Julian Assange, Alina Lipp, och Anne-Laure Bonnel– När sanningen blir brott i Väst

26
3579
Julian Assange, Alina Lipp, Anne-Laur Bonnel

https://mronline.org/2022/06/23/julian-assange-alina-lipp-and-anne-laure-bonnel-when-truth-becomes-a-crime-in-the-west/

Ursprungligen publicerad: Donbass Insider den 21 juni 2022 av Christelle Néant

Julian Assange, Alina Lipp och Anne-Laure Bonnel – När sanningen blir ett brott i västvärlden

Julian Assange, Alina Lipp och Anne-laure Bonnel är tre journalister som betalar ett högt pris för att de berättar sanningen i västvärlden: försök att kväva dem ekonomiskt, följt av censur, hot om fängelse eller fängelse, och till och med fysisk och psykisk tortyr i Assanges fall. Dessa tre fall illustrerar perfekt verkligheten för ”demokratin” i västvärlden.

Fallet med Julian Assange, vars utlämning just har godkänts av de brittiska myndigheterna, är det mest uppmärksammade och mest avslöjande av vad som kan hända med en västerländsk journalist som vågar berätta sanningen.

År 2006 grundade Julian Assange Wikileaks, en icke-statlig, icke-vinstdrivande organisation som på sin webbplats publicerar sekretessbelagda dokument som tillhandahållits av visselblåsare. Webbplatsen har sedan dess publicerat miljontals dokument om kränkningar av mänskliga rättigheter, korruptionsskandaler och framför allt krigsbrott.

År 2010, precis när webbplatsen var på väg att publicera dokument om kriget i Irak, avslogs Julian Assanges ansökan om arbets- och uppehållstillstånd av Sverige. Han hade valt Sverige på grund av dess stränga lagstiftning om skydd av journalistiska källor. Men att avslöja USA:s krigsförbrytelser i Irak och Afghanistan innebär att dra på sig Washingtons och det amerikanska militärindustriella komplexets vrede.

Det är här (i Sverige) som Julian Assanges nedstigning till helvetet börjar.

År 2011 inleddes försöket att ekonomiskt kväva Wikileaks webbplats. Visa, Mastercard, Bank of America, PayPal och Western Union organiserade en finansiell blockad av Wikileaks, vilket minskade organisationens intäkter med 95 procent, som sedan vände sig till kryptovalutor för att undkomma ekonomisk kvävning.

Från och med 2012 inleds censur genom massiva datorattacker mot webbplatsen. Syftet är att försöka hindra människor från att få tillgång till de miljontals dokument som publiceras på webbplatsen.

Edward Snowden

Det var Wikileaks som hjälpte Edward Snowden att lämna Hongkong och få politisk asyl i Ryssland.

Parallellt med detta var Julian Assange mellan 2010 och 2012 under övervakning i Storbritannien efter att ha anklagats för sexualbrott i Sverige 2010. Assange fördömde detta som ett falskt åtal, vars enda syfte var att skicka honom till Sverige, varifrån han skulle kunna utlämnas till USA. Efter att Storbritanniens högsta domstol avslagit begäran om utlämning till Sverige tog Julian Assange den 19 juni 2012 sin tillflykt till Ecuadors ambassad i London, där han levde i avskildhet i sju år, under övervakning av Scotland Yard och CIA.

År 2017 planerade CIA ett rent och enkelt mord på Julian Assange på Ecuadors ambassad. Men med tanke på den risk för internationell skandal som detta skulle medföra gav CIA upp och valde en mer diskret och pervers plan.

Den 11 april 2019 förlorar Julian Assange sitt ecuadorianska medborgarskap som han fått två år tidigare, liksom sin rätt till asyl i den ecuadorianska ambassaden, från vilken han tvångsförflyttas av brittiska poliser. Han skickas sedan till fängelse i Belmarsh, och fallet med ”sexualbrott” läggs ned av Sverige i brist på bevis några månader efter hans gripande, vilket bevisar om det behövs att detta fall bara var en förevändning.

I tre år kämpade Julian Assange och hans advokater för att förhindra hans utlämning till USA, där han riskerar upp till 175 års fängelse! Allt till ingen nytta.

Redaktör Romelsjö: Stödet för Julian Assange har ökat under hans tidm i Belmarsh.

