USA är paranoid när det gäller toppmötet mellan Ryssland och Kina

5
1281
Xi Jinping anländer på statsbesök i Moskva / arkivfoto
Artikel av pensionerade karriärdiplomaten  M.K. Bhadrakumar 

https://www.indianpunchline.com/us-paranoid-about-russia-china-summit/

M.K Bhadrakumar

Den arresteringsorder som Internationella brottmålsdomstolen utfärdade mot Vladimir Putin kan bara ses som ett reklamtrick av den anglosaxiska klicken, där USA leder bakifrån.

Ironiskt nog kom ICC-initiativet på 20-årsdagen av den anglosaxiska invasionen av Irak 2003, vilket ledde till fruktansvärda krigsförbrytelser, men ”domarna” i Haag sov igenom det. Både Washington och London erkänner idag att invasionen 2003 var olaglig – baserat på påhittade anklagelser mot Saddam Hussein.

Naturligtvis finns det ingen chans att ICC-ordern någonsin kommer att tas på allvar. ICC har ingen jurisdiktion i Ryssland, som liksom USA inte har undertecknat Romstadgan. Men avsikten här är något annat.

Bild i Lars Drakes artikel i Synapze.

Att slänga lera på Putin är ännu en uppvisning av president Bidens inbitna hat mot den ryske ledaren, vilket går tillbaka till en uppgörelse i Moskva för drygt ett decennium sedan när Putin talade bryskt med honom.

Och det är lämpligt att avleda uppmärksamheten från Kinas president Xi Jinpings statsbesök i Moskva, en händelse som inte bara har spektakulär optik utan säkerligen kommer att intensifiera det ”gränslösa” partnerskapet mellan de två supermakterna.

Den anglosaxiska klicken ser med bestörtning på samtalen i Moskva den 21 mars.

För att vara helt tydlig: Moskva och Peking har beslutat att stå tillsammans för att begrava USA:s hegemoni.

Idag överstiger Kina USA:s och dess europeiska allierades sammanlagda produktionskapacitet medan Ryssland framstått som världens största kärnvapenstat, överlägsen USA både vad gäller kvantitet och kvalitet på vapen.

Det har gått upp för USA till deras fasa att Ryssland inte kan besegras i Ukraina. Det är en kyckling-och-ägg-situation som Nato står inför, enligt en rapport i Politico . Det krävs massiva investeringar för att komma ikapp Rysslands försvarsindustri, men Europas krisdrabbade ekonomier har andra kritiska prioriteringar för att överleva och bekämpa växande social oro.

Föreställningarna om att besegra Ryssland i ett proxykrig under förhållanden av ”sanktioner från helvetet” har visat sig vara vanföreställningar. Det är de amerikanska bankerna som kollapsar, det är europeiska ekonomier som hotas av stagnation.

USA:s irritation är uppenbar i det topphemliga uppdraget för drönaren MQ-9 Reaper nära Krimhalvön den 14 mars. Amerikanska Global Hawk-drönare har regelbundet setts över Svarta havet de senaste åren, men det här fallet är annorlunda.

Reapers transponder stängdes av när den närmade sig Rysslands tillfälliga luftrumsregim som upprättats för den särskilda militära operationen nära Krimhalvön (som Moskva vederbörligen hade meddelat alla användare av internationellt luftrum i enlighet med internationella normer).

I det här fallet utmanövrerade Rysslands Su-27-jaktplan Reaper, som förlorade kontrollen och sjönk i Svarta havet. Moskva tilldelade statliga hederspriser till de två piloter som skickade Reaper till havets botten.

Den ryske ambassadören i Washington har sedan dess varnat för att även om Moskva inte eftersträvar någon eskalering, skulle varje avsiktlig attack mot ett ryskt flygplan i neutralt luftrum tolkas som ” en öppen krigsförklaring mot den största kärnvapenmakten”. 

Om USA hade planerat drönarincidenten för att testa Rysslands reaktion, ja, den senare har gett ett otvetydigt svar. Och allt detta ägde rum i omedelbar upptakt till president Xis besök.

Biden slog tillbaka genom att hylla ICC:s order mot Putin och sa att ”det är berättigat … (och) innebär en mycket stark signal.” Men Bidens åldrande minne sviker honom igen. För den uttalade amerikanska ståndpunkten om ICC är att Washington inte bara inte erkänner ICC:s jurisdiktion, utan om en amerikansk medborgare arresteras eller ställs inför ICC, förbehåller sig Washington rätten att använda militärt våld för att rädda den fånge!

