Bidens övergångsteam är fyllt av krigsprofitörer, hökar och och företagskonsulter

7
2109
Joe Biden 2020. Av Gage Skidmore from Peoria, Arizona – Joe Biden, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87737887

Grayzone rapporterar att Bidens övergångsteam är fyllt med krigsprofitörer, hökar och och företagskonsulter .

Jag publicerade länken i morse utan någon text. Drog in den, varit upptagen, men har nu översatt delar av den långa artikeln.

Igår morse kom den besläktade artikeln Två kvinnliga misstänkta krigsförbrytare är kandidater till utrikes- och försvarsminister hos Biden.

Hillary Clinton inför presidentvalet 2016. Pixabay

Och Expressen rapporterar att f.d. utrikesministern Hillary Clinton, ansvarig för flera av USA:s folkrättsvidriga brutala dåd i världen kanske ska utses till FN-ambassadör.


Utdrag ur artikeln ”Bidens övergångsteam är fyllt av krigsprofitörer, hökar och och företagskonsulter”

 

Lisa Sawyer är ett utmärkt exempel på de interventionistiskt inriktade figurerna som fyller Biden-Harris ”försvarsteam”. Hon fungerade som direktör för Natos och europeiska strategiska frågor för National Security Council från 2014 till 2015. Sawyer var en del av Center for a New American Securitys ”Task Force on the Future of US Coercive Economic Statecraft”, vilket i huvudsak innebär att hon deltog i möten som fokuserade på metoder för ekonomisk krigföring som kunde användas för att destabilisera länder som vägrade att böja sig för det amerikanska imperiet.

Sawyer anser att USA:s regering inte gör tillräckligt för att avskräcka den ryska ”aggressionen”. USA: s truppnivåer i Europa borde återgå till de nivåer de befann sig 2012 och vapentransporter till Ukraina bör fortsätta och öka i strid med Minskavtalen.

En blick på Biden-Harris byråns granskningsteam bör väcka alla som trodde att en Biden-administration skulle kunna ”skjuta USA åt vänster”.

USA: s biträdande statssekreterare för afrikanska angelägenheter Linda Thomas-Greenfield utsågs till ledare för Biden-Harris utrikesdepartement. Hon är en stark allierad av USA: s tidigare nationella säkerhetsrådgivare Susan Rice, som pressade på för krig i Libyen, stödde invasionen av Irak och var inblandad i beslutet att avlägsna fredsbevarare från FN som möjliggjorde folkmord i Rwanda.

Som chef för USA: s politik gentemot Afrika söder om Sahara, stödde hon president George W. Bushs Millennium Challenge-konto, en neokolonialistisk politik som syftar till att ge privilegerium för amerikanska företag och underlätta det ekonomiska utnyttjandet av så kallade framväxande afrikanska ekonomier.

I utrikesdepartementets grupp ingår också Dana Stroul, från det neokonservativa Washington Institute for Near East Policy (WINEP), som ursprungligen grundades av American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

Som Grayzone’s Ben Norton rapporterade anställdes Stroul av demokraterna 2019 för att gå med i ”Syria Study Group” för att hjälpa till att kartlägga nästa fas av USA: s krig i Syrien. Rekommendationerna var bl.a. att upprätthålla en militär ockupation av en tredjedel av landet, den ”resursrika delen av Syrien” för att ge USA hävstång för att ”påverka ett politiskt resultat”. Stroul krävde ytterligare ekonomiska sanktioner mot Damaskus och hinder för återuppbyggnadsstöd, vilket redan har lett till brist på olja och bröd.

Flera av dem Biden-Harris utnämner stödjer regimförändring i Venezuela och stödjer den självutnämnde Guadio som president.

Kelly Magsamen, vice president för nationell säkerhet och internationell politik vid Center for American Progress, och före detta tjänsteman i Pentagon och utrikesdepartementet, är med i Biden-Harris teamet. När kongressledamoten Ilhan Omar grillade Elliott Abrams, den speciella sändebudet till Venezuela, försvarade Magsamen sin tidigare chef och kallade Abrams en ”stenhård förespråkare för mänskliga rättigheter.” (Abrams stödde dödspatruller i Centralamerika på 1980-talet, och lyftes fram som speciellt sändebud då Guadio förklarat sig som president i Venezuela.)