Och under hela denna tid har Julian Assange utsatts för förhållanden i häktet som är liktydiga med tortyr: total isolering, otillräckligt uppvärmd cell på vintern, brist på vård. Julian Assanges tillstånd försämrades snabbt under dessa förhållanden, och flera experter och läkare var indignerade och beskrev det som åsamkades honom i Belmarsh-fängelset som tortyr.

Om Julian Assange skickas till USA kan han skickas till Guantanamo, eller någon annanstans, och torteras som många andra fångar. Hans fall bör tjäna som exempel för att avskräcka andra västerländska journalister från att avslöja obekväma sanningar.

Och vi ser att fallet Assange snart inte längre kan vara ett undantag. Två oberoende journalister, tyskan Alina Lipp och fransyskan Anne-Laure Bonnel, som har varit frispråkiga om vad som händer i Donbass, ser nu hur västvärldens censurmaskin vänder sig mot dem.

Alina Lipp, som tillbringade sex månader i Donbass 2022 och berättade sanningen om den ukrainska arméns krigsbrott, bland annat i Mariupol, möter nu censur.

Se hennes intervju i två delar på engelska på Telegram:

Efter ett första besök 2021 blev hon chockad av de krigsbrott som den ukrainska armén begick mot civilbefolkningen i Donbass. Hon återvände i början av 2022 och stannade i sex månader. Hon berättar och rapporterar öppet om de krigsförbrytelser som begås av ukrainska soldater mot civilbefolkningen i Marioupol, till exempel.

En obekväm sanning i Berlin. Därför blockerades Alina Lipps PayPal-konto. Sedan stängdes hennes bankkonto, liksom hennes fars, och den tyska staten drog utan motivering av cirka 1 600 euro som fortfarande fanns på hennes konto. Precis som i fallet Assange används tekniken med ekonomisk kvävning för att tysta oliktänkande röster. Sedan kommer censuren, med stängningen av hennes YouTube-konto, där hon publicerade sina rapporter.

Och precis som i fallet Julian Assange kom lagen snart att hota Alina Lipp. Ett brottmål inleddes mot journalisten för stödbrott. För att hon vågade säga att det som Ukraina gör i Donbass är ett folkmord, att hon förstår varför Ryssland ingrep, varför man inledde sin särskilda militära operation, och att de människor hon känner i Donetsk är glada över att Moskva ingriper. Bara på grund av detta, för att Alina Lipp har gett sin åsikt och berättat sanningen, riskerar hon upp till tre års fängelse!

Ännu mer vansinnigt är det att det i slutet av åtalsdokumentet står att Alina Lipp inte kommer att  kallas till förhör (för att försvara sig) eftersom det skulle störa utredningsprocessen (sic)! Det är inte förvånande att Alina Lipp inte kommer att återvända till Tyskland för att inte drabbas av samma öde som Julian Assange.

Och om vissa tror att det som händer Alina Lipp inte skulle kunna hända i Frankrike, bör de titta på vad som händer Anne-Laure Bonnel. Denna franska frilansjournalist som kom till Donbass 2015 och 2022, och som också talade öppet om den ukrainska arméns krigsbrott i Donbass.

Inte helt överraskande fann hon sig tillsammans med Alina Lipp och mig själv i ”artikeln” i Le Monde om ”farliga proryska influencers”. I själva verket är denna artikel bara en av många i en samordnad attack från ISD, ännu en organisation som påstår sig bekämpa desinformation i flera västländer, men som i själva verket tjänar till att rättfärdiga censur. ISD:s anklagelser mot ”proryska influencers” har faktiskt tagits upp av flera medier, i Frankrike, Tyskland, USA och säkert även på andra håll (jag har inte möjlighet att kontrollera hela världspressen).

Anne-Laure Bonnel har också blivit direkt och personligen attackerad av flera franska medier som helt enkelt har nedvärderat henne, till och med förtalat henne. Och precis som i fallet med Julian Assange eller Alina Lipp använder myndigheterna ekonomisk kvävning för att försöka tysta henne.

Precis som i fallet med Alina Lipp har Anne-Laure Bonnels bankkonto tillfälligt blockerats av hennes bank, Société Générale, och hennes kontrakt med Sorbonneuniversitetet har inte förnyats.

En metod som också användes mot Donbass Insider, som fick sitt Patreon-konto och sitt Tipeee-konto blockerade (via betalningsleverantören för Tipeee) av samma skäl: för att försöka tysta oss.

