Vad anser Ryssland och en Rysslands vänlig analytiker om Zelenkys besök i Washington

8
1105
In this image from video provided by the Ukrainian Presidential Press Office, Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy speaks from Kyiv, Ukraine, early Monday, March 21, 2022. (Ukrainian Presidential Press Office via AP)

Kreml utvärderar mötet mellan Zelensky och Biden

https://www.rt.com/news/568732-kremlin-comments-biden-zelensky-meeting/
Talesman för Rysslands president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, insisterar på att båda ledarna är ovilliga att ta upp Moskvas oro.

Washington verkar ha för avsikt att föra ett proxykrig mot Ryssland med Ukraina som verktyg, har Kremls talesman Dmitrij Peskov sagt. Han tillade att den viktigaste slutsatsen från onsdagens möte mellan de två ländernas ledare är att varken USA eller Ukraina är beredda att uppmärksamma Rysslands oro.

”Naturligtvis följde vi detta [möte], vi bekantade oss med all inkommande information”, sade Peskov till journalister på torsdagen. Han tillade att i Moskvas ögon ”yttrade varken president [Joe] Biden eller president [Vladimir] Zelenskij några ord som skulle kunna tolkas som, så att säga, en potentiell beredskap att ta hänsyn till Rysslands oro”.

Kremls talesman fortsatte med att beklaga det faktum att USA:s president hade misslyckats med att varna sin ukrainska kollega för att beskjuta bostadsområden i Donbass. Han sade också att ingen av sidorna uppmanade till fred.

Enligt Peskov fortsätter USA att föra krig mot Ryssland indirekt, ”till den sista ukrainaren”.

Han noterade också att ytterligare vapenleveranser från USA och andra länder endast kommer att förlänga det ukrainska folkets lidande.

Under mötet med Biden i Vita huset lovade USA:s president att stödja Kiev ”så länge det behövs”. Han bekräftade också den kommande överlämnandet av ett Patriot luftförsvarsbatteri och annat militärt stöd.

Moskva har upprepade gånger fördömt västvärldens vapenleveranser till Ukraina och varnat för att de kan leda till en direkt konfrontation mellan Ryssland och Nato.

___________________________________________________________________

Utdrag ur artikel av Andrew Korybko

https://outlook.live.com/mail/0/id/AQQkADAwATY3ZmYAZS1mMjgyLTY4NGUtMDACLTAwCgAQAIHuicWYEoxImE2u1G66tUo%3D

Sammantaget avslöjade Zelenskys huvudtal: hans sidas supremacistiska åsikter gentemot det globala syd, en propagandaseger i förtid där det sannerligen inte finns någo.

I Zelenskys tal till kongressen erkände den ukrainske ledaren oavsiktligt att majoriteten av mänskligheten inte stöder hans land i dess Nato-stödda ombudskrig mot Ryssland. Med hans egna ord: ”Vi besegrade Ryssland i kampen om världens sinnen. Vi har ingen rädsla, och ingen i världen bör heller ha det. Ukrainarna vann denna seger, och det ger oss mod som inspirerar hela världen … Ändå måste vi göra vad som krävs för att se till att länder i det globala syd också vinner en sådan seger.”

Enkelt uttryckt förklarade han i förtid att hans sida ”besegrade Ryssland i slaget om världens sinnen”, varefter han snabbt korrigerade sig själv genom att klargöra att ”länderna i det globala syd” fortfarande är en slagfält i detta avseende, varför ”vi måste göra allt som krävs” för att ändra deras åsikter. n.

För det första anser Zelensky och hans gelikar inte att det globala syd är ”hela världen”, vilket i det bredare sammanhanget av hans kommentarer innebär att det endast är hans lands västerländska överherrar. Denna insikt förstärker ytterligare observationen att allt som han och hans sida gör syftar till att vädja till detta de facto nya kalla krigsblock och inte till det internationella samfundet som helhet. De är trots allt helt ansvariga för att beväpna och finansiera hans styrkor, så det är på ett sätt logiskt att han bara bryr sig om dem.

För det andra introducerade han begreppet ”vår första, första gemensamma seger”, vilket avslöjar tre sammankopplade verkligheter: Detta har endast lyckats manipulera vissa populära uppfattningar inom det egna blocket, och det har misslyckats för den stora majoriteten av mänskligheten.

För det tredje visar Zelenskys tysta medgivande att han och hans överordnade har misslyckats med att manipulera sinnena i hela det globala syd, dvs. att deras gemensamma propagandakampanj är ineffektiv. I samband med detta är det nu känt för ett faktum att deras informationskrigföring helt och hållet bygger på lögner, särskilt när det gäller känsliga berättelser som de som rör livsmedelskrisen och spannmålsavtalet. Detta bevisas av att Röda korsets direktör för Afrika avslöjade västvärldens lögner bakom båda för bara några dagar sedan.