I gruppen ingår också Derek Chollet och Ellison Laskowski, båda högre tjänstemän vid tyska Marshallfonden (GMF), som har drivit på en mer krigisk amerikansk och europeisk hållning mot Ryssland samtidigt som de stöder ett tvivelaktigt informationskrigsprojekt som heter Hamilton 68. Denna webbplats identifierade felaktigt riktiga människor som ” Ryska bots, ”och menade att Black Lives Matter-demonstranterna var instrument för hemligt ryskt inflytande. Av de personer som utgör Department of Defense-byråns granskningsteam, listar åtta av dem sin senaste arbetsplats ”som organisationer, tankesmedjor eller företag som antingen direkt får pengar från vapnen industrin, eller är en del av den här branschen. ” Dessa företag inkluderar Raytheon, Northrop Grumman, General Dynamics och Lockheed Martin.

I det juridiska teamet finns Marty Lederman,  som var biträdande biträdande justitieminister från 2009 till 2010. Han hjälpte till att utarbeta ett ”drone-memo” som skisserade den påstådda ”rättsliga grunden” för dödandet av Anwar al-Awlaki, en Al Qaida-ansluten terrorist misstänkt utan anklagelse eller rättegång, trots att Al-Awlaki var en amerikansk medborgare.

Neil MacBride ledde åtalet mot CIA-visselblåsarna John Kiriakou och Jeffrey Sterling, vilket bidrog till Obamas rekord av fler åtal enligt spionagelagen än alla tidigare presidentförvaltningar tillsammans.

Ett halvt dussin av tilltänkta medarbetar har band till Big Tech-företag. Den kanske viktigaste figuren är Seth Harris, en lobbyist och tidigare Obama Labour Department-tjänsteman som skrev ett policydokument för det nyliberala Hamilton-projektet.

 

Föregående artikelSista chansen. Politikerna är hycklare och ”grönmålare” säger åter skarpa Greta Thunberg. Överdriver hon?
Nästa artikelUSA spionerade på Saab från Danmark – medan svenska FRA hjälper USA att spionera.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Precis som i artikeln ”Två kvinnliga misstänkta krigsförbrytare är kandidater till utrikes- och försvarsminister hos Biden” tror inte heller Max Blumenthal att Susan Rice kommer bli godkänd i godkännande processen hos Republikanska senaten, helst med tanke på hennes roll i förstörelsen av Libyen, där Donald Trump sagt att det var det mest korkade som USA har gjort att regimändra i Libyen. Han tror dock inte att alternativet till henne kommer vara bättre, dock inte lika känt för de flesta nämligen Antony J. Blinken som står bakom Russiagate, att beväpna Azovbataljonen i Ukraina, vill öka krigsinsatserna i östra Ukraina, och vill slutföra det inte Trump klarade nämligen Syrienkriget. Han har också sagt att Biden kommer inte stoppa Israel från att vara marktjuvar och öka bosättningarna.

