Tolv bra åtgärder för att minska smittspridning och DÖDSFALL av COVID-19?

14
2130
2020年4月13日,美国加利福尼亚州洛杉矶,在全国范围内的医院用品短缺下,正在造成医护人员和医院系统之间的紧张关系,一群护士在圣莫尼卡的UCLA医疗中心外抗议,并高喊: “我们需要个人防护装备。中新社发 林戈 摄

Jag hittade detta på ”nätet”. Det är egentligen, ett upprop, en namninsamling där Du/hen kan skriva på eventuella valfria punkter. Ju fler som skriver på, desto intressantare. Det är dock inte en representativ undersökning av opinionen i befolkningen. Visst, frågorna kan uppfattas som ledande.

Om inte annat kan denna text, detta upprop bidra till reflexion och till att göra det klart för en själv vad man tycker.

Länk: här.

Relaterat
Finns det större hot än Coronaviruset? Vilket/vilka då?
Coronakrisen slår upp portarna till kapitalismens ålderdom med ett brak.

Föregående artikelVem styr den globala vaccinmarknaden?
Nästa artikelVarför säger feministiska” utrikesministern Ann Linde Ja till fortsatta dödliga sanktioner för kvinnor och barn i Syrien i coronatider?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

14 KOMMENTARER

 1. Flockimmunitet eller inte – det är frågan!
  ”Svensk strategi bygger på flockimmunitet.
  Johan Giesecke har haft svårt att förklara varför han gett så olika besked i coronafrågan.
  Tegnell säger att flockimmunitet inte är ett mål, utan en konsekvens. Detta är hårklyverier. Utan löftet om en flockimmunitet framstår svensk strategi som grym.
  Om sjuka inte blir immuna, eller om immuniteten är låg, har vi inte tjänat mycket.
  WHO konstaterar att endast små andelar av undersökta befolkningar har antikroppar. Beräkningarna ligger på mellan 1 och 10 procent. Zoonosis Science Center i Uppsala, där Björn Olsen ingår, gjorde antikroppstester på 454 stockholmare och fann att endast 7,5 procent hade antikroppar. I Belgien, med 11 miljoner invånare, hade 4 857 dött den 16 april och bara 6 procent hade utvecklat antikroppar. ”
  https://www.svd.se/hur-manga-maste-do-for-flockimmuniteten

  • Det är uppenbart att strategin med flockimmunitet inte fungerar. Förmodligen därför att viruset är nytt och människan, människans försvarssystem, inte har någon ”erfarenhet” eller ”träning” att bygga antikroppar, vilket vi har när det gäller ”vanliga” virusinfektioner. Vi vet att kroppen har ett sådant system att ”träna upp” försvarssystemet att bilda antikroppar. Med tiden kommer vi att ”träna upp” vårt försvarssystem att bilda antikroppar, men det kan ta tid. Hur länge vet vi inte. Siffrorna visar väl klart hur misslyckat detta system med ”flockimmunitet” är. Envar kan dock själva tillämpa det ”kinesiska systemet” med social isolering, distansering, munskydd, och använda TCM, Lianhua Qingwen, och vitamin C för att försvåra för viruset. Tyvärr gäller inte det fria valet för alla, till exempel våra äldre.

 2. Jag skulle personligen inte locka folk till Google, eller köra ofria icke-triviala Google-skripts, i onödan men likväl bör punkterna kommenteras, inte med ett kryss och registrering av folks persondata, men i sak.

  1. Öka mängden korrekt skyddsutrustning inom sjukvård och äldreomsorg.
  – Ja. Varför den har ”rationaliserats bort” vet vi. Privatiserings-psykopati. Vill man ha riktig beredskap skall man alltså rösta på en valsamverkande riktig socialistisk vänster för ett Svexit.

  2. Minska smittspridning inom äldreomsorgen och riskgrupper.
  – Ja. Detta fungerar dåligt p.g.a. punkt 1.

  3. Mer syrgas för äldreomsorgen och fler vårdplatser för de äldre.
  – Ja. Detta fungerar dåligt p.g.a. punkt 1.

  4. Öka information om hygien och förhållningssätt till covid-19 i media, även på minoritetsspråk.
  – Vet inte hur det är. Betraktar inte vanlig media eftersom den ägs av ljugande människor om har skapat punkt 1.

