USA, Ukraina, biologiska laboratorier och massdöd och sjuklighet av och via fåglar

13
1586
Ukraina. Karta över biologiska laboratorier enligt USA:s ambassad i Kiev. Från artikel hos Pål Steigan.

Vi har åter nöjet att publicera en artikel av den indiske pensionerade diplomaten M.K. Bhadrakumar med en liten annan infallsvinkel på frågan om biologiska laboratorier.

Den här artikeln publicerades först på M. K. Bhadrakumars blogg.
Den publiceras också av Monthly Review Online och i Pål Steigans nättidning
Massförestörelsefåglar/

M. K. BHADRAKUMAR

FN:s säkerhetsråd höll ett extraordinärt arrangemang den 6 april, med titeln Arria Formula Meeting on Biological Security, om biologiska aktiviteter i länder, inklusive Ukraina. Förutsägbart att amerikanska och brittiska representanter inte dök upp till evenemanget, och västerländska medier låtsades också att det inte fanns. Men det förminskar inte den stora betydelsen av det inträffade.

__________________________________________________________________

USA, Ukraina, biologiska laboratorier och massdöd av fåglar

Höjdpunkten i säkerhetsrådets två timmar långa överläggningar var avslöjandet av general Igor Kirillov, befälhavare för de ryska försvarsstyrkorna för strålning, kemiska och biologiska försvarsstyrkor, att Washington höll på att upprätta biologiska laboratorier i olika länder och koppla dem till ett enhetligt system.

Han sa att USA har spenderat mer än 5 miljarder dollar på militära biologiska program sedan 2005 och gick in i detalj på att enbart i territorier som gränsar till Ryssland och Kina har omkring 60 anläggningar moderniserats under denna period. Det ukrainska nätverket av laboratorier är utformat för att bedriva forskning och övervaka den biologiska situationen, vilken består av 30 anläggningar på 14 befolkade platser.

Högkänsligt material från de ukrainska biologiska laboratorierna exporterades till USA i början av februari, strax innan den ryska operationen inleddes, och resten beordrades att förstöras, för att de inte skulle hamna i ryska händer. Men mörkläggningsmanövern lyckades bara delvis.

Ryssland har faktiskt mycket avslöjande bevis.

Ryssland har också tidigare släppt ett antal dokument, relaterade till Pentagons biologiska militära aktiviteter, vilka pekade på ett världsomspännande projekt för att upprätta biologiska laboratorier i rivaliserande länder, med syfte att utveckla riktade virusvapen mot dessa länder.

Förhandlingarna från säkerhetsrådets konferens den 6 april är offentliga och tillgängliga. Se videon nedan:

https://media.un.org/en/asset/k1g/k1gt473a5m

Ryssland har gjort tydliga och konkreta uttalanden och pekar på:

 • Pentagon-finansiering för biolaboratorier i Ukraina;
 • Placeringen av dessa biolaboratorier (inte bara i Ukraina utan i 36 länder runt om i världen);
 • Sjukdomar och epidemier där forskning bedrivs, med fokus på sätten att släppa lös dem, de länder där de testas (även utan att myndigheterna i dessa länder vet om det); och naturligtvis,
 • Experiment relaterade till coronavirus (och fladdermöss används för att överföra detta virus).

Emellertid har USA har hittills helt och hållet vägrat att acceptera någon som helst övervakning eller verifiering av sådana bevis och har avvisat kravet på en verifieringsmekanism. Det är osannolikt att USA kommer att tillåta en internationell verifieringsprocess, som har potential att avslöja vad som kommer att utgöra brott mot mänskligheten – även om lämpliga ramar finns på plats, inklusive konventionen om biologiska vapen (BWC) och FN, för att höra utredningarna från det aktuella landet på ett rättvist och opartiskt sätt.

En mycket oväntad ”upptäckt” som ryska styrkor i Ukraina snubblade över, är användningen av numrerade fåglar av de Pentagon-finansierade laboratorierna. Det här är nästan som en scen, tagen ur science fiction och Sir Alfred Hitchcock kunde ha gjort en episk film av det, där bedrägeri blandas med oskuld och människans grymhet mot naturen blir outhärdligt grotesk. Projektet fungerar så här:

Inledningsvis kommer Pentagon att ha tillgång till de vetenskapliga data som finns tillgängliga med miljöspecialister och zoologer, efter att ha studerat fåglarnas migration och observerat dem genom årstiderna, relaterat till den flyttväg dessa fåglar följer varje år på sin säsongsbetonade resa från ett land till ett annat och även från en kontinent till en annan.

På basis av dessa data fångas grupper av flyttfåglar in, digitaliseras och till dem fästs kapslar med bakterier, vilka bär ett chip som ska styras via datorer. Dessa fåglar släpps sedan ut i flocken flyttfåglar i de länder mot vilka den amerikanska underrättelsetjänsten har illvilliga avsikter.

