Senaste uppgifterna från affärmannen som var på hotell i Kiev

35
2167

Här är videon från den 1/3, när han kommit ”hem” till Charkov.

I morse la han ut en video (drygt 5 minuter lång) där han beklagade att han utnyttjats i den ryska propagandan. Han tar alltså inte avstånd från sina egna videos. Om man kollar kommentarerna så blir det riktigt intressant.

Föregående artikelOlof Palmes mördare del av en större komplott? Ny Palmeutredning krävs!
Nästa artikelFacebook tillåter beröm av den pronazistiska Azov-bataljonen
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

35 KOMMENTARER

  • Martin G
   ”Att Putin skulle ha beväpnat kriminella i östra Ukraina är nog en sådan lögn, tror jag.”
   Det missade jag. Var säger han detta?

  • Vad jag förstod var det Zelenskyj-regimen som indirekt, genom att dela ut vapen till kreti och pleti, beväpnat de kriminella. Inte Putin.

  • Det går inte att lita helt på någonting som det är just nu. Speciellt gäller det all negativ information som sprids ut om Putin. USA har världens någonsin största och mest effektiva propagandamaskin och dom utnyttjar den till fullo. Alla kanaler som går direkt till USA kan direkt avfärdas som 100% otillförlitliga. USA gör även allt för att stoppa spridningen av information som kan säga emot USA propagandan. De mest tillförlitliga källorna är de kinesiska följt av RT och Sputnik. En artikel nyligen i Bonniers DI är nästan dråplig i falsarier och påhittad fabricerad information. Historier om rymdödlor är mer trovärdiga än propagandan i svenska MSM och Public Service.

 1. Zelenskyj-regimen beväpnar
  kriminella som släpps från fängelset och vanliga människor är tvungna att sitta hemma för att inte riskera livet ute på gatorna..

  Nacisterna håller folket som gisslan där och väst falskt gråter om krigets offer.

   • Efter att USA gjorde kuppen i Ukraina, vet vi av olika källor bland annat av artikeln i ”the TIME”
    att man öppnade fängelseportarna och släppte ut 23 fångar, bland dem extrem höger agitatörer, resten är väl deras följare. Den som släpptes ut var Azov bataljonens grundare Andriy Biletsky som satt fängslad för mordförsök på en journalist. hans smeknamn ”den vita härskaren”. Man ignorerade hans fälttåg för den vita rasens upprättande och slagord från Nazist propaganda.
    Det började med kuppen år 2014, sedan dessa har Ukraina släppt in 17000 nazister från 50 olika länder flest från Europa. För att få stridsträning för den stora kampen att erövra Europa.
    Många av dem fick även ukrainskt medborgarskap.

    Vilket land gör så, knappast ett land som verkligen vill bli en demokrati, går åt det motsatta hållet och låter nazister komma in och träna i deras land.
    Så om det råkar finnas någon nazist kvar i Ukrainskt fängelse så är det inte svårt att förstå att den också släpps ut i det fria, för att terrorisera människor.

    Grekisk nyhetstidning rapporterar om att de ukrainska fascisterna håller dem som gisslan i Mariupol.

    https://greekcitytimes.com/2022/03/01/greek-in-mariupol-fascist-ukrainian/

    Från grekiska nyheter: Hur skall vi kunna lämna Mariupol de ukrainska fascisterna kommer att döda oss,
    Med ryska styrkor som belägrade Mariupol, där över 120 000 etniska greker bor, talade SKAI News med en herr Kiouranas som bor i staden och avslöjade att ukrainska ”fascister” dödar människor för att de försöker lämna staden.
    ”De skulle döda mig och är ansvariga för allt”, tillade han.
    Under 2018 antog USA:s representanthus också en bestämmelse som blockerar all träning av Azov-medlemmar av amerikanska styrkor, med hänvisning till dess nynazistiska kopplingar.

    Huset hade tidigare antagit ändringar som förbjöd stöd till Azov mellan 2014 och 2017, men på grund av påtryckningar från Pentagon hävdes ändringarna tyst. (Tänk på det, påtryckningar från Pentagon, krigsmaskineriet i USA bestämmer över alla)

    Detta protesterades av Simon Wiesenthal Center som konstaterade att ett hävande av förbudet belyser faran för förintelsens snedvridning i Ukraina.

    Dmitry hävdade att han inte var nazist, men blev lyrisk om Adolf Hitler som militär ledare och tror att Förintelsen aldrig inträffade.

    Max Blumentahl rapporterar om händelsen på sin twitter

    https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1498725407033602053

 2. Här är ju en människa som sitter med fungerande elektricitet, internet och precis åkt tåget från Kiev till Charkov. Vad säger det exvis om ryssarnas krigföring och behandling av civila?
  Osv…

   • Såsom apartheid israel gör i Palestina, menar du väl? Men Ryssarna är inte sionister, tack och lov för det!

   • Andersl,
    Rasera infrastruktur är inte Rysslands målsätttning.
    Målsättningen är att avnazifiera och demilitarisera Ukraina.
    Tänk att det är faktiskt Västerlandet som militariserat Ukraina under åtta års tid och till kostnad av många miljarder pengar.
    Resurser som nu ser ut att bli både mänsklig och miljökatastrof istället för Västerländsk erövring av ryskt territorium.
    Kan du påstå det skulle vara någon bra investering?
    Det är Västvärlden som ska be om ursäkt och inte Ryssland.