  5. Öka provtagningskapaciteten för covid-19.
  – Ja. Saknar kompetens, men förmodar att en generell provtagningskapacitet är bra att ha vid framtida pandemier, som har mycket höga dödstal, ex. som vid spanska sjukan, särskilt för vårdpersonal. Covid-19 verkar ha mycket låg dödlighet i jämförelse (%) och de som dör har andra sjukdomar eller är mycket gamla, men har ändå räknats som döda p.g.a. Covid-19, vilket verkar vara felaktigt.

  6. Skärp reglerna kring själv-karantän.
  -Nej. Självkarantän bör vara frivillig så vida inte sjukdomen är direkt samhällsfarlig. Covid-19 är inte det i min mening. Media-hysterin där dödstalen har redovisats, utan att jämföra med andra influensor, har varit överdriven. Åtgärderna mot Covid-19 har sannolikt varit mer samhällsfarliga. Människor kan bli deprimerade av ensamhet och det är också dödligt.

  7. Öka transparensen från Folkhälsomyndigheten.
  – Ja. Evident sanning skall redovisas vetenskapligt. Detta kan minska dödlig hysteri och göra så att människor gör mer rätt än fel.

  8. Öka antalet intensivvårdsplatser.
  – Ja. I vart fall så skall man snabbt kunna upprätta dem medelst ett beredskapslager.

  9. Stäng ner icke-samhällsviktig verksamhet och samtidigt inför kraftiga krispaket. De som kan ska jobba hemifrån.
  – Nej. Detta skadar samhället och människorna mer än frivilliga åtgärder.

  10. Stäng skolor och förskolor, tillämpa onlineundervisning. Erbjud barnomsorg i mindre grupper.
  – Nej och ja. Stäng inga skolor och förskolor, tillåt onlineundervisning för de som vill ha den via öppen fri mjukvara, ex. för barn som har föräldrar som är vårdpersonal, samt erbjud barnomsorg i mindre grupper eftersom stora barngrupper är dåliga för barnen och lärarna rent generellt.

  11. Isolera drabbade regioner, tillåt endast essentiell transport. Ta bort trängselskatten.
  – Nej.

  12. Munskydd på allmän plats inomhus och i kollektivtrafik.
  – Ja. Absolut Detta är en mycket enkel åtgärd som inte skadar samhället, men minskar belastningen på vården om den är överbelastad.

  • I stort sett håller jag med Martin. Angående punkt tolv så borde dock folk mer noggrant sätta sig in i huruvida munskydd verkligen är så fantastiska som myndigheterna påstår. Forskare och läkare har anfört som kritik mot dessa, att syresättningen i kroppen blir nedsatt, vilket är mycket negativt för motståndskraften, samt att utandningen av virus och andra andra toxiner fungera avsevärt sämre.

   Charlene Bollinger Interview with Dr. Judy Mikovits (Part 1) https://www.youtube.com/watch?v=2-0vlaY8-S4&feature=youtu.be

   Charlene Bollinger Interview with Dr. Judy Mikovits (Part 2) https://www.youtube.com/watch?v=zU9P-ox4uOY&feature=youtu.be

  • Om 12 länkade Ivan tidigare till
   https://www.technocracy.news/blaylock-face-masks-pose-serious-risks-to-the-healthy
   Blaylock: Face Masks Pose Serious Risks To The Healthy
   Posted By: Russell Blaylock, MDMay 11, 2020
   Dr. Russell Blaylock warns that not only do face masks fail to protect the healthy from getting sick, but they also create serious health risks to the wearer. The bottom line is that if you are not sick, you should not wear a face mask.
   Inte nog med att ansiktsmasker inte hindrar de friska från att bli sjuka, de skapar dessutom allvarliga risker för bäraren. Slutsatsen är att om du inte är sjuk skall du inte bära någon ansiktsmask.

   Artikeln är väl värd att läsa i sin helhet.

 3. Helt horribelt!
  Skall allmänheten rösta om hur mycket armeringsjärn och vad för sorts betong det skall få bli när nästa bro över Piteälven byggs?
  Jag vägrar att delta i denna farlig fåneri.

  Låt oss annars ta en titt på det som inte finns på fb, utan det som kommer fram när man klickar på länken, här i GP:

  Dokumenten är odaterade och osignerade, bortsett
  ”Noemi Vitos och Emelie Widen från Coronaforum Sverige, en partipolitisk obunden Facebook-grupp.”

