Stackars Iran och Venezuela! False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt, förförande, fult

7
1989

Vi kan läsa/höra i medierna att Iran hotar amerikanska handelsfartyg, att Venezuelas demokratiskt valde president är en diktator, att Rysslands regering försöket lägga sig i presidentvalet i USA, att samma regering försökt förgifta en värdelös spion just före ett eget presidentval, att Syrien som gjort sig av med kemiska vapen använder dessa mot den egna befolkningen då man har framgångar i kriget mot terrorismen. Belägg för detta saknas eller håller inte för en basal kritisk granskning. Men uppfattas som dagens sanning.

* Jag återpublicerar nu en reviderad artikel från Jinge.se. Vissa av punkterna är kontroversiella, som punkt 5.Katyn – ett ouppklarat massmord.


Detta är en översättning av artikeln ”False Flag Terror: Presidents, Prime Ministers, Congressmen, Generals, Spooks, Soldiers and Police Admit to it” på Globalresearch, och på Washington´s blog i våras om ”false flag”-operationer, som börjat få viss uppmärksamhet. GlobalresearchMindre förkortningar har skett i samband med översättningen.
untitled (40)
Uppgifterna nedan talar för sig själva. En given, beklaglig slutsats är man inte kan lita på uppgifter av demokratiska regeringar, ansedda källor och ej heller massmedia som okritiskt förmedlar information från sådana källor. Av detta följer att man måste studera flera och olika slags källor – någon genväg finns knappast. Man förstår att begreppet ”terroriststater” inte är någon ogenomtänkt vänsterklyscha utan har substantiellt empiriskt och historiskt underlag. Vi hade anledning att diskutera MH17-olyckan i termer av en möjlig ”false flag”-operation nyligen.

Den första frågan att ställa vid en misstänkt terroristliknande attack är ”var det en False Flag-operation”?
Det finns många dokumenterade ”false flag”-operation, där en regering genomför en terrorattack, och sedan falskeligen anklagar sin fiende för politiska syften.
MH17

I nedanstående sammanställning har tjänstemän i den regering som utförde eller föreslog en attack erkänt det, antingen muntligt eller skriftligt:

(1) Japanska trupper arrangerade en liten explosion på ett tågspår 1931, skyllde sedan på Kina för att motivera en invasion av Manchuriet (”Mukdenincidenten”).

(2) Flera medlemmar i nazistiska SS medgav vid Nürnbergrättegångarna att de – enligt order från Gestapochefen hade ordnat attacker mot det tyska folket. De skyllde sedan på polackerna för att rättfärdiga invasionen av Polen.

(3) Den tyske generalen Franz Halder uppgav vid Nürnbergrättegångarna att nazistledaren Hermann Göring uppgav att han låtit sätta eld på den tyska parlamentsbyggnaden 1933, och sedan falskeligen skylla kommunisterna för mordbrand.

(4) Sovjetunionens ledare Nikita Chrusjtjov medgav att Röda armén besköt den ryska byn Mainila 1939 och beskyllde Finland för attacken som grund för att lansera ”vinterkriget” mot Finland.

(5) Det ryska parlamentet, president Putin och förre Sovjet-ledaren Gorbatjov har uppgivit att Sovjetunionens ledare Josef Stalin beordrade sin hemliga polis att avrätta 22.000 polska officerare och civila 1940, och sedan skyllde det på nazisterna.

(6) Den brittiska regeringen medger att den mellan 1946 och 1948 bombade 5 fartyg med judar som försöker fly från ”Förintelsen” för att söka säkerhet i Palestina. Man skapade en falsk grupp som kallades ”försvarare av arabiska Palestina”, som sedan falskeligen uppgav ansvar för bombningarna.

(7) Israel medger att 1954, en israelisk terroristcell som verkade i Egypten år 1954 planterade bomber i flera byggnader, däribland amerikanska diplomatiska anläggningar, sedan lämnat bakom ”bevis” som pekade ut araberna som de skyldiga.

