Facebook tillåter beröm av den pronazistiska Azov-bataljonen

26
1822

 

Ingress: Denna artikel Facebook tillåter beröm av den nazistiska Azov-bataljonen som publicerats av Pål Steigans nättidning 26/2 har översatts av Rolf Nilsson.

Nyligen publicerade jag artikeln Vad är Azov-bataljonen i Ukraina?

Acceptansen av Azovbataljonen är ett av flera exempel på tolerans för nazism i Ukraina. Har tolerans för nazism nu spritt sig till Facebook?

Två exempel på nazismtolerans i Ukraina.

  • Ukrainas President Vladimir Zelensky utsåg istället 2 november 2021 nazi-ledaren Dmitro Yarosh som rådgivare till chefen för Ukrainas armé, general Valerii Zaluzhnyi.  Yarosh är misstänkt för att vara en del av NATO’s Eastern European hemliga nätverk. År 2007, hjälpte han CIA koordinera den nazistiska och islamistiska grupper i Ternopol i västra Ukraina under Rysslands andra krig i Tjetjenien.  Han spelade också en nyckelroll under EuroMaidan kuppen 2014 som en av ledarna för den “Högra sektorn”. I sin nya kapacitet har Yarosh lett den nazistiska Azovbataljonen ( Nazi Azov Battalion) i dess  attacker i  Donbass gränsområden nu under säkerhetskonferensen i Munchen (Munich Security Conference ,18-20 February 2022). Ryssland erkände Donbass regioner medan nazismen stärkts i Ukraina
  • Staty över nazist-kollaboratören Stefan Bandera i Ukraina.
   • * Rehabilitering sker av nazistledaren Stepan Bandera, vars trupper som mördade åttiotusen polacker un der Andra världskriget. Regimen i Kiev har infört lagar som förbjuder all kritik av ”nationalhjälten” nazistkollaboratören Bandera och hans handlingar. Nya statyer har rest över honom enligt bl.a. Sten Sjöholm på Sveriges Radio.Han ledde den extremistiska, nazilierade organisationen Organization of Ukrainian Nationalists (OUN). ”Stepan Bandera var en enastående person och teoretiker för Ukrainas nationella befrielsesrörelse”, sade Verkhovna Rada resolution enligt Ukrainas TV-kanal 112.

  TASS

    • _____________________________________________________________

  Facebook tillåter beröm av den nazistiska Azov-bataljonen

  Facebook kommer tillfälligt att tillåta sina miljarder användare att lovprisa Azov-bataljonen, en ukrainsk nynazistisk militärenhet, som tidigare var
  förbjuden att gilla, enligt företagets riktlinjer för farliga individer och organisationer, har The Intercept fått veta. Detta skriver Sam Biddle.

  ”Politcy-ändringen, som gjordes den här veckan, är kopplad till den pågående ryska invasionen av Ukraina och tidigare militära upptrappningar. Azovbataljonen, som fungerar som en väpnad del av den bredare ukrainska vita nationalistiska Azov-rörelsen, började som en frivillig anti-rysk milis, innan de formellt gick med i det ukrainska nationalgardet 2014; regementet är känt för sin hårda högerorienterade ultranationalism och den nynazistiska ideologi som är genomgående bland dess medlemmar.

  Även om den under de senaste åren har tonat ned sina nynazistiska sympatier, är gruppens tillhörighet inte något känsligt: Azov-soldater marscherar och tränar i uniformer som bär ikoner från Tredje riket; dess ledning påstås ha uppvaktat amerikanska alt-right- och nynazistiska element; och 2010 uttalade bataljonens främste befälhavare och före detta ukrainske parlamentariker, Andriy Biletsky, att Ukrainas nationella syfte var att

  ”Leda de vita raserna i världen i ett sista korståg… mot judisk-ledda Untermenschen [undermänniskor]”.

