USA:s nästa utrikesminister – diskret representant för imperialismen

3
1222
Antony Blinken. Bild Wikipedia.

Jag har redan publicerat artiklar om Antony Blinken, USA:s kommande utrikesminister – sen under ”Relaterat” nedan. Verkar väl meriterad för den fina posten i USA. Stöd till upprepade brutala, folkrättsvidriga krig och olagliga sanktioner.

Jag återger här utdrag ur artikel i Proletären
som viktig komplettering till tidigare artiklar.

Posten som antingen utrikesminister eller nationell säkerhetsrådgivare är Tony Blinken tippad till sedan länge. Han är en av Bidens närmaste män, som i Financial Times till och med beskrivs som Bidens alter ego.

I Obamaadministrationen var han nationell säkerhetsrådgivare åt dåvarande vicepresidenten Biden och sedan vice utrikesminister. Innan dess har han bland annat varit talskrivare åt Bill Clinton.

När Trump skickade 59 Tomahawk-missiler på Syrien 2017 applåderade Blinken. Även 2013, då Assadregeringen liksom 2017 utan bevis anklagades för att ha utfört en gasattack på ett rebellfäste, ville Blinken att USA skulle anfalla Syrien. Obama stod då emot Blinkens vilja.

Blinken har också kritiserat Trump för att vara för mjuk mot Rysslands president Putin, hyllat dåvarande assisterande utrikesministern Victoria Nuland – som 2014 fångades på band när hon diskuterade vilka som skulle bli ministrar i Ukraina efter kuppen som hon var med och förberedde – och pushat för vapenförsäljning till Ukraina efter att Trump blev president.

2017 startade han konsultföretaget WestExec Advisors tillsammans med Michele Flournoy – som tippas bli Bidens försvarsminister.
Redaktören: Michele Flournoy beskrivs i artikel nedan under ”Relaterat”.

Susan Rice och Michele Flourney. Bild i Caitline Jonhstones artikel.

WestExec Advisors är ett diskret företag vars klienter är hemliga, men några är kända. Bland annat det israeliska AI-företaget Windward, där Israels utrikesminister Gabi Ashkenazi, som tidigare var överbefälhavare för den israeliska försvarsmakten, sitter i styrelsen.

I Israel tas beskedet om Blinkens utnämning emot med glädje. Till Haaretz säger Dore Gold, som varit rådgivare åt premiärminister Netanyahu och generaldirektör för utrikesdepartementet, att den lågmälde Blinken är ett bra val för Israel.

I somras sa Blinken själv, på ett event som pro-israeliska Democratic Majority for Israel anordnade, att: ”Joe Biden tror starkt på att hålla meningsskiljaktigheter – i största möjliga mån – mellan vänner och bakom stängda dörrar”.

Känner Du dig lugnare nu?
Jämför gärna med rapporteringen i våra etablerade media.

Relaterat.
USA:s nye utrikesminister. Vilken politik kan vi vänta oss?
Två kvinnliga misstänkta krigsförbrytare (Michele Flournoy och Susan Rice) är kandidater som utrikes- och försvarsminister hos Biden.
Bidens övergångsteam är fyllt av krigsprofitörer, hökar och och företagskonsulter.

Föregående artikelBiden-administrationen kommer att domineras av mer amerikansk aggression
Nästa artikelJag intervjuas på Öppen kanal om Nato, Sverige och Ryssland
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. En lika hemsk person som kommer att ingå i Bidens team av krigshökar är Arvil Haines som var ansvarig för att tillsammans med f. CIA-chefen John Brennan administrera drönarmordprogrammet där Obama varje tisdag bestämde vem som skulle bombas av USA:s drönare. Hon hjälpte också till att rädda Bush 600 tortyrcenter runt om i världen, när Kongressen upptäckt dem och ville stänga dem. Se: https://larouchepub.com/pr/2020/20201124_arvil_haines.html

 2. Man kan se USA-vänliga regeringar kan riskera få folket mot sig om det är något som berör.
  Som till exempel vad vi äter.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/grisinalvor-flyger-i-taiwans-parlament

  Just USA:s mat- och kost-traditioner är jag ingen vän av.
  Det är som där saknas förnuft och förstånd men istället fyllt av begär.
  Det samma gäller produktionen där lönsamhet går före kvalitet.
  I Taiwan står jag absolut på (det kinavänliga?) folkets sida i den här frågan.
  Bara släng ut politiker som förstör landet!
  Eller kasta hormonpreparerade grisinälvor i deras ansikten?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here