Torterar och dödar Azovbataljonen fångar?

24
2544
Azovbataljonen

Det rapporteras gång på gång att man ska utreda ryska krigsbrott i Ukraina. Bland alla i radionyheterna kl 16.45. Kanske ska man öven fundera på möjligheten av krigsbrott av ukrainska soldater. Och av möjliga krigsbrott av USA-soldater. Julian Assange rapporterade om detta, och sitter i hårdbevakat fängelse och väntar utlämning till USA och rättegång som kan ge 175 års fängelse. Här en annan rapport Fängelse med tortyr hos en av Ukrainas nazistorganisationer.

Många rapporter finns om misstänkta krigsbrott av ukrainska styrkor. Denna kom i slutet av mars. https://www.friatider.se/har-skjuter-ukraina-ryska-krigsfangar

En film från konflikten i Ukraina visar hur ukrainska soldater torterar ryska krigsfångar genom att skjuta dem i benen. Uppskattningsvis mellan 15 och 20 fångar syns ligga blödande på marken i de obehagliga bilderna. Ukrainas regering lovar nu att utreda händelsen.

Videon, som fått spridning på sociala medier, visar ukrainska soldater som skjuter ryska krigsfångar under en operation i Charkivregionen, skriver CNN.

Ett stort antal ryska fångar, uppskattningsvis 15-20 stycken, ligger blödande på marken. En ukrainsk soldat trampar på en blödande krigsfånge medan han filmar honom med sin mobiltelefon. En annan soldat sparkar en liggande fånge i huvudet. Mot slutet av filmen skjuter en ukrainsk soldat tre fångar i benen precis när de stiger ut ur en minibuss.

Ukrainska soldater hörs i klippet säga att de tillfångatagit en rysk spaningsgrupp som haft sin bas i Vilkhivka i Charkiv nära den ryska gränsen.

Azovbataljonen

Azovbataljonen. En annan video postad på Telegram, vars äkthet CNN bekräftat, visar att den nynazistiska ukrainska Azovbataljonen tog ryska krigsfångar efter en lyckad insats mot just Vilkhivka på lördagen. Det klippet postades av den lokala politikern Konstantin Nemitjev.

I ett Facebookinlägg i början av mars tillkännagav den ukrainska försvarsmakten att man skulle börja avrätta ryska krigsfångar och att dessa skulle ”slaktas som grisar”. Inlägget redigerades dock i efterhand och flera kontroversiella formuleringar doldes.

Oleksij Arestovytj, rådgivare till Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, säger i en intervju som publicerats på Youtube att händelsen med krigsfångarna ska utredas.

Lovar utreda
– Regeringen tar detta på väldigt stort allvar och en utredning kommer omedelbart att inledas. Vi är en europeisk armé och vi hånar inte våra fångar. Om detta visar sig vara på riktigt så är det ett fullkomligt oacceptabelt beteende, säger han.

Arestovytj uttryckte för en vecka sedan bekymmer över uppmaningar i ukrainsk tv att mörda ryska barn och kastrera ryska krigsfångar.

– Vi får inte gå längre än Genèvekonventionen, som tillåter att man bekämpar fienden på slagfältet men som inte tillåter oss att håna krigsfångar, och ännu mindre att uppmana till hämnd på civila, barn och krigsfångar, sade Oleksij Arestovytj då i ett klipp på Facebook.

Även Ryssland ska utreda händelsen händelsen.

– Det cirkulerar bilder där fångar behandlas med extrem grymhet av ukrainska nationalister, säger Alexander Bastrykin, ordförande för Rysslands federala utredningsmyndighet, till CNN.

Föregående artikelNato: Hur kunde det gå så fort att svänga helt om?
Nästa artikelLedare i Svenska Dagbladet: Sverige bör dra tillbaka sin Natoansökan pga. Turkiet!? Men finns bättre skäl?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

24 KOMMENTARER

 1. Har Ryssland invaderat Ukraina, dödat tusentals, drivit miljoner på flykt och bränt ner hälften av husen?

  • Ryssland har invaderat Ukraina, dödat tusentals men inte bränt ned hälften av husen, med stor sannolikhet
   USA/Nato har detta millenium invaderat Irak, Afghanistan, Libyen (Nato), Syrien via allierade, dödat miljoner och bränt ned betydligt fler hus i Ukrains. Samma måttstock här som där – eller dubbelmoral?

