Trump satsar nu 40 färska miljoner på terroriststöd i Syrien

8
1771

Media rapporterar att USA:s president beslutat stödja White Helmets (Vita Hjälmarna) med ytterligare 4,5 miljoner dollar, dvs. motsvarande drygt 40 miljoner SEK.
RT:Trump approves $4.5 million in aid to ‘White Helmets’ in Syria och Washington Times.

White Helmets har genom åren hyllats av ledande politiker och etablerad press i Väst. Fakta visar dock att detta är en stöd- och PR-organisation för al-Nusra-fronten som tillsammans med fyra andra terroristgrupper bildade Hayat Tahrir al-Sham år 2017. Det finns starka belägg att White Helmets arbetat med döda eller drogade barn i falska propagandafilmer om arrangerade ”räddningsinsatser” och ”kemgasattacker” som använts för att beskylla Syriens regering för gasattacker.
Att förra utrikesministern Margot Wallström uttryckt stor beundran för talesmannen för White Helmets är egentligen inte någon merit för någon av dem.

Margot Wallström träffar Vita hjälmarnas talesperson Raed och Saleh hösten 2016 och uttrycker sin stora uppskattning.

Stödet till White Helmets är bara ett inslag i USA:s omfattande stöd till terroristorganisationer i Syrien. Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?

De Vita Hjälmarna grundades av en pensionerad engelsk militärofficer och har finansierats av bl.a. Storbritannien, USA och Danmark, tre av de sju västerländska länder som flygbombat i Syrien de senaste åren utan stöd i FN:s Säkerhetsråd. De har enbart verkat inom terroristkontrollerade områden i Syrien.

De Vita Hjälmarna har fått en Oscar och Right Livelihood-priset, har nästan helgonförklarats i Väst, men bliit allt mer grundligt avslöjade för vad de verkligen är och har gjort. Länken innehåller en video på drygt 1 timme och 20 minuter från ett möte i FN.

*** Notera också att USA har kvar minst 200 militärer för att ha kontroll över oljefält i nordöstra Syrien enligt försvarsminister Mark Esper. Southfront.

Läs vidare i några artiklar om Vita Hjälmarna.
Medier i Väst attackerar kritiken mot de kontroversiella Vita hjälmarna
White Helmets – al-Qaidas skyddslingar fick Right Livelihood-priset. Får de Nobels fredspris?
TV2 visar ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna)
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?
Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White HelmetsLäkare utan gränser finns inte i Syrien, återger bara terroristvännen White Helmets uppgifterI White Helmets högkvarter i Aleppo fanns al-Nusras och ISIS’ emblem

Geopolitics.co

The Guardian

Transnational

Föregående artikelHongkong protesterna förklaras!?
Nästa artikelPresidenterna Assad och Putin talas vid i – enighet eller…?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

8 KOMMENTARER

 1. Vita hjälmarna är ett inarbetat varumärke i väst. USA måste på något sätt rädda ansiktet i den process som äntligen börjar gå mot sitt slut. Då kan man pytsa ut en slant till Vita hjälmarna, pengar som i detta skede knappast ens hamnar i Syrien utan på något konto dit bossarna drar när de lämnar Idlib.

  De radikala islamisterna är USA:s fotsoldater, det har de varit ända sedan 80-talet då den radikala islamismen väcktes till nytt liv för att sättas in mot den afghanska regeringen och dess sovjetiska stödtrupper. Sedan dess har de aktiverats allt efter behov. Har de etablerat sig på fel ställen har de bekämpats eller har man låtsat bekämpa dem. När Raqqa i Syrien och Mosul i Irak jämnades med marken av USA:s bomber var huvudsyftet knappast att slå ut IS utan också då att rädda ansiktet, eftersom det framstod som uppenbart att USA dittills inte gjort någonting alls för att fördriva dem.

  Det är med tandagnissel USA backar ur Syrien. Varför det skedde under så kaotiska former är en gåta. Tält och utrustning lämnades kvar. Etablissemanget i Washington stretar emot, både demokrater och republikaner. Försvarsminister Mark Espen sade att några hundra blir kvar: ”för att vakta oljefälten, så att inte IS eller någon annan kan dra nytta av dem”. Vilka kan dessa andra vara ? Jo, naturligtvis syrierna själva. USA anser sig fortsatt äga den syriska oljan.

