Stort avslöjande! CIA fick utländska allierade att spionera på Trump

1
506
Bild hos Pål Steigan.

Källa:https://steigan.no/2024/02/stor-avsloring-cia-fikk-utenlandske-allierte-til-a-spionere-pa-trump-teamet/

Nättidningen Public har publicerat två sensationella artiklar som visar att CIA olagligt mobiliserade utländska underrättelsetjänster för att utföra riktat spionage mot Trump-rådgivare. Artiklarna är skrivna av Michael Shellenberger, Matt Taibbi och Alex Gutentag. https://public.substack.com/p/cia-had-foreign-allies-spy-on-trump och https://public.substack.com/p/us-government-is-hiding-documents

Förra året drog John Durham, en särskild rådgivare för justitiedepartementet (DOJ), slutsatsen i slutet av juli 2016 att Federal Bureau of Investigation (FBI) aldrig borde ha inlett sin utredning om påstådd samverkan mellan den dåvarande presidentkandidaten Donald J. Trump och Ryssland.

Nu säger flera trovärdiga källor till Public and Racket att United States Intelligence Community (IC), inklusive Central Intelligence Agency (CIA), olagligt mobiliserade utländska underrättelsetjänster för att utföra riktat spionage mot Trump-rådgivare långt före sommaren 2016.

Fram till nu har den officiella historien varit att FBI:s utredning började efter att australiensiska underrättelsetjänstemän berättat för amerikanska tjänstemän att en Trump-assistent hade skryt för en australisk diplomat att Ryssland hade kompromissmaterial om den demokratiska presidentkandidaten Hillary Clinton.

I verkligheten bad USA:s IC underrättelsealliansen ”Five Eyes” att övervaka Trumps medarbetare och dela underrättelserna som de erhållit med amerikanska myndigheter, säger källor nära en utredning utförd av House Permanent Select Committee on Intelligence (HSPCI). Five Eyes-nationerna är USA, Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Red: Five Eyes (FVEY) är en underrättelsesallians som består av Australien, Kanada, Nya Zeeland, Storbritannien och USA.[1] Dessa länder är parter i det multilaterala UKUSA-avtalet, ett fördrag för gemensamt samarbete inom signalspaning.[2][3][4]

FVEY:s ursprung kan spåras tillbaka efter perioden efter andra världskriget, då Atlantdeklarationen utfärdades av de allierade för att lägga fram sina mål för en värld efter kriget. Under det kalla kriget utvecklades ECHELON-övervakningssystemet initialt av FVEY för att övervaka kommunikationen från det tidigare Sovjetunionen och östblocket. Systemet används nu för att övervaka privat kommunikation över hela världen.[5][6]. Trots fortsatt kontrovers över dess metoder är förhållandet Five Eyes fortfarande en av de mest omfattande av allmänheten kända spionallianserna i historien.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Five_Eyes

John Brennan

Efter att Public and Racket hade fått veta att president Barack Obamas CIA-direktör, John Brennan, hade identifierat 26 Trump-medarbetare som skulle vara måltavlor av The Five Eyes, bekräftade en källa att IC hade ”identifierat [dem] som människor att ”stöta på ” eller ta kontakt med eller manipulera. De var mål för vår egen IC och brottsbekämpning – mål för insamling och desinformation”.

Oavslöjade detaljer om FBI:s utredning av Trumpkampanjen och underrättelser relaterade till IC:s övervakning av Trumpkampanjen finns i en 10-tums pärm som Trump beordrade avhämtas i slutet av sin mandatperiod, säger källor till Public and Racket.

Om de topphemliga dokumenten finns för att bevisa dessa anklagelser är de potentiellt bevis på att flera amerikanska underrättelsetjänstemän brutit mot lagar mot spionage och valinblandning.

USA:s regering döljer dokument som anklagar underrättelsetjänsten för olaglig spionage och valinblandning, säger källor
Avslöjandena har tagits upp av The Washington Times och New York Post, och vi har en känsla av att det inte kommer att sluta där. Om journalisterna har all denna dokumentation finns det sprängämnen i valrörelsen som precis har börjat.

Föregående artikelRyssland: att gå långsamt fram
Nästa artikelNooshi Dadgostar: Vänsterpartiet är inget socialistiskt parti. Surprise?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

 1. För att uttrycka mig kort så tror jag inte Donald Trump ser demokratin som självklar i alla dess delar.
  Donald Trump och hans anhängare vill se någon slags förändring i det amerikanska samhället.
  En genomgripande förändring men inte direkt revolution.

  Den av det frihetliga samhället formade demokratin är så total i USA att den bildat en s.k. ”djup stat” som ligger utanför det folkliga inflytandet.
  En auktoritär makt i demokratin helt enkelt.
  Denna auktoritära makt har en Säkerhetspolis till försvar precis som alla andra auktoritära makter.

  Den stora skillnaden är egentligen att i demokratin är den Djupa Staten Borgarens polisiära försvar.

  Det hela går egentligen ut på att Borgaren inte vill se några revolutioner eller omdaningar som hotar Borgarens makt.
  Därav blir Ryssland ett skräcksamhälle för Borgaren som i ett ”ryskt” samhälle känner sin egen undergång.

  Därför är den krigshets vi Sverige utsätts för idag och med våra skattepengar för bekosta krig i Ukraina istället för vår egen välfärd endast order och mobilisering som har den egentliga makten skyddad av en dold polisiär djup stat.
  Den Djupa Statens egentliga regering och administration tror jag man i demokratin hitta bland samhällets översta elitskikt.
  Jag vill inte precisera några men det är ganska enkelt att finna ut vilka som kan tänkas finnas där.
  Typiskt för dem är att de alla har väldigt höga löner för sin insats till Borgerlighetens försvar.

  Är Donald Trump höger eller vänster?
  Vad tycker du?
  Jag tycker frågan borde få ställas och jag tror det blir olika svar.
  Svar, där många är väldigt säkra på sin sak.

  Jag tror Trump är både och.
  Det beror på vad och i vilket sammanhang.

  Jag tror Donald Trump står för förändring i vissa delar.
  Bland annat i USA:s utrikespolitik.
  Förändringar om motsätts av Borgaren och som den Djupa Staten därför inte kan tillåta.

  Om förändringar inte nås så tror jag ändå USA blir ett land som kommar vara djupt splittrat.
  Tack vare demokratin 🙂

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here