USA planerar provokationer i Ukraina för att sedan anklaga Ryssland

20
1658
Fingerad gasattack i Syrien i april 2017 med deltagande av Vita hjälmarna.

Sputniknews (https://sputniknews.com/20220423/us-has-moved-on-to-wmd-provocations-after-economic-pressure-against-russia-failed-zakharova-says-1094994876.html) skriver

Tidigare i lördags avslöjade chefen för Rysslands nukleära, kemiska och biologiska skyddstrupper att USA planerar att iscensätta provokationer för att grundlöst anklaga Moskva för att använda kemiska, biologiska eller t.o.m. taktiska kärnvapen i Ukraina för att misskreditera dess pågående militära operation i landet.

Den ryska militärens avslöjanden om misstänkta amerikanska planer på att anklaga ryska styrkor för att använda massförstörelsevapen i Ukraina är ett tecken på att Washington har gått vidare till en plan B efter misslyckade försök att sanktionera Ryssland till underkastelse, och med tanke på detaljerna om Pentagons egna program för biologiska vapen i det östeuropeiska landet, enligt utrikesministeriets talesperson Maria Zakharova.

”Anledningen är tydlig: de chockerande detaljerna om det olagliga samarbetet mellan USA och de nuvarande ukrainska myndigheterna när det gäller att skapa bakteriologiska vapen har avslöjats för världen. Och förståelsen för att det var oundvikligt att deras kriminella verksamhet skulle upptäckas var så uppenbar att Washington började förbereda sig i förväg”, skrev Zakharova i ett inlägg på sin Telegramsida på lördagen.

Med hänvisning till understatssekreterare Victoria Nulands bekräftelse i ett vittnesmål i senaten i mars om att det finns ”biologiska forskningsanläggningar” i Ukraina och rädslan för att dessa anläggningar skulle falla i ryska händer, antydde utrikesministerns taleskvinna att Washington har beslutat att vrida på dagordningen och förbereda sig för en ”fruktansvärd” provokation, vars offer kan inkludera både ryska militärer och ukrainska civilpersoner.

Den amerikanska allmänna opinionen i frågan började förberedas i förväg, föreslog Zakharova och pekade på en artikel den 25 mars med titeln ”Preparing for the Unthinkable in Ukraine” i tidskriften Foreign Affairs om sannolikheten för ”ryska biologiska eller kemiska attacker” i Europa.
”Och naturligtvis hittades entreprenörer (och naturligtvis västkontrollerade) organisationer som kan få i uppdrag att ’utreda’ omständigheterna kring användningen av [sådana] wespons. Jag ska nämna två av dem: Chemical Forensics International Technical Working Group, som ”visade sig” under [kemiska vapen]provokationer i Syrien, och Netherlands Organization for Applied Scientific Research, som specialiserar sig på gifter av typen Novichok. Båda strukturerna har tidigare visat sig vara pålitliga och flitiga när de har att göra med sina amerikanska herrar”, skrev taleskvinnan.

Enligt Zakharova arbetade USA också med internationella organisationer, inklusive Röda korset och Organisationen för förbud mot kemiska vapen, och förväntade sig att ”dra fram ett ’syriskt scenario'” i den sistnämnda organisationen, vilket skulle göra det möjligt för dem att utesluta Ryssland ur organisationen.

Redaktören: Det är väl belagt att USA anklagade Syrien för användning av kemiska vapen mot sin befolkning vid flera tillällen. Utredning av kände säkerhetsexperten T Postol vid ansedda MIT gav inte stöd för USA:s version som fick stöd av ansedda FN-anknytna OPCW, mottagare av Nobels fredspris 2013, samma år som den första ”rapporten” om användning av kemiska vapen av Syrien regering. Visselblåsare från OPCW har klargjort att de tidigare OPCW-rapporterna var falska. The Independent. och OPCW har manipulerat uppgifter om gasattacken i Douma i Syrien.

 

Föregående artikelUpproret och imperialismens fjärde vapengren – vilken är det?
Nästa artikelVi kräver en folkomröstning om svenskt medlemskap i NATO! Namninsamling -skriv på (helst)!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

20 KOMMENTARER

 1. Det är Ryssland som är i Ukraina, och det är det som provocerar. USA är inte i Ukraina, USA bombar inte Ukraina, USA mördar inte civila i Ukraina, USA för inte bort civila i Ukraina för omprogrammering i Vladivostok.