Dessutom har Washington hotat med repressalier mot alla länder som accepterar en ICC-order mot en amerikansk medborgare. Krigsförbrytelser av USA och Israel – samt USA:s fight mot Internationella Brottmålsdomstolen (ICC) Är USA verkligen en rättsstat?George W Bush-administrationen uttalade kategoriskt detta som USA:s politik för ICC i ljuset av den angloamerikanska kabalens fruktansvärda krigsförbrytelser i Irak, och USA backade aldrig.

För övrigt har det inte funnits någon hänvisning från FN:s säkerhetsråd eller generalförsamling till ICC. Så vem organiserade denna arresteringsorder? Storbritannien – vem mer? Britterna mobbade ICC-domarna som är mycket sårbara för utpressning eftersom de åtnjuter feta löner och skulle skåla för djävulen om det hjälpte till att säkra bättre villkor för dem själva i Haag. Detta blir ytterligare en fallstudie av den bitvisa förstörelsen av FN-systemet som den anglosaxiska klicken har genomfört de senaste åren.

Det räcker med att säga att drönarincidenten och ICC-beslutet förstör klimatet för all dialog mellan Moskva och Kiev. Uppenbarligen är den anglosaxiska klicken orolig för att Kina kan skapa ytterligare en överraskning som det gjorde genom att förmedla det nyligen genomförda avtalet mellan Saudiarabien och Iran.

I en tillspetsad kommentar sa det kinesiska utrikesministeriets talesman Wang Wenbin på fredagen att Xis besök delvis är för att främja ”fred”. Peking har redan släppt en ”fredsplan” för Ukraina , en agenda med 12 punkter för ”en politisk lösning på Ukrainakrisen”, som ligger på Zelenskys skrivbord i Kiev, även om västvärlden flittigt valde att ignorera den.

Kina förslag till lösning på krisen i Ukraina

I ett telefonsamtal på torsdagen sa Kinas utrikesminister Qin Gang till sin ukrainske motsvarighet Dmytro Kuleba att Peking hoppas ” alla parter kommer att förbli lugna, rationella och återhållsamma och återuppta fredssamtalen så snart som möjligt” .

Det kinesiska protokollet sade att Kuleba diskuterade ”utsikterna till fredssamtal … och noterade att Kinas ståndpunktsdokument om den politiska lösningen på Ukrainakrisen visar sin uppriktighet när det gäller att främja en vapenvila och ett slut på konflikten.” Han uttryckte hopp om att behålla kommunikationen med Kina.”

Inte överraskande är Biden paranoid över Kinas tryck att medla mellan Moskva och Kiev. Summan av kardemumman är att han och Zelenskij är låsta i en dödlig famn – korruptionsskandalen som involverar Hunter Bidens aktiviteter i Kiev hänger över hans fars politiska karriär som ett Damokles svärd, medan Zelenskij å andra sidan också kämpar för politisk överlevnad och vågar allt mer agera på egen hand.

Bortsett från västerländska tvivel om klokheten i att hålla den krossade frontlinjestaden Bakhmut i Donbass, förskansar Zelensky sig och upprätthåller ett ansträngande försvar som kan dra ut på tiden. ( Politik . )

Uppenbarligen beter sig Biden som en katt på ett varmt plåttak. Han kan varken släppa taget om Zelenskij eller har råd att bli inlåst i ett evigt krig i Ukraina medan Taiwansundet lockar honom med löftet om ett större öde.

Pekings hållning har påtagligt hårdnat nyligen, och det hån som USA gjorde mot Kinas nationella stolthet genom att skjuta ner väderballongen har bara förvärrat misstroendet. Likaså har botten nåtts för Ryssland med Reapers drönarprovokation och den anglosaxiska kabalens ICC-bedrägeri.

Xi har också valt Ryssland för sitt första utlandsbesök under sin tredje mandatperiod, trots kriget i Ukraina. Medan det tillkännagav Xis besök i Ryssland, sa det kinesiska utrikesministeriet: ”När världen går in i en ny period av turbulens och förändring, som permanent medlem av FN:s säkerhetsråd och en viktig makt, betydelsen och inflytandet av sambandet mellan Kina och Ryssland. går långt utöver det bilaterala förhållandet.”

Biden kan ha trott att han satte Putin på mattan med Reaper-jippot och ICC-bluffen. Men Putin är nonchalant och väljer idag att göra sitt första besök någonsin i Donbass .

