Vad hände vid manifestation för Julian Assange i fredags?

2
1531
Från manifestationen för stöd åt Julian Assange och yttrandefrihet 23 oktober 2020 på Mynttorget i Stockholm.

Det blev en mycket lyckad manifestation med drygt 50 deltagare. Nya talare denna gång var DN:s förre kulturredaktör Arne Ruth, journalisten Per Shapiro som håller på med en bok om de vita inkräktarnas behandling av Amerikas urinvånare samt journalisten och författaren Peo Österholm med den kända boken om Irak. Kristina Hillgren talade liksom 15/9. Vi har tillstånd för flera manifestationer fram till och med 5/1 och 9/1 2021. Dom mot Julian Assange meddelas 4