Stöd Syriens kamp mot terrorism och Sverigestödda dödliga sanktioner! Manifestation på Soltorget i Stockholm kl 12. idag. Kom!

1
1476
Föreningen Syriensolidaritets paroller.

Föreningen Syriensolidaritet ordnar en ny manifestation till stöd för Syrien på Soltorget som ligger bredvid Sergels torg i början av Sveavägen i centrala Stockholm nu på lördag kl 12-13. Flygblad utdelas, och tal hålls.

Nedan återges talet av styrelseledamoten Hans Öhrn vid förra manifestationen 26 september.

Det kan avlyssnas som videouppspelning på hemsidan för Föreningen Syriensolidaritet (FSS).


Plundring pågår

USA, ibland kallat världens mäktigaste land, ha försatt sig själv i en svår situation. Ohållbara klassklyftor och ett rasförtryck som aldrig vill ta slut har lett till svåra spänning inom landet. På senare tid har dessa spänningar manifesterat sig i protestaktioner, demonstrationer och upplopp som urartat i ren plundring. Donald Trump, landets illustre presidenten, har inte varit sen att fördöma de upplopp och den plundring som sker i det egna landet.

Men om den plundringar hans eget land gör sig skyldigt till runt om i världen tiger Trump.

I Syrien har oljebolag från USA inlett samarbete med irreguljära ockupationstrupper för att kunna stjäla landets olja. Om denna plundring tiger Trump. Och inte bara han.

I Sverige, där det nu blivit så populärt att diskutera kriminalitet, hörs inget om denna plundring. Om denna megakriminalitet, när länder rånas och plundras, råder tystnad inom hela det svenska politiska etablissemanget.

När hela arméer överfaller enskilda länder, den värsta formen av gängkriminalitet, då tiger Sverige, då hörs inget från Åkesson eller Kristersson eller någon annan politiker heller för den delen.

Men det är inte bara olja som stjäls från Syrien. Plundringen av landet har fortgått ända sedan attacken mot Syrien inleddes 2011. När den syriska regeringen då vägrade underordna sig de imperialistiska makternas diktat angrepps landet i våg efter våg av utländska legosoldater. Dessa legostrykor fick sedan bli förevändningen för att angripa landet direkt.

Från Tel Aviv har bombplanen lyft i en strid ström och fällt sin dödliga last över syrierna. Från Medelhavets hangarfartyg har USA skickat kryssningsrobotar för att öka terrorn mot Syrien. Regelrätta invasionsstyrkor från en rad västländer som USA, Frankrike och till och med Danmark krigar i Syrien. Svenska soldater finns i grannlandet Irak, där Sverige samarbetar med de länder som plundrar Syrien

Turkiet har också skickat in sina soldater i Syrien. Det var i själva verket turkstödda styrkor som inledde plundringen av Syrien. Redan 2012 monterade dessa styrkor ner syriska fabriker och syrisk infrastruktur som forslades till Turkiet för att säljas. Tjuvar och banditer, de också.

Kriget mot Syrien motiveras av många västländer, inte minst Sverige, med ädla motiv.

I Syrien finns inga mänskliga rättigheter och sådana vill vi införa där, heter det i den svulstiga retoriken.

I själva verket är det önskan att plundra som håller igång kriget i Syrien. Inte bara USA, utan de flesta imperialistiska västmakter har problem på hemmaplan.

Genom att plundra länder som Syrien hoppas de kunna slippa krigets gissel i det egna landet. Men krig och plundring har aldrig kunnat och kan aldrig lösa några problem för folkflertalet. Krig betyder för de flesta namnlöst lidande och folkfördrivning.

Därför kräver vi:

Föreningen Syriensolidaritets paroller.
Föregående artikelKrig USA-Kina?
Nästa artikelFör V är rasism inget problem om den bara kommer från rätt håll
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here