För det fjärde tyder den ukrainska ledarens uttalande om att ”vi måste göra allt som krävs” för att framgångsrikt manipulera majoriteten av mänskligheten som hittills har motstått att bli hjärntvättad av den gyllene miljardens operationer

Sammantaget har Zelenskys huvudtal: avslöjat hans sidas supremacistiska åsikter gentemot det globala syd, en för tidigt deklarerad propagandaseger där det sannerligen inte finns någon, tyst erkänt av misslyckandet med att manipulera den stora majoriteten av mänskligheten,

Föregående artikel500 forskarna protesterar mot IPCC i upprop till FN. Vilka är de?
Nästa artikelDemokrati och yttrandefrihet – vad har hänt efter Olof Palmes död?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Tycker som jag skrev tidigare att det var så pinsamt och tragiskt att se och höra zelenski i kongressen. Demokraterna har sjunkit till det vidrigaste lägsta nivån som är möjligt.Man fortsätter att ljuga och föra folket bakom ljuset om ALLT när det gäller denna krisen,där man använder sej av dom vidriga massmedierna som totalt tappat sin moraliska kompass på ALLA sätt. Ser framför mej att året 2023 startar och blir katastrofalt för zelenski, som sålt ut sitt land bokstavligt talat. Hur kan en sådan katastrofalt dålig ledare utan att bry sej om alla tusentals som redan dött fortsätta på detta vidriga sätt efter 10mån nu undrar jag. Tycker de synd hur man kan sälja ut sitt land på detta sätt. Hela EU är absolut inte nöjda med situationen som varit,MEN man tvingas/låtsas som att man är eniga och fortsätter assistera detta vidriga proxy kriget som Usa för,med lillbrittanien också i baksätet. Såå OTROLIGT TRAGISKT är det jag har att säga

 2. Man ska omformulera det till: ”bankirväldet är beredd att kriga tills den sista goyim stupar”.
  Mänsklighetens fiender är och har varit *****. Get that!

 3. Det är sprickor i EU också och den där falska enigheten existerar ENDAST på papper. Om Usa väljer att stoppa detta imorgon på seriöst sätt kommer EU ALDRIG säga emot eller gå emot. Sen har vi dom 4vanliga hatarna som jämt existerar som EJ går göra något åt, dvs Polen och dom3baltiska dvärgarna men dom kvittar. Usa och demokraterna har sjunkit till den lägsta vidrigaste nivån med denna krisen som pågått 10mån. Zelenski har sedan längesen bokstavligt talat sålt ut sitt land och förstört den. Den korrupta Skådespelaren borde ställas inför rätta och tiggaren borde lägga ned skiten nu

 4. Jag följer propagandan och desinformationen på svenska reguljära media, och den är rätt otäckt och otroligt falsk. Så här måste det ha varit i Tyskland 1933. Förhoppningsvis är folk mer vakna idag. Propaganda är ju idag så grov på media att den måste stå ut tydligt även för den mest härdade. Sedan har vi förstås de mer svår upptäckta propagandan där CIA trollen i den omfattande CIA armén av internet troll som alltmer poppar upp på bloggar och kommentarer. Var vakna. Gå inte samma väg som tyskarna och österrikarna en gång gjorde. Varan alla era vänner. Lär er känna igen den. Bekämpa den varhelst en poppar upp.

  • tyvärr Karl . svensken är mer enfaldig nu än tyskland var 1939 . dödens tystnad inträffar om du tvivlar på SVT och du blir ansedd för en paria och du mister ditt umgänge

 5. General Michael Flynn utfryst, krossad i sin karriär, för att inte följa USA:s politik.
  Han var chef för DIA i USA, när de släppte en rapport år 2014; att Assad måste stanna vid makten, annars kommer Syrien falla i händerna på extrema islamister, för de finns inga moderata rebeller i Syrien. Dessutom ger USA bistånd till IS, al-Qaida m.fl. Likadana grupper i Syrien.

  Flynn blev anklagad för att vara rysk spion, och enligt Tucker Carlsson så använde FBI sig av hans son för att utöva påtryckningar för ett erkännande. Nedan video.
  Flynn ville att USA och Ryssland skulle samarbeta för att bekämpa terroristerna i Syrien.

  https://www.youtube.com/watch?v=KYL2sByY9IA

  En intervju med general Michael Flynn ang. Zelenskys besök i kongressen.

