiskt att ett spöktillstånd föder berättelser om hotet från Ryssland

 7. Krimbron är en permanent rysk väg- och järnvägsbro, som förenar Kertj på Krim med Krasnodar kraj på det ryska fastlandet. Krimbron är Europas och Rysslands längsta bro. Med sina 18,1 kilometer är järnvägsbron 0,8 kilometer längre än den tidigare rekordhållaren, Vasco da Gama-bron i Lissabon.

  Bygget av bron startade i maj 2015 och den invigdes för biltrafik, busstrafik och tungt lastade fordon (inklusive färsk-dricksvatten tankbilar) den 15 maj 2018. Den kom fullt bruk när järnvägsdelen blev i klar december 2019. Bron är utrustad med en 35 meter hög valvbåge för fartygstrafik genom Kertjsundet. Järnvägslinjen som förbinder Krimhalvön med det ryska fastlandet har kapacitet för omkring 14 miljoner passagerare och nästa lika många ton av gods varje år.

  För övrigt.. Ryssland planerar tillverka fler flytande kärnkraftverk, främst avsedda för områden som i dag har svårt att klara sin energiförsörjning. Rysslands nya flytande kärnkraftverk Akademiker Lomonosov har teknik som levererar energi, värme och färskvatten till avlägsna och ofruktbara områden. 15 länder, däribland Kina, Indonesien, Malaysia, Algeriet, Namibia och Argentina har aviserat intresse för att köpa flytande kärnkraftverk av Ryssland.

  Den flytande plattformen väger 21 000 ton och drivs fram av två reaktorer av typen KLT-40, med en kapacitet att leverera 70 megawatt el och 300 megawatt värme, vilket är tillräckligt för att försörja en stad med 200 000 invånare. Akademiker Lomonosov är också utrustad med avsaltningsanläggningar för att avsalta havsvatten och ska kunna leverera upp till 240 000 kubikmeter dricksvatten om dagen. Akademiker Lomonosov är konstruerat med en sådan säkerhetsmarginal att fartyget är osårbart för tsunamier och andra naturkatastrofer och lever upp till alla IAEA:s säkerhetsföreskrifter.

 8. Aleksey Reznikov, den ukrainska vice premiärministern förklarar att Kiev inte ska tillämpa Minskavtalen och att Frankrike ska ekonomiskt hjälpa Ukraina att bygga en ny akvedukt för Mariupol, som kommer att göra det möjligt att avbryta vattenförsörjningen till de två Donbass People’s Republics utan att beröva staden den!

  Andrey Biletsky, den tidigare chefen för Azovregimentet och ledaren för de ukrainska neo-nazisterna, anser att om man stänger av vatten och elektricitet till Donetsk och Lugansk Folkrepubliker (DPR och LPR) så att de skulle ge sig snabbt.
  Det enda ”lilla” problemet för nynazisterna är att sådana krigsmetoder är ett brott mot mänskligheten, som anges i artikel 7 i Romstadgan.
  Att skapa outhärdliga levnadsvillkor för att utrota hela eller delar av en befolkning är ett brott mot mänskligheten. Ingen påminner Biletsky om att de två folkrepublikerna har koleldade kraftverk som täcker DPR och LPR:s elbehov. De två republikerna behöver därför inte el från Ukraina.

  Aleksey Reznikov sa dock att det för närvarande inte är möjligt att tillämpa en sådan vattenblockad, eftersom det också skulle beröva staden Mariupol den. Faktum är att akvedukterna går över frontlinjen i Donbass. Om vattnet skärs bort till en av delarna, berövas den andra också.
  Den ukrainska vice premiärministern med ansvar för ”återintegrering av de tillfälligt ockuperade territorierna” bryr sig inte om befolkningen som han påstår att ”återintegrera” i Ukraina. De kan dö av törst! Han säger också att han håller med Biletsky om behovet av att stänga av vattenförsörjningen till territorier som inte är under kontroll av Ukraina (som de har gjort med Krim, förresten).
  Med en sådan mentalitet undrar Ukraina fortfarande varför Donbass-befolkningen inte har för avsikt att återvända under kontroll av Kiev? Vem vill komma tillbaka till ett land som inte har några skrupler om att låta dig dö av hunger, törst, kyla och bombarderar dig varje dag? Ännu värre säger Reznikov som svar på Biletsky att Genèvekonventionen skulle ålägga ockupationen (imaginärt i detta fall, nämligen Ryssland) för att säkerställa befolkningens levnadsvillkor ur humanitär synvinkel. Med tanke på de många upprörda uttalanden från Ukraina varje gång Ryssland skickar en humanitär konvoj till Donbass! För att inte tala om det faktum att Ryssland inte ockuperar DPR och LPR, förutom i sinnet av de galna som styr Ukraina.