   • BBC har nyligen rapporterat att Ryssland ”har inlett en förödande attack mot Ukraina, en europeisk demokrati med 44 miljoner människor,” utan att nämna ett enda ord om vad Nato har gjort de senaste trettio åren!
    Washington Post har blivit chockad eftersom Ryssland har blockerat många av sina medborgare från att komma åt medier som BBC och Facebook !
    De här människorna måste skämta. Borde det verkligen vara ett stort problem för hela deras media och oligarkiska institutioner i stora delar av väst?
    Har inte deras egna medier en historia av att blockera saker de inte gillar? Glömmer dessa människor historien så lätt? Kommer de inte ihåg Irak, Afghanistan, Syrien och Libyen?

    Det är ännu mer oroande när BBC har lagt ut artiklar som ”Varför invaderar Ryssland Ukraina och vad vill Putin?” utan att ens diskutera de djupa saker som utgör krisen i regionen.
    Hur dum kan man vara? Det finns inget omedelbart hot mot Rysslands baltiska grannar, men Nato har stärkt deras försvar ”för säkerhets skull”.
    För att förstå galenskapen i BBC:s uttalande, föreställ dig några kinesiska eller nordkoreanska krigsfartyg som cirkulerar runt Kaliforniens eller Floridas kust. Skulle inte USA så småningom förklara krig om de kinesiska eller nordkoreanska ledarna inte omedelbart tar bort sina krigsfartyg?
    Nato har cirkulerat sina trupper runt den ryska periferin i över ett decennium! Och detta har varit i strid med internationell rätt.

    • Alla dessa som fortfarande inte förstått att Ukraina inte är en riktig demokrati.
     Allt känns som ett stort spektakel, och Zelensky spelar med. Ändå går han ut i BBC och säger: ”Hur kan ett folk som förlorade 8 miljoner människor i sin kamp mot nazismen stödja nazismen”. Han låtsas alltså att det inte finns nazism i landet, helt galet.
     Problemet var nog att de flesta som var mot nazismen precis som han säger dödades.
     Problemet är att han lurade människor i Ukraina att rösta på honom, genom att säga att han var för en bra relation till Ryssland och han var för fred, men inget av detta stämde.
     Problemet är att människor är rädda, och nazisterna är få med har den totala makten,
     Han måste veta det men tiger.

     I går kväll såg jag kort från en barnkyrkogård i Donbass, 150 barn, den kallades för änglarnas gård. I dag när jag tänkte göra en skärmdump var den borta, Undrar hur många twitterpoliser som USA har anställt, som sitter och raderar allt som hänt under de senaste 8 åren.
     En del säger att extremhögern i Ukraina inte är så stora i ”Radan”, det gör dem inte mindre farliga, för det kompenserar de med sina paramilitära enheter och fria tyglar på gatorna.
     Post-Maidan Ukraina är världens enda nation som har en nynazistisk formation i sina väpnade styrkor.

     Särskilt oroande är deras kampanj för att förvandla Ukraina till ett nav för transnationell vit överhöghet. Enheten har rekryterat nynazister från Tyskland, Storbritannien, Brasilien, Sverige och Amerika.
     Fackelmarscher för att hedra OUN7UPA-ledare som Roman Shukhevych, är ett regelbundet inslag i det nya Ukraina. Återhämtningen är ända t.o.m. SS Galichina

     Förutsägbart har firandet av nazistiska kollaboratörer åtföljt en ökning av ren antisemitism.
     ”Judar ut!”, skanderade tusentals under en marsch för att hedra Bandera.

     Vilket annat land låter förintelsens revisionism vara regeringsfinansierade insatser med seminarier, broschyrer och brädspel till spridning av plaketter, statyer och gator omdöpta efter slaktarna av judar till högerextrema barnläger, där ungdomar blir lärda med ultranationalistisk ideologi

     Inom flera år kommer en hel generation att indoktrineras att dyrka förintelseförövare som nationella hjältar.

     • Det här i Donetzk heter Änglarnas allé. Den stora marmorplattan sattes dit 2017 när mördade barnen var mycket mindre till antal. Idag är de mördade barnen ca 150.
      Man kan se bilden på yandex.ru – skriv алея ангелов в Донецке och sedan klicka på Картинки.

 3. Hur FN/UN reagerar i olika situationer:

  a. In a conflict between two small countries the UN makes the problem disappear.
  b. In a conflict between a small country and a large country, the UN makes the small country disappear.
  c. In a conflict between two large countries, the UN disappears.

 4. Avhemliga papper avslöjar omfattningen av USA:s militära hjälp till Ukraina – media
  Washington har gått långt för att förbereda Kiev ”för att föra ett hybridkrig mot Ryssland”, har en stor amerikansk nyhetsbyrå sagt.

  USA har drastiskt ökat sina leveranser av dödligt bistånd till Ukraina sedan slutet av förra året, inklusive vapen och utrustning för stadsstrider, rapporterade Washington Post på lördagen, efter att ha sett avhemlig redovisning för överföringar och försäljningar.
  Enligt Pentagons pappersarbete hade Washington från och med december aktivt utrustat Kievs regering med hagelgevär, specialdräkter för bortskaffande av explosiv ammunition och andra föremål som var användbara för strid i stadsområden – det är mer än två månader innan den ryska invasionen inträffade.
  Och under den senaste veckan intensifierades leveranserna av amerikanska vapen till Ukraina ytterligare, där Kiev fick Stinger luftvärnsmissilsystem för första gången och ökade bland annat sin arsenal av pansarvärnsmissiler Javelin.
  Listan har illustrerat i vilken utsträckning Biden-administrationen ”sökte förbereda den ukrainska militären för att föra ett hybridkrig mot Ryssland”, tillade Washington Post.
  https://www.washingtonpost.com/national-security/2022/03/04/us-weapons-ukraine/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here