Trupper kapitulerar i Ukraina? Stämmer det?

11
1441

Hindustan Times har en rapport om detta vid samma tidpunkt på Youtube

Jag hittar ingen artikel på RT som bekräftar detta.

Sputnikglobe skriver dock ”När Ukrainas förluster av manskap på slagfältet ökar till följd av den misslyckade motoffensiven, sprider den ryska militären flygblad och erbjuder ett alternativ till meningslös död.
Kievregimens motoffensiv har blivit något av en köttkvarn och krävt minst 81 000 ukrainska soldaters liv. Eftersom de ukrainska väpnade styrkorna har lidit stora förluster i form av militär utrustning och personal, har Zelensky-regeringen intensifierat mobiliseringsarbetet och försöker få tillbaka vuxna i värnpliktsåldern från utlandet.

Kievs uppbackare i väst uppmanar också ukrainarna att ta till vapen, och Storbritanniens tidigare försvarsminister Ben Wallace insisterar på att önskan att bevara den ukrainska ungdomen för framtiden bleknar i jämförelse med nödvändigheten att intensifiera striderna.
De ukrainska trupperna har bokstavligen förvandlats till ”kanonmat” och har i allt högre grad börjat kapitulera, med ryska militära broschyrer som vägledning.

Vad är ryska militära flygblad?
En typisk broschyr kan se ut som en ukrainsk, EU- eller amerikansk sedel eller ett A5-flygblad. Den innehåller en text som erbjuder en stridande att lägga ned sina vapen och en detaljerad beskrivning av hur man överlämnar sig på ett säkert sätt. Flygbladet fungerar också som ett ”passerkort” för en soldat som har beslutat sig för att ge upp.

Dessutom finns ett radiofrekvensnummer (149.200 ”Volga”) och ett Telegram-konto för Rysslands väpnade styrkor inskrivet så att en ukrainsk soldat kan söka hjälp och få instruktioner. Ibland informerar ryska flygblad ukrainska soldater om en belöning för militär utrustning.

Små broschyrer som ser ut som sedlar har visat sig vara särskilt effektiva: å ena sidan väcker pengar alltid uppmärksamhet, å andra sidan är de små, vilket gör att en ukrainsk soldat i hemlighet kan plocka upp dem och gömma dem i sin ficka eller plånbok.”

Globalpolitics.se bevakar frågan.

 

Föregående artikelBelt and Road-initiativet (BRI) ”Nya Sidenvägen” efter 10 år: Skuldfälla eller utveckling?
Nästa artikelNågra Opassande Fakta om Läget i Världen. Vilka då?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

11 KOMMENTARER

 1. Intressant inlägg värt att följa.

  Länk finns till film från tidningen Hindustan Times.
  Jag har tidigare sett flera filmer därifrån.
  Av någon anledning får de filmer från Ryska Försvarsdepartementet som annars är mycket restriktiva med att offentliggöra filmmaterial autentiskt från SMO.
  De behöver heller inte göra ”reklam” som den ukrainska sidan måste göra för att för att få Västerlandet att upprätthålla den så kallade ”motoffensiven”.

  Hindustan är en gammal indiskt tidning.
  Hindustan är också ett gammalt namn på Indien.
  En intressant upptäckt för mig som inte är så beläst.

  Att Hindustan Times samarbetar med Ryska Försvaret stärker min tro på BRICS samarbetet.

  Att Ryssland nu försöker få ukrainska soldater att kapitulera visar också att kriget inte blir alltför långvarigt.
  Finns nu säkert ukrainska soldater som frågar sig varför de måste dö för det här.
  Kapitulation är en livlina så länge soldaten inte blir uppsökt av SBU, Ukrainska Säkerhetstjänsten, och få sätta sig på knä och ta emot ett nackskott från Säkerhetstjänstens mannar och pistoler.
  Gömma sig väl långt in i Ryssland är nog vad som gäller.