(8) CIA medger att man anlitade iranier på 1950-talet för att posera som kommunister och utföra bombattacker i Iran för att vända befolkningen mot dess demokratiskt valda premiärminister.

(9) Den turkiske premiärministern medgav att den turkiska regeringen genomförde 1955 bombningen av ett turkisk konsulat i Grekland vilket även skadade den närliggande födelseplatsen för moderna Turkiets grundare Kemal Atatürk och sedan skyllde det på Grekland, för att hetsa och motivera anti-grekiskt våld.

(10) Den brittiska premiärministern medgav för sin försvarsminister att han och amerikanska presidenten Dwight Eisenhower godkänt en plan 1957 för att utföra attacker i Syrien och sedan skylla det på den syriska regeringen som ett sätt att åstadkomma regimskifte.

(11) En tidigare italiensk premiärminister, en domare, och en tidigare chef för det italienska kontraspionaget har erkänt att Nato, med hjälp av Pentagon och CIA utfört terrorbombningar i Italien och andra europeiska länder på 1950-talet och sedan skyllde på kommunisterna för att stärka en anti-kommunistisk opinion. En deltagare uppgav: ”Man var tvungen att attackera civila, människor, kvinnor, barn, oskyldiga människor, okända människor för att påverka den italienska allmänheten att vända sig till staten för att be om större säkerhet”. (Operation Gladio). Nato, med hjälp av Pentagon och CIA, har också påstås utfört terrorattacker i Frankrike, Belgien, Danmark, Tyskland, Grekland, Nederländerna, Norge, Portugal, Storbritannien och andra länder.

False flag-operationer som utförts enligt detta program inkluderar bland annat:
◾Mordet på Turkiets premiärminister (1960)
◾Bombningar i Portugal (1966)
◾Piazza Fontana-massakern i Italien (1969)
◾Terror-attacker i Turkiet (1971)
◾Peteano bombningen i Italien (1972)
◾Skottlossning i Brescia, Italien och bombning på ett italienskt tåg (1974)
◾Skjutningar i Istanbul, Turkiet (1977)
◾Atocha-massakern i Madrid, Spanien (1977)
◾Kidnappningen och mordet på den italienske premiärministern (1978)
◾Bombningen på Bolognas järnvägsstation i Italien (1980)
◾Skjutningar som dödade 28 shoppare i Brabant, Belgien (1985)

(12) År 1960 föreslog den amerikanske senatorn George Smathers att USA skulle genomföra ”en falsk attack görs på Guantanamo Bay som skulle ge en ursäkt till en strid som sedan skulle ge oss en förevändning att gå in och [störta Castro]”.

(13) Dokument från USA:s utrikesdepartement visar att den militäre överbefälhavaren år 1961 tillsammans med högre tjänstemän på hög nivå diskuterade att spränga ett konsulat i Dominikanska republiken för att motivera en invasion av landet. Planerna genomfördes inte, men det var ett seriöst förslag.

(14) USA:s regering har erkänt att nyligen offentliggjorda dokument visar att den militäre överbefälhavaren under 1962 undertecknade en plan att spränga AMERIKANSKA flygplan (med en sofistikerad plan på att byta ut flygplan), och även att begå terroristhandlingar på amerikansk mark, och sedan skylla det på kubanerna i syfte att rättfärdiga en invasion av Kuba.

(15)År 1963 utarbetade det amerikanska försvarsdepartementet en plan som skulle främja attacker mot nationer inom Organisationen för amerikanska stater (OAS) och sedan falskeligen skylla dem på Kuba.

(16) USA:s försvarsdepartement föreslog att USA i smyg skulle betala en person i Castro-regeringen för att attackera USA.

(17) NSA medger att man ljög om Tonkinbukt-incidenenten 1964 och manipulerade data för att få det att se ut som nordvietnamesiska båtar besköt ett amerikanskt fartyg, för att skapa en falsk motivering för Vietnamkriget.