Naturligtvis vandrar dessa fåglar över stora avstånd. Den migrerande albatrossen är till exempel känd för att migrera minst 8 500 km österut över södra Stilla havet till Sydamerikas kust, och många albatrosser vandrar västerut över Indiska oceanen till Sydafrikas kust.

Under den långa flygningen av fåglarna som digitaliserats i Pentagons biolaboratorier, övervakas deras rörelser steg för steg med hjälp av satelliter, och de exakta platserna bestäms. Tanken är, att om Biden-administrationen (eller CIA) ska förorsaka skada på till exempel Ryssland eller Kina (eller Indien för den delen), så kommer pjäsen att förstöras när fågeln befinner sig i luften över dessa länder.

Enkelt uttryckt, döda fågeln som bär på epidemin. Tyvärr går mina tankar tillbaka till romanen av den amerikanska författaren Harper Lee To Kill a Mocking Bird, historien om oskuld som förstörts av ondskan.

För att återgå till verkligheten, så snart den ”digitaliserade” fågeln har dödats och kapseln med bakterier den bär på frigjorts, sprider sig sjukdomen i ”X”- eller ”Y”-landet. Det kommer att vara en mycket kostnadseffektiv metod för att skada ett fiendeland, utan behov av krig eller statskupp eller färgrevolution.

Ryssarna har gjort det chockerande påståendet att de faktiskt är i besittning av sådana flyttfåglar digitaliserade i Pentagons biolabb.

Internationell lag förbjuder uttryckligen numrering av flyttfåglar, eftersom de fritt korsar den blå himlen och luftrummet över andra länder. Genom att förse dem med bakterier blir dessa fåglar massförstörelsevapen. Vilken mänsklig uppfinningsrikedom! Men USA åtnjuter total immunitet från internationell rätt.

Poängen är att bara att den amerikanska underrättelsetjänsten – och president Biden, kanske, om han kommer ihåg – skulle veta var alla människor hittills under detta århundrade har smittats av massförstörelsefåglarna. Utgjorde ebola, som förstörde Afrika, ett testfall och en föregångare till saker som skulle komma?

Och hur ligger det till med Covid-19, som är känt för att härröra från USA-finansierade laboratorier? Det är mycket troligt att USA kan ha använt flyttfåglar för att döda kinesiska medborgare. Det är tydligt att USA, i sin desperation att vända sin globala nedgång, kastar alla hämningar överbord för att återställa sin hegemoni, i en världsordning som obevekligt rör sig mot multipolaritet.

 

Föregående artikelUSA lyckades att med ett mästarslag kriminalisera all utrikespolitisk opposition i Norge och förstöra vänsterpartiet Rødt
Nästa artikelVad betyder Indiens ställningstagande i Ukraina-krisen?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

13 KOMMENTARER

  • De civila är de USA backade nazi-truppernas och Ukraina-truppernas mänskliga sköldar. Dom vill man inte mista. Ryssland hade bussar och ambulanser väntande, civila som kom ut skulle skickas i säkerhet, skadade till sjukhusen, nazi- och Ukraina soldaterna skulle visiteras, avväpnas och bli krigsfångar. Det gick inte Zelensky med på. Man krävde att alla skulle fritt få lämna, och trupperna skulle få ta med sig vapnen. Det skulle ju bara betyda att dom skulle omgruppera, återupprustas av USA, och fortsätta att strida. Då är ju inget vunnet. Glöm inte att Zelensky är USAs sprattelgubbe och helt under kontroll av USA. USA rycker i snöret och Zelensky’s föreställning börjar. Idag skriver DI ”Ukraina: Ryska styrkor avancerar på flera håll”.

 1. Nu verkar det som GP helt har fått tomtar på loftet, seriöst! Eller är det en praktikant som styr hemsidan?

  1) Digitala fåglar??? Vad är det för fånigheter? Helt ärligt. Beror det på bristande engelsk kunskaper i översättningen eller har man helt litat på Google Translate?

  2) ”Internationell lag förbjuder numrering av flyttfåglar”. Vad är det för trams? Ornitologer har ringmärkt flyttfåglar i minst 100 år! Det är så man känner till fåglarnas flyttvägar!

  3) Hur vore det kolla påstående? Risken är jo att en god historia faller och det gör den. Påståendet om Albatrossen borde ”praktikanten” ha kollat i Wikipedia. Albatrosser kan flyga upp till 16000km, inte 8500km. Den häckar inte var som helst och kan därför inte ”digitaliseras”, Sic! Citat Wikipedia:All albatross colonies are on islands that historically were free of land mammals. Använda gärna Wikipedia för granskning men ibland bör man använda andra källor också. Wikipedia är inte helt felfri, speciellt om sådant som kan vara politiskt diskutabelt.