Även om Alina Lipp och Anne-Laure Bonnel ännu inte befinner sig i den fruktansvärda situation som Julian Assange befinner sig i, borde hans fall få alla att inse att västländerna bara är demokratiska till namnet, och att det som händer denna journalist idag mycket väl kan hända dem en dag snart, om de råkar berätta en obekväm sanning.

Därför måste vi kämpa för att förhindra att Assange utlämnas till USA.

För att förhindra att det är ett brott att säga sanningen!

Ds. Martin Niemöller neemt deel aan oecumenische samenkomst in de Grote Kert te Den Haag. Vlnr [Vrnl in spiegelbeeld!] . Ds M.N. W. Smitvoors (van de Haagse Oecumenische Raad), ds. Niemöller en prof. P. Kaetske, predikant van de Duitse Evangelische gemeente in Den Haag
*27 mei 1952

För som Martin Niemöller så träffande uttryckte det:

”De kom först efter socialisterna, och jag sa ingenting.
För jag var inte socialist.
Sedan kom de efter fackföreningsmedlemmarna, och jag sa ingenting.
Eftersom jag inte var fackföreningsman
Sedan kom de för judarna, och jag sa ingenting.
Eftersom jag inte var jude
Sedan kom de efter mig, och det fanns ingen kvar som kunde försvara mig.”

I dag kommer de för Julian Assange, Alina Lipp, Anne-Laure Bonnel eller mig själv. Men en dag kommer de att komma efter dig. Så agera nu! Kräv att Julian Assanges utlämning till USA avbryts! Låt det bli känt att ni inte vill ha ett samhälle där sanningen är ett brott!

Några artiklar om Julian Assange och yttrandefrihet.

Beslut om utlämning av Julian Assange till USA visar på yttrandefrihetens döende.
Nyckelvittne för USA i fallet Assange erkänner lögner i åtal.
Assange-skandalen 10 och 2 år. Sverige och Väst bedriver psykisk tortyr mot visselblåsare! Enligt FN-rapport.
Assange Defense Organisation
FN-rapportör om behandlingen av Assange: «Ett mordiskt system skapas inför våra ögon». Sveriges största rättsskandal?
Internationella och Svenska Journalistförbundet tar ställning för Julian Assange och andra visselblåsare, liksom Internationella och Svenska Pen!
Ögonvittnesrapport av mig och andra från solidaritetsmanifestationer för Julian Assange och yttrandefrihet i London.
Journalister höjer rösten för Julian Assange.
Många läkare är allvarligt bekymrade över Julian Assanges hälsa.
Pen International och Svenska Pen: Julian Assange bör inte utlämnas till USA.
INTERNATIONELLT Staty rest i Berlin över demokratiska visselblåsarna Edward Snowden, Julian Assange och Chelsea Manning!
Frige Julian Assange! Öppet brev från två riksdagsledamöter till Europarådet.
Gör som 225 000 andra vänner av yttrandefrihet – skriv på detta upprop till stöd för Julian Assange.
Gula Västarna stödjer Assange. Vad gör svenska journalister?

Fångarna visar större mod och kampinsats för Assange och yttrandefrihet än hela Västvärlden!

På solidaritetsmöte för Julian Assange i London, och vid Belmarsh. Vad säger förre ambassadören Craig Murray?
Craig Murray: Insider-från första dagen i den politiska rättegången mot Julian Assange.
Vår artikel i Aftonbladet “Regeringen, kräv att Julian Assange friges.”
Internationell manifestation för Assange – Soltorget Stockholm 22 februari. Kom, kom!
Sveriges Radio: “Läkare: Behandlingen av Assange liknar tortyr”. Kollegor – skriv på uppropet!
FN-utredare: hög svensk polis fabricerade bevis mot Julian Assange. Sveriges största rättsskandal?
FN-rapportör om behandlingen av Assange: «Ett mordiskt system skapas inför våra ögon». Sveriges största rättsskandal?
Internationella och Svenska Journalistförbundet tar ställning för Julian Assange och andra visselblåsare, liksom Internationella och Svenska Pen!
Journalister höjer rösten för Julian Assange.
Många läkare är allvarligt bekymrade över Julian Assanges hälsa/a>
Föregående artikelRättsväsendet i USA ingriper i allierade länder för att hjälpa USA-företag. Exemplet Affären Alstom : efter 25 månader i fängelse i USA berättar Alstom-chef.
Nästa artikelEuropas nedgång till irrelevans i Asien
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