  Reznikov förklarade sedan att om detta inte är möjligt idag kommer det att vara möjligt i morgon tack vare ekonomiskt stöd som Frankrike ger Ukraina.
  Frankrike, kommer att investera 60 miljoner euro i byggandet av ett Mariupol-vattenförsörjningssystem som kommer att kringgå den del av Donbass som inte kontrolleras av Kiev. Frankrike, som är en av garantierna om Minskavtalen, förbereder sig för att hjälpa Ukraina ekonomiskt i sin verksamhet för folkmord på Donbass-befolkningen genom att låta Kiev stänga av vattenförsörjningen till DPR och LPR. Detta är vad franska skattebetalarnas pengar kommer att användas till, att genomföra ytterligare ett folkmord vid EU:s grindar!

  Donbass överlämnade sig inte 2014, när människor dog av hunger och kyla, eller under ständig beskjutning och granatbombningar från den ukrainska armén. De kommer inte att ge upp även om Ukraina stänger av vattnet till DPR och LPR. Detta kommer bara att pressa Ryssland att hjälpa de två republikerna ännu mer, eftersom de kommer att närma sig närmare det stora grannlandet och längre och längre bort från Ukraina. Frankrike kommer att ha ett tungt ansvar för vad som kommer att hända, på samma sätt som FN och OSSE, vars skyldiga tystnad om brottsliga uttalanden från ukrainska tjänstemän uppmärksammas!

 9. Hur ser fjärrkontrollen för Ukrainas statsledning ut?
  Ukraina är inte bara under yttre inflytande eller vårdnad från väst, utan kontrolleras manuellt och direkt. Representanter för den amerikanska staten är djupt integrerade i den ukrainska statsapparaten.
  I regeringen, parlamentet och viktiga statliga företag. På olika nivåer finns det ”bevakare” med namn och efternamn. Det är genom dem som alla viktiga beslut om ledning passerar.

 10. Varför publicerade du inte bilder från 1amajparaden 1940 då inbjudna nazister stod bredvid sina samarbetspartners i Politbyrån och tittade på?

  • Det stämmer att Tyskland och Sovjet ingick en icke-angreppspakt i augusti 1939. Låt oss se på historiken. Sovjet var Hitlers tydligt utpekade huvudfiende i tal och skrifter under 1920- och 1930-talet.

   Sovjetunionen gjorde under 1930-talet energiska propåer om försvarsallianser till Frankrike, Storbritannien, USA, Rumänien, Polen, Jugoslavien, ja till och med till det fascistiska Italien. Överallt avvisades förslagen, Polen rentav motarbetade sovjetförslagen internationellt ända fram till kriget. Än värre skulle det bli.

   Den 29 september 1938 sammanträffade den brittiske premiärministern Chamberlain och Frankrikes president Daladier med Hitler och Mussolini i München. Tyskland krävde att Tjeckoslovakien lämnade ifrån sig Sudetlandet med en tysktalande befolkning. Hitler fick grönt ljus av britter och fransmän att gå in i Tjeckien, och han stannade som bekant inte vid Sudetlandet. En försvarsallians mellan Sovjet, Frankrike, Storbritannien hade hindrat eller rejält förkortat kriget, med all sannolikhet. Brussels historierevisionism om andra världskriget.

   • Instämmer helt och det hade till och med räckt om britterna hade låtit bli att hota det militärt välrustade Tjeckoslovakien att de skulle komma att behandlas av de allierade som på Sovjets sida om de stoppade Hitler effektivt.
    Tyska militärledningen försökte förmå britterna att säga ifrån mot Hitler eftersom militären visste hur svagt Tyskland var vid den tiden om Frankrike och England hade anfallit västerifrån och givit mer stöd åt Tjeckloslovakien.
    Reguljär tysk militär började marschera från Pottsdamm för att kunna avsätta Hitler om England hade följt deras begäran. SS var för inflytelserika i frånvaro av en sån åtgärd från England.