  Han säger att jämföra vilket MSM gör, Zelensky med Churchill är så långt ifrån sanningen som man kan komma. Han är en ”puppet”, placerad i en roll som president, i ett land känt för pengatvätt, människohandel, vapen och droger i världen. Det är vad Ukraina gör och har gjort under många, många år.
  Ett land där Biden och människor runt om honom vandrat ut och in i, och tjänat miljoner kronor för egna själviska syften.
  Att Zelensky fick tala inför kongressen det borde aldrig ha fått hända.
  Vi borde inte bli indragna i denna röra i öst-Europa. Detta är en röra som skapats av personer som Zelensky och USA. Flynn säger att år 2014, då Ryssland gick in första gången, det kunde absolut ha undvikits, det var totalt onödigt. Att vi då fortsätter att ge dem mer vapen och pengar, visar bara hur korrupt och kriminell denna verksamhet är.
  Att vi sedan skall skicka mer avancerade vapen dit, innebär mer personer och amerikanska stövlar på marken där.
  Jag vet flera personer som är i Ukraina och flera känner jag personligen. De tjänar enorma summor med pengar på daglig basis.
  Jag är väldigt upprörd över det, och det har jag sagt till dem. Vi borde hålla oss borta, vi borde inte ha någonting med detta att göra,
  Om det ändå fanns någon i beslutande position som hade det minsta sunda förnuft, så borde vi sitta vid förhandlingsbordet.
  Vi kan gå tillbaka till Budapest år 1994; och det borde vara väldigt enkelt att åstadkomma ett fredsförslag, vilket Putin och Lavrov också föreslagit.
  Flynn säger att USA ställer till med förödelse i Ukraina, för att folket skall rikta sin uppmärksamhet dit, och glömma de gigantiska problem som finns på hemmaplan.
  USA använder ord som kärnvapen, för att dra oss längre in i ett otäckt krig.
  Ryssland använder inte det ordet, de vill inte ens vara i detta krig. De vill inte dra sig in i ett större krig.

 6. Judge Napolitano i sitt program Judging freedom, Detta program borde spelas på SVT varje vecka, tills det går in i medvetandet på svenska folket vad som egentligen händer i Ukraina.
  Hans intervjuer med Douglas Macgregor är något i särklass.
  F.d. överste Macgregor är en neutral röst i konflikten, som är ärlig i vad han säger och dessutom har många kontakter i militären, han får videor skickade till sig från slagfältet av sina kontakter. Han talar med sina kontakter i Polen.
  I denna video är han mycket upprörd över hur USA hela tiden förlänger konflikten och inte vill förhandla utan att helt orimliga villkor skall bli tillgodosedda.
  Han säger att ukrainarna flyr i stort antal från slagfältet, och att de nu rekryterar unga pojkar från 13 år gamla och handikappade personer. Ukrainska militären har skickat ut ett meddelande till Ukrainas regim, ni får hoppas att ryssarna får tag i er innan vi tar er, vi kommer döda er medan ni kan hoppas på att bli tillfångatagna av ryssarna.
  Macgregor har sett videor på hur ryssarna slåss och anser att de slåss väldigt skickligt.
  Han säger också att de tar bättre hand om sina sårade i fält.
  Han säger att nu är det slut på att ryssarna är försiktiga för att de vill inte döda sina slaviska bröder, nu är det fullt krig som gäller, så vi kommer snart se när de slåss i ett riktigt krig, vilket han inte anser de gjort tidigare.
  Det finns ryssar som är extrema som vill gå in i Ukraina och sudda bort landet från kartan, vilket oroar Putin och det är inte något som han vill.
  Macgregor har sagt tidigare att när USA vill regimändra i ett land, så demoniserar man ledaren i landet, så man skall inte bry sig om alla nidord mot Putin, för det finns ingen sanning i dem. Det hör till regelboken i regimändring.

  https://www.youtube.com/watch?v=jH3iGOPNCiM&t=1010s

 7. Alltid intressant att lyssna på Max Blumenthal när han gör sina spontana intervjuer med personer på gatan och denna gång med delegationen som skall tigga pengar till Ukraina.
  En hög dum-dum på väg till Kapitolium. En kvinna frågar om Max är betald av Moskva och han kontrar med om hon är betald av Ukraina. Nej, svarar hon jag är amerikan.
  Så Max skulle inte vara amerikan??
  Max frågar en man om han är emot att man dödar civila i Donetsk, han svarar NEJ.
  Som sagt en märklig samling människor som har noll koll, men skall begära supermycket pengar av kongressen till Ukraina. Så lätt kan pengar förflytta sig ibland, medan de hemlösa sover i tält på gatorna.

  Caught up w/ the Ukrainian diaspora delegation on their way into the Capitol to cheer for Zelensky They told me $45 billion wasn’t enough, neo-Nazis do not exist in Ukraine and the banning of the Russian wing of the Orthodox Church & oppo parties was justified bc ”martial law”

  https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1605737488462520328?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here