  • USA har mycket stort inflytande i Ukraina efter den USA-stödda statskuppen mot folkvald president 22/2 2014. Levererar stora mängder vapen till Ukraina, motarbetar fredlig lösning. Inget känt USA-motsånd till den ukrainska regeringens kända nazisttolerans, inget känt USA-stöd till Minsk 2 eller till Kievs krig med Ukrainas befolkning i Donbass.

  • Ännu en som gått på lögnimperiets propaganda! Ingen tror på din desinformation Gösta, inte ens Victoria Nuland som öppet erkänner både Bio-Labs och planerade false flags i Ukraina!

  • ”omprogrammering i Vladivostok”?
   Varför just Vladivostok? Staden ligger 700 mil från den ukrainska gränsen.
   Varför inte i Xinjiang hos ujgurerna i samarbete med Kina?
   Var kom omprogrammeringsfejket ifrån? Zelenskis Sanningministerium?
   Det är roligt med lite klantigt gjorda fejk som ”omprogrammeringen” men här är det på riktigt: https://vk.com/wall583196663_1217
   Texten lyder: Ukrainsk militär räddar en tvättmaskin från rysk kidnappning

   • Tvättmaskinen är på väg mot Bryssel för att sättas upp på det nya ”Ukro-Nazi Memorial Museum” konst i demoNkratins tjänst

 2. Ryssland säger sig ha information om förberedelserna för en falsk flagg attack signerat USA som ska användas för att anklaga Ryssland för att ha använt kemiska, biologiska eller ”tactical nuclear weapons”. Rysslands regering betonar också att Ryssland förstörde dess kemiska vapen arsenal redan 2017 och att OPCW har intygat detta. USA däremot är det ENDA landet som skrivit på Kemvapen Konventionen men som än idag INTE har förstört sin kemiska vapenarsenal. I dags dato har USA 627,5 ton arsenal av kemiska vapen. (Självklart vill lögnimperiet att världen INTE ska veta detta)

  http://thesaker.is/sitrep-urgent-briefing-from-the-russian-mod-re-new-provocations/

  För de som vill veta mera om lögnimperiets bio- och kemvapen smutsbyk rekommenderas följande krönika (men en hel del överraskningar)

  https://www.unz.com/article/the-project-for-a-new-american-century-and-the-age-of-bioweapons-20-years-of-psychological-terror/

 3. Detta borde tas på orden och även bokstäverna. Jag tror ärligt att man ofta glömmer att det ENDAST är Usa/Nato ledda propagandan och desinformation som kommer ut dessa snart 2mån. Det räcker med att bara gå in på SVT och titta,läs hela veckans SKITSNACK. Ryssland har haft så rätt om mycket genom veckorna som gått. Har någon av propagandan ens nämnt dessa veckor vilka tusentals det är som sitter fast i Marioupol? Det är hårdföra höger extremisterna rakt igenom. Men dessa heter ukrainska nationalgardet plötsligt?Man går och filmar några av deras barn och visar dessa bilder ut till allmänheten över hela världen. Ryssland har trots detta i veckor nu gett dessa fri lejd ut,men dessa vägrar gå ut och håller istället mänskliga sköldar också med sej. Dom hoppas på någon mirakel snart utifrån som hjälper dom,och man har även direkt gått ut och vädjat till Usa och Biden i sin desperation. Det är över för dessa,ryssarna har slagit en ring runt området och väntar ut dessa nu. Många gav upp tidigt,men det finns fortsatt många mellan 1500-2000ungefär hårdföra extremister kvar här. Det är allmänt känt att just azov också hade ett av sina starkaste fästena just här i Marioupol. Man vill fortsätta den påhittade sagan,som är att demokratiska Ukraina,utan MINSTA brister någonstans fortsätter att”ensamma” kriga mot Ryssland och det går så bra. Ryssland har ju inte tagit”Kiev”som ALDRIG ens varit något mål någonsin. Usa ledda Nato har tydligen”inget”att göra med Ukraina,även när dess så kallade agenter från flertalet länderna tagits på bar gärning, så verkar dom inte existera i västliga propagandan. Även alla tusentals övriga utlänningar från Usa och EU,där många är soldater i sina egna hemländer verkar försvunnit samtidigt. Usa och dess stad EU ljuger MASSOR. Det är helt otroligt om hur MYCKET man ljuger om,även när beviset står framför. Det är ungefär som att jag nu skulle säga att det är 35grader varmt i hela Sverige idag söndag,när vi inte ens når 20grader någonstans i landet

  • Jag förstår inte resonemanget att Kyiv inte skulle varit mål för erövring.