(18) En amerikansk kongresskommitté medgav att FBI hade använt många provokatörer under 1950- till 1970-talen att utföra våldshandlingar och lögnaktigt skylla dem på politiska aktivister.

(19) En ledande turkisk general har medgivit att turkiska styrkor brände ner en moské på Cypern på 1970-talet och skyllde det på sin fiende. Han förklarade: ”I vissa krig genomförs visst sabotage där man skyller på fienden för att påverka allmänheten.
(20) Den tyska regeringen medgav att den tyska underrättelsetjänsten år 1978 detonerade en bomb i ytterväggen på ett fängelse för att underlätta flykt för en medlem av Röda armé-fraktionen – vilket underrättelsetjänsten ville skylla bombningen på.
Netanyahu untitled
(21) En Mossad agent medger att Mossad placerade en radiosändare i Gaddafis bostad i Tripoli, Libyen 1984. Den sände falska terrorist-meddelanden inspelade av Mossad Syftet var att porträttera Gaddafi som en terrorist-supporter. Ronald Reagan bombade Libyen omedelbart därefter.

(22) Det sydafrikanska sannings- och försoningsrådet fann att en hemlig gren av försvarsdepartementet 1989 bad en sprängämnesexpert ”att delta i en operation för att misskreditera ANC genom att bomba polisbilar.

(23) En algerisk diplomat och flera officerare i den algeriska armén erkände att, under 1990-talet, massakrerade den algeriska armén ofta algeriska civila och skyllde sedan på militanta islamister för morden.

(24) USA-arméns publikation Special Forces Foreign Internal Defense Tactics Techniques and Procedures for Special Forces från 1994 – uppdaterad 2004 – rekommenderar att man anställer terrorister och använder ”false flag”- operationer för att destabilisera vänsterregimer i Latinamerika. Detta är en del av CIA:s ”Dirty Wars”.

(25) Likaså noterar CIA i en regeringsbestyrkt manual för de nicaraguanska Contras-rebellerna noterade värdet av att mörda någon egen sida för att skapa en ”martyr”. CIA:s gerilla handbok för de anti Sandinistiska contras förespråkar inte bara mord på sandinisterna men också att man hyr brottslingar för att contras vi stöder för att skapa martyrer.

(26) En indonesisk undersökningsgrupp undersökte våldsamma upplopp 1998, och fastställt att ”delar av militären hade varit inblandade i upploppen, av vilka några medvetet provocerade”.

(27) Ledande rysk militär och underrättelsetjänstemän erkände att KGB sprängde ryska flerbostadshus 1999 och falskeligen skyllde det på tjetjener, i syfte att rättfärdiga en invasion av Tjetjenien.

(28) Enligt Washington Post, erkänner den indonesiska polisen att den man amerikanska lärare i Papua 2002 och skyllde morden på en separatistgrupp i syfte att kunna terroriststämpla gruppen.
(29) Förre indonesiska presidenten medger att regeringen troligen var involverade i bombningarna Bali, som krävde omkring 200 liv.
(30) Som rapporterats av BBC, New York Times, och Associated Press, har makedonska tjänstemän erkänt att regeringen mördade 7 oskyldiga invandrare och låtsades att de var al-Qaida soldater som försökte mörda makedonska poliser. Detta för att gå med i ”kriget mot terrorismen”.
(31) Seniora polistjänstemän i Genua, Italien medgav vid G8-mötet i Genua i juli 2001 att han planterade två molotovcocktails och fejkade knivattackerna mot en polis, för att motivera ett våldsamt tillslag mot demonstranter.
CIA untitled

