Swebbtv Nyheter: Mediejättar vill att Assange rentvås. Tysk journalist åtalas – rapporterade om krigsförbrytelser av Ukraina

14
1383

Swebbtv Nyheter inledde sin nyhetssändning 29 november med ett nästan 6 minuter långt inslag om att

”Mediejättar vill att Assange rentvås & tysk journalist åtalas för rapportering.”

I inslaget förekommer en intervju med mig och en med Sigyn Meder, talesperson för ”Stödkommittén för Julian Assange”

Läs gärna även Stora mainstream-media menar äntligen att USA ska slopa anklagelserna mot Julian Assange!
Julian Assange, Alina Lipp, och Anne-Laure Bonnel– När sanningen blir brott i Väst.

Föregående artikelVardagsliv i Tyskland under den Nazistiska Stöveln det avgörande krigsåret 1942
Nästa artikelVar flygplanen 9/11 elektroniskt kapade och fjärrstyrda?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

14 KOMMENTARER

 1. NY Times och consortes uppvakning kommer så sent att även om det är välkommet i sig, det nästan väcker misstankar. Varför plötsligt nu när ni inte brytt er tidigare utan tvärtom deltagit i smutskastningen ? Hoppas att det inte är en Pontius Pilatus -handling där ni tvår era händer då ni fått höra att Assanges hälsa är vid bristningsgränsen.

 2. Fantastiskt att se Romesjö på SwebTV! Har länge önskat mig ett större samarbete bland vår fria media, tror detta är ett effektivt sätt att sprida GP’s budskap om fred och förnuft till många nya människor. Det är som Sigyn säger, kul att dessa stora, fega mediabolag vågar höja blicken nu 10 år senare och sorgligt att inte en enda svensk tidning vågat göra det samma.

  • Jag är inte så nöjd med min insats. Talade för långsamt, och hade inget manus.
   Bra att eldsjälen och centralfiguren Sigyn Meder kom att intervjuas. Programred. Jesper J ringde mig kl. 9.40 och intervjun skedde kl 11 då intervjuaren presenterade 3 bra frågor. Av intervjuns c:a 10 minuter togs drygt 1 minut med, vilket jag fick reda på från början. Jag betonade att tidningsinitiativet på intet sätt minskade kritiken av Sveriges grundläggande förfärliga insats.
   Jag föreslog Jesper att även ringa Sigyn Meder och gav honom telefonnummer. Bra att man kontaktade Sigyn.

   • Anders inte ska du vara missnöjd med din insats. Jag gillar det eftertänksamma resonemang och tycker inte när till exempel nyhetsreportrar talar smattrande för fort. Att inte gilla att se sig själv på en video väldigt vanligt.

   • Hej
    Har aldrig hört dig tidigare men tyckte ditt inlägg var mycket bra.
    Framförallt lät det väldigt ärligt och seriöst vilket ger respekt för lyssnaren.
    Jag förstår nu Assange är viktig för världsfreden och kampen mot anti-imperialismen och det är en skam att Sverige nu gör information om förbrytelser utförda av USA till ett straffbart brott i Sverige.
    Det finns inte längre någon yttrandefrihet.
    Bara tillfälle att yttra sådant som godkänns av USA.
    Jag beundrar länder som Ryssland som tar strid för sin frihet.
    En strid som Ryssland av Västvärlden tvingas ta om inte Ryssland ska gå under och som Mellanöstern bli en kontinent där alla värdefulla naturtillgångar kontrolleras av USA och Västvärlden.

    Det är hemskt att säga det, men att vara västerlänning är samma sak som att ha en tro på USA:s våldsmakt över världen.
    Kan inte minnas jag irl mött någon som INTE har den inställningen.
    I verkligheten är det säkrast att vara tyst så jag får säga vad jag tycker och tänker här i stället.
    Det är den andra stora tillgången med Global Politics.
    Tillgången med SVT Public Service är att man verkligen får se hur Västpropagandan fungerar.
    Det är en envägs kommunikation. Som inte går att kritisera eller säga emot.

 3. Utvecklingen som pågår är minst sagt oroväckande, och som historiker drar jag ofta paralleller med det tidigare Nazityskland. Rapportörer, jag undviker avsiktligt här order ”journalist”, som Julian Assange, Alina Lipp, Adrien Bocquet, Eva Bartlett, och Anne-Laure Bonnel som inte rapporterar vad makteliten vill att andra skall höra förföljs, trakasseriers, fängslas och även mördas.

  Å andra sidan har vi rapportörer som selektivt rapporterar precis vad makten vill att vi skall höra, och jag tänker speciellt här på alla förfalskade rapport från DN och SVT. Jag är ju på plats i Kina och kan direkt jämföra dagligen med verkligheten omkring mig, egna upplevelser, och jag kommunicerar flitigt med andra delar av Kina och får ögonvittnesvideo och beskrivningar från dom.

