Ukraina-ambassadör: Azov-bataljonen ingår i vår armé.

5
1558

Det har skrivits en hel del om Aov-bataljonen. Här information av en som nog VET mer än de flesta av oss. En viss komplettering från en som sinte kan beskyllas för att vara en ”Putinkramare”.

Föregående artikelUSA:s konfiskering av Rysslands valutareserver är ett förkrossande slag mot dollarn som reservvaluta!
Nästa artikelDN-debatt: Därför pratar Putin ständigt om ”avnazifiering”
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

5 KOMMENTARER

 1. https://t.me/vladlentatarsky/12441

  Azov håller förhör med ryska krigsfångar. Ryska soldater skjuts i benen, nazister vill bl a veta om det finns officerare bland fångar.

  Det skrivs många ord här. Det säges oändligt mycket. Ni analyserar, diskuterar, föreslår och bedömer. Bra! …men ord, tyvärr, slutade fungera här i väst för länge sedan annars ni, civilicerade människor som ni tycker ni är, skulle kallsvettas under sömnlösa nätter bara ni fick höra orden ”nynazism” med efterföljande ”härjar lös i Europa” igen. Vi, ryssar, har ett historisk minne av fascism och detta är gemensamt minne för vartenda en av oss oavsett var vi bor och vilka vi är.

  Azov och dess lika vad än dem heter är nynazister – ren och skär ondska, odjur. Ni som tror att det går att förhandla med de, övertyga, vända om eller dylik har fel!

 2. Men, tyvärr, arbetsklass, – din granne blir inte Alice eller Global Politik utan en nynazist, den som ha lyckats komma undan rättvisan, den som får utan dröjsmål flyktingstatus här i Sverige och …
  Ja, arbetskarls, då blir det rätt så färdigtsnackad för dig och din grannskap. Ditt svar är nog det bästa illustration till min mening att ORD och dess innebörd är bortom förståelse här i väst. Jag visar dig grymhet som borde skaka dig SÅ att du för en gång skull ska tappa förmågan skoja bort avgrunden. Därför visar jag dig grymhet utan motstycke och du, – du, välkomnar mig att fatta grepp om global politik. Är din moralkompass helt sönder? …låt bli svara, frågan är förstås retorisk.

  • Jag får arbetarklass till en normal hälsningsfras mha översättare, han är frekvent här med väldigt insiktsfulla inlägg. Att kunna ryska är sällsynt.

   Vad man också bör ha i åtanke är de åsikter som yttras här och ämnena som berörs ligger utanför en rätt smal skåra av normativa uppfattningar i vårt samhälle. Det finns en slags åsiktskorridor som är till besvär när man söker efter kontext på den nuvarande situationen.

   Om jag får be tar jag gärna din youtube källa som rapporterar om krigets händelse utveckling igen om den finns kvar @arbetarklass

 3. Den ukrainska ambassadören säger att Ukrainska regimen har full kontroll över vad deras nationalistiska regementen gör inkl. Azov regementet, vilket gör dem skyldiga till alla illegala beskjutningar som varit över tid mot deras egen befolkning, alla styckningar av människor, mord på gravida kvinnor och äldre personer. Han säger också hur betydelsefulla dessa är, utan dem skulle de inte klara sig tillräckligt länge alltså inte så obetydliga som en del vill göra gällande.

  Roman Kosarev journalist för RT, och som arbetat i donbass under 8 år, och är glad över att se fler journalister som är där nu. Han hoppas att de skall se att det inte bara är Ryssland som startat ett krig här, utan att det är Ryssland som försöker avsluta ett krig här. Det är Ryssland som försöker få ett stopp på ett helvete som pågått här under de senaste  åtta åren.

   Han har sett hur människor lidit under dessa år och hur barn slitits itu av beskjutningar mot området, äldre som slitits itu av beskjutningar, människor utan mat, vatten och elektricitet, det har varit ett krig som Ukraina bedrivit mot sin egen befolkning. Han berättar att han var där när meddelandet kom att Ryssland erkände dessa två republiker som självständiga, människor var överlyckliga trots att beskjutningen fortsatte, men nu visste de att Ryssland var med dem på deras sida. Det började se ett hopp för framtiden.

  Han har också själv  sett massgravarna, och han blev väldigt påverkad av ett se en höggravid kvinna bakbunden och avrättad med ett skott i huvudet. Han säger att människor i Ukraina har blivit hjärntvättade, så de inte skall tro på något annat än vad myndigheter i Ukraina talar om för dem att de får tro på. Han berättar om alla oppositionspartier som blivit förbjudna i Ukraina och även TV-stationer. Han själv och Eva Bartlett som intervjuar är båda portförbjudna i Ukraina. Han hoppas att människor där skall återfå förnuftet och lära sig tänka självständigt och kunna lyssna på olika slags information för att själva ta ställning, just nu går det inte.

  http://www.youtube.com/watch?v=GZLLdZbzDTY

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here