   Att först försöka göra en landsättning på Antonovflygplatsen via helikoptrar. Dessa förintades i grunden. Sen skapar man en flera mil lång kolonn med olika fordon som blev hårt bekämpande med allt från drönare till eldöverfall utan att det skulle vara något verkligt syfte känns inte rätt.

   Man tar inte så svåra förluster om man inte har ett väldigt viktigt mål och att det skulle vara en avledningsmanöver känns som en dålig efterhandskonstruktion. Jag tror snarare att man till slut insåg att man helt enkelt inte hade manskap och materiel för att slutföra det man påbörjade.

   Frågan är hur stora förluster man kommer att ta innan man inser att hela operationen är körd? Eller kanske snarare hur mycket mer förluster man kan ta?

   • Fred du skriver ”Frågan är hur stora förluster man kommer att ta innan man inser att hela operationen är körd? Eller kanske snarare hur mycket mer förluster man kan ta?”…vad har du för källor?

   • Fred som sagt vilka var dina källor? I en kommentar (24/4) på Moon of Alabama kan man läsa att en rapport som försöker sammanfatta den nuvarande situationen i Ukraina i New York Times kännetecknas av det här:
    ”President Volodymyr Zelensky… uttryckt…
    Mr Zelensky sa…
    Mr Zelensky sa…
    Pentagon och utrikesdepartementet avböjde att kommentera Mr Zelensky sa …
    Militära analytiker sa …
    Storbritanniens försvarsministerium sa …
    Ministeriet sa…
    Kanada meddelade på fredagen …
    … efter att president Biden meddelat …
    Mr Zelensky upprepade…
    … den ukrainska försvarsunderrättelsetjänsten varnade …
    Det stod också …
    Sekreteraren för Ukrainas nationella säkerhets- och försvarsråd, Oleksiy Danilov, sa …
    … Associated Press rapporterade.
    … en medhjälpare till stadens borgmästare sa.
    Ukrainas allmänna åklagare Iryna Venediktova sa …
    … Ukrainska tjänstemän sa.
    … sa Andriy Yermak, chef för presidentadministrationen.
    Mr Zelensky reagerade ilsket… Fördöma… och fråga …
    Fotografier och video från scenen tycktes visa …
    Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba skrev på Twitter …
    … sa regionens guvernör.
    … den ukrainska militären hävdadeMr
    . Zelensky konfiskerade en rysk generals uttalande …
    … Mr Zelensky sa det.
    Militära och politiska analytiker har ifrågasatt …
    Men befälhavarens ledtråd…
    … den moldaviska regeringen kallade …
    Polen, … , sa …
    Lesia Vasylenko, en ukrainsk lagstiftare, delade ett foto på Twitter … att hon sa …
    … hon skrev …” (Googleöversatt)

   • Signaturen ”Fred nu!” frågar sig ”Frågan är hur stora förluster man kommer att ta innan man inser att hela operationen är körd? Eller kanske snarare hur mycket mer förluster man kan ta?”

    Tyvärr tror jag att Ryssland, eller egentligen Putin, är beredda att ta stora förluster. Alla krig som Ryssland har varit inblandade i har visat att man har en ganska krass syn på egna förluster där de egna soldaternas liv är ganska lite värda i förhållande till krigsmålen.

    Det finns ett talesätt som säger att när människan lever i överflöd blir hon slösaktig.
    Ryssland har en ganska stor numerär (nästan överflöd) att använda och när man börjar skriva ut oerfarna, värnpliktiga blir det ganska otrevligt. Dessa kommer förmodligen att i första hand att sättas in i roller där de inte är direkt stridande, kanske underhåll eller som ockupationstrupper, där de inte riskerar att möta mer professionella ukrainska soldater.

    Att ha oerfarna soldater som finns längst ner i hackordningen som ockupationstrupper utgör en stor risk för civilbefolkningen då många soldater kommer att ta ut sin frustration på dessa.

    Så jag tror nog inte att det är ökande förluster som kommer att stoppa den ryska aggressionen. Speciellt med tanke på att detta är mer Putins krig än Rysslands, och för Putin är detta en fråga om att ”vinna eller försvinna”.

   • Eftersom Ryssland uppenbart inte har för avsikt att erövra och annektera Ukraina utan bara befria de ryska områdena i öster finns det ingen militär motivation att inta huvudstaden. Vad man har gjort strategiskt är helt enkelt att binda upp de ukrainska trupperna för att förbereda senare att inta de östra delarna, Donbass, vilket var huvudändamålet med operationen. Det har varit helt uttalat. Vad vi har sett är helt enkelt smart strategi.