  Finns man kvar på censursajten facebook tillhör man garanterat inte vissa av de samhällskritiska grupperna. Tveksamt redan där.
  Varför, hur som helst, skulle en del av läkarkåren (om det vore en läkaregrupp) vilja tillskansa sig just den klickglada allmänheten som påtryckningsgrupp för vissa epidemiologiska åtgärder?

  Sökning på ”Emelie Widen” ger några facebook och Instagran / Linkedin- konton, samt flera forskningsartiklar om (livmoderhals) cancer, en studentuppsats om vårdetik från 2014 ( https://gupea.ub.gu.se/handle/2077/36506 ) + en tom videokanal på YT. + en fru Emelie Widen (1874– ?) till Hasse W. (Hans Werner) Tullberg (1844–1929). + En till synes tom https://sites.google.com/widen.info/emeliewiden
  För mig som lekman finns ingenting där som är relaterat till epidemiologi.

  Sökning på ”Noemi Vitos” ger Swedish Institute of Space Physics, Uppsala
  https://www.space.irfu.se/exjobb/2012_noemi_vitos/
  Analytical models for the comet plasma environment Student: Noemi Vitos, Uppsala University
  + en man i Oskarshamn, två i Californien och referenser på Göteborgsuniversitet /Sahlgrenska.
  Svårt att veta vilken person det är fråga om i fb, men trots att det finns viss medicinsk koppling verkar ingen träff tyda på epidemiologisk verksamhet.

  PDF-en må krylla av referenser (det skulle nog ta en månad att på heltid läsa allt som man hänvisar till, och ännu längre att granska alla påståenden), kan jag inte göra någonting annat än att ta avstånd från vad jag upplever som ett försök till att förbigå statsepidemiologen genom att manipulera en okvalificerad allmänhet.

  Skall Anders Tegnell, Johan Giesecke och övriga ansvariga rannsakas får det inte bli av gatans parlament, och i synnerhet inte mitt i krisen.

  https://larspsyll.wordpress.com/2020/05/06/were-all-going-to-be-infected
  We’re all going to be infected 6 May, 2020 at 08:53

  Vi kommer dessutom alla, någon gång, att dö. Det hör livet till, från dag ett.

 4. Corona är inget stort problem i sig, men det är oerhört problematiskt och rent kriminellt, att myndigheterna undanhåller allmänheten en hoper fungerande medicinska metoder mot följdverkningar från corona.

  Exempel på effektiva metoder mot följdverkningar av corona:

  Vitamin D supplementation could possibly improve clinical outcomes of patients infected with Coronavirus-2019 (Covid2019) Mark M. Alipio April 9, 2020 https://www.grassrootshealth.net/wp-content/uploads/2020/04/Alipio-Vit-D-COVID-Severity-Preprint-04-22-2020.pdf

  Evidence that Vitamin D Supplementation Could Reduce Risk of Influenza and COVID-19 Infections and Deaths.
  Grant WB1, Lahore H2, McDonnell SL3, Baggerly CA3, French CB3, Aliano JL3, Bhattoa HP4. Nutrients. 2020 April 2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32252338

  Intravenous Ascorbic Acid (IVAA) for COVID-19 Supportive Treatment in Hospitalized COVID-19 Patients (Based on use in China and US settings) Primary Author: Dr. Paul S. Anderson https://isom.ca/wp-content/uploads/2020/03/IVAA-COVID19-Hospital-Use-Anderson-03.24.2020.pdf

  Hydrocortisone, Vitamin C, and Thiamine for the Treatment of Severe Sepsis and Septic Shock: A Retrospective Before-After Study. Marik PE1, Khangoora V2, Rivera R3, Hooper MH2, Catravas J4. Chest. 2017 Jun;151(6):1229-1238. doi: 10.1016/j.chest.2016.11.036. Epub 2016 Dec 6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27940189

  Hydroxychloroquine and azithromycin as a treatment of COVID-19: results of an open-label non-randomized clinical trial. Gautret P1, Lagier JC2, Parola P1, Hoang VT3, Meddeb L4, Mailhe M4, Doudier B4, Courjon J5, Giordanengo V6, Vieira VE4, Dupont HT2, Honoré S7, Colson P2, Chabrière E2, La Scola B2, Rolain JM2, Brouqui P2, Raoult D8. Int J Antimicrob Agents. 2020 Mar 20:105949. doi: 10.1016/j.ijantimicag.2020.105949. [Epub ahead of print] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32205204.

  Hydroxychloroquine skall kombineras med adekvata doser zink, för säker effekt.

