Svensk trupp i Irak i korselden mellan USA och Iran

3
1671

 

Detta är inledningen på och de tre sista meningarna i artikeln Svensk trupp i Irak i korselden mellan USA och Iranhttps://www.alliansfriheten.se/svensk-trupp-i-irak-i-korselden-mellan-usa-och-iran/ som publicerats på Alliansfriheten.se av Lars-Gunnar Liljestrand.

 


Svensk trupp i Irak i korselden mellan USA och Iran

Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian uppmanade den 16 juli, efter ett möte med den irakiska utrikesministern Fuad Hussein, Iraks regering att ”frigöra sig” från ”kokande regionala spänningar” och markerade därmed att Frankrike motsätter sig Irans och USA:s självsvåldiga attacker på irakiskt territorium.

Under flera år har Irak balanserat mellan sina två allierade i Tehran och Washington.

Situationen förvärrades då USA 2018 trappade upp sin kampanj med ”maximalt tryck” mot Iran och den 3 januari 2020 genomförde avrättningen på irakiskt territorium av den högt uppsatte iranske generalen Qasem Soleimani.

Iran å sin sida stöder olika miliser i Irak som genomför attacker mot utländska trupper. Det har i sin tur lett till att vissa länder som ingår i den USA-ledda koalition Operation Inherent Response (OIR), där även Sverige deltar, dragit sig tillbaka från flera baser och också övervägt att helt lämna Irak.

Medlemmar i koalitionen, som Frankrike, Storbritannien och Tjeckien, meddelade i slutet av mars att man lämnar Irak delvis på grund av coronakrisen men även på grund av de ökade attackerna mot koalitionen.

Efter avrättningen av Soleimani kom även svenska soldater under beskjutning med raketer mot basen Taji, den senaste i mars 2020.

För Sveriges del borde det nu stå klart att vi riskerar att dras in i en större konflikt i regionen om vi fortsätter vår militära närvaro. Hela insatsen saknar dessutom tydlig folkrättslig grund. Det är hög tid att svenska soldater dras hem från Irak.

Föregående artikelDen stora omstarten efter coronapandemin. Är ”The Great Reset” från World Economic Forum lösningen?Del 2
Nästa artikelFyra Bilderbergare EUs nya makthavare? Ja, så blev det.

3 KOMMENTARER

 1. Varken Sverige eller Finland riskerar knappast att dras in i någon större konflikt. Däremot exponerar de sig som de ynkligaste och stolligaste vasallerna av alla. Nickedockor och ja-sägare, i Irak såväl som i Afghanistan.

  En vecka innan Washington Post offentliggjorde Pentagons internrapport från Afghanistankriget i december förra året hade Finland presenterat sin lägesbeskrivning för de inhemska medierna som förklarade att insatsen i Afghanistan blivit en framgång. Dessvärre hade man inte delat sitt framgångskoncept med USA för vilken kriget varit en katastrof från första början enligt Pentagonrapporten. Talibanerna har nu kontroll över 70 procent av landet och deras representanter förhandlar med USA om fredsvillkoren. Talibanernas representant har deklarerat att de efter freden kommer att se till att vallmoodlingen går ner till den låga nivå som uppnåddes under deras förra regering.

  • Odlingen av vallmo och knarksmugglingen finansierar en del av CIA:s smutsiga operationer som de vill dölja för Washington! Det blir nog ”fred” fortare om talibanerna låter CIA fortsätta smuggla knark…

   • Man kunde se hela operationen som en fortsättning av opiumkrigen, fast med en annan maffia som operatör.
    Först använde jänkarna Indokina som knarkbas, sen Colombia, och nu Afghanistan (med camp Bondsteel som distributionsnav?).

    ”The powers that be” har knarkat ner sin egen och vasallstaternas befolkning i årtionden.
    Alla droger har används. LSD var stora grejen ett tag men den akademiska världen var drogad (amfetamin?) redan på 40-talet.

    Soldater har varit drogade ännu längre.
    Morfar fick ju en sup innan han sändes till att ”rensa” ett skyttegrav med bajonett i trakterna runt Verdun.
    Islamisterna lär få captagon.

    Lyckas Talibanerna att utplåna vallmo-odlingen blir jänkarna tvungna att hitta ett nytt ställe att producera knark i. Det bäddar för statskupp någonstans där klimatet är lämplig.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here