  Man förstår det genom barn som skyddats i Ryssland mot kriget men som nu ”fritas” av ukrainarna precis som vänsterpolitikens bildade kriminella gäng fritar ”pojkar” från de svenska SiS hemmen.

  Jag bara undrar när folk äntligen ska börja fatta det värdelösa i demokratin?
  Som föder en vänster som skapar ett anarkistiskt samhälle där allt bara rasar utför.
  Vladimir Poutin har helt rätt.
  Västerlandet själva förstör sina samhällen.
  Det är inte Ryssland som är orsaken.

 2. Ja det stämmer. Åtminstone borde det göra det, om de håller sitt västliga ukraina kärt. Bara nu inte detta stoppar Ryssland från att gå hela vägen till Dnjepr, över hela det Östukrainska territoriet. Ett stort misstag från Kremls sida, om de inte fullföljer den uppgiften. Kievsnortarna har absolut inget att göra i ÖstUkraina, inte efter minsk’avtals’bluffen och dessförinnan, framförallt, massmorden på östukrainarna under 8år. De ska överlämna Landområdet, och sedan be om ursäkt, betala skadestånd, bygga upp ÖstUkraina (nej, inget löjligt blackrockföretag) tillsammans med Ryssland som det syskonfolk de är. Och sedan får vi se

 3. Det är väl logisk att stackars soldater ger upp än att slaktas för ett redan förlorat krig. De inser väl att de är bara offerlamm i det neokonservativ/sionist kriget mot Ryssland. Varför ska de offra sitt liv för ett krig som inte angå de?

  Apropås Eurokraters ormtunga …

  “I can say that the world outside Europe is already really looking forward to the end of this war because they do not understand many things. They do not understand, for example, how it can be that when a war is not in Europe, the European Union, looking down with fantastic moral superiority, calls on the parties to peace, advocates negotiations and an immediate end to violence. However, when there is a war in Europe, the European Union incites the conflict and supplies weapons, and anyone who talks about peace is immediately stigmatized.”

  Peter Szijjarto, Ungerns utrikesminister

  https://strategic-culture.su/news/2023/10/04/ukraine-fatigue-is-worrying-nato-elites-and-so-they-should-be/

 4. Sedan början av den så hypade ukropzionazi offensiven i juni så har 90,000 soldater dödats och/eller allvarligt sårats killed, 557 tanks har förstörts och 1900 bepansrad fordon har omintetgjorts.

  Klart att ukrozionazi soldater ger upp i tusentals dessutom. Vi befinner oss i en period strax innan hela neokoservativ/sionist drivna kriget mot Ryssland brakar ihop – kaboom! 👌👌👌

 5. Ryssar som retirerar blir skjutna i ryggen av ryska säkerhetstrupper, att kapitulera till ukraina är rationellt. Då slipper man också offra livet i Putins angreppskrig. De ryska ockupanterna är tvångskommenderade att ockupera ett land som gör motstånd. Hög ukrainsk försvarsvilja och låg rysk angreppsvilja hos den enskilde soldaten är naturligt.

   • Jag tycker det låter som Ove Larssons egna önsketänkande.

    Ryska säkerhetstrupper kan inte göra så.
    Då skulle det genast gå åt pipsvängen med frivilligmobiliseringen om sådana rykten skulle sprida sig och samtidigt visat sig vara sanna.

    Förmodligen hatar Ove Larsson Ryssland som så många andra svenskar är skolade att göra.
    Bara för Sveriges transatlantiska koppling till det militärt aggressiva USA kräver det.

    Det är USA som är problemet och inte Ryssland.
    USA angriper medan Ryssland alltid försvarar.

 6. Många ukrainare flyr kriget.
  Både till Europa och till Ryssland.
  Vad händer med dem och hur resonerar de?
  Se filmen nedan från Real Reporter.
  Väldigt intressant tyckte jag.
  En verklig närstudie istället för krigspropagandan från SVT Public Service och dagstidningarna i Sverige.

  Life of Ukrainian refugees in Russia and Europe. What’s it like?
  https://www.youtube.com/watch?v=QAL01ya3r8w

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here