  Med ryska styrkor, i Ukraina, sätter Facebooks tröga, listbaserade inställning till måttfullhet, företaget i ett problem: Vad händer när en grupp som man har ansett vara för farlig för att få diskutera fritt, försvarar sitt land mot ett fullskaligt angrepp? »

  Det formella Facebook-förbudet mot Azov började 2019, och regementet, tillsammans med flera associerade individer, som Biletsky, blev utpekat under företagets förbud mot hatgrupper, underlagt dess strängaste ”Tier 1”-restriktioner, som hindrar användare från att engagera sig i ”beröm, stöd eller representation” av svartlistade enheter över alla företagets plattformar. Facebooks tidigare hemliga lista över förbjudna grupper och individer, som publicerades av The Intercept förra året, kategoriserade Azov-bataljonen, tillsammans med personer som Islamiska staten och Ku Klux Klan, alla grupper på nivå 1, på grund av deras benägenhet för ”allvarlig offline-skada” och ”Våld mot civila.” Faktum är att en rapport från 2016, från kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter, fann att azovska soldater hade våldtagit och torterat civila under Rysslands invasion av Ukraina 2014.”

  Azovbataljonen använder klassiska nazistiska symboler

   

  Läs också: Ukrainas framtida nazistledare?

  Der Spiegel: Västeuropeiska nazister tar värvning i det ukrainska Azovregementet

Föregående artikelSenaste uppgifterna från affärmannen som var på hotell i Kiev
Nästa artikelUkraina-förhandlingar: Inget ultimatum påstår Ryssland. Dags avsluta kriget?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

26 KOMMENTARER

 1. DONBASS – KAMPEN OM MARIOUPOL HAR BÖRJAT!
  2022-03-03
  Efter fullbordandet av den totala inringningen av Marioupol (i södra Donbass), och fångsten av närliggande bosättningar som Chirokino, av DPR (Donetsk People’s Republic) People’s Militie och den ryska armén, striden för befrielsen av staden kan börja nu.
  Varför pratar jag om befrielse? Tja, som en påminnelse, den 11 maj 2014 röstade befolkningen i Marioupol, såväl som Donetsk, Makeyevka, Gorlovka eller andra orter i Donetsk oblast överväldigande (89%) för att lämna Ukraina, efter kuppen.

  Sedan 2014 har staden varit under kontroll av Ukraina, landet som invånarna i Marioupol hade valt att lämna. En stad där nynazistiska bataljoner och SBU installerade hemliga fängelser där de utövade tortyr i industriell skala (bland annat i flygplatskällaren), våldtäkt av kvinnliga fångar och utomrättsliga avrättningar mot alla som stödde DPR, eller LPR (Folkrepubliken Lugansk), eller misstänktes för att stödja dem.

  Och åtta år senare inledde DPR:s folkmilis och den ryska armén kampen för att befria Marioupol. Staden är nu helt omgiven av båda arméerna efter att Chirokino och Volnovakha intagits av folkets milis.
  Två humanitära korridorer har organiserats av den ryska armén och DPR-folkets milis för att tillåta civilbefolkningen att fly från staden innan striderna börjar. Den ena mot öster, mot DPR och den ryska gränsen, och den andra mot väster, mot Mangush, som står under den ryska arméns kontroll. Civila hade till idag på sig att lämna, men det verkar som att ukrainska soldater hindrade dem från att använda dessa korridorer.

