Intervju med Putin. Steve Rosenberg från BBC likställer Ryssland med terrorism – G20.

21
1810

I mini-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag”

återpubliceras denna artikel från Newsvoice med redaktörens tillåtelse. Newsvoice.


När Vladimir Putin håller presskonferens i anslutning till G20-mötet i Argentina blir han kraftigt provocerad av Steve Rosenberg från BBC som likställer Ryssland som land med islamistiska terroristgrupper. Putin blir besvärad, men håller lugnet.

Steve Rosenberg från BBC News provocerar Putin med ledande frågor, om Putin instämmer i att Ryssland utgör ett större hot mot Storbritanniens säkerhet än islamistiska extremistgrupper, ett uttalande som härstammar från den brittiska arméchefen. Rosenberg frågar även Putin om han bryr sig om att Ryssland har skapat sig ett sådant rykte (alltså det rykte som Rosenberg just spred, red anm).

Steve Rosenberg, BBC (2018). Foto: Ruptly.tv
Steve Rosenberg, BBC (2018). Foto: Ruptly

Putin svarar suckande att den typen av jämförelser främst får stå för de som påstår sådant och deras egna samveten. Han forsätter med att betona att Ryssland är ett land som verkligen har investerat i att bekämpa terrorism och vidare att de som gör den typen av uttalanden som Rosenberg just uttryckte mest handlar om att vinna politiska poäng i sina egna länder och för att försöka ge skenet av styrka. Putin fortsätter med att efterlysa en väg för Ryssland och Storbritannien till bättre inbördes relationer.

Vladimir Putin fortsätter med att besvara frågor om militära incidenter i Svarta havet, Ukraina, det aktuella mordet på journalisten Jamal Khashoggi i Turkiet, relationer med Saudi, Japan, Syd- och Latinamerika mm.

Putin kommenterar även att något formellt möte inte blev av mellan Putin och Trump under G20 som en följd av pågående spänningar i Svarta havet, Afghanistan och Syrien. Putin menar att flera länder eftersträvar att stabilisera relationerna för att återgå till normala politiska och ekonomiska samarbeten.

Text: Torbjörn Sassersson | Videokälla: Ruptly

Föregående artikelVilka ”alternativa fakta” ska gymnasister få lära sig? Varför inte kritisk granskning av etablerade media?
Nästa artikelGrön ekonomisk tillväxt är omöjlig.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

21 KOMMENTARER

 1. Här är en bättre artikel.
  https://www.rt.com/uk/444778-uk-russia-threat-isis/

  Rosenberg är möjligtvis ensam om att ha frågat Putin om hans åsikt om Carleton-Smiths uttalanden. Och det är ju enbart hedervärt av honom att göra så, så att vi fick veta vad Putin anser om detta. Men det finns ett stort antal medier som rapporterar om den brittiska arméchefens uttalande. Det är bara att googla.

  Jag tror ni skjuter budbäraren. Rosenberg säger i videon ovan att den brittiska generalen Mark Carleton-Smith har nämnt att Ryssland är ett större hot än ISIS.
  Det vore ett ‘brott’ mot journalisters yrke om Rosenberg inte hade frågat Putins åsikt och vad han ansåg om påstående från Carleton-Smith. Det eftersom Rosenbergs land är Storbritannien. Det skulle vilken journalist från alla länder – även en rysk – frågat en ledande president eller premiärminister om den som hade drabbats av denna liknelse från journalistens eget lands arméchef – t ex Rysslands arméchef.
  https://www.thesun.co.uk/news/7816635/russia-uk-security-isis-british-army-chief-threat/

 2. Benny: Jag tycker bevisbördan ligger på dig och dina foliehatt-vänner. Nämn en seriös statsvetare, konfliktforskare etc som är verksam vid ett svenskt universitet och som driver tesen att västmedia mörkar och förvränger i den utsträckning ni påstår. Är samtliga akademiska institutioner, tidningsredaktioner, västliga NGO:s etc manipulerade av stora stygga USA? Är det därför vi inte läser några hyllningsartiklar om Putin?

  (Denna kommentar har postats av en person i Lund som använder flera olika alias och ibland tar en annans persons namn. Det är inte tillåtet i detta forum. / redaktören)

  • Stephen F. Cohen, professor vid NYUniversity, Richard Sakwa, professor, Storbritannien, Paul Robinson, professor Kanada, Theodore Postol, professor MIT,USA, Seymour Hersh, journalist USA, Robert Fisk, journalist, Storbritannien, William Binney, f.d.teknisk chef NSA, Stephen Kinzer, historiker och journalist USA, Ray McGovern f.d. RussiaDesk vid CIA, Chris Hedges, journalist USA, Hermann Hagena, general, Luftwaffe, Tyskland, Julian Assange, Australien, John Pilger, Australien, journalist.
   Börja med att studera dessa – sedan får du fler namn.

  • och saddam hade massförstörelsevapen gadaffi flygbombade sitt folk m,m, vad löjliga folk kan vara som tror på lögnerna från väst,

  • Varför måste det vara en ”statsvetare, konfliktforskare etc som är verksam vid ett svenskt universitet” för att upptäcka alla MSM och statliga medels falsarier och lögner. Dessa personer är ju ofta själva en del av konspirationen. Själv behöver jag bara titta ut genom fönstret eller ta en promenad för att handgripligen se ”akademiska institutioner, tidningsredaktioner, västliga NGO:s etc manipulerade av stora stygga USA.” Det är faktiskt ganska otäckt att se hur manipulerad svensk nyhetsförmedling är och det dagligen för tankarna till nutidshistoriens största och mest berömda propagandamaskin, och konsekvenserna av den. Miljoner döda.

 3. Påstår alla dessa att väst är genommanipulerat av USA och att Ryssland och Putin tillhör de goda krafterna?

  (Denna kommentar har postats av en person i Lund som använder flera olika alias och ibland tar en annans persons namn. Det är inte tillåtet i detta forum. / redaktören)

  • På tal om foliehattar; Albert Einstein mottog en protest från ett par hundra tyska professorer som krävde att han bad om ursäkt och genast tog avstånd från sina galna teorier. Einstein svarade; ”snälla ni, varför göra allt detta besvär för min skull, det räcker med att bara en av er påvisar vad jag gjort fel”. Hundra år senare har ingen ännu anmält sig, men det kanske kommer.
   Joon, du har fått namn som du bad om. Gå in på amazon och se vilka böcker av dem som finns att läsa. Vi kan hjälpa dig med tips men du måste själv göra jobbet, ingen kan tänka i ditt ställe.

  • Alla USA:s vasaller runt om i världen påverkas och manipuleras i olika grad av USA:s gangsterregim! Angående Putin och Ryssland får vi väl vänta med kritiken om de börjar uppföra sig lika klandervärt som USA…

   Och du har missat hur lögnaktig MSM är.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here