Uppdrag granskning om Swedbank

5
1334
Swedbank i Vilnius. By Bearas – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16431535

….”Framställningen i programmen har genomgående varit rörig, en tydlig principiell tråd har inte gått att skönja bakom de olika “avslöjandena” och för att fylla ut den generöst tilldelade programtiden har journalisterna kastat sig från det ena till synes mer sensationella ämnet till det andra, som regel beskrivna på ett ofullständigt sätt. Samtidigt har man tagit tillfället i akt att ikläda sig hjältemundering som avslöjare av skumma bankaffärer och dolda korruptionsskandaler.

Politiskt är dock det hela mycket obehagligt.

Vad som faktiskt uppnås med det rasande angreppet på Swedbank är att Förenta Staternas myndigheters grepp om det europeiska banksystemet stärks”.

Läs hela artikeln av Per-Olof Käll på bloggen Lindelof.nu

Relaterat
Uppdrag Granskning: Swedbank-härvan, korruption hos Janukovitj och i dagens Ukraina. Vad stämmer?
Bankmaffian visar sitt riktiga ansikte.
Inte stanken från bara Panama Papers! USA-elitens skattefiffel döljs.

Föregående artikelDet misslyckade mötet i Hanoi mellan Nordkorea och USA överraskar inte
Nästa artikelVad gör Ryssland om Poroshenko vinner presidentvalet i Ukraina?

5 KOMMENTARER

  • Trovärdigheten i Fria sidors artikel sopas dock bort fullständigt av författarens sjukliga judehat och debila påståenden om ”Kommunisterna på SVT”.
   Man kan dock inte utesluta att det likafullt kan finnas korn av sanning i artikeln.

   • Tyvärr är det en realitet att judar ligger bakom mycket av världens ekonomiska brottslighet vilket har historiska orsaker. (Bankverksamhet är i stort sett brottsligt som den bedrivs numera) Och kanske det är nödvändigt att för alla vanliga oskyldiga judars som inte håller på med ekonomisk kriminalitet att de borde börja rannsaka vad deras självutnämnda elit har för sig egentligen. Och dessa judar finns men borde vara många fler…Sen finns det mer än ett korn av sanning i Fria Sidors analys av spektaklet. Att skurken Browder framställs som ett sanningsvittne är ett lågvattenmärke!

    • Nyckelpersonen i allt detta är uppdrag granskning ”kronvittne” en viss Bill Browder som blev rik på plundringsvåg av Ryssland under fyllot Yeltsin 1990-tal. Det är minst sagt en mycket tvivelaktig person denne Browder. Mycket av Putin hatet förklara av att han satte stopp för oligarkernas fortsatta plundring av Ryssland. En del av dessa lömska figurer flydde till marktjuvarnas enhet israel. Än mer bisart var då en viss Boris Berezovsky fick asyl i England.

     https://journal-neo.org/2019/04/05/the-curious-man-behind-nordic-banking-scandals/

 1. Då en jättelik bedrägerihärva riskerar att bli uppenbar för allmänheten kan en effektiv medial rökridå skapas som gör att fokus läggs på något avgränsat, gärna något gammalt, som sedan beskrivs som en avvikelse. Bankernas uppgift är att bedra. En av deras uppgifter är falskmynteri i gigantisk skala, då de skapar lån. Andra sanningar får uppdagas, men inte den mest omtumlande.
  ”Våra” svenska banker har, liksom alla andra banker, fiender i de största bankerna som ser möjligheter att sänka sina konkurrenter då drevet går. Vi får väl se hur det blir…

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here