  På andra håll i Ukraina får myndigheternas hets att göra molotovcocktails och använda dem mot kolonner av rysk militär utrustning fruktansvärda konsekvenser för civilbefolkningen.
  I Cherson slutade det med att civila som förberedde molotovcocktails för att kasta på ryska trupper slets i stycken. Som personen som postade denna mycket chockerande video påminner oss (titta inte om du är minderårig eller har ett dåligt hjärta), är alla som tar till vapen inte längre civil utan kombattanter och kommer att elimineras som sådan.
  Dessutom orsakar hanteringen av molotovcocktails av människor som inte vet något om vapen också katastrofer.
  Till exempel kastades en molotovcocktail mot en fullastad rysk grad-raketgevär. Istället för att försöka rädda fordonet, som fattade eld, övergav de ryska soldaterna det. De ukrainska milismännen firade sin framgång när elden nådde den bakre delen av fordonet, där de 40 Grad 122 mm raketerna lastades i uppskjutningsrören!
  Explosionen pulveriserade grannskapet och orsakade mycket fler offer bland civila och ukrainska milismän än bland de ryska soldaterna som måltavlan av denna molotovcocktail! Debilism i sin renaste prakt!
  Ukrainska soldater fortsätter också att gömma sig bakom civila, som här i en skola, som givetvis besköts av den ryska armén när det stod klart att det blivit ett militärt högkvarter. Det är uppenbart att bara hälften av informationen kommer att publiceras av de flesta västerländska medier (”en skola bombad av den ryska armén”).
  Christelle Néant
  https://www.donbass-insider.com/2022/03/03/donbass-the-battle-for-marioupol-has-begun/

 2. En märklig soppa som enbart luktar parasiter som lever på konflikt, och som tvärtemot vad nazisten påstod, kommer leda till s.k. ”arier” som dör återigen.

  Hur Azovbataljonen kan ha stöd i Ukraina måste bero på massiv propaganda och pengar från USA. Det här är ju inte i ukrainarnas intresse, heller inte i Rysslands eller Europas intresse, enbart i USA:s intresse som nu sannolikt förväntar sig kunna sälja olja och gas till Europa till överpriser, när de i själva verket borde ha satts i konkurs för länge sedan.

 3. Tja, vad ska man säga?

  I krig är allt tillåtet.
  Även nynazister i den demokratiska värdegrunden?

  Om man kollar hur läget är nu är det enklare att förstå svenska regeringars men även Socialdemokraternas välkomnande av Nazistledaren Adolf Hitler i perioden under Andra Världskriget.

  Nånstans, om det var bland kommentarerna här läste jag om en ytterligare högerextrem milis i Ukraina med namnet Aidarbataljonen.
  Jag kommen ihåg namnet från 2014 men sedan glömt bort det.
  Cirka 5000 soldater lär den innehålla och jag tror jag läste det inte är särskilt hälsosamt att vara bland dem nu.

  Högertabloiden Fria Tider flaggar nu också för att den nynazistiska Azovbataljonen börjar blir desperata.
  Nu skiter dom fullständigt i krigets konventioner och lagar och säger att ryska krigsfångar ”ska slaktas som grisar”.
  Jag vet inte… men kanske ukronazisterna visar sitt rätta ansikte nu?

  Likaså lär man ta in frivilliga soldater i princip vilka som helst.
  Ganska lätta och sätta sig in i situationen tycker jag.
  När striden hettar till och det börjar smälla och braka överallt blir de så rädda att de skjuter på allt som rör sig. Kanske mest på varandra?
  Ingen särskild svår uppgift för ryska Spetznatz elitsoldater.
  Men jag tror ryssarna håller igen dem till så många civila som möjligt är evakuerade.
  Kan inte tänka mig fienden drar sig för att använda mänskliga sköldar precis som vid krigen i Mellanöstern.

  • Det hörs kul ut att du är så säker på Rysslands framgång. Och då vill jag på det starkaste rekommendera att du tömmer din spargris och investerar i Rubel. Du får 20% sparränta! Är det inte ett fint sätt for dig att visa din solidaritet och omtanke? Ett annat bra investeringsförslag är att du lägger upp ett lager med likpåsar, tror dom kommer att gå åt som varma vetebröd i Ryssland när dina vänner försöker sig i städerna. Det är bara att köra på!

   • Trött på alla j-vla solidaritetsivrare.
    Ni drar ned Sverige i skiten.
    Förmodligen också i 3:e världskriget när ni ska hålla på och gapa om vad som är rätt eller fel i världen där ni alltid vet det bästa.
    Försök och tig still istället när det oundvikliga måste ske och som kan riskera världsfreden om det utsätts för alltför stora hinder och störningar.