26 KOMMENTARER

 1. Lögnimperiet är desperat. Den har tappat monopol över berättelserna om ukro-nazi landet och Rysslands berömda Operation Z. Lögnimperiets ”sanktioner från helvete” visade sig vara avgaser frö det mesta vilka dessutom skadar lögnimperiet ännu mer – vi ser alla tecken redan nu: räntehöjnings karusell, dubbel siffra inflation och allmän krisatmosfär som tynger västerländska samhällen. Det är bäddad för implosion verkar det som. Hösten och vintern ger svar …

  https://www.youtube.com/watch?v=kySdScuTpDg&t=1s

 2. Det finns en fjärde journalist som delar samma öde som dom tidigare nämnda: britten Graham Pillips.
  ”Hennes Majestäts regering hatar Graham Phillips för att han avslöjade det västerländska Kievs folkmord”
  Istället för att förvandla honom till en utstött höjde Hennes Majestäts regering Phillips till nivån av en folkhjälte som tillbringade åratal i en krigszon enbart i jakten på att dela sanningen med sina västerlänningar. Få skulle någonsin ha modet att göra det han gjorde, vilket är anledningen till att han verkligen är exceptionell och så högt respekterad.

  Den brittiske filmskaparen och journalisten Graham Phillips har just blivit sanktionerad av sin egen regering och fått alla sina tillgångar frysta, vilket följer uppmärksammade attacker mot honom av ledande tjänstemän. Hennes Majestäts regering (HMG) hatar honom för att han avslöjade Kievs folkmord mot folket i Donbass. Han har ägnat år åt att dokumentera dess västerländska krigsförbrytelser och dela dem med sin publik, av vilka många tidigare haft det felaktiga intrycket att deras myndigheter helt enkelt ”försvarar Ukraina från oprovocerad rysk aggression”.
  Verkligheten som de lärde sig av Phillips är att deras skatter användes för att utrota ett folk som med rätta var rädda för nynazisterna som tog makten i deras land efter den västerländska uppbackningen av urban terrorism känd som ”EuroMaidan”.
  https://oneworld.press/?module=articles&action=view&id=3111
  För några år sen, sattes ett pris (Kolomoysky?) på 1 million dollar på hans huvud.

  I Ryssland har en NGO (Fonden för kampen mot förtryck) vädjat till Donetsks regering att byta ut Julian Assange och en ryss (Victor Butt) mot två dödsdömda britter i Donetsk.
  The Fund for Fighting Repression är en rysk icke-statlig organisation som grundades av den ryske affärsmannen Jevgenij Prigozjin.

  Det återstår att se om Donetsk faktiskt officiellt kommer att lägga fram detta förslag. USA kommer sannolikt att förkasta förslaget eftersom det inte handlar om amerikaner och de vill inte sparka Men och äntligen få tag på Assange.
  https://www.anti-spiegel.ru/2022/forderung-aus-russland-assange-gegen-zum-tode-verurteilte-briten-austauschen/

 3. Eländet fortsätter nu är det England som bidrar till att tysta journalister.
  The UK imposed sanctions against its own citizen Graham Phillips for covering the situation in Donbass, His assets at home were also seized‼️

  Great Britain. Sanctions. Against a British citizen. Now we have seen everything,and they speak about misinfo and propaganda…

  Phillips som står inför en frysning av sina tillgångar-beskrivs på sanktionslistan som ”en videobloggaren som har producerat och publicerat medieinnehåll som stöder och främjar politik som destabiliserar Ukraina och undergräver eller hotar den territoriella integriteten, suveräniteten och oberoende för Ukraina”
  Den obehagliga och oförskämda utrikesministern Liz Truss ansåg att de inte kommer att hålla tyst när Kreml-utsedda statliga aktörer undertrycker folket i Ukraina och deras eget folks frihet.
  Phillips säger att hans arbete är självfinansierat och består av donationer från hans 264000 youtube prenumeranter.
  Youtube har hittills inte tagit ned hans kanal trots uppmaningar från politiker.
  30 år gammal slutade han på den nu nedlagda brittiska centralbyrån för information, och flyttade till Ukraina för att arbeta som journalist.

  Så trött på att höra om den ukrainska självständigheten. Kan inte se att den funnits eller finns sedan NATO och USA, gick in med sin propaganda i Ukraina. Såg på en video från biblioteket i Lysychansk, en gigantisk Natopropaganda om hur mycket bättre det skulle vara om de var med i NATO.