  • Ryssland har intervenerat i Ukraina en dysfunktionell stat som i praktiken styrs av nazister och skrupelfria oligarker. Ukraina har beskjutit Luhansk och Donetsk sedan 2014 och mördat ca 14.000 människor. Om inte detta är nog för en upprensningsaktion vad skulle i så fall behövas för att någon ingriper? USA nöjde sig med att ljuga om Bin Laden i Afghanistan för att bomba sönder landet och som resultat hundratusentals döda och miljoner på flykt. Men för USA-nissar som Robert Järnberg spelar kanske 14.000 döda ingen roll tydligen…Det hade varit klädsamt om dessa USA-nissar i stället begrundade de riktigt avskyvärda brott som USA utfört i Afghanistan, Irak, Syrien, Libyen, Jemen, Somalia hela Mellan och Sydamerika utan att ens varit hotade. Washington ska ö h t inte yttra sig i några frågor utan avveckla sin brottsliga union fortast möjligt!

  • Ryssland startade sin militära operation i Ukraina för att förhindra att Ukraina dödade miljoner ryssar i en dagens förintelse, folkmord och etnisk rensning. Vi talar om dagens ekvivalent av nazisternas Holocaust i Tyskland fram till 1945. Gaskamrarna bara hade bytts mot artilleri, men resultatet är detsamma. En annan avsikt var att stoppa USAs krigsförberedelser med NATO för att invadera och plundra Ryssland, och senare Kina, alltså samma projekt som Hitler in gång planerade. Ukraina är bara en detalj i USAs planer att likt Hitler ta militär, politisk, ideologisk och ekonomisk kontroll av världen. USA har redan drivit miljoner på flykt, uppskattat till mellan 60 miljoner till 100 miljoner, genom sina aggressiva krigsoperationer över hela världen. En del av dessa flyktingar har kommit till Sverige.

  • Robert Järnberg 31 maj, 2022 At 18:26
   ”Har Ryssland invaderat Ukraina, dödat tusentals, drivit miljoner på flykt och bränt ner hälften av husen?”

   Jag tycker du har fel där Robert Järnberg.
   Det är istället Västvärlden som invaderat Ukraina och tillsammans med nazist-fascisterna där från de västra regionerna Lviv, Ternopil m.fl. oblast dödat tusentals ryssar och drivit miljoner ryssar på flykt från oblasten öster om floden Dnepr.
   Hos oss i Västvärlden brukar sådant kallas ”Etnisk Rensning” och anses allmänt förkastligt och avskyvärt.
   Men så vitt jag förstår så hatar Västvärlden Ryssland och vill oss förstå att Ryssland är ett hot mot Västvärlden trots de många som påstår sådant här inte kan komma med någon form av bekräftelser eller bevis.
   Ej heller kan de konkretisera vad hoten består i.
   Jag hade ett telefonsamtal med min syster igår kväll och hon kom in på konflikten i Ukraina och Sverige i NATO och påstod ”OM” Ryssland tänker invadera Sverige.
   Jag svarade att Ryssland inte tänker invadera Sverige.
   Men hon stod på sig och sa, tänk OM Ryssland invaderar Sverige.
   Jag svarade att vi här är inbillade i föreställningar som inte har någon verklighetsbakgrund.
   Det är märkligt, när vi var små var det hon som var läsbarn och jag dumbom som bara höll på med skruvar och muttrar och ingenting visste om annat.
   Men jag förstod på henne att hon kan börjar tänka efter och inte bara ta till sig allt som sägs från offentligt håll och ta det som verkligheten och den absoluta sanningen.
   Det är precis som propaganda och hjärntvätt endast fanns i Sovjetunionen, Nord Korea och på Kuba.
   Men jag har en fast övertygelse att så faktiskt inte är fallet.