    Vad var du t.ex. när USA krossade Irak med över hundratusen döda?
    Inte fick jag se några skräckens bilder på TV då.
    Nä, då handlade mediarapporteringen istället om hur precisa USA:s vapen var och bilder visades endast på vapnens precision att bara träffa militära mål och aldrig civila människor.
    Förmodligen är du en av alla dem offer för den reguljära krigspropagandan som alltid förekommer vid konflikter.
    Något av det bästa med de vänsterradikala är att de sällan tar till sig propagandan rakt av utan ifrågasätter.
    Men vid den här konflikten börjar jag undra hur det egentligen står till?
    Många uppgifter som talar mot krigspropagandan hittar jag faktiskt på högermedia som främst Fria Tider men även Samhällsnytt.
    Du kanske skulle läsa där också?

    • Precis AK. Jag skrev en liknande kommentar i DN, men den blev naturligtvis censurerad.
     ”Var var all denna moraliska indignation när NATO utan FN-godkännande, bombade Serbien, med samma argumentation som Ryssland nu använder i Ukraina? Kosovoalbanerna skulle skyddas mot Serberna och nu skall ryssarna i Donbass skyddas mot Ukrainarna.

     Serbien bombades med utarmat uran i bomberna som resulterat i massor av döda i cancer, frånsett hundratals döda i själva anfallen. Ryssarna förefaller däremot att undvika civila mål. Inte ens Internet eller telefontrafiken har dom slagit ut.

     Kosovo avstyckades på ungefär samma sätt som Donbass nu kommer att avstyckas. Kosovo begåvades dessutom med en stor amerikansk militärbas, Camp Bondsteel. Vad som var sant eller ej om övergreppen mot civila både i Kosovo och i Donbass finns det som vanligt olika versioner av. I det ena fallet fylldes media av hemska rapporter. I det andra, Donbass verkar media i väst helt ointresserade, trots rapporter om konstant artilleribeskjutning i 7-8 år.

     Sedan, var var kraven på sanktioner när USA invaderade Irak, förstörde Libyen eller ockuperade delar av Syrien? Betyder arabiska människors liv mindre än Europeiska människors liv?”

     • Anders Åberg,
      ”nu skall ryssarna i Donbass skyddas mot Ukrainarna” – fel!
      Eller bättre – FEL !!!
      ”nu skall Ukrainas invånarna skyddas mot nazister” – rätt!
      Denazifiering (avnazifiering?) heter det.

     • Whataboutismen florerar vilt. En stormakts övergrepp rättfärdigar världens näst största militärmakt att överfalla en betydligt mindre stat.

      Tror att de ryska trollfabrikerna går för högvarv i dessa tider. Men är det inte krångligt att hänga med i Putins alla olika påstående?

     • ”Per Erik 4 mars, 2022 At 11:00

      Whataboutismen florerar vilt. En stormakts övergrepp rättfärdigar världens näst största militärmakt att överfalla en betydligt mindre stat.

      Tror att de ryska trollfabrikerna går för högvarv i dessa tider. Men är det inte krångligt att hänga med i Putins alla olika påstående?”

      Hej Per-Erik
      Tack för du kommenterar här.
      Jag uppskattar det.
      För mig är demokrati när åsikter och viljor kan diskuteras.

      Först vill jag deklarera jag inte är kommunist.
      Inte heller vänster även om jag fladdrat hit och dit i politiken.
      Men jag tror det är så.
      En har inte alla rätt.
      I varje fall jag söker mig till dem jag för tillfället tycker har de rätta svaren.

      Men så finns den där övergripande etiken och moralen om vad som är rätt och fel.
      Det är heller inget antingen eller men kanske man åtminstone kan hitta det minst sämsta i olika situationer?

      Jag tänker inte kommentera ditt påstående om en stormakts övergrepp.
      Jag tror det flesta på den här bloggen är fullt medvetna om stormakters övergrepp.