 4. Alina Lipp har lagt upp anklagelseakten mot henne på Telegram https://t.me/neuesausrussland/6789

  Jag skannade in själva motiveringen i anklagelseakten och lät google översätta den till svenska:

  ”Skäl

  A. De anklagade uttrycker ständigt sin solidaritet med det ryska anfallskriget mot Ukraina, som började den 24 februari 2022, i ett antal av deras egna offentligt synliga konton i sociala medier, och är därför ett anfallsbrott enligt 8 § 13 paragrafen 1 av CCAIL, och kallas detta bra.
  Dina uttalanden kommer sannolikt att hetsa upp det psykologiska klimatet inom befolkningen i Förbundsrepubliken Tyskland, att orsaka oliktänkande i samhället på grund av åtminstone förvrängda, ibland osanna framställningar och att lösa upp den sociala sammanhållningen, tvivel om hur den allmänna opinionsbildningen fungerar. sanningshalten i medierapporteringen inom Förbundsrepubliken Tyskland och därmed skaka förtroendet för det demokratiska systemets rättssäkerhet och tillförlitlighet i Tyskland som helhet, vilket hon också är medveten om och accepterar åtminstone sympatiskt, särskilt eftersom hennes inlägg är riktade – till en tysk ” publik”.
  Följande två akter listas som exempel:
  Den 24/02/2022 publicerade anklagelsen på sin Telegram-kanal ”Nyheter från Ryssland” meddelandet: ”Denazifieringen har börjat” och släppte en video som sa att befolkningen skulle fira ryssarna och ”befrielsen” i åratal som ukrainarna skulle döda den ryska befolkningen och detta tar nu slut.
  Den 12 mars 2022 publicerade den anklagade en video på sin Telegram-kanal ”Nyheter från Ryssland” där hon meddelade att ukrainarna hade utfört folkmord i flera år och att den ryska armén nu befriade de drabbade regionerna.
  Utifrån dessa fynd finns det en misstanke mot den tilltalade för att ha godkänt brott i ett stort antal fall, som för närvarande är okända i detalj med hänsyn till pågående utredningar.
  Brott, straffbart enligt 88 140 nr 2, 53 StGB.

  B. Eftersom hon inte får någon ersättning som ”frilansjournalist” annonserar den åtalade, till exempel via sitt konto på den sociala medieplattformen VK, för ekonomiskt stöd, med angivande av kontonummer som anges i den operativa delen.
  Enligt nuvarande kunskapsläge mottogs motsvarande ekonomiska donationer på totalt minst 1 608 euro på det namngivna kontot från början av det ryska anfallskriget fram till den 16 mars 2022, efter hennes ”upprop om donationer” efter krigspropagandan publicerad av de anklagade och främjar det ryska anfallskriget, som bryter mot folkrätten, för att ersätta de anklagade för deras tidigare – kriminella verksamhet och för att göra det möjligt för dem att fortsätta sin kriminella verksamhet på samma sätt, vilket är ett resultat av den avsedda användningen som anges av hänvisare för sina donationer.
  Det finns därför skäl att anta att den tilltalade betalat de angivna penningbeloppen för sina tidigare begångna olaga handlingar i. s.d. § 73 Abs 12. Alt StGB.

  C. Beslutet om förverkande krävs för att säkerställa verkställigheten av förverkande enligt 8 § 111b 1 st StPO.
  Det är att befara att den tilltalade kommer att vidarebefordra penningbeloppet utan dröjsmål. Den åtalade har redan ordnat med en överföring av 12 000 euro till ett privat konto i Ryssland. Denna transaktion stoppades endast tillfälligt av Deutsche Kreditbank AG.
  Mot denna bakgrund är beslutet om förverkande inte bara nödvändigt, utan även proportionellt totalt sett.

  De åtalade hörs inte i förväg eftersom det skulle äventyra syftet med utredningen, 8 33 Punkt 4 5.1 StPO.

  Läneburg,
  Hobro-Klatte Hicht
  attesterad
  Domare vid tingsrätten, kanslist i affären”

  Kan tänka mig att denna typ av lagstiftning snart kommer att implementeras även i Sverige för att skydda demokratin. 😉 Då är det slut på Global Politics och vårt kommenterande.