  4) Dokumentation som praktikanten hänvisar till existerar bara som bilder i en video och kan därför inte granskas. Det gör den helt oseriös som bevis material tills man kan lasta ner dokumenten för granskning.

  5) När man ser bilden som skall visa biolab så bör man fråga sig, vart flyger fåglar härifrån? Jo, dom flyger huvudsakligen norrut d.v.s. sprider bakterier i väst.

  6) Hur länge kan fåglarna flyga runt med de påstådda kapslarna?

  7) Hur försäkrar man att det inte träffar egna styrkor? Många fåglar dör under flyttningen och hur försäkrar man då att inte fienden finner kapslarna och kan sätta in motmedel?

  8) Jag tror ornitologer hade varit mycket intresserade av förekomsten av Albatrosser i Ukraina. Kan praktikanten kanske vara behjälplig med information som kan förmedlas till ornitologer?

  Get serious, please!

  • Huvudfrågan gäller USA:s omfattande arbete med biologiska vapen. Möjligheten till smittspridning med fåglar är underordnad men intressant. Man får akta sig för att ”få pippi”. (få pippi, vara resp. bli tokig eller ”snurrig”. Äldre svenskt uttryck).

 2. Det är världens enklaste sak att hitta vad som verkligen hände. Från YLE 2005;

  ”Myndigheterna i Ukraina har vidtagit hårda åtgärder efter rapporterna om att fågelinfluensa har påträffats i södra Krim. Det är möjligt att det är fråga om det för människan farliga H5N1-viruset. Fem byar har satts i karantän. Alla fåglar i byarna i fråga ska avlivas. Det är också förbjudet för människorna att avlägsna sig från området”

  Att USA satsat pengar på detta ser vi som självklart, USA har städat ryska atomsopor, USA skickade vete till sovjetunionen. USA är ett moraliskt föredöme.

  • Det ena utesluter inte det andra:

   ”USA är ett moraliskt föredöme”? Vilken moral avses? USA är helt världsledande i brutala folkrättsvidriga krig. Dessutom ledande i statskupper mot demokratier och i olagliga interventioner i andra länders val.
   Svåra humanitära katastrofer orsakade av USA:s aggressiva krig mot andra länder och USA har varit i krig i 226 av 243 år sedan USA bildades.

   Urval av USA-stödda statskupper i demokratier.
   – 1953 Mossadeq, i Iran
   – 1954 Arbenz, Guatemala
   – 1960 Lumumba, Kongo
   – 1964 Brasilien
   -1965 Dominikanska republiken.
   – 1965 Sukarno i Indonesien
   – 1973 Allende i Chile
   – 1970 Sihanouk i Kambodja
   – 1983 USA Bishopregeringen i Grenada
   – 2002-2019 USA stödjer statskuppsförsök i Venezuela
   – 2014 i Haiti.
   – 2009 Zelaya i Honduras
   – 2013 Morsi i Egypten
   – 2014 Ukraina
   -2019 Bolivia.
   -2021 Belarus?

  • @Pär Rådegård 26 april, 2022 At 18:54
   USA har städat ryska atomsopor

   Det hade varit mycket bättre om de hade städat efter sig i PALOMARES /Spanien, efter olycka den 17 januari 1966, efter B-52 crash.
   In March 2009, Time magazine identified the Palomares accident as one of the world’s ”worst nuclear disasters”.[42]

   The aircraft and weapons fell to earth near the fishing village of Palomares. This settlement is part of Cuevas del Almanzora municipality, in the Almeria province, Spain. Three of the weapons were located on land within 24 hours of the accident—the conventional explosives in two had exploded on impact, spreading radioactive contamination, while a third was found relatively intact in a riverbed. The fourth weapon could not be found despite an intensive search of the area—the only part that was recovered was the parachute tail plate, leading searchers to postulate that the weapon’s parachute had deployed, and that the wind had carried it out to sea.[1][5][15]

   …/ Four days after the accident, the Spanish government under Franco’s dictatorship stated that ”the Palomares incident was evidence of the dangers created by NATO’s use of the Gibraltar airstrip”, announcing that NATO aircraft would no longer be permitted to fly over Spanish territory either to or from Gibraltar.[33] On 25 January, as a diplomatic concession, the U.S. announced that it would no longer fly over Spain with nuclear weapons, and on 29 January the Spanish government formally banned U.S. flights over its territory that carried such weapons. This caused other nations hosting U.S. forces to review their policies, with the Philippine Foreign Secretary Narciso Ramos calling for a new treaty to restrict the operation of U.S. military aircraft in Filipino airspace.[28]

   In August 2010, a Spanish government source revealed that the U.S. had stopped the annual payments it has made to Spain, as the bilateral agreement in force since the accident had expired the previous year.[39]