   Jag är ingen kommunist men jag känner att man måste stå upp för Global Rättvisa för det är just orättvisorna som är själva grogrunden till krig och konflikter.
   Redaktören här talar om ”USA som Världspolis” men det är en usel världspolis som står upp för orättvisor både i världen och hemma hos sig själv.
   Vad USA världspolisen har i Ukraina att göra kan jag bara inte förstå.
   Ej heller i Vietnam, Irak, Syrien och alla andra länder där han varit och skövlat, dödat miljontals människor, gjort städer till ruiner och förstört för lång tid framöver.

   Du behöver inte vara orolig för östra Ukraina.
   När kriget är över kommer Ryssland göra en storsatsning där.
   Precis som Ryssland gjorde med Ukraina under Sovjettiden.
   Ukraina blev då därför kallad ”Juvelen i Sovjetunionens krona”

   Jag tror vi kommer likna Ukraina med Jerusalams förstöring men som snabbt byggdes upp igen.
   Ryssland är ett energiknippe på många sätt.
   Vid de kommande folkomröstningarna i östra Ukraina så tror jag folket där kommer rösta för en tillhörighet till Ryssland.
   Jag tycker inte den här Majdanregeringen är legitim i östra Ukraina.
   Det är helt enkelt inte deras land.
   Inte Västvärldens eller USA:s heller för den delen.
   Ryssland gör helt rätt.
   Kasta ut dem! De hör inte dit.

 2. Det här är fruktansvärt. Liknande dåd beskrevs av den franske f.d soldaten, Adrien Bocquet, då han intervjuades i Radio Sud. Vanliga meniga sköts i knät, de som erkände sig som officerare fick enligt Adrien skottet i pannan. Samtidigt har den av Ryssland tillfångatagna britten, Aiden Aislin, tillåtits skapa en egen youtube kanal. Måhända kontrollerad och i viss mån styrd, men behandlingen av tillfångatagna är som natt och dag.

 3. Vad va den där första kommentaren för något. Men redaktören besvarade trots allt. Det finns massor med bevis av vidriga krigsbrott som Ukraina begått och fortsätter att begå.Myntet har 2sidor. Kriget hade kunnat avslutats långt tidigare,men här är vi 3mån senare utan att nån av dessa västliga pajasar bryr sej MINSTA lilla om fred,eller fredsförhandlingar.Samma med den vidriga västliga propagandan. Förlorarna är ju helt onödiga bortkastade människoliv,på båda sidorna,och förstörelsen just nu är näst intill katastrof,även det på båda sidorna. Usa ledda NATO och dess stad EU har varit på korsningståg mot Ryssland i 8år,ihop med deras vidriga massmedierna. Detta startade 8år sedan,och inte februari. Dom som cashar in miljarderna efter miljarderna på löpande band dessa åren,och applåderar detta mycket glatt är pentagon maffians”vapenfabrik”där i USA

 4. Krig mellan folkslag nationer är en grym företeelse som sätter människans sociala humankapital totalt ur spel. Och inte är det den enkla enskilda människan ansvar att krig utbryter ty hennes naturliga DNA är byggt att fungera tillsammans utifrån de enkla orden ”inbördes hjälp”. Det är så våra fungerande samhällen växt fram genom historien och lyckats övervinna en mängd mycket svåra utmaningar.
  Nästa på randen katastrofala tillstånd och viktiga utmaning är klimatets räddning som riskerar att tappa handlingskraft under denna pågående konflikt som ingen vet vart den leder till slut.
  Vad nu sker i detta förödande krig som nu drabbar oskyldiga människor i fredligt kulturellt utvecklade samhälle är att ansvar som inte enbart vilar på Ryssland menar jag. Här måste NATO/USA o Västeuropa ta ett särskilt stort ansvar och prioritera högst på dagordningen, fredens agenda.
  Historien i närtid visar alltför många skräckexempel hur maktbegär skett i höga moralvärdes namn där fruktansvärda övergrepp förekommit. Vad som då får anses mest beklämmande är att vår västerländska maktfullkomliga världsbild vilar på en grym nedvärderande människosyn som är byggd i kraft att utplåna avlägsna fattiga länders råvarutillgångar och därtill ett grymt utnyttjande av människor i försvarslösa tillstånd världen över.
  För övrigt; vårt stolta arbetareparti som vilar av hävd på människovärdiga ideal har nu för alltid lämnat sitt historiska arv och övergått till ett tragiskt tillstånd i den borgliga cynismens namn och dessutom medverkat till att vi blivit ett land, vars blå gula fana befinner sig underordnad i tredje led; Stjärnbaneret tätt följd av EU;S flagga.