 11. https://www.rbth.com/science-and-tech/333774-76th-wwii-victory-day-parade
  Trots att vädret var kallt och molnigt ägde den årliga militärparaden rum på Röda torget den 9 maj för att fira 76-årsjubileet för slutet av det stora patriotiska kriget. Mer än 12,5 tusen militärer och kvinnor, åtföljda av 200 militärutrustning, paradade genom gatorna i centrala Moskva och ut på Röda torget den 9 maj, när Ryssland firade 76-årsjubileet för slutet av det stora patriotiska kriget.
  Traditionellt började det så kallade presidentregementet ceremonin som marscherade förbi soldaterna, militärofficererna och hedersgästerna som deltog tillsammans med Rysslands president Vladimir Putin. Ryska militärer gick igenom Röda torget med sovjetiska WWII-uniformer och PPsh-kulsprutor. Tusentals marktrupper i moderna paraduniformer beväpnade med landets senaste AK-12-gevär följde. Servicewomen anslöt sig också till vanliga trupper på Röda torget. Det marscherade så många som 400 militära kvinnor tillsammans med män tillsammans med Rysslands senaste militära fordon.
  Kosacker skickade också sina trupper i år för att delta i firandet av 76-årsjubileet för slutet av det stora patriotiska kriget. Det anses vara en ära att bli vald att spela en roll i militära parader på symboliska datum. Varje soldat som marscherar på Röda torget vid sådana datum får en medalj, en veckolång semester och till och med ytterligare lön.
  T-34, en legendarisk stridsvagn som vände tidvattnet för det stora patriotiska kriget, öppnade årets parad. Denna fullt fungerande retrostridsmaskin kan också ses i Park Patriot i Moskva förorter (och du kan till och med ta en för en åktur). Rysslands senaste TOS-2 Tosochka tunga flammaskärare. Vapnet skjuter termobara projektiler, som använder syre från den omgivande luften för att generera en explosion vid hög temperatur. De är utformade för att sätta eld på och förstöra byggnader, samtidigt som de kan inaktivera lätt pansarfordon.
  Rysslands senaste modifiering av T-72B3-tanken med Relikt ERA på sidorna, tornet och kroppen, vilket gör den jämförbar med den nya generationen T-14 Armata-tanken. Landet visade att det gamla sovjetiska monsterets ”hud” har blivit tjockare och tål moderna vapen. De RS-24 beväpnade med interkontinentala ballistiska missiler uppbär en nyttolast av 10 ton, vilket innebär att den kan utrustas med 15 MIRV ballistiska missiler, var och en med ett utbyte av mellan 150 och 300 kiloton.
  Ryska tungtransporthelikoptrar Mi-26 flög över Röda torget. Denna ”metallfågel” flygs av både militära och civila operatörer och är den största och mest kraftfulla helikoptern som har gått i serieproduktion.
  Su-24-jet är ett supersoniskt attackflygplan som utvecklats i Sovjetunionen. Flygplanet har en vingar med variabelt svep, dubbla motorer och en sittplats för sitt besättning på två. Den ryska Knights aerobatic laget traditionellt drog ryska tricolor i luften över Moskva symboliserar slutet på militärparad.

 12. Jag har sett flera segerparader i sin helhet på rysk TV, och deltagit som åskådare i den i Minsk 2015.

  Gårdagens segerparad var den blekaste jag upplevt (live via YouTube). Putins korta och dystra tal kan knappast väckt någon entusiasm, och Lukasjenko så närmast besvärad ut. Den magra militära paraden leddes av en ensam T-34. Moskoviterna fick inte ens fira en seger i Bakhmut, en ort så obetydlig att den inte finns med i historiken över det Stora fosterländska kriget.
  På sensommaren 1943 satte Stalin in Röda arméns samtliga fem pansararméer i Ukraina, där de fyra ukrainska fronterna stod för Röda arméns offensiva operationer fram till sommaren 1944 (när operation Bagration i Vitryssland inleddes).
  Det går onekligen utför med Ryssland.

  I Stockholm firades 9 maj, såvitt jag kunde finna, av Sveriges Kommunistiska Parti med utgångspunkt för torget vid tunnelbanan vid Slussen; kanske 30 deltagare. En fullständigt okunnig kvinna med rysk mamma, insvept i den ryska flaggan, fick motas bort av arrangörerna. På min fråga vilken sång som mer än någon är förknippad med segerdagen såg hon ut som ett frågetecken.

  Inte heller arrangörerna verkade bekanta med ”Den Pobedy”. Ungefär som att inte kunna sjunga ”I sommarens soliga dagar”.

 13. ”Det går onekligen utför med Ryssland” säger den Mats Larsson. Vi låter Larry Johnson, f.d. CIA analytiker, ge svar på tal.

  ”While the battle over Bakhmut continues to dominate the attention of Western pundits and politicians, the war in Ukraine is raging in other locations, including Zaporozhye, Maryinka, Avdyevka, Petrovskoye and dozens of other cities and hamlets. Russia has ample supplies of men, tanks and ammunition. Ukraine does not. Russia is choosing to fight a war of attrition rather than large scale maneuver. I realize this frustrating for those arm chair generals longing for a General Patton to breakout of hedge row country and go scampering across France. Apart from the whining complaints from Prigozhin, there is no sign of panic, fear or frustration on the Russian side. The essential question remains — how long can Ukraine hold out?”
  Läs sista meningen en gång till @Larsson. Begrips?

  https://sonar21.com/my-chat-with-judge-napolitano-regarding-cia-lies-and-ukraine/

  Moskoviterna firar seger inte bara i Artyomovsk utan även i Zaporozhye, Maryinka, Avdyevka, Petrovskoye.

  En upplysning till dig Mats Larsson: t o m den dumme eurokraten Josep Borrell har fattat hur dystert läget är för Ukraina. If we don’t support Ukraine, Ukraine will fall in a matter of days,’ säger ”gårdsmästaren” till Euronews. För en gångs skulle talade Josip sanning

  https://www.euronews.com/my-europe/2023/05/05/if-we-dont-support-ukraine-ukraine-will-fall-in-a-matter-of-days-says-josep-borrell

  Ukrainas regering har två val: FLY eller KAPITULERA. Valfrihetens välsignelser heter det på det samtida nyliberaliska tungomålet 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here