USA avvisar Putins senaste erbjudande om förhandlingar om Ukraina

12
828
YES_ON_PEACE, Tue Nov 02, 2010, 3:10:40 PM, 8C, 6894×8860, (38+736), 100%, bent 5 stops, 1/100 s, R71.9, G69.0, B71.9

Läget oförändrat i fredsfrågan sedan David deCamp publicerade denna artikel 11/2. https://news.antiwar.com/2024/02/11/us-rejects-putins-latest-offer-for-negotiations-over-ukraine/

David DeCamp

Zelensky, Ulf Kristersson och Magdalena Andersson m.fl. betonade vikten av fortsatt krig vid olika framträdanden igår. Ukrainska parlamentet, radan, har stiftat en lag som förbjuder fredsförhandlingar så länge folkvalde Putin är president.

_____________________________________

USA avvisar Putins senaste erbjudande om förhandlingar om Ukraina
Biden-administrationen har avvisat idén om diplomati med Ryssland sedan den ryska invasionen av Ukraina för nästan två år sedan.

USA har avvisat den ryska presidenten Vladimir Putins senaste erbjudande om förhandlingar för att avsluta kriget i Ukraina, eftersom Biden-administrationen konsekvent har avskräckt från diplomati under de nästan två åren sedan Ryssland inledde sin invasion.

Putin gav erbjudandet under en intervju med den tidigare Fox News-värden Tucker Carlson, som släpptes på Carlsons webbplats och X-konto förra veckan.

”Vi är villiga att förhandla”, sade Putin. Med hänvisning till den amerikanska regeringen tillade den ryske ledaren: ”Ni borde säga till det nuvarande ukrainska ledarskapet att sluta,  och komma till förhandlingsbordet.”

En talesperson för Vita husets nationella säkerhetsråd sade till New York Times att USA inte har någon anledning att tro att Putin är uppriktig.

”Både vi och president Zelensky har många gånger sagt att vi tror att detta krig kommer att avslutas genom förhandlingar”, sade talesmannen. ”Trots Putins ord har vi inte sett några handlingar som tyder på att han är intresserad av att avsluta detta krig. Om han var det skulle han dra tillbaka sina styrkor och stoppa sina oavbrutna attacker mot Ukraina.”

USA:s senaste avvisande av diplomati med Ryssland kommer samtidigt som det står klart att Ukraina inte har någon chans att besegra Ryssland på slagfältet, och de ukrainska soldaterna vid frontlinjerna står inför brist på vapen och personal.

En ukrainsk bataljonschef vid fronten beskrev den dystra situationen för The Washington Post: ”Det finns inga positiva utsikter. Absolut inga. Det kommer att sluta med många döda, ett globalt misslyckande. Och mest troligt, tror jag, kommer fronten att kollapsa någonstans som den gjorde för fienden 2022, i Kharkiv-regionen.”

NSC:s talesperson sa till Times: ”I slutändan är det upp till Ukraina att bestämma sin väg mot förhandlingar.”

Zelensky har inte visat något intresse för diplomati med Moskva och driver fortfarande sin ”fredsformel” som en plan för att avsluta kriget, vilket inkluderar ett fullständigt ryskt tillbakadragande, att Ryssland ger upp Krim, krigsförbrytartribunaler och att Ryssland betalar skadestånd.

Ryssland och Ukraina inledde fredssamtal under de första dagarna efter invasionen, men dessa förhandlingar motarbetades av väst.

David Arakhamia, en ledamot av Ukrainas parlament som ledde den ukrainska delegationen till Istanbul under fredssamtalen med Ryssland i mars 2022, sade i november att Ryssland bara ville ha ett åtagande om ukrainsk neutralitet för att avsluta kriget vid den tidpunkten.