 5. Att säga att Ukraina utkämpar ett existentiellt krig vore banalt. Det ursprungliga ryska målet var att göra Ukraina till en lydstat genom en blixtrande operation som siktade på dekapitering av statsledningen och snabb kollaps av de militära och administrativa strukturerna. Utan ukrainskt motstånd hade detta kunnat bli verklighet, för avukrainisering inleds i de delar av landet som ockuperas. Ett bra exempel är Chersons län, som erövrades relativt snabbt kring månadsskiftet februari-mars. En av de första synliga åtgärderna utöver avlägsnandet av ukrainska folkvalda och administrativa strukturer, blev att uppföra Leninmonument på flera platser, bland annat i Henitjesk.

  Sovjetisk symbolik följde, och det i massiv skala inför firandet av 9 maj. Firande i rysk-sovjetisk stil eftersträvades. Där lokalbefolkningen inte slöt till, bussades ”gäster” från Krimhalvön in. Ukrainska läroböcker har börjat avlägsnats och ersätts med ryska i skolorna. Ukraina har i rysk propaganda beskrivits som ”Anti-Ryssland”, en konstgjord skapelse som av Väst fyllts med antiryskt innehåll potentiellt mycket utmanande och farligt för Ryssland. En främmande kropp avsedd att urholka den ryska organismen genom främmande tankar och kulturella och religiösa impulser. En sådan tes förfäktades av skribenten Pjotr Akopov på ria.ru i en triumfatorisk text om det ryska maktövertagandet i Ukraina som publicerades en aning tidigt (26 februari) och togs bort efter ett par timmar. Även Putin har använts sig av denna tanketråd.

  ”Ukrainismen” beskrivs av den ovan nämnde Sergejtsev som en ideologi och anti-rysk konstruktion utan civilisationsinnehåll. Det ukrainska är egentligen ett underordnat element av en i grunden främmande (västlig) civilisation. Ukrainsk kulturell och politisk särart pekas ut som extrem per se. En del iakttagare har avfärdat Sergejtsev som en marginell person, men jag hävdar att hans text speglar stämningar hos delar av den högsta ryska statsledningen. Enligt hans CV, arbetade han både vid Leonid Kutjmas (1999) och vid Viktor Janukovytjs presidentkampanj 2004. Vid det senare tillfället uppkom massprotester mot valfusket (”orangea revolutionen”). Sergejtsev låg bakom svart PR mot Janukovytjs motståndare i valet, Viktor Jusjtjenko.

  ”Det nazistiska spåret” som började användas flitigt för att mobilisera väljare i Donbas går tillbaka ända till detta val; Sergejtsev var dess upphovsman. Det är inte för intet som Vladimir Putin inte tog ordet ”Ukraina” i sin mun under talet på Röda torget 9 maj 2022. Ukraina är nämligen endast ett territorium, inte en stat i den syn på landet som han, hans krets och Sergejtsev företräder. Putin nämnde Donbas, hur extremismen växt sig stark och hur det ryska folket och rysktalande måste räddas än en gång – som 1945.

  • Det saknas belägg för att detta var målet. Operationen verkar inte ha bedrivits så heller, fast målet är inte klart för mig. För några veckor sedan sa Putins talesman att Ryssland erkänner Ukraina och Zelensky som dess statsöverhuvud.

  • Det av Ryssland utlalade motivet för vad de kallar en Speciell militär operation, var:
   1. Ukraina ska inte ingå i NATO
   2. Minsk-avtalet ska efterföljas.
   3. Av-nazifiera, dvs bekämpa Azov-gerillan som dödat 14k människor i de rysktalande östra delarna av landet.