(32) USA beskyllde falskt Irak för att spela en roll i attacken 9/11 – vilket framgår av en promemoria från försvarssekreteraren – vilket blev ett av de viktigaste officiella motiven för att inleda Irakkriget. Även sedan 9/11-kommissionen medgav att det inte fanns något samband, sa vicepresident Dick Cheney att bevisen var ”överväldigande” för att al-Qaida hade ett samarbete med Saddam Husseins regim, att Cheney ”förmodligen” hade information som inte tillgänglig för kommissionen. Ledande amerikanska regeringstjänstemän erkänner nu att Irakkriget verkligen startades för att få kontroll över lanserades för oljan och inte 9/11 eller massförstörelsevapen.
Många amerikanska tjänstemän har påstått att 9/11 var en false flag-operation av mindre seriösa element i den amerikanska regeringen. Men detta är utanför ramen för denna artikel. Det viktiga är att USA lögnaktigt skyllde det på Irak, när USA visste Irak inte hade något att göra med det).
(33) Trots att FBI nu medger att de mjältbrandsattackerna år 2001 utfördes av en eller flera amerikanska regeringsanknutna forskare, säger en högt uppsatt FBI-tjänsteman att FBI faktiskt blev tillsagd av Vita husets tjänstemän att skylla mjältbrandsattackerna på al-Qaida. Regeringstjänstemän bekräftar också Vita huset försökte länka mjältbrandsattacken till Irak som motivering för regimskifte i landet.

(34) Polis har rapporterat att man planterade molotovcocktails hos en fredlig demonstrant vid ett 2003 EU-toppmöte i Grekland, och filmade detta.
(35) Förre advokaten John Yoo vid justitiedepartementet föreslog 2005 att USA ska gå på offensiven mot al-Qaida, och att ”våra underrättelsetjänster skulle skapa en falsk terroristorganisation. Den kunde ha sina egna webbplatser, rekryteringscentra, träningsläger, och insamlingsverksamhet. Den skulle kunna lansera falsk terroristverksamhet och få kredit för riktiga terrortillslag, och hjälpa till att utså förvirring inom al-Qaidas led.”

(36) United Press International rapporterade i juni 2005:
Amerikanska underrättelseofficerare rapporterar att några av rebeller i Irak använder senaste-modellen av Beretta 92 pistoler, men dessa pistoler verkar sakna serienummer och ha kommit från en produktionslinje utan serienummer. Analytiker menar att detta kan tyda på att vapnen var avsedda för underrättelseverksamhet eller terroristceller, med betydande statliga stöd och att dessa vapen troligen kommer från antingen Mossad eller CIA.

(37) Israeliska soldater i säkerhetstjänst erkände 2005 att de kastade sten på andra israeliska soldater så att de kunde skylla det på palestinierna, som en förevändning för att slå ner på fredliga protester från palestinierna.
(38) Quebec-polisen medgav att demonstranter som bar stenar till en fredlig protest faktiskt var Quebec poliser som provocerade.
(39) Vid G20-protesterna i London 2009 såg en brittisk parlamentsledamot hur civilklädda poliser försökte hetsa publiken till våld.
(40) Egyptiska politiker erkände att statligt anställda plundrade ovärderliga musei-artefakter 2011 för att försöka misskreditera demonstranterna.
(41) En colombiansk arméöverste har erkänt att hans enhet mördade 57 civila, sedan klädde dem i uniformer och hävdade att de var rebeller dödats i strid.

(42) Den mycket respekterad skribenten Ambrose Evans-Pritchard vid the Telegraphn uppger att chefen för saudiska underrättelsetjänsten – prins Bandar – nyligen erkänt att den saudiska regeringen kontrollerar Bandar bin Sultan 13920430000334_PhotoI”tjetjenska” terrorister.
(43) Högt uppsatta regeringskällor i USA medger att regeringen i Natolandet Turkiet utförde attackerna med kemiska vapen men skyllde på den syriska regeringen. Vidare har högt uppsatta turkiska regeringsmedlemmar på band bekräftat planer på att genomföra attacker och sedan skylla på den syriska regeringen.
Ukraina Molotovcocktail secondColumn50-16x9