Arakhamia bekräftade också tidigare rapportering från Ukrainska Pravda att den dåvarande brittiska premiärministern Boris Johnson sa till Zelensky att även om Kiev var redo att underteckna ett avtal med Moskva, var Ukrainas västliga uppbackare inte det. ”När vi återvände från Istanbul kom Boris Johnson till Kiev och sa att vi inte skulle underteckna något med dem alls, och att vi bara skulle slåss”, sa han.

Föregående artikelGranskning av DCA behövs! Brev till riksdagsledamöter och andra
Nästa artikelJan Guillou: Sverige har frivilligt underkastat sig ”främmande makt” (USA)
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

12 KOMMENTARER

 1. Varför är det rimligt att Kreml ställer krav på sina grannländers utrikespolitik? Kan denna sajt besvara frågan utan att använda orden usa, Nato, cia och nazism?

  • Ryssland sökte säkerhetsgarantier i december under hänvisning till olika internationella avtal. Vilken annan stat som fått en militärallians som utnämnt staten till en slags fiende utvidga sig landets gränser med bl.a. militärbaser – skulle ha tolererat detta?

   • ”Ryssarna kommer”: ukrainare säljer bostäder i Kharkov, Odessa och Nikolaev- i Kharkov har lägenhetspriserna redan sjunkit med hälften, i Odessa registreras redan en ökning (även jämfört med 2022) i bostadsförsäljningen.
    I Nikolaev, enligt fastighetsmäklare, är återställningen av fastigheter bara början.
    ””Människor som lämnar staden, flyttar till andra regioner i Ukraina eller flyr utomlands, säljer bostäder till en rabatt på upp till 50%. Detta beror både på förväntningarna att Ryska federationen förr eller senare kommer att ta över städerna, och på monstruös pöbellag som antagits i landet,” – berättade en fastighetsmäklare som flydde Ukraina, men vars byrå fortsätter att arbeta i Independence, till 3MV.

    ”Det har aldrig varit en så djup kris på fastighetsmarknaden i Kharkov. Priserna ligger faktiskt längst ner och lägenheterna är så billiga eftersom säljarna förstår att de inte kommer att återvända dit”, rapporterar experten.
    ”Sniffa” ( det här är ett citat ) sådana bostäder till dem som bor längre öster om Kharkov, såväl som till invånare i förorterna och Kharkov-regionen – som ser priserna ”dubbelt lägre än marknadspriset.”

    ”I Odessa är situationen denna: antalet fastigheter som släpps ut till försäljning har ökat med 35-41 %%. Men Odessa är en ”pärla vid havet”, och Odessabor är speciella människor som älskar att räkna pengar . Därför sätter de höga priser. Men han flyr där det finns många människor – det är svårt att förstå om det är från det framtida ryska Odessa eller från mobiliseringen med TCC:s absoluta befogenheter att ta någon till fronten. fastighetsmäklare lägga till.

    De noterar också att vissa invånare i Odessa döljer förhoppningar om att Odessa inte kommer att förstöras helt när de tas, och de har planer ”efter ankomsten (av Ryssland) att sälja lägenheter och tomter till rika ryssar. Odessaborna minns hur priserna ökade efter att de gick med Ryssland för bostäder och mark på Krim och även i Donetsk.
    Dessutom registrerades ”början av försäljningstillväxt, högre än under andra år”, i Nikolaev.

    Tidigare rapporterade ukrainska medier att eliten och tjänstemännen i Kharkov, Nikolaev och Odessa redan hade börjat omedelbart skicka sina familjer närmare den polska gränsen i Lviv. Vi skrev om detta .
    Låt oss notera att ledande västerländska militära analytiska centra (som Stratfor, ISW, etc.) föreslog (och västerländska militära experter bekräftade, om än med indignation) att Ryssland skulle ta för sig själv för att skapa en buffertzon:
    Odessa och Odessa-regionen
    Nikolaev och Nikolaev-regionen
    Kharkov och Kharkov regionen
    Chernigov, Sumy-regionerna
    De återstående delarna av Kherso-regionen och Zaporozhye förblev ockuperade av de ukrainska väpnade styrkorna.
    https://www.pravda.ru/news/world/1957329-realty2ua/