   Att Ryssarna tagit bort Ukrainsk litteratur från skolor är även det en förvanskning av de verkliga förhållandena. Ukraina förbjöd rysk språkundervisning i sina skolor i September 2020. Vissa ryska skolböcker, om jag förstått det rätt, förbjöds även. Detta sågs av den rysktalande ukrainska befolkningen som förtryck. Efter Ryssarnas invasion har detta återställts. De nya ukrainska böckerna har återigen ersatts av ryska versioner som erbjuds på både Ryska och Ukrainska.

   ”Det nazistiska spåret” som du kallar det, är i allra högsta grad verklighet. Du kan lätt hitta seriösa reportar på YouTube, Rumble eller dyl. som rapporterar om problemen med Nazism i Ukraina. USAs kongress förbjöd 2018 vapenexport till just Azov battaljonen på grund av detta ”spår”.

   Jag tror du skrivit detta i god tro men föreslår ödmjukast att du byter ut dina informationskällor.

   • ”2. Minsk-avtalet ska efterföljas.”

    För det första: Det finns inget Minsk-avtal iom att Ryssland erkände republikerna!
    För det andra: det gäller att avmilitarisera Ukraina
    För det tredje: att Ukraina ska bli ett neutral stat

    • Pinny menar nog att avsikten med Minsk avtalet skall fullbordas. Det håller nog på att ske, men vägen blev omständlig och kostade åtskilliga liv för USA vägrade att låta Minsk avtalet genomföras. .

     • Enligt Minsk-avtalet skulle de två republikerna få autonomi inom Ukrainas gränser. Iom att Ryssland erkände republikerna som två självständiga stater, kommer inte längre att ha någon koppling med Ukraina och Minsk.

  • Jens Landemans kommentar känns banalt! Ukraina har aldrig varit ett fungerande land. Inte många vill vara i Ukraina och landet höll redan på att avfolkas innan den ryska interventionen just för att det var korrupt och inte fungerade…Allt snack om demokrati i Ukraina är ren desinformation som USA-styrda media hittat på för att vapen och pengar dit ska kännas mer aptitligt för regimer i EU skicka. Kanske dags för att se verkligheten bakom propaganda-ridån Jens?

 6. Dansk Ukrainafrivillig: Ryska fångar avrättas
  Ryska soldater som tas tillfånga i Ukraina avrättas och landet har i princip slutat med fångutväxling. Den bilden ges nu direkt av en dansk frivilligsoldat som intervjuas i den statliga danska tv-kanalen TV2 och som själv har en bakgrund inom den danska Försvarsmakten.
  https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-04-07-russiske-krigsfanger-bliver-henrettet-i-ukraine-fortaeller-dansker
  https://www.friatider.se/dansk-ukrainafrivillig-ryska-fangar-avrattas

 7. Det kommer hela tiden nya rapporter om USAs och Ukrainas grymheter, brott mot mänskliga rättigheter i Ukraina och fiaskon. Ytterligare några vittnesmål
  https://www.rt.com/news/556298-foreign-fighters-ukraine-disappointment/
  USA propaganda gör allt för att mörka. Försök att komma fram till RT genom att skriva in adressen https://185.79.236.174/ i webbläsaren. Många har rapporterat att det fungerar. USA driver en fanatisk propaganda kampanj just nu, dels för att förhindra att deras lögner om Xinjiang inte skall bli kända, dels när det gäller Ukraina, och del när det gäller stillahavsöarna. Kina har ett avtal med Salomonöarna, och uppenbart kommer fler sådana avtal. USA ockuperade öarna i Stilla Havet efter att man segrat över Japan, och den ockupationen pågår fortfarande. USAs grymheter mot lokalbefolkningen är inte glömda och USA är genuint otroligt hatade, men har hållit kontrollen genom muta ledarna med bidrag. Det faller nu sönder när Kina kommer in i bilden. Sveken mot öarna är otroliga.

 8. LÖGNER OM RYSKA VÅLDTÄKTER

  Dessa lögner om våldtäkter som man påstod ryska soldater gjort, blev även för mycket för Ukrainska regimen som sparkade ombudsmannen för human rights.