(44) Ukrainas säkerhetschef medger att de sniper-attacker som startade den ukrainska statskuppen utfördes för att bana väg för fler attacker. Ukrainska tjänstemän har uppgivit att ukrainska krypskyttar sköt på båda sidorna, för att skapa maximalt kaos.
(45) Storbritanniens spionbyrå har erkänt att den utför ”digitala false flag” attacker för att skada människor genom att skriva stötande eller olaglig text, och sedan skylla det på den drabbade.
(46) Amerikanska soldater har erkänt att om de dödar oskyldiga irakier och afghaner så placerar de automatvapen nära den skjutnes kropp så att de framstår som rebeller.
(47) Likaså beskyller polisen i USA oskyldiga människor för brott de inte begått. Bruket är så välkänt att New York Times noterade 1981 att polisjargong innebär throwdown att ett vapen läggs intill ett offer.

Avslutande kommentarer.
En tidigare tjänsteman i USA:s säkerhetstjänst har sagt ”Most terrorists are false flag terrorists or are created by our own security services.” Detta kan vara en överdrift men poängen är att det är en mycket utbredd strategi.

Wikipedia definierar ”False flag operations are covert operations conducted by governments, corporations, or other organizations, which are designed to appear as if they are being carried out by other entities. The name is derived from the military concept of flying false colors; that is, flying the flag of a country other than one’s own. False flag operations are not limited to war and counter-insurgency operations, and have been used in peace-time; for example, during Italy’s strategy of tension.”
“False flag terrorism” is defined as a government attacking its own people, then blaming others in order to justify going to war against the people it blames.”

intressant.se MH17, false flag, USA,
Ukraina, Ryssland, 9/11, politik, Syrien, krig, desinformation Irak imperialism, Turkiet CIA lögner,Politik

Föregående artikelUSA bedriver krig med olagliga sanktioner mot en fjärdedel av jordens befolkning. Margot Wallström spelar med. Acceptera inte det!
Nästa artikelFRIGE VISSELBLÅSARNA JULIAN ASSANGE OCH CHELSEA MANNING! Kom Lördag kl 12!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

7 KOMMENTARER

 1. Har du inte glömt Sverige? Vad hette den där IB-agenten som kring 1970 infiltrerade Palestinagrupperna bla. för att i deras namn utföra deskriditerande operationer?

 2. Man kan knappast förvänta sig något annat än konspirationer och lögner i statliga ”fulmedia”eller tokpressen särskilt beträffande utrikespolitiken. De är en veritabel lögnfabrik. Man vet inte ett dugg om vad som är sant och vart informationen/desinformationen kommer ifrån. Oftast kommer den från ”TT” och det är ju ingen trovärdig över huvud taget, men pappersmedia tar in och spyr upp skiten okritiskt till sina läsare utan minsta analys och kritik alls. Men de flesta klartänkta inser nog allt nästan pubicistiskt har ett ”politiskt syfte”, nämligen att manipulera folk med propaganda, för att åstadkomma något eftersträvansvärt. Tyvärr är varken sanning eller fakta någon kommersiellt intressant för ägarintresset. Det handlar bara om pengar och att fånga upp intressen som gynnar och främjar ett fåtal politiska aktörer och aktieägare. Det vore bra om konsumenter av dessa medier insåg det. (meningslösheten) Att få ut sina budskap i kapitaliststyrda medier. Öhh!

  • Jag gillar din analyserande förmåga. Jag tror det är så här. Tidigare samhällen var mer auktoritära (borträknat Sovjetunionen) och då behövdes inte manipulationen och propagandan på samma akuta sätt. Folk litade till det officiella ordet som heller inte var särskilt uttalat provocerande. Bläddra i en gammal tidning så får du själv se. Men i dagens samhälle där samhällsdebatten direkt träffar den enskilde individen blir konkurrensen om budskapet hårdare. Den publicist död för hundra år sedan och vaknat upp idag skulle skulle säkert bli mäkta förvånad. – Vad har hänt, vi har ju inte längre makten över ordet?