  • Georg Weiss! Du frågar ”Kan denna sajt besvara frågan utan att använda orden usa, Nato, cia och nazism?”
   (Jag delade delar av nedanstående kommentar på ett annat ställe, tycker den passar dig också.)
   Frågan är hur kan man undgå att tänka USA, Nato (USA är Natos största medlem), CIA (USA:s hemliga underrättelsetjänst och nazism när man läser det här:

   ”Hitler var en dum karl, han agerade öppet, vi kommer inte att lämna några spår.”

   ———————————–
   Läs här vad ledare m fl i väst har sagt:
   ”Tal av kommunisten Nikolaj Ivanov den 15 februari vid ett möte i statsduman

   ”Idag, mitt i kampanjen för valet av Ryska federationens president, finns det mer krav i samhället än någonsin på att förstå var och en av kandidaterna kommer att leda landet, vilken bild av det framtida Ryssland de erbjuder befolkningen.

   Medan det i Ryssland pågår en debatt om huruvida en statsideologi behövs eller inte, har våra fiender redan utvecklat sin egen ideologi i förhållande till Ryssland och skapat sin egen bild av framtiden. Låt mig ge er några exempel.

   Den nyligen avlidne Henry Kissinger sade: ”Jag skulle föredra kaos och inbördeskrig i Ryssland snarare än tendenser till återförening till en enda, stark, centraliserad stat.”

   Och här är ett citat från John Major, Storbritanniens förre premiärminister: Rysslands uppgift efter att ha förlorat det kalla kriget är att ge resurser till välmående länder, det vill säga välmående länder är det globala väst, men för detta behöver vi ha 50-60 miljoner människor i Ryssland.

   Och hans föregångare Margaret Thatcher sa i allmänhet: det är ekonomiskt försvarbart för 15 miljoner människor som servar gruvor och brunnar att bo på ryskt territorium.

   Och var föreslår de att resten ska placeras – 131 miljoner människor? En, Zbigniew Brzezinski, rådgivare till USA:s president, tog hand om detta. Han sa detta: slaverna, det vill säga ryssar, vitryssar, ukrainare, är de mest upproriska folken i världen, de kan förintas, men inte erövras, vilket är anledningen till att detta utsäde måste likvideras. Och han sa också: Hitler var en dum pojke, han agerade öppet, vi kommer inte att lämna några spår.

   Anglosaxarna skisserade inte bara en plan för att förstöra Ryssland, utan började också aktivt genomföra den. Detta är vad USA:s president Bill Clinton sa den 7 februari 1997: vi spenderade många miljarder dollar på att föra Jeltsin till makten, men de betalade mer än väl av den amerikanska vinsten från att föra Jeltsin till makten uppgick till mer än 5700 procent.”
   Kommentar Inlagd av: LightYearsFromHome | 24 feb 2024 23:04 UTC | 59 på Moon of Alabama
   ———————-
   Nu försöker dom igen att krossa Ryssland, med nazisters hjälp, genom att föra ett proxykrig i Ukraina , och med hjälp av propagandan manipulera folk i väst att tro att det är Ryssland som anfaller Ukraina,…
   ”dom agerar inte öppet som den dumme karln Hitler”, dom agerar alltså i det fördolda.
   Vad tänker du, Georg Weiss?