      Men däremot frågan om det är krångligt att hänga med i Poutins olika påståenden.

      Kan säga det tyckte jag också för ett halvår sedan och tidigare.
      Men ju mer jag bekantar mig med Ryssland desto lättare är det att förstå.
      Problemet är att vi i västvärlden medvetet avhålls Ryssland i syftet att uppnå främlingskap och misstänksamhet.
      Men det jag erfarit om Ryssland känner jag mer gemenskap där än exempelvis USA på andra sidan jordklotet och med värderingar som kan kännas främmande för mig.
      Som vanlig enkel gräsrotsmänniska så känner jag Ryssland är mer för mig än ett Amerika där din ställning är direkt avhängig hur mycket du äger.
      Jag är som sagt ingen kommunist men det är dåligt med rättvisa i USA.
      Det är mer rättvisa i Ryssland där den gamla arbetarstatens ideal till viss del hänger kvar som tradition.

      Vid Rysslands specialoperations inledning uttalade sig Poutin om att Ukraina skulle ”avnazifieras och avmilitariseras”.
      Ett uttalande som redaktören här ifrågasatte för några inlägg sedan.

      Jag malde och funderade lite på det här uttalande och kom fram till att Poutin talat i bilder.
      Det är naturligtvis slutet av Andra Världskriget han målar upp.
      Då Ryssland avnazifierade Tyskland med intåget i Berlin som också kom att leda till landet Tysklands egna avmilitarisering.

      Om nu inte intåget i Berling på något sätt gick att stoppa så fråga dig då hur Rysslands pågående operation i Ukraina ska gå att stoppa.
      Sedan vilka konsekvenser det ovillkorligen kommer att ge.
      Jag skakar av bara tanken.

      Vad du Per-Erik och hela västvärlden för den delen borde tänka på är varför vi under cirka åtta års tid militariserat Ukraina med moderna vapen och militärutbildning som delvis har använts att under samma tid terrorisera civilbefolkningen i Donbass.
      Ingenstans här i väst har jag hittills läst VARFÖR Ryssland har trupp stationerad i sitt land mot sydöstra delen till Ukraina där ryssar är bosatta sedan mycket lång tid tillbaka.

      Vad är det egentligen du önskar Per-Erik?
      En etnisk utrensing med våldsamma och grymma militära medel i Donbass medan världssamfundet blundar eller tittar åt ett annat håll?

      Kanske dags för dig och vakna ur västvärldens utopiska fantasia om att deras värld är den bästa av alla världar för alla på den här planeten?

      Om inte västvärlden under åtta års tid burit sig så illa åt i Ukraina, ”färgrevolutioner” inräknade så hade aldrig den här specialoperationen behövt genomföras.

      Du som försöker framstå som en rättskaffens människa, varför blundar du och samtycker med nynazister främst från västra Ukraina?

    • Om du inte såg bilderna från Irak så undrar jag verkligen var du var! Det fanns mängder av bilder men tydligen inte i de ryska trollfabrikerna som du verkar hämta din fantasivärld ifrån. Bilderna fanns i det fascisterna kallar MSM.

   • ”ett lager med likpåsar, tror dom kommer att gå åt som varma vetebröd i Ryssland när dina vänner försöker sig i städerna.”

    Helt säker?

    Jag tror faktiskt inte ”mina vänner” vill döda sitt broder- och systerfolk.
    Men det blir komplicerat om deras militärer av blandad sort gömmer sig bakom civilbefolkning.
    Det brukar kallas för ”mänskliga sköldar” och har varit vanligt vid konflikter och krig i Mellanöstern.
    Jag tycker du borde ta dig en funderare på varför vår röda Socialdemokratiska regering från början var så bestämd att inte ta emot flyktingar från Ukraina.
    Tanken kommer faktiskt att de var redo att offra ukrainska civila som militärens mänskliga sköldar för att västvärlden skulle erövra delar av den s.k. ”ryska sfären” för egen vinning skull.
    Västvärlden – Egovärlden?