 5. RadioSur en fransk kanal som är modig nog att låta de som blir utslängda från andra kanaler framföra sin berättelse ex. Anne-Laure Bonnel höll ett väldigt känslosamt tal om sina upplevelser i Donbass, och visade bilder hon tagit bl.a. från en skola där en lärare blivit träffad och delad i flera delar
  Hon skrek ut sin frustration över att Ukraina enbart skjuter på civila mål, där det inte finns några militära mål i närheten.

  Senast såg jag Adrien Bocquet som nyligen kommit från Ukraina, där han deltagit som hjälparbetare på ukrainsk sida.
  Han var också mycket upprörd över de krigsbrott han bevittnat, han såg ryska soldater bakbundna som de sköt i knäna och när någon var officer fick den ett dödande skott i huvudet. Han har filmat mycket och har bevis på allt han säger.
  Han var nära ett Azov förband och upplevde dem väldigt obehagliga och rasistiska, när de talade om svarta och judar.
  Han blev också vittne till hur amerikanska journalister fabricerade nyheter och sa att det var ryssar som besköt, fast de omöjligt kunde veta vem som besköt. När han konfronterade dem, så ansåg de inta att det hade någon betydelse vad de sa i nyheterna.

  Intervjun är på franska, har man Windows 10 så kan man välja text på många språk ex. Franska, svenska, engelska m.m
  På min Ipad kan jag också välja text men inte på min mobil.
  Man måste först välja text på franska och sedan automatiserad text då kommer det upp en hel rad med olika språk att välja på.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZoKnhXnp-Zk&t=166s

 6. Sverige är alltid på USA/EU-imperia-lismens sida, slår aldrig fel. Snowden,
  Assange, CIA-hämtningen 2001, av egyptierna, GWOT, alltid på fel sida,
  alltid med i USAs förlorade krig, de facto
  som medkrigförande, vilket innebär
  risker för befolkningen.

  Men Sverige tar även till tveksam jurisdiktion, som nu mot Iran, när man
  dömer i inbördeskrig,anser vissa jurister.

  Sverige släppte iväg både jugoslaver och
  libyer (2011} till inbördeskrig, då begicks
  inga krigsbrott…? 100tals IS-rekryter, det
  spårade helt ur, men samma anings-löshet. 1944/45 kom det 1.500 baltiska
  krigsförbrytare till Sverige, noll åtal.
  Kommer några afghaner att åtalas för krigsbrott.?

  När nu Sverige uppmuntrar, svenska frivilliga till Ukraina, som vill få ett bra krigar-cv, men kanske stämt möte med Döden i Donetsk, en fin julikväll, har man då informerat om krigsbrott, vilken jurisdiktion gäller, men svenskar kan inte begå krigsbrott, tydligen, bara andra länder, klarar det. Vad händer om det sker… sorry Sverige har ingen lagbok för det.

  När statsministern åker till Zelensky, och
  överlämnar ett brev från Karl XII, blir det
  ju en osmaklig fars av svensk utrikes-politik, vem kom på detta trams i UD eller
  regeringen?

  Samma sak gjorde Karolinska förbundet, 1939 då Hitler fyllde 50, (30/4) fick då en statyett, av Kalle Dussin, från militärer,
  som blivande ÖB, Helge Jung,(1944) högerledaren Gösta Bagge. Har vi såna
  stämningar inom regeringen…? Kommer
  Zelensky att gå samma öde till mötes, som Hitler, det kanske regeringen räknar med…? Hur ser socialdemokratin på dessa teatraliska upptåg?

 7. Det mest intressanta i hela affären måste ju ändå vara: VAD TYCKER SVENSKA OCH EUROPEISKA POLITIKER om de ämnen och filmer som Julian Assange och hans lika imponerande team offentliggör?

  Är svenska och europeiska politiker för en krigsförbrytarrättegång mot de länders makthavare och militärer som orsakat flera miljoner irakiska dödsfall?

  Detta är den absoluta skiljelinjen. Och den är dessutom politiskt och filosofiskt glasklar. Man kan vara för eller emot.

  När skall Bush junior och Blair dömas i en ny Nürnberg-process?

  Vad säger Sveriges och unionens politiker? Vilka svenska politiker är aktivt för Julian Assanges verksamhet och frigivande?

  • ”När skall Bush junior och Blair dömas i en ny Nürnberg-process?”