  //Den märkliga koncentrationen av ombudsmannens media arbete om de flertalet detaljerna av sexuella brott begångna på ett onaturligt sätt, vilket hon inte kunde bestyrka med bevis tyckte man endast skadade Ukraina.//

  För lögner och ineffektivitet, sparkade ”Verkhovna Rada” Lyudmila Denisova från hennes ställning som ombudsman, som många gånger anklagade Ryska Federationen för märkliga sexual brott utan bevis.
  Suppleant från Folkpartiets parti Pavel Frolov specificerade att hon inte fullföljde hennes direkta arbetsuppgifter: bl.a. ordna humanitära korridorer och organisera fångutväxling, utan den mesta tiden var hon i Wien, Warszawa och andra delar av Västra Europa.

  Även Ukrainas regim blev arga, då Denisovas lögner var så orealistiska att de fick Ukraina att se clown aktigt ut för hela världen. Frågan är om ukrainsk media kommer att be om ursäkt för alla Denisovas lögner som de publicerat och som spridits i hela världen?

  Ovan text har Eva Bartlett lagt ut på sitt Telegram Konto.

  Nu har twitter polisen i USA fullt arbete med att raderar all information om ovanstående, så fort något dyker upp raderas det.
  Sverige lägger ned skattemedel på att skapa desinformationskanaler, som visat sig snarare vara själva desinformations propaganda.
  Av alla lögner som Ukraina skickar ut och anklagar Ryssland för, och som senare kan verifieras som en lögn, inte någon gång har svensk media och speciellt inte SVT gått ut och rättat till sin lögn som de sprider

  En fransk journalist har flera bevis på att ukrainsk militär har våldtagit kvinnor, hon har ljudinspelningar av intervjuer, hon har deras för och efternamn, men ingen media är intresserad av att publicera hennes material. De sprider hellre lögner utan bevis.

  Västvärlden höjde sina röster i vrede över att Ryssland hade blockerat så handelsfartyg med viktigt vete inte kunde lämna hamnen i Mariupol, Turkiet hade ett handelsfartyg där som var fast och gick ut och berättade att det var Ukraina som minerat hamnen, och de sa att ryssarna hjälpte besättningen med mat och vatten och hjälpte de som inte behövdes för att hantera fartyget tillbaka till Turkiet. De avvaktar till det blivit säkert att komma ut ur hamnen.

  Ytterligare ett bevis på att desinformationsmyndigheterna inte gör sitt arbete. Utan snarare är ett propaganda verktyg för svenska staten.

 9. You tube har plockat bort 70000 videor som framställer Ukraina negativt. Denna video är inte borttagen ännu, så de kanske bedömer den som godkänd. Det kanske är okej med barn som ropar att de skall döda ryssar.
  För mig är den otroligt skrämmande, den får mig att tänka på en video jag såg för några månader sedan då ca 5-7 pojkar i åldern 15-17 år misshandlade svårt en rysk journalist. Han låg på marken och försökte skydda sitt huvud från kraftiga sparkar. De sparkade hårt och vansinnigt alla på en gång, väldigt otäckt, ett oskyldigt offer och alla tyckte det var okej. Mitt på dagen och vuxna passerade förbi, ingen reagerade.
  Nu när jag såg denna video, så undrar man om dessa pojkar har varit på dessa vidriga sommarläger som Azov anordnade.

  Ukrainas ursprungliga arme tyckte inte om USA:s kupp, så de deserterade eller flydde utomlands.
  De hade ingen egentlig arme, utan nu skulle en sådan byggas upp med hjälp av azov.

  I början på videon ser man en pojke ca 10 år gammal, som ropar kampord: Vi är Ukrainas barn, låt Ryssland ligga i ruiner, vi bryr oss inte. Vi skall erövra hela världen Död, död åt alla ryssar.

  https://www.youtube.com/watch?v=CpV16BQfbrQ

  I Azovstal som nyligen tömdes, där drogade man barn, och de fick träna i att misshandla människor. Azov tog dit hemlösa personer som de fick träna på. De är ju framtidens soldater för Ukraina, de som skall slåss tills döden inträder. De soldater som inte tillhör dessa extremister, de lägger ned sina vapen och kapitulerar inför ryssarna och säger att de vill inte bli kanonmat. Rebellerna har ca 8000 krigsfångar nu.