    Jag gillar faktiskt lille Putte när han talat om den ”Multipolära världen”.
    Den tudelade världen mellan öst – väst tror jag inte på.
    Förhållandet ligger alltför nära tesen om motsättningen mellan det
    Goda och det Onda.
    Där du förstås tillhör den första?

   • Det råder väl ingen som helst tvekan om att Ukraina är besegrat militärt! Sedan kan de nog gräva sig ner i städerna i skydd av civilbefolkningen men frågan är om ryssarna verkligen kommer att gå in i städerna eller om Ukraina ger upp innan dess och landet delas! En massaker på civila är inget som önskas varken i Ukraina eller Ryssland och det är därför som en politisk lösning är mest trolig! Och visst är det så att världen måste bli multipolär, vi kan inte ha USA springandes omkring och hota och bomba utan att ha koppel på sig precis som under kalla kriget när världen trots allt var en lugnare plats! Nu när ryssar förföljs över hela världen och återvänder hem så berättar de säkert vilket hat de utsatts för i utlandet och det gynnar givetvis Putin som kan peka på det och säga ”vad var det jag sa”. Snacka om att propaganda-maskineriet skjutit sig själva i foten. Demokrati och civilisation är bara en tunn fernissa och västvärlden har på ett brutalt sätt visat hur illa det numera ligger till när man trakasserar oskyldiga människor p g a deras nationalitet! Hatet regerar! En ny ”Kristallnatt” pågår och media är stolta över att skriva om hur man går till väga med brännmärkningen…Känns det hela igen? Kanske inte så konstigt då att man från väst vurmar för nynazisterna och deras framfart i Ukraina?

    • Voltairenet är en Rysslands finansierad blog som saknar trovärdighet. Om de får pengarna direkt från Ryssland eller via Le Pens parti är oklart. Sannolikt via Le Pen som får lån från en St. Petersburg bank.

     Du får hellre finna en trovärdig källa från erkända medier, det finns som tur är ännu så länge mer än 200 journalister i Ukraina.

 4. Helt VIDRIGT är det. Hur ska detta annars beskrivas. Med EU och Washingtons fulla minne och ögon

 5. Tänk att en sådan anti-rysk pogrom, tsunami, kan utbryta, det blir resultatet, när svenskar får se hur krigsvåldet drabbar plötsligt vita, visserligen ukrainare, men de påminner om oss(?), eller hur, och som sagt USA kan bomba ostraffat, var som helst, hur länge som helst, och Sverige hänger på för att lära sig kriga, träna att utöva våld, på några stackars mörkbruna j-vlar, på lagom avstånd. Då håller sig Sverige framme, ”bödlarna samlas” för att dra ut i krig, som idag.

  Från 1941, var det anti-semitismen och antikommunismen som krävde miljoner offer, det var inga problem, men då var det tyskarna och finnarna som vi krigade ihop med, så länge det gick,1944. Det var dåtidens pansarskotts-leveranser, det var de ryska judeo-bolsjevikhorderna, som skulle förintas då, till varje pris, och Sverige var medskyldigt till Förintelsen och alla andra offer. Det går inte att bry sig om Sverige, som en nation med en fredsvilja, och karaktär. Den stora svensk-drömmen är att helt förinta Ryssland, på ett eller annat sätt, när ett tillfälle yppar sig, som 1941, som 1991, som 2022, inte undra på att SU-planen börjar nosa kring Gotland, men förmodligen är inte svenska folket så missnöjda med Ryssland som eliten uttrycker. Europa måste ha en självständig makt att balansera USA, och kanske Kina.

  Det kommer en morgondag, med bakrus, sen är allt som vanligt igen.Hur har vi bidragit till detta hemska krig ? Som USA utkämpar mot Ryssland – till sista ukrainare, hur kunde Europa och EU,(och Ryssland) gå denna dönit, som USA världens våldsammaste land, gillrat åt oss – en förödelse som kommer att ta decennier att komma över ?