Putin turnerade i Mariupol, hamnstaden där Nato-arbetare i allians med den ukrainska nynazistbrigaden led ett så bittert nederlag, körde ett fordon genom stadens gator, stannade på flera platser och övervakade återuppbyggnadsinsatser. Det är en trotsig signal till Biden att Nato har förlorat kriget.Föregående artikelNej till svenskt Nato-medlemskap! Eva Myrdals tal 18 mars på Medborgarplatsen i Stockholm
Nästa artikelRegeringens proposition om Sveriges medlemskap i Nato
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Det är verkligen hårda ord från Indien genom denne förre diplomat.

  Klart är att Washingtons våldsetablissemang har förlorat Fastlandsasien. Förmodligen för alltid. Det ser vi klarast med att den trognaste asiatiska vasallen Saudiarabien slutit diplomatisk fred med den amerikanska ärkefienden Iran.

  Igår uttalade sig den israeliske ministern på besök i Europa, dessutom, Smotrich att ”det finns inget palestinskt folk, det är en ’uppfinning’ från 1900-talet”. Från Washington kom en nedtystad lam protest om detta nya ”israeliska hinder mot ’freden’…”

  Washington har tappat strypgreppet kring Asien. Filmen är slut i Washington, som inte kan projicera någon mer reell makt inne i och mot Asien. Och det är denna kastrerade gamla supermakt Europa lägger alla sina sista, sköra ägg hos.

  Och det är korkat. Det är som att ansöka om medlemskap i brittiska imperiet år 1946.

 2. USA är väl alltid paranoida! Det man kan undra över är varför de inbillar sig att USA måste ”leda” världen? Det enda de lyckas med är att skapa kaos så varför inte krypa hem och låta resten av världen vara i fred så går det mycket bättre! Det är väl antagligen den insikten som gör att de vägrar sluta blanda sig i allt? Hur skulle det se ut på hemmaplan och internationellt om allting plötsligt blev bättre och lugnare i världen? Finns nog inte en konflikt där inte USA är och fingrar någonstans och vad som är än värre befolkningen i USA stödjer heller inte denna politik. Ändå envisas maffian i Washington med den kostsamma mordiska kaospolitiken.

 3. Inte paranoid utan skräckslagen. Den arresteringsorder som Internationella brottmålsdomstolen utfärdade mot Vladimir Putin verkligen kan bara ses som propaganda av den anglosaxiska klicken, där USA leder bakifrån. Det var ett försök att stoppa XiJinping resa. Att skrämma till underlydnad, men det misslyckades.

  Krigsherren USA går snabbt mot sin egen förintelse. Krigshotet misslyckades, tariffena misslyckades, sanktionerna misslyckades, USA är alltmer historia och har inte skjutit sig själv i foten utan i huvudet, bara att liket vägrar lägga sig. Rikoschetten har träffat Europa, och i Sverige serveras nu kriminella mat som på lyxkrogar, medan barnen i skolorna får gå hungriga. Vakna Sverige.

 4. Det är något annat som händer som inte är lika uppenbart som USA reaktion.

  Att traditionella USA lojala svenska media skulle göra allt för att förfalska information och desinformera om Kina-Ryssland toppmötet i Moskva var väl bara förväntat.

  Vad som är långt mer intressant är att MSM, med DN i spetsen, nu i min observation har tydligt avslöjat sig själva som en amerikansk NGO och utländsk agent som för USAs talan och propaganda i Sverige. Dom uppenbart arbetar identiskt lika med fallet Apple Daily (蘋果日報) i Hong Kong, som helt öppet fungerade som en amerikansk NGO som tog order direkt från Vita huset och USAs Secretary of State Mike Pompeo. Så var även forna Nazitysklands Der Stürmer och dess journalisten Julius Streicher som tog instruktioner direkt från Adolf Hitler.

  Kina stängde ner USAs NGO och USA agent Apple Daily i Hong Kong med sin säkerhetslag. Sverige har en identisk säkerhetslag som Hong Kong och Kina, men Sverige tillämpar den inte mot amerikanska intrång och propaganda. Tack och lov har vi internet idag vilket inte fanns i Tredje Riket, och därför kunde regimen dölja vad som pågick. Det var då. Idag har statliga medier och kanaler har inte längre monopol, så missa inte möjligheten att ta tillvara internets möjligheter att sprida korrekt information.

  • Kina kan göra vad den vill inom sin egen territorium. Det angår varken USA, väst eller deras lögnmedier (typen DN) överhuvudtaget!!!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here