Sveriges försvarsminister vill sälja ut Sverige till Nato. Ökad risk för krig i USA:s intresse.

6
1593

Nato kan få styra en stor del av Sveriges försvar enligt försvarsminister Pål Jonsson, utbildad bl.a. i en av USA:s militära institutioner. Nato är inte en fredsorganisation. Fakta visar att Nato är en krigsorganisation i USA:s tjänst, ofta i strid med folkrätten.

Läs

 

Flygblad från Nätverket Nej till Nato 

Ja till alliansfrihet!

Nej till krigsalliansen Nato!

 Riksdagen har röstat för svenskt medlemskap i krigsalliansen Nato och därmed sagt upp Sveriges tra- ditionella alliansfrihet och arbetet för fred och kärnvapennedrust- ning. Det var ett kuppartat och djupt odemokratiskt beslut, dåligt förberett och genomdrivet i strid mot en bred opinion.

Medlemskap i Nato ökar risken att vi får utländska militärbaser och kärnva- pen på svenskt territorium och dras in i krig.

Kampen mot Sveriges medlemskap och mot Natos krigs- politik är inte över även om Sverige blir medlem. Kom med i protesterna mot regeringens förslag att ställa huvuddelen av svensk militär under Natos direkta befäl!

 • Nato är ingen försvarsallians, utan en krigs- och kärnvapenallians i USA:s intresse. Det har visat sig i angreppskrigen mot Serbien 1999, Li- byen 2011 och under 20 år i Afgha- nistan. Många Natoländer deltog i den folkrättsstridiga invasionen av Irak, som sedan 2003 skördat miljoner människo- liv och förstört landet.
 • Kärnvapen är grundläggande i Natos USA:s strategiska kärn- vapen anges som den yttersta garanten för säkerhet. Natomedlemskap kan inne- bära att kärnvapen placeras på svenskt territorium med ökad risk för kärnvape- nanfall från eller mot Sverige.
 • Nato tar sig rätten att kriga i alla väderstreck och på världens alla hav och i rymden. Försvar av Sverige bör inriktas på försvar av vårt eget lands ter- ritorium, inte på krig utomlands under Natos befäl och i främmande makts in- tresse!

Kom med i arbetet mot Nato!

Hör av dig till Nätverket Nej till Nato, Stockholm!

    instagram: @natverketnejtillnato

JA TILL ALLIANSFRIHET

– NEJ TILL SVENSKT NATOMEDLEMSKAP!

SKRIV UNDER FN:s KÄRNVAPENFÖRBUD – NEJ TILL KÄRNVAPEN!

Föregående artikelMinns den stora segern över nazisterna vid Kursk för 80 år sedan!
Nästa artikelNaomi Klein: Högsta domstolens chockartade juridiska kupp
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

6 KOMMENTARER

 1. Man skall uttrycka det man vill se med positiva ord, så jag föreslår återigen namnbyte till ”Ja till Världsfred”.

  Även om organisationen behåller mindre lösningsfokuserade formuleringar, så bör organisationen alltid innehålla positiva tydliga och konstruktiva mål! Låt positivitet och inkludering leda! Locka in med flaggor, texter och banderoller som enar oss alla!

  Då kommer positivitetens människor, människor med samarbetsförmåga, människor med kraft, strömma till och då tror jag vi kan lyckas skapa världsfred tillsammans.

 2. Ett exempel är t.ex. att ha med både den ukrainska och den ryska flaggan, t.ex. inom ramen av ett hjärta. Många är de ukrainare och ryssar som önskar sig fred, men kanske de inte känner sig välkomna om vi inte gör detta tydligt?

  • Jag tror också ukrainare och ryssar vill ha fred.
   Men förhoppningarna krossas av den Västerländske Borgaren som alltid kräver mera tillgångar och mera makt.

   Ett förslag till fredlig uppgörelse fanns men USA och England (som styr kriget i Ukraina) ville ha fortsatt krig.
   Den Västerländske Borgaren menar,
   Ingen fred förrän Ukrainas tillgångar är säkrade för demokratin och det västerländska kapitalet.
   Samt inte minst lika viktigt.
   Västerlandets militärstrategiska utveckling närmare Rysslands gränser.

   En militär NATO bas i Ukraina som hotar Ryssland är förmodligen den västerländske Borgarens våta dröm.

 3. NATO har blivit en kult, ett system med religiösa övertoner. Precis som Good News International Church, svält kulten i Kenya, har man övertygat folk att lösningen på alla problem är att förbereda krig genom NATO. Det är knappast någon skillnad mot andra kulter som strålningskulten, vaccinkulten, klimatkulten, eller de klassiska kulterna somThe People’s Temple, Charles Manson – The Family, David Koresh – Branch Davidians, Shoko Asahara – Aum Shinrikyo, eller Heaven’s Gate Cult,Hale Bopp, vilka alla bygger på att hjärntvätta folket, massorna. Det fungerade även bra för nazisterna i Tredje Riket, det har fungerat lika bra för nazisterna i Kiev, och USA.

 4. Bläddrade förbi SVT snabbis igår på väg till jobbet. Och läste nu inte bara lögner. Även konspirationsteorier där någon klantskalle trodde att Ryssland iscensatt koranbränningen. Man angav även en medhjälpare Iran. Att dessa två har allt att vinna på det och det ska EJ uteslutas att Ryssland Putin ligger bakom. Vilken klantskalle ärligt talat. Vad gäller Nato va skämmigt se Uffe i vita huset igår knäböja till senila Biden. Jag undrade vad Biden hade svarat om Uffe vågade nämna Julian Assange framför reportrarna. Ett av många saker jag undrade ärligt talat. Vad hade massmördaren svarat och hur utan att gå in på alla krigsbrott, illegala sanktionerna och övriga då ens

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here