  Sedan har vi en tredje kategori som är extrema aktivister som som utger sig för att deras rapportering skulle vara sanning och verklighet, men i verkligheten är grovt förfalskad. Ett exempel är den ultra radikala aktivisten Zhang Zhan i Kina som utgav sig falskeligen för att vara licensierad journalist och falskrapporterade om covid. Hon avtjänar nu ett fyraårigt fängelsestraff. I Kina tar man sanning på mycket stort allvar, och Kinas journalister, vilka skall vara lämpliga för yrket och liksom läkare har licens, är världens mest betrodda. Källa amerikanska Trustbarometer.

  Det gör det inte precis lätt för gemenen man att avgöra vad som är förfalskat eller inte. Just nu utsätts svenskarna för en otroligt massiv lögn kampanj över vad som pågår i Kina. Jag är ju i Kina, och precis mitt i händelsernas centrum. Borde jag inte veta.

 4. Det senaste från Judging Freedom när han intervjuar överste Doug MacGregor. De jämför USA:s tidigare krig och kriget som pågår i Ukraina.
  Vid ett tillfälle blir Macgregor irriterad då domare Napolitano säger : ”Putin beslöt att attackera”, och säger åt honom att inte säga så, då Putin är i Moskva och han tar inga militära beslut det är helt upp till militärbefälhavare på plats. Det märks tydligt att han är trött på att alla jämt säger Putin krigar och Putin attackerar.

  MacGregor talar då och då med med militära befälhavare i Polen, Frankrike m.fl. länder som han fortfarande har bra kontakt med, och får därför mer information än om han bara såg på internet vad som händer.
  Han har skickat videor till domare Napolitano som han tycker är för otäcka att visa, hur ukrainare mördar försvarslösa ryska fångar, och Napolitano frågar ”Är de riktiga??”

  Absolut säger Macgregor, däremot är inte dessa berättelser om hur ryska soldater mördar civilbefolkning, våldtar m.m. det är lögn och absolut nonsens och propaganda som skickats till media i Väst säger han. Han säger att en video som han skickade avslöjar hur ukrainare tänker göra en fake new om att ryssar dödar civila, men just den avslöjades.( Det finns dock flera videor som avslöjar att ukrainarna har skjutit sina egna när de retirerar, som fått sjukhusvård av ryssarna)

  Han säger att man fortsätter med kriget är monstruöst mot ukrainska folket. De har mycket boskap, som ex. får som nu dör i stort antal, de får ingen mat och vatten. Landet blir helt utarmat. Det märks att han är otroligt irriterad över att de inte förhandlar. Han säger att Zelensky lyder helt Washington ingen tvekan att han skulle förhandla om Washington kräver detta, han kommer göra allt som Washington säger åt honom.

  https://www.youtube.com/watch?v=llHGDQM63Bo

 5. Scott Ritter har blivit drabbad av att använda sin yttrandefrihet, Flera bokförlag vägrar att publicera hans böcker p.g.a. hans åsikter om kriget i Ukraina.

  Scott Ritter talar om att kriget kommer bli mycket värre än vad det är nu.
  Ansvaret för det har enbart EU och USA. Ryssland kan aldrig beskyllas för kriget anser han.
  De har inte gjort annat än försökt att hindra kriget.
  Nyligen talade Putin med mödrarna och fruarna till de döda ryska soldaterna, och sa då att det enda han ångrar är att han inte gick in tidigare.
  Han hoppades hela tiden på Minsk-avtalet,

  Scott Ritter anser att Ryssland ville verkligen inte ha krig och försökte förhindra det in i det sista.
  Scott Ritter menar att Ryssland gick inte in och började kriga, för i ett krig går man in och dödar så många man kan av motståndaren men de ville inte döda ukrainare. De var inte förberedda.

  Till skillnad från ukrainarna som lärt sig under 8 år att de måste hata ryssar, så hade inte ryssar lärt sig att hata ukrainare.
  Scott Ritter menar att man måste hata sin motståndare om man skall kunna bedriva ett riktigt krig, man måste lära sig det för att kunna kriga.

  https://www.youtube.com/watch?v=uHfybd6agUk

 6. Kors i taket!!!!
  Australiens premiärminister säger åt USA att släppa anklagelserna mot Julian Assange
  Anthony Albanese kommentarer kom efter att fem stora nyhetsorganisationer äntligen uttalat sig för Assange
  Albanese, som tidigare avvisat offentliga påtryckningar för att driva på för Assanges frigivning, sa att han tog upp frågan med amerikanska tjänstemän under de senaste mötena.
  ”Regeringen kommer att fortsätta att agera på ett diplomatiskt sätt, men kan jag försäkra medlemmen … att jag har tagit upp detta personligen med representanter för USA:s regering,” sa Albanese.
  ”Min ståndpunkt är tydlig och har klargjorts för den amerikanska administrationen – att det är dags att den här frågan avslutas”, tillade den australiensiske ledaren.
  https://www.globalresearch.ca/australian-pm-tells-us-drop-charges-against-julian-assange/5800963

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here