 2. Även RT har uppmärksammat detta, där jag funnit mer information.
  Biden skulle återställa ”Amerikas själ” Verkligheten bakom den retoriken har börjat ta form i Bidens framtida administration. Återuppbyggnad av ”Amerikas själ” är tydligen att återställa vapentillverkare som ansvarar för Pentagon. Biden meddelade sitt försvarsdepartement landningsteam på tisdag. Av dessa 23 policyexperter har en tredjedel tagit finansiering från vapentillverkare, enligt en rapport som publicerades denna vecka av Antiwar.com .
  Ledande team är Kathleen Hicks, en förste sekreterare i försvaret i Obama-administrationen, och en anställd vid Center for Strategic and International Studies (CSIS), en tankesmedja som finansieras av en mängd Nato-regeringar, oljebolag och vapenproducenter Northrop Grumman. , Boeing, Lockheed Martin, Raytheon och General Atomics. Det senare företaget producerar Predator-drönare som används av Obama-administrationen för att döda hundratals civila i minst fyra länder i Mellanöstern.
  Hicks var en stark motståndare till president Donald Trumps plan att dra tillbaka ett antal amerikanska trupper från Tyskland och hävdade i augusti att ett sådant steg ”gynnar våra motståndare.”
  Michele Flournoy tippas allmänt för att leda Pentagon under Biden. Flournoy skulle vara den första kvinnan i historien som ledde försvarsdepartementet, men hennes utnämning skulle bara vara revolutionerande på ytan. Flournoy är medgrundare av CNAS och tjänstgjorde i Pentagon under Obama och Bill Clinton. Som under försvars sekreterare för politiken under Obama hjälpte Flournoy till att skapa trupp ökningen i Afghanistan 2010, en utplacering av 100.000 amerikanska trupper som ledde till en fördubbling av amerikanska dödsfall och gjorde små mätbara framsteg mot att avsluta kriget.
  Vapenindustrin vinner om Biden gör det. När Donald Trumps röster steg före Biden på valnatten, sjönk aktierna i Raytheon, Lockheed Martin, General Dynamics och Carlyle Group. Först när Biden svängde och röstantalet gav honom fördel, gick värdet på aktierna upp.
  Så vapenindustrin visste hela tiden vilken president som skulle vara krigshöken.
  Om en Biden-administration infriar Kamala Harris ’ löfte efter valet att återvända till regimförändringsoperationer i Syrien, står dessa företag och deras anhängare i Pentagon för att döda.
  Men anti-war vänstern, progressiva och Bernie Sanders supportrar kan snart inse att rösta för en demokrat som stödde Irakkriget, i stället för en republikan som kallade det ”värsta enda misstag någonsin gjorts i vårt lands historia,” makt gynnar bara det militärindustriella komplexet mer än ”Amerikas själ”.

  .

 3. Lyckligtvis lär inte Biden bli president i januari.
  Röstfusket lär fälla honom. Kommer hur mycket information som helst nu.
  Bara att söka på nätet.
  Kan aldrig tro att det går att dölja så länge till.
  Flera källor säger att amerikanska militärer natten mellan fredag-lördag tog sig in i företaget Scytls lokaler i Frankfurt.
  Där skulle Domonions servrar finnas, och där bevisen för fusket.
  Trump har gjort rokader i försvarsledningen, säkert inte bara av egen vilja utan även efter påtryckning från nämnda myndighet.
  Generalerna accepterar inte en statskupp, dom ser till att den konstitutionella ordningen följs.
  Således lär Trump kvarstå som president.

 4. Vad har framtiden i sitt sköte?

  ”The current American saga mirrors Ancient Rome in the last century of the Republic. The West, and especially the American Rome, is on the edge of a double precipice: the worst economic depression ever, coupled with imminent, myriad, uncontrollable explosions of social rage.”

  https://asiatimes.com/2020/11/first-comes-a-rolling-civil-war/

  För övrigt NSA har ertappats spionera på Danmark, Sverige, tyskland, Frankrike och Holland. INTE RYSSEN UTAN ”VÅRA EGNA ALLIERADE” JÄNKARNA som spionerar på oss. Hultqvist gömmer sig bakom visselblåsare retorik – han är jo vän av USA eller deras man i Stockholm …

  https://www.svt.se/svttext/web/pages/110.html

 5. Bidens smutsbyk börjar hängas ut.

  ”Considering Biden’s nearly 45 year political record supporting every military intervention in American history, opposing de-segregation, eulogizing pro-KKK Senator Strom Thurmond, passing bills that incarcerated petty drug dealers for life on behalf of the cheap labor prison industrial complex and supported the rampant growth of both Wall Street, Big Pharma and the Big Tech run surveillance state, we should think twice before celebrating this man’s possible entry into the halls of the highest office in the USA.”

  http://thesaker.is/whos-world-order/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here