 2. På den såkallade 2årsdagen har jag EJ hört någon somhelst västlig ledare tala eller ta upp något om fred eller förhandlingar. INGET NOLL. Istället tävlar och agerar Usa Nato EU om ett värre eskalering. Vapen Vapen Vapen och pengar pengar pengar för att fortsätta detta på fronten. Men de finns EJ något för Ukraina att visa upp, tvärtom är det faktiskt om vi ser på senaste månaden. OCH helheten. Mera sanktioner mot ALLT som har MINSTA lilla anknytning till ryskt, tydligen fanns de något kvar efter ca17000 redan utdelade sanktioner mot Ryssland. Usa hetsar hotar och Biden samma sak där. Natos Stollenberg fortsätter som vanligt att pressa alla övriga som den klantskallen han är TROTS att Ukraina EJ ens varit Nato land under HELA krisen. Han gick så långt också och nämnde F16 planen som Ukraina fått, där han direkt sa att Ukraina har fritt fram att direkt attackera Ryssland med dessa plan på deras ryska territorium. Detta är den såkallade snälla ”försvarsalliansen”vi Sverige är på väg in till just nu i detta. Sverige gav bort över 7miljarder i militär materiel före detta. Andra Nato länder fortsätter på samma sätt och vill kriga kriga och kriga TROTS dessa två åren och allt som varit. Man skriver 10åriga avtal med Ukraina med löften som Danmark. Danmark har lovat bort 100miljarder dessa10år framåt tex. Men det är många Nato länder som lovat ökad produktion av vapen och leveranser kommande åren. Lill-Brittanen självfallet. Men från Tyskland och Frankrike till Italien med flera är det samma SKIT. Kina läxade upp Nato i FN nyligen. Biden och Stollenberg är fortsatt aggressiva så man tappar hakan när man hör vad dessa fortfarande säger efter två år. Vad SUPER lätt det är att slänga så många miljarder dollar på denna vidriga proxyn, TROTS allt man redan lagt under två HELA år. Vilket är MASSOR och HELT galet. När gäller övriga kriser i världen, då är dessa Usa Nato brottslingarna EJ intresserade och har EJ pengar. Vare sej det är klimatet eller den massiva världshungern. Flera hundratals miljoner människor går och svälter DAGLIGEN och så många dör DAGLIGEN. Bara ett exempel. Klimatet är ett annat. Då vill alla dessa Usa Nato brottslingarna få bästa mediala bilderna överallt. När dom lovar falska löften och ger ENDAST ett promille av vad som behövs och krävs. Vad fan händer i denna del av den såkallade västvärlden. Usa Nato världen är så aggressiva och fortsätter denna vidriga proxyn TROTS det som hänt två åren. Man fortsätter på korsningståget, det blir synd om Ukraina vid årets slut kan jag se framför mej, om det finns något som heter Ukraina då

 3. Nä, det gick inte svara på frågan utan att nämna usa och Nato. Vad Kreml än säger var och är Ukraina en självständig stat. Vilka allianser Ukraina ingår är inte en fråga för Kreml att lägga sig i. Ryssland har erkänt de gränser man nu våldfört sig på. Rysslands trovärdighet är i fråga om avtal är noll.

  • Där står ”Ryssland sökte säkerhetsgarantier i december under hänvisning till olika internationella avtal. Vilken annan stat som fått en militärallians som utnämnt staten till en slags fiende utvidga sig landets gränser med bl.a. militärbaser – skulle ha tolererat detta?”

   Bättre med ”hos USA och Nato” borttaget?

  • Du skriver ”Vilka allianser Ukraina ingår är inte en fråga för Kreml att lägga sig i.”
   Javisst är det det – om den allians som landet X tänker ingå är ett existentiell hot mot Rysslands så har Ryssland all rätt att sätta stopp på det. ukrozionazi ville t o m skaffa kärnvapen. Att ingå i Nato var ett hot mot Ryssland. Ryssland gav Nato ordentlig med stryk. Punkt Slut!

   PS: jag är gansa säker på att du skulle gå bananas på följande: ”vilka allianser Hams eller Huti eller Hezbollah ingår är inte en fråga för barnamördare regimen apartheid israel att lägga sig i”

 4. Vilka internationella avtal? Ryssland skrev på avtal som erkänner Ukrainas gränser, gäller inte det längre?
  ”En slags fiende”, vad betyder det? Nato är en försvarsallians, och självklart blir en stat en fiende om den angriper en annan stat.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here