  Bara några veckor sen som Sverige blev utsatt för en kampanj från muslimska kretsar om att socialtjänsten tog muslimska barn, till LVU-hem, det var så synd om Sverige, för att vi blev så orättvist utsatta från utlandet, så får man inte göra mot oss, hur bara vågade dessa muslimer ?
  mot oss ? – men vi får bojkotta och hetsa mot alla vi vill,utan urskiljning.

 6. Inte första gången ser jag detta ”lille Putte” gällande presidenten Vladimir Putin.
  Kunde någon förklara för mig vad det egentligen meningen med det?
  Ord spel runt om ”lilliputian”? Och sedan? Vad vill man komma åt med det då?

  Ursäkta om jag har missförstått det hela.
  Jag är inte Svensk och inte kan alla språknuanserna men skulle vilja förstå bättre just i det fallet.

 7. Det finns ett talesätt som passar utmärkt för det som artikeln lyfter: ”lika barn leka bäst”

 8. Egentligen är det väl inte så konstigt. Facebook är amerikanskt. Dom är skyldiga i lag att stödja USAs politik, antingen dom vill eller inte. Azovbataljonen är i realiteten en amerikansk legotrupp, precis som IS eller ETIM i Xinjiang. Facebook gör bara vad dom är beordrade. Detta är en mycket stark varningssignal att inte lita på media och allt som publiceras om det de facto kontrolleras av Washington. Facebook är bara en del av den totala amerikanska propagandamaskinen och desinformationen.

  ”är alla som tar till vapen inte längre civil utan kombattanter och kommer att elimineras som sådan.”

  I det sammanhanget skall vi komma ihåg att Sverige statsminister skänker 5,000 pansarskott till Ukraina, kommer dom att hamna hos Azovbataljonen? Sveriges statsminister har alltså etablerat Sverige som militär kombattant som tar till vapen och kommer då Sverige att elimineras som sådan. Ryssland har redan gjort en kraftfull militär markering genom att flyga in stridsflyg i Sveriges luftrum. Det bästa för Sverige vore nog att Sverige säger upp värdlandsavtalet, skriver på kärnvapenförbudet, Tar avstånd från USAs aggressionspolitik via NATO, upphäver Huawei förbudet, slutar med hatpropagandan, och ställer sig neutralt.

  • ”Det bästa för Sverige vore nog att Sverige säger upp värdlandsavtalet, skriver på kärnvapenförbudet, Tar avstånd från USAs aggressionspolitik via NATO, upphäver Huawei förbudet, slutar med hatpropagandan, och ställer sig neutralt.”

   Nog?
   Jag vill mena det är så.
   Men då måste hela vår politikernomenklatura bytas ut.
   I princip hela vår dagligmedia och särskilt alla deras chefer.
   Förmodligen alla (?) våra skrivbordsgeneraler.
   De flesta influensers och påverkare.
   Massor av myndighetschefer.
   Samt med flera potentater som regerar här.

   Frågan är om det är möjligt med demokratiska medel?
   Kanske lika omöjligt som en våldsam revolution som andra länder lyckats med men aldrig vårt land Sverige.

   En annan betydligt enklare möjlighet är att flytta härifrån.
   Ämnar alla som styr och leder det här landet Sverige riskera dra in oss i brutala krigssituationer finns här ändå ingen framtid.

   Det trygga Sverige, vart tog det vägen?
   Förmodligen demokratiska krafter som förrådde lugnet, harmonin och solidariteten.
   För sina ibland helt vansinniga fantasier och drömmars skull.
   Kanske svenska folket inte enbart är sovande, de kanske är lurade av ondsinnade och beräknande krafter också?

  • Karl snälla hänvisa till den lagen som säger att ett företag måste ställa upp på Amerikansk politik. Naturligtvis måste dom följa lagar men tvivlar starkt på att den finns en lag som säger att dom måste stödja USAs utrikespolitik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here