   Det kommer att ske inom kort, om vi ska tro på kammaråklagare Kristina Lindhoff Carleson, som hade det gigantiska kuraget att anklaga en iranier för just folkrättsbrott.
   När åklagarmyndigheten i en pressrelease förra året presenterade åtalet för folkrättsbrott i Iran bekänner kammaråklagare Kristina Lindhoff Carleson följande – för oss som kräver internationell rättvisa och likhet inför lagen – glädjande inställning till folkrättsbrott:

   ”– Folkrättsbrott, eller krigsbrott som det också kallas, är ett av de allra grövsta brotten, både sett internationellt och i den svenska lagstiftningen. Folkrättsbrott har bedömts vara så allvarligt att oavsett var de begås eller av vem så ska nationella domstolar kunna pröva sådana misstankar. På grund av att Sverige har universell jurisdiktion för folkrättsbrott, har vi både en möjlighet men också en viss skyldighet, att lagföra dessa brott.
   – Den omfattande polisutredningen som lett fram till detta åtal är en viktig signal att även om brott har begåtts utanför Sveriges gränser och många år tillbaka i tiden, så kan denna typ av misstankar lagföras i Sverige.”
   https://www.aklagare.se/nyheter-press/pressmeddelanden/2021/juli/atal-for-folkrattsbrott-i-iran/

   När jag läste detta första gången så hånskrattade jag högt. Vilket skitsnack av en hycklande åklagare. Självklart avser hon bara att åtala folkrättsförövare från maktlösa länder i Asien, Afrika och Sydamerika. Aldrig någonsin kommer kammaråklagare Kristina Lindhoff Carleson väcka åtal mot någon av alla de anglo-amerikanska krigsförbrytarna.

   • Men ändå är Bush junior rädd att resa till och passera vissa länder, bl.a. Schweiz (av alla länder…). Det fanns åtminstone en tid en arrestationsrisk lite här och var för den mannen, märkligt nog.

 8. The penny has dropped…. Karl XII-brevet,
  som tydligen PostNord suttit på sedan…
  1710?… som nu äntligen kommit fram till Kiev, ingår förstås i sossarnas inrikes positionering till valet om bara(!) 6 veckor, för att visa att inte bara Sverigedemokrat-ernas hard-core 30-November gäng i Kungsan hyllar Karl XII, utan även socialdemokratin, som hyllar Azov där, men inte här, det blir lite splittrat. Här kopplar man ihop SD och nazismen, varje dag i Aftonbladet.

  Alla utnyttjar Ukraina, för egna syften, som BoJo. Ja, då förstår vi…. Ryska posten, kommer att förbjuda Azovkillarna
  sen, som finska Skyddskåren förbjöds 1944. Spelet är slut, men inte spin-offen.

  • Konstigt att PostNords brev kom fram till Ukraina. Man levererar nämligen inga som helst brev alls till Ryssland, Ukraina och Vitryssland sedan länge.

   Regeringen kanske har hittat Carl Bildts innovativa telefaxapparat, trots allt?

 9. Efter Kalabaliken i Bender, blev Karl XII utkastad från Turkiet, och red hem till Sverige, 1714 över Ungern, Debrecen och
  Budapest till Stralsund, 215 mil på 14 dagar, en prestation. Så sent som hösten
  1943, firade svenska legationen i Buda-pest, Ivan Danielsson och Per Anger,
  Karl XII-dagen vid en plakett på Vaci utca,
  på Pestsidan. Men inom ett halvår våren 1944,deporterade ungrarna 437.000 judar
  till Auschwitz, största Holocaustaktionen
  under kriget, ledd av SS/Adolf Eichmann.

  1936 besökte senare ÖB, Helge Jung för att fira att turkarna stoppades 1636 ca i Ungern.

  1942, den 6 november, Gustav Adolfs-dagen besökte UDs Sven Grafström,
  ambassadören Arvid Richert, ärke-biskopen Eidem, samt nye legations-prästen Erik Perwe, samt flera nazister, för att fira detta i Lutzen. Samtidigt som Stalingradslaget, som ju var olycksbåd-ande för Nazityskland och dess främste supporter, Sverige, därav uppställningen i Lutzen. Man hade inga problem med nazis.

  När Sverige börjar åkalla Karl XII och Gustav II Adolf kan man bli lite orolig. Efter Karl XIIs krig, 1718, började man
  förhandla om fred med tsaren på Åland,
  i en stor camp där. När det drog ut på tiden skickade tsaren, sin galärflotta mot Sverige, och brände och plundrade, men detta var avsett som påtryckning för svenskrysk fred, 1719-1721, och kom inte
  ”out of the blue”, som det framställs som.