   On 19 October 2015, Spain and the United States signed an agreement to further discuss the cleanup and removal of land contaminated with radioactivity. Under a statement of intent signed by Spanish Foreign Minister José Manuel García-Margallo and U.S. Secretary of State John Kerry, the two countries will negotiate a binding agreement to further restore and clear up the Palomares site and arrange for the disposal of the contaminated soil at an appropriate site in the U.S.[40]
   https://en.wikipedia.org/wiki/1966_Palomares_B-52_crash

  • Pär Rådegård Att a startat över 250 anfallskrig efter WW2, invaderat åtskilliga stater som exempel Irak, Afghanistan, Vietnam, Sydkorea, Japan, Filippinerna, Guam, Marschall öarna, Iran, Libyen, Libanon, Kuwait, Somalia , Bosnien, Saudiarabien, Sudan, Kosovo, Yemen , Pakistan, Syrien, Sydkinesiska Havet, Tibet, Xinjiang, Hong Kong, Kazakstan, med miljoner döda civila.

   Demonstrerad målsättning: ”One planet – one state – one army – USA.” Det är vad du kallar ett moraliskt föredöme.

  • Javisst är USA ett moralisk föredöme som dödat minst 20 miljoner människor sedan 1945. Inget annat land har så högt moralisk anseende vad gäller att döda, lemlästa och tortera människor som USA, utom möjligen apartheid israel. Just därför ser USA sig självt som ”den oumbärliga nationen för hela världen”, ”den exceptionella nationen” som sätter dess dödliga värderingar högst som ett lysande exempel för andra nationer att följa.

   Under tiden som lögnimperiets fotsoldater (som ”Pär Rådegård” här) spy rappakalja om USAs förträfflighet så fortskrider Operation Z som planerat. Ukrainas nazi råttor inklusive deras utländska kompanjoner (från Frankrike, USA, lill-Britannien, apartheid israel, mm) närmar sig helvetets portar där de ska förenas med sin läromästare, Djävulen. Stänken från Azov nassarnas råttor outhärdlig så utrensning behovs illa kvickt! Vi noterar också att de omringade Ukraina arméerna i Donbas kan inte få nya vapen eller förnödenheter (vilken sits för den så hypade Ukrainska armén, va?). Fler städer är befriade (Chersov nu senast). Under tiden maler lögnimperiets fotsoldater om den oövervinnerliga Ukrainska armén 🤪🤪🤪

   Världen vet vad Ukraina kriget egentligen handlar om, nämligen detta ”Therefore, the coming Russian victory in the special operation in the Ukraine essentially signifies the end of the West’s 500-year long domination of the planet. This is why the tiny Western world, some 15% of the planet, is so virulent in its opposition to the Russian people.” Därför är världen med Ryssland!

   Dessutom ”The Russian victory will undermine the remnants of illusory faith in the mythical superiority of the West and above all in the USA, fear of which long discouraged the resistance of the ‘Rest’ to the West. Neither Iran, nor even China risked challenging the USA – Russia has. The Ukraine is the USA’s ‘unsinkable’ Titanic and Russia the iceberg to sink US hubris and overreach. When the world sees the Russian victory, four continents at least, Europe and Asian China, India, Iran, Saudi Arabia, as well as Latin America and Africa, will vote for freedom from the American Empire. It is the end of Western domination, ‘the end of the history’ of ethnocentric Westerners like Francis Fukuyama.” Historien tar aldrig slut men den är obarmhärtig mot de som hävdar motsatsen. Det ser vi nu när samling neokonservativa och sionister springer hit och dit (utan rym eller reson verkar det som).

   Hur ser framtiden ut då frågar den nyfikne? Vad som skymtar är detta …

   ”Just as in 1814 Russian troops liberated Paris and in 1945 Berlin, so in the 2020s Brussels will be liberated, or rather will collapse, under the pressure of Russian values. We are talking about the disintegration of the US-created European Union and also of US bases in Eastern Europe and the former eastern Soviet Union. We shall see the emergence of national centres, from Scotland to Cyprus, from Catalonia to Mongolia, from Slovakia to Central Asia. The bubble of Western, US/UK/EU, hubris is being burst by Russia’s liberation and denazification of the Ukraine. In order to preserve its identity as an imperial nation, protect the integrity of the Orthodox Faith and guarantee the peace of the whole multipolar world, Russia will spread this process of denazification to all.”

 3. ”USA ska röra upp himmel och jord” för Ukrainas skull🤣🤣🤣 Världen undrar är detta ytterligare ett av USAs illusionsnummer eller galenskaper.

  Under tiden som USA är sysselsatt med att finna sätt att ”röra upp himmel och jord” för ukro-nassarnas skull, så hör vi skrik

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here