 5. Det är känt sedan länge att hyperbar syrgasterapi fungerar mot olika hälsoproblem och precis som man kunde förutse och mycket riktigt förutsåg även är effektivt mot följdverkningar från corona:

  Hyperbaric Oxygen Therapy for COVID-19 Analysis by Dr. Joseph Mercola Fact Checked May 16, 2020 https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/05/16/hyperbaric-oxygen-therapy-for-covid-19.aspx?cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20200516Z2&et_cid=DM534034&et_rid=872634199

 6. Intressant att det var just detta Kina genomförde. Dessutom använde man Traditional Chinese Medicine (TCM) i kombination med ”vanlig” medicinering. TCM inkluderar vitaminer, och Vitamin C. Nu tror man att en anledning till att bekämpningen av viruset i Kina var så framgångsrikt är att alla i Kina, mig inkluderad, mer eller mindre automatiskt tar några doser Lianhua Qingwen och lite C-vitamin vid första förkylningssymptomen. Idag är det veteskapligt bevisat att Lianhua Qingwen hämmar utvecklingen av viruset. Det är varken ett botemedel, vaccin eller medicin, utan på kinetiska kallas det ett ”hjälpmedel”.

 7. Läsarekommentarer är ofta minst lika intressanta som artikeln. Nedan ett exempel.

  https://www.corbettreport.com/gateshealth/
  Episode 377 – How Bill Gates Monopolized Global Health
  Corbett • 05/01/2020 •

  Efter Episode 377 gav en läsare denna länk till ett mycket intressant inlägg av Bryan Fischer som är i linje med vad Per skrev.
  Frågorna hoppar sig allt högre vad gäller ursprunget och hanteringen av denna pandemi.

  https://onenewsnow.com/perspectives/bryan-fischer/2020/04/27/fauci-knew-about-hcq-in-2005-nobody-needed-to-die
  Fauci knew about HCQ in 2005 — nobody needed to die
  Monday, April 27, 2020
  by Bryan Fischer – Guest Columnist http://on.fb.me/1pFPvvd
  Dr. Anthony Fauci, whose “expert” advice to President Trump has resulted in the complete shutdown of the greatest economic engine in world history, has known since 2005 that chloroquine is an effective inhibitor of coronaviruses.
  …/…
  So why has Dr. Fauci minimized and dismissed HCQ at every turn instead of pushing this thing from jump street? He didn’t even launch clinical trials of HCQ until April 9, by which time 33,000 people had died.

  This may be why: “Chloroquine, a relatively safe, effective and cheap drug used for treating many human diseases…is effective in inhibiting the infection and spread of SARS CoV.” That’s the problem. It is safe, inexpensive, and it works – in other words, there’s nothing sexy or avant-garde about HCQ. It’s been around since 1934.
  …/…

 8. Mainstreammedia gör som de så länge har gjort, ljuger för att trycka ner sann vetenskap och det fria ordet. Nu angriper man på det mest ovetenskapliga sätt Dr Mercola, eftersom han har har varit med och avslöjat D- och C-vitaminernas fantastiskt positiva effekter på hälsomässiga följdverkningar från corona.

  Läkemedelsindustrins till största delen helt patetiska västerländska sjukvård är på grund av sin extrema farlighet och ineffektivitet starkt hotad av så kallade alternativa medicinskal metoder. Mainstreammedia ägs eller styrs av de som äger de stora läkemedelsföretagen, varför mainstreammedia agerar som de gör:

  USA Today Smears Mercola Over Vitamin C and D Information https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/05/18/fact-bias-check-usa-today.aspx?cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20200518Z2&et_cid=DM540632&et_rid=874001426

 9. Blaylocks bloggpost ”Face Masks Pose Serious Risks To The Healthy” var intressant. Eftersom många läkare kanske läser denna blogg så har jag gjort en skiss på en teknisk lösning, som relativt enkelt skulle kunna massproduceras och hållas i beredskapslager

  Den skulle även kunna tillhöra den egna MSB-lådan, som alla tydligen skall ha numera. Dela med er till olika läkare och andra som vill överleva nästa pandemi! Det skulle kunna rädda många liv och ge många några år till att glädja sina barnbarn och bra partier med gåvor och donationer.

  Jag är f.ö. en maskiningenjör som gärna skulle delta i en utveckling av detta, eftersom det kan rädda livet på människor. Kontakta mig om ni behöver mig för framtagning av prototyper och ritningar!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here