 3. https://steigan.no/2019/05/trump-gir-pentagon-beskjed-om-at-han-ikke-onsker-krig-mot-iran/

  Via Pål Steigan ett lättnadens besked: Inget krig mot Iran. Det är tack och lov det mest sannolika scenariot i detta nu. George W. Bush var på god väg men hindrades av två omständigheter. Dels underrättelsetjänsterna som gaddade sig samman och skrev ett enhälligt utlåtande där de påpekade att inget program för framställning av kärnvapen kunnat påvisas. Sedan var det överbefälhavaren amiral McFallon som bestämt vägrade och sade ”not on my watch”. Huruvida skälen för hans del gällde mer än otillräckliga resurser känner jag inte till.

  Ett krig mot Iran är ingen promenad genom parken för USA och det fattar de flesta generalerna. För Trumps del skulle det knappast hjälpa honom till återval 2020, snarare tvärtom. Dessutom finns ingen hemmaopinion mobiliserad i samma omfattning som 2003 mot Saddam Hussein. Nyligen har amerikanska analytiker hävdat att USA systematiskt dolt omfattningen av förluster i Irakkriget genom krativ bokföring. Legosoldater utelämnas liksom alla förluster av egen personal som inte skett i regelrätt strid. Separata incidenter som i ett gerillaartat krig förorsakar stort antal förluster bokförs som olycksfall.

 4. USA har tydligen tagit detta koncept och system med ”false flag” till nya höjder i sina aggressioner mot den del av världen man inte längre kan kontrollera. Detta är USAs kraftigt expandera hybridkrigföring vi nu märker av.

  Uppenbart har USA byggt upp en massiv troll armé, troligen med tiotusentals personer eller kanske hundratusentals. Deras uppgift är att sända ut hundratusentals falska meddelanden som ger intryck av att komma från lokala adresser. Det vart dessa aktiviteter som låg bakom uppviglingen och oroligheterna i Iran nyligen.

  USA låg även bakom försöken att uppvigla till oroligheter i Kina över covid förändringarna nyligen. I Kina upptäckte man försöken, och det var därför mötena flyttade ut från webben för att eliminera allt inflytande från USAs troll armé.

  Alla språk har vissa ”fingeravtryck” i språkbruket och ordvalet. Ordet ”jätte” -någonting kom igång på 50 talet. Det var ungdomen som flitigt använde det för att beskriva något stort eller viktigt, men aldrig äldre. Senare kom uttrycket ”häftigt” -någonting, men användes bara av tonåringar. Osv. Så är det även i kinesiska skriftspråket. Man skriver på ett identifierbart sätt. På så sätt kan den observante och kunniga avgöra om ett meddelande är falskt från ett USA troll, eller äkta från någon lokalt.

  USAs hybridkrigföring har helt enkelt utvecklats och expanderats massivt, och det inkluderar att sända Falsk Flagg meddelanden till Sverige medias tipsa adresser.

  Andra element i USAs Falsk Flag verksamhet är falska betalda vittnen, ett typexempel är aktivisten Sayragul Sauytbay som påstås ha flytt till Sverige från Kina, men hon är en dömd, i Kazak domstol – hennes hemland, och efterlyst brottsling som håller sig undan rättvisan genom att gömma sig i Sverige. Andra exempel är fabricerade dokument, falska fabricerade forskningsrapporter, ren systematisk ryktesspridning, eller en stab av förmenta ”experter”, helst med förtroendeingivande titlar som ”expert”, ”forskare”, ”vetenskapsman”, ”professor”, docent, osv.

  Sedan stoppa, angrip, hota, undergräv, förtala och förlöjliga alla som uttrycker något avvikande.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here