USA-stövlar på marken i Gaza?

1
130

(Photo Credit: Anadolu Agency)

Detta är publicerat av The Cradle.

”Det kommer att finnas] omkring 1 000 amerikanska soldater som driver ett bryggsystem utanför Gaza. Hur många av dem vill ha vapen, herr försvarsminister? Rep. Matt Gaetz frågade Pentagon-chefen under en utfrågning av husets väpnade tjänsteutskott på tisdagen.

”Vanligtvis bär alla utplacerade tjänstemedlemmar vapen och har förmågan att skydda sig om de utmanas”, svarade Austin.

”Tror du inte att det räknas som stövlar på marken? President Biden sa till landet att vi inte skulle ha stövlar på marken i Gaza” säger Gaetz till Austin. Varpå försvarsministern svarade: ”Och det vill vi inte”.

Amerikanska trupper  bygger ett ”Joint Logistics Over The Shore”-bryggsystem på 320 miljoner dollar utanför Gazas kust för att påstås ”underlätta flödet” av humanitärt bistånd till Gaza. Biden tillkännagav projektet för nästan två månader sedan som svar på Tel Avivs  vägran att öppna gränsövergångar till enklaven och blockader av hjälpkonvojer från israeliska bosättare.

Regionala experter har varnat för att flytbryggan skulle kunna underlätta massdeportation av Gazas befolkning till sjöss.

”Denna militära taktiska hamn kommer att få israeliskt godkännande eftersom premiärminister Benjamin Netanyahu har sökt den här idén sedan krigets början, som syftar till frivillig utvisning av Gazabor och deras [flykt] till Europa,” Hisham Khreisat, en jordansk militär och strategisk expert, sade till Turkiets  Anadolu Agency i mars.

Att USA är en deltagare i Israels krig mot Gaza blir bara mer och mer uppenbart.


 

Föregående artikelUSA har lag mot utländsk finansiering av NGO sedan 1938, men försöker hindra Georigien att ha ”samma” lag.
Nästa artikelÄr du en Gumanist?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here