    • Och genom att ”binda upp de ukrainska trupperna” har Ryssland offrat stora mängder både materiel och manskap… Låter som en mycket bra strategi…
     Eller kanske en efterhandskonstruktion.

     • Anders….
      Vi vet väldigt lite om det båda sidornas förluster, eller hur?
      De faktiska uppgifterna hemlighålls och kommer förmodligen inte presenteras förrän långt senare.
      Eller är det möjligen så att du vet mer om Rysslands förluster än alla oss andra här?

      Inte för jag vet något säkert, men jag tror att de största militära förlusterna finns på den Ukrainska sidan även om Västmakterna försöker fylla på med militära resurser hela tiden.
      Som jag förstått är det meningen med hela den Ryska Specialoperationen.
      Att avmilitarisera och avnazifiera Ukraina.
      Samt att återföra östra Ukraina till Ryssland där området egentligen tillhör.

      Det nuvarande Ukraina är en social och territorial konstruktion av Sovjetkommunisterna.
      Konstruktionen fungerade bra under Sovjeteran men har visat sig misslyckad efter Sovjetunionens upplösning.
      Nu är det Rysslands ansvar att ställa allt till rätta igen och jag tror de kommer lyckas också.
      Rättvisa åt det Östslaviska folken!
      Samt att stoppa den girige Västeuropén i sin ständiga jakt efter utökad makt och territorium som med rätta kan kallas USA-imperialismen.

     • Ukrainas kommunikations infrastruktur lamslås nu av de ack så träffsäkra Ryska missiler. Den huvudsakliga innebörden av att Ukrainas kommunikations infrastruktur lamslås är att dels kan inte mängden vapen från USA/Nato/väst leveras till Ukrainas armé och dels att Ukrainas armé kan inte förses med nödvändiga förnödenheter. Med andra ord är det nöden och hungern som strå för dörren. Kapitulera eller svälta det står Ukrainas armé fritt att välja. Som man säger nöden och intresset ljuger aldrig – om några veckor kommer vi att få veta vilket val Ukrainas armé gjorde😊

     • Var god stör ej Ukrainas kommunikations infrastruktur tillhandahålls numera av USAs nya satelliter som håller dom uppkopplade.

 4. Håller med arbetarklass där. Det är flera bra viktiga punkter där. Det är MASSOR med lögner av den samma ensidiga västliga propagandan. Ukraina har förlorat många fler soldater än ryssarna rakt igenom. Det här är västvärldens med Usa i spetsen renodlade proxy krig mot Ryssland genom Ukraina. Det är så stenhård media propaganda på högvarv mot Ryssland. Varför blockerade man ryska medier för västvärldens befolkning sådär fort. Det går inte så bra som man ger sken av för Ukraina. Marioupol har fallit,men pga tusental kvarvarande hårdföra högerextremister som helt är omringad, vill man inte ens erkänna detta bakslag. En stad med ca400tusen befolkning. Samma med staden Cherson,som helt är i ryska händer, vägrar man även erkänna detta också TROTS att veckor gått. Kremmina är annan stad som fallit. Det är flertalet mindre viktiga platser också längs östra gränsen som helt är i ryska händer utan att västliga propagandan erkänner detta. Detta ger Ryssland starkare förhandlings position sedan. Ukraina är mycket smidiga och duktiga tiggare. Det såg man före dessa militära operationer startade. Då man kunde åka snålskjuts på EU och dess chef Usa HELT och hållet under 8år utan att nånsin vara nära att uppfylla Minsk Avtalet. År efter år rullade pengarna och vapnen in helt gratis till korrupta Ukraina,utan MINSTA lilla press på att följa Minsk Avtalet någonsin dessa 8åren. Samtidigt som extremisterna i öst mördade tusentals civila i Donbass regionen år efter år helt lagligt,utan MINSTA ifrågasättande av varken EU och dess propaganda. Nu fortsätter tiggandet DAGLIGEN och mer pengar och vapen fortsätter att flöda in i MASSOR. Det korrupta styret och dess ledare Zelenski bryr sej inte om befolkningen som tröttnat och vill få slut på detta. För att inte nämna alla fortsatta onödiga döda som fortsätter, ihop med all förstörelsen. Ukraina kommer fortsätta att mjölka ut så mycket som möjligt och så långt det går av västvärlden. Förhandlingar har man slutat prata om av Ukraina,EU Usa. Renodlade proxy kriget fortsätter mellan Ryssland och EU,Usa

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here