Sverige och Venezuela

9
1475
Margot Wallström och Stefan Löfven i valrörelsen 2014- Foto: Frankie Fouganthin, CC-BY-SA-4.0
Margot Wallström och Stefan Löfven i valrörelsen 2014- Foto: Frankie Fouganthin, CC-BY-SA-4.0

Alliansfriheten.se publicerade igår den viktiga artikeln Sverige och Venezuela. Den inleds ”Enligt ett TT-telegram har Sveriges utrikesminister Margot Wallström anslutit sig till sina EU-kollegers uttalade ”stöd till [den venezolanska] nationalförsamlingen som landets enda demokratiska institution och till dess ledare, Juan Guaidó som utropat sig själv till interimspresident”. Hon säger vidare: ”EU och dess medlemsstater har även beredskap att införa ytterligare riktade sanktioner om vi inte ser steg i rätt riktning.”

Läs vidare Sverige och Venezuela

Detta och främst presidentvalet i maj 2018 diskuteras i artikeln Är Margot Wallström och EU rentav odemokratiska osakliga/lögnare?

Föregående artikelÄr Margot Wallström och EU rentav odemokratiska osakliga/lögnare?
Nästa artikelDet är bara att inse att Europa blir stadigt mindre viktig
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

9 KOMMENTARER

 1. Att plundra ett land och ett folk.
  Cynismen är vårt nya ansikte i politiken. Först belägrar vi landet, sedan svälter vi dem ned på knä och därefter vill vi se ett ’demokratiskt’ val – Kön vid valurnorna kan mer liknas vid en soppkö för tomma magar.
  Just där framträder det EU vi inte vill ha, och det fredsprojekt vi trodde på att bli till grus.

  • …men naturligtvis kan det också vara så att de är vilseledda av massmedia som kontrolleras av samma militärindustriella komplex. Det står alltså mellan ren elakhet eller vanlig dumhet, men personligen betvivlar jag på att de här karriäristerna kommit dit där de är idag genom ren dumhet. De kanske spelar dumma och okunniga, men de har sannolikt en slughet som är väl dold och bottnar i ren elakhet, tror jag.

 2. Hur kan Wallström, Löfven och hela EU godkänna en ledare som är designad av USA och för USA? Ingen av dessa – eller någon annan än USA – vet var han står politiskt, enbart att han är en höger. En höger av vad? Har han samma politik som Bolsonaro? En ny Pinochet? Eller kanske ännu värre?
  Wallström och Löfven köper grisen säcken …

  https://consortiumnews.com/2019/01/29/the-making-of-juan-guaido-us-regime-change-laboratory-created-venezuelas-coup-leader/

 3. Sveriges hållning i Venezuelafrågan krav på ”nyval” är bara en konsekvens av ”EU:s gemensamma utrikes och säkerhetspolitik”. Inget EU-land ska helst göra avsteg från denna hållning till utrikespolitik. Man misstänker starkt att det är USA:s imperialistiska intressen som håller EU-länderna i sina strama tyglar. Detta ser man även på sanktionspolitiken gentemot andra länder som USA bedriver och hotar med. EU-länderna hoppar villigt i fällan gång efter annan. Varför? Är EU USA:s knähund?
  När Ryssland och Putin anklagades för kemgasattacken mot Skipral, var I princip nästan alla EU-länder eniga mot ”elake Ryssen”. Samma sak med anklagelsen mot Assad i Syrien ang påståenden om kemgasattacker, som visade sig vara en Amerikansk konspirationsteori och fejk-historia som skulle motivera en rejäl robot attack.
  Varför köper våra medier och statsmakt okritiskt dessa hycleri och lögnprodukter från alla amerikanska tankesmedior som nästlat sig in EU:s informationsportaler.
  Är det överhuvud taget vettigt och motiverat med ”en gemensam utrikes och säkerhetspolitik” som inte går att ifrågasätta och som bygger på premisser om lydnad och underkaselse av den store Satan och EU:s gemensamhetssjuka?

 4. Margot Wallström är inte min minister.

  Sedan mitten av 80-talet har Sveriges så kallade ”folkvalda” förstört den representativa demokratin till en representativ diktatur.

  Att Sveriges utrikesminister utnämner en diktator, som inte ens deltog i valet 2018, till President är en SKAM för Sveriges internationella anseende.

 5. När har-monin med politiken skuttar bort mot horizonten.
  Mest märkligt är att hon, med makt och inflytande i UN inte förstår eller kan tolka de regelverk som UN har som grundbult – Det är mer än illa, det är skamligt. Antar att de rådgivare hon har kryper fram från någon sten hon föredrar just för stunden – Eller är det slumpen, likt Postkodslotteriet, men där kom ju Clinton Foundation in i bilden. Tydligen en väldig förkärlek för just den korrupta slumpen, men just Den är ju ingen slump 🙁
  Under en annan sten, Lima-gruppen :
  https://www.sott.net/article/406602-The-Lima-Group-International-outlaws-of-the-wild-West

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here