  Kalabaliken i Riksdagen kommer att fortsätta, valet den 11/9 blir utom-ordentligt intressant, som mätare av samtiden.

 10. En 13-årig flicka skrev ett brev till Tucker Carlsson på Fox News och tackade honom för att han visade sanningen om Ukraina. Hon har levt 8 år av sin barndom då Ukraina bombarderat Donetsk. De har bombat allt skriver hon skolor, daghem, sjukhus och bostäder. Detta är inte propaganda det är min verklighet skriver hon.

  Även Max Blumenthal berömmer Tucker Carlsson för att han publicerar det andra förnekar, han har också på sin twitter tackat honom.

  Nu berättar Tucker Carlsson på länken nedan om hur Ukraina sätter personer på sin lista ”ryska propagandister”.
  Dessutom passar han på att säga att Ukraina är ingen demokrati.

  https://m.youtube.com/watch?v=yoIZD8Ebjxs&pp=QAFIAQ%3D%3D

  • Vad är det för fel på våra politiker, varför ser de inte vad som sker öppet framför ögonen på dem, utan fortsätter att uppge Ukraina som den goda demokratin.
   Skickliga militära analytiker, politiska forskare alla säger samma sak: UKRAINA ÄR INGEN DEMOKRATI

   Scott Ritter is a former US Marine Corps intelligence officer.
   Nedan utdrag ur Scott Ritters artikel, som finns på en länk längst ned. När Scott Ritter gjorde sin analys om vem som var skyldig till Bucha massakern och kom fram till att det var Ukraina, blev han avstängd från twitter för gott.

   Scott Ritter: Om sanningen sätter mig på Ukrainas svarta lista för ryska propagandister kommer jag att bära den etiketten med stolthet.
   Mina ”brott” inkluderar att beskriva Ukraina som en bas för Nato, utmana berättelsen kring Bucha-massakern och definiera den pågående konflikten mellan Ukraina och Ryssland som ett ”proxykrig mellan Nato och Ryssland.”

   Jag är skyldig på alla tre åtalspunkterna, med mera.

   Men jag är ingen rysk propagandist.

   Lysenkos stab av förstklassiga desinformationshämmande analytiker (återigen sarkasm) lyfte också fram min bedömning av massakern på civila i Bucha i slutet av mars-början av april som att ha begåtts av ukrainska styrkor. Lysenko var i gott sällskap här – jag blev bannlyst från Twitter för samma analys. Ungefär fyra månader bort från de grymheter som begicks i Bucha står jag fast vid min analys – faktauppsättningen har inte förändrats. Jag är beredd att debattera denna fråga med Polina Lysenko och hela hennes personal, live i ukrainsk tv, när hon vill. Jag kommer att diskutera det med vem som helst, var som helst – är så säker i min ursprungliga analys. Sanningen är ju mitt främsta vapen.

   All sarkasm åt sidan, publiceringen av Lysenkos center av en svart lista över så kallade ”ryska propagandister” borde vara en förolämpning mot alla som tror på begreppen yttrandefrihet. Jag är stolt över att vara associerad med många av dem som finns med mig på den listan – Ray McGovern, Tulsi Gabbard, Douglas MacGregor, John Mearsheimer och andra. Jag är övertygad om att alla som nämns här skulle säga att deras motiv för att ta ställning till Ukrainakonflikten är att sträva efter sanningen – verklig sanning, inte den förvirrade versionen som utfärdats av Polina Lysenko och hennes amerikanskbetalda analytiker.

   Ingen anser sig vara ryska propagandister, utan snarare amerikanska utövare av yttrandefrihet, den typ som skyddas av samma amerikanska konstitution som många av de namngivna individerna (och jag själv) har avlagt en ed att upprätthålla och försvara.

   https://www.rt.com/russia/559704-ukraine-blacklist-russian-propagandists/

 11. […] “Julian Assange, Alina Lipp och Anne-laure Bonnel är tre journalister som betalar ett högt pris för att de berättar sanningen i västvärlden: försök att kväva dem ekonomiskt, följt av censur, hot om fängelse eller fängelse, och till och med fysisk och psykisk tortyr i Assanges fall. Dessa tre fall illustrerar perfekt verkligheten för ”demokratin” i västvärlden.” – Global Politics, översättning […]

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here