  Det kodord som gäller är ”isolationism” som måste undvikas. USA:s krigsparti, vilket är majoriteten inom bägge partier, förväxlar avsiktligt interventionism med isolationism. Att avstå från illegal militär interventionism betyder för dem att USA isolerar sig, vilket det inte alls är fråga om.

  Astanaprocessen har gett resultat som nu börjar anta klara former. Denna process har gett resultat därför att USA uteslutits. Geneveförhandlingarna i FN-regi var skenförhandlingar vilkas enda syfte var regimskifte i Damaskus. De sistnämnda visade tydligt hur USA lyckats kapa FN till ett verktyg som förverkligar dess politik. Thierry Meyssan säger att den viktigaste positionen inom FN inte är generalsekreterarens, som är en PR-figur, utan andremannen Jeffrey Feltman som bakom kulisserna har kunnat driva USA:s politik.

 2. Se idag hur mycket liberalerna och krigshetsar i svensk MSM kritiserade Trump för han slutat kriga och hur Turkiet/Ryssland nådde en fred igår?!
  Fattar ni hur sinnesjuka journalisterna är?

  • Nej.
   Journalister är generellt vänsterorienterade och förmodligen sympatiserar de i många fall med den här bloggen.
   Trump gör ALLTID fel och ska bort. Några andra alternativ finns inte. Donald Trump står för något västerlandet och övriga världen inte vill ha. Trump är ett hot mot både välfärd, mänsklighet och klimat.
   En annan värld är möjlig 🙂

   • Där har du fel. Journalister sympatiserar verkligen generellt inte med den här bloggen. Jag sänder sammandrag av mina blogginlägg till ett tjugotal etablerade tidningar och enskilda journalister. Nästa aldrig något positivt svar. Och bl.a. analyserna här visar att de verkligen inte alls generellt är vänsterorienterade. Noterar att du inte ger några belägg för detta påstående. Obamas och Hillary Clintons utrikespolitik var ännu mer folkrättsvidrig än Trumps, om möjligt.

 3. Om journalisterna skulle vara vänsterorienterade så döljer de det mycket framgångsrikt. Massmediernas journalistik är tydligt högervinklad och underordnad USAs tolkning av världen, vilket offciellt bekräftas av att vårt lands psykologiska försvar i Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap är anslutet till Natos propagandacentral Nato Stratcom i Riga.
  Men kritikerna från höger är inte nöjda. De kritiserar public service för vänstervridning och vill stympa SVT till ett kulturellt finrum för högutbildade intellektuella, medan ”folket” ska hänvisas till reklamTV. I ett debattprogram i SVT tyckte en moderat dam att det var upprörande att man i public service fick lov att påstå att skattesänkningar ledde till minskade resurser i den gemensamma välfärden – ”vänstervridning”.

 4. här redovisas ett tal av Trump som låter bättre än verkligheten.
  Handlar väl om att matcha hon demokraten.
  https://larouchepub.com/pr/2019/191023_trump_declares.html
  Trump och många andra i världen påverkas av Larouche kretsen men i Usa
  är det i nuläget mest verbalt och inte fullt så mycket i handling att döma av stödet
  till White helmets.
  Cyniker menar att Usa trappar ner i Syrien för att vända energin mot Kina.
  Och att Brexit delvis handlar om att utnyttja Usas tryck mot Kina för att pressa på dom ngt
  som dom eljest inte skulle gå med på. Tex ngt som har med Kinas bankväsende att göra·
  Det tycks nämligen råda oklarhet om vem som egentligen kontrollerar de banker som i äldre till var britternas och annat dunkelt har tillkommit.
  Opium:Usa påstod på 70-talet att Maos Kina stod för 65% av opiumproduktionen. Senare under Bush senior tycktes dom helt förneka det. Den gamla brittiska födkroken vinster från opium handel är kanske en del av vad Us/Uk hoppas kunna påverka genom att spela bad respektive good cop.
  Hongkong bråket handlar utan tvivel om penningtvätt ock drogpengar delvis utanför Kinas kontroll.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here