  Kriget kunde ta slut nu, då Ryssland i stort sett redan tagit kontroll över dessa områden där majoriteten är ryssar, om USA och England kunde acceptera att de behöver också ett skydd av ett eget självstyrande område. De behöver skyddet mycket bättre än kurder i Syrien, där USA börjar tala om att annektera det område där de lever. De är inte ens i majoritet i området, men den största minoritetsgruppen. De är knappt 10% kurder i Syrien, medan det är 20% ryssar i Ukraina.

  I stället skickar USA ännu farligare vapen till Ukraina, som terrorbombar civila, de klarar inte av den ryska militären, så då bombar de helt vilt civila i Donbass, skolor, daghem, sjukvårdsinrättningar privata boningshus, några små barn dog häromdagen men det noteras inte i vår press, för de skriver bara om det som ägarna till media vill att vi skall få reda på.

 10. Ukraina detta super korrupta land, matleveranser som kommit till Ukraina som nödhjälp, säljs i vanliga butiker, och de ukrainare som enbart talar ryska vägras mat och vatten vid UN:s distributionsställen, vilket är olagligt då nödhjälp skall delas ut oavsett språkkunskaper.
  En bilhandlare ser hur lyxbilar strömmar in i Ukraina, och vill att Ryssland skall bomba sönder dessa då han är arg på korruptionen i sitt land.
  Oligarkerna tar den del av pengarna som de betraktar som sina, som strömmar in i landet från Väst, för dessa köper de lyxbilar.

  ””The head of Interpol , Jurgen Stock , said that a significant part of the weapons supplied to Ukraine may eventually end up in the hands of criminals — both in Europe and abroad. The current situation contributes to the strengthening of organized crime”

  Detta händer redan terroristerna från Idlib, säljer i Syrien Javelinas för 120.000 kr styck. Dessa kan man knappast ta med på ett vanligt flyg så vem hjälper dem till Syrien med dessa vapen (vapnen finns nu i Idlib), kan det vara Turkiet?

  Såg att en stor hög med vapen som ryssarna beslagtagit, samlades och sedan bombade man sönder vapnen så ingen kan använda dem längre.

  ‼️”UKRAINE IS GRADUALLY MOVING TOWARDS A DICTATORIAL FORM OF GOVERMENT”-Oleg Sinyutka a member of the Verkhovna Rada from Petro Poroshenko’s party‼️

  Detta säger nu en politiker från Poroshenkos parti, det var de som började med diktaturfasoner när de blev satta till makten av USA. Poroshenko som mutade gränsvakter för att ta sig ut ur Ukraina och blev mottagen av EU-länder som en viktig statsman. Man kan undra om EU egentligen vet vad som pågår i Ukraina, eftersom han är åtalad för högförräderi, av Zelensky och skall ställas inför rätta och var förbjuden att lämna landet, och EU behandlar honom statsmanna aktigt.

  • Uppenbart är att för EU och USA så helgar ändamålet medlen! Ukraina är totalt ointressant för EU/USA för annat än som kanonmat, förhoppningen är att den ryska militära förmågan ska minska! Problemet är att ryssarna i stället lär sig om kapaciteten och svagheterna med västs vapen, utbildning och strategier. Så resultatet blir det motsatta…Ett annat problem är att det finns överlöpare i ukrainsk militär som informerar Ryssland om både det ena och andra att läget för Ukraina är mer än hopplöst och enligt många bedömare är kollapsen i öster inte långt borta. Så svaret på frågan, vet EU om vad som pågår i Ukraina? Nej och det verkar som de inte heller vill veta bara de gör som husse USA säger till dem!

  • Support Peace In Ukraine, Buy Javelin Online
   Ukrainian “defenders” are selling the famous Javelins on the darknet. Today, anyone willing to help Ukrainians can buy a Javelin online for 30 000 USD in Kiev.

   While the most businesslike servicemen are selling missile launchers online, there are reports that the AFU command resells equipment and weapons supplied by Western countries to the Middle East and North Africa.

   It seems that this is the only chance to prevent modern weapons from falling into the hands of the Russian military on the front lines.
   https://southfront.org/support-peace-in-ukraine-buy-javelin-online/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here