Tyskland har drabbats hårdast i EU av den olagliga sanktionspolitiken mot Ryssland, särskilt i Öst.

1
1455

Denna artikel har publicerats hos Pål Steigan. Pål Steigan: Tyskland har drabbats hårdast i Europa av sanktionspolitiken mot Ryssland.

Den bidrar till att förklara missnöjet i östra Tyskland som jag skrev om igår. Lyckliga östtyskar 30 år efter murens fall?


Tyskland har drabbats hårdast av sanktionspolitiken mot Ryssland

Tyskland är det land utanför Ryssland som drabbas hårdast av de sanktioner som USA har infört mot Europa. Den tyska industrin hade en stor marknad i Ryssland och har förlorat miljarder euro till följd av att Angela Merkel agerat på Washingtons kommando. Särskilt Östtyskland drabbas hårt.

 

Enligt en ny rapport från Ost-Ausschusses der Deutschen Wirtschaft föll Sachens handelsvolym mest från 2013 till 2018, med 72,5 procent, medan nedgången i de fem östtyska staterna (utom Berlin) i genomsnitt var 28,7 procent. I Västtyskland minskade emellertid exporten av varor med ”bara” 17,0 procent. Även om Sachsen är mycket speciell har den tysk-ryska handeln också minskat kraftigt i Sachsen-Anhalt (minus 24,0 procent), Brandenburg (minus 20,4 procent) och Thüringen (minus 19,9 procent) sedan 2013. Nationellt genomsnitt är minus 19,7 procent. Merkur Tyskland.

Julian Hinz från Kieler Institut für Weltwirtschaft säger att Tyskland har tappat 770 miljoner dollar per månad på Rysslands sanktioner. här.Världshandeln har drabbats av en förlust på 5,6 miljarder dollar per månad.

 

Naturligtvis har Ryssland drabbats hårdast, men Tyskland och särskilt Östtyskland är också mycket hårt drabbade. Detta bidrar till det raseri som väljarna i de östliga staterna visar, vilket återspeglas bland annat genom att rösta Alternativ för Deutschland (AfD), som har markerat sig som motståndare till sanktionspolitiken.

Som journalisten Sabine Kinkartz från Deutsche Welle skriver har USA bara tappat 70 miljoner dollar per månad, så Washington har genomfört lika mycket ett handelskrig mot sina ”allierade” som Ryssland. De har kunnat göra detta eftersom europeiska politiker inte är representanter för sitt eget folk, utan nickedockor för USA.

Joe Biden har sagt ” EU ville inte ha sanktioner mot Ryssland, så vi var tvungna att skapa dem.”

Tillägg, redaktören:
I ett tal 3 oktober 2014 nämnde dåvarande vicepresidenten, och höken, Joe Biden att USA tingades pressa EU att acceptera USA.initierade sanktioner. Dessa är till nackdel för befolkningen i EU, och de försvagar europeiska företags konkurrenskraft i förhållande till de mindre drabbade företagen i USA. härPolitik

Föregående artikelEn meteorologiprofessors samlade tankar – om samhällets utveckling.
Nästa artikel”Läkare med utländsk utbildning ska fylla tomrummen”. Bra? Men vem fyller på ”brain drain”?
Pål Steigan
Pål Steigan är en ledande norsk och nordisk geopolitisk analytiker och bloggare i www.steigan.no

1 KOMMENTAR

  1. Biden är en av de största skurkarna i Washington utan tvekan! Det är väl bara Clinton som är värre i det ”demokratiska” partiet! Bland republikanerna utmärker sig Bolton och Pompeo som extremt kriminella. Man de anar nog att marken börja brinna under fötterna när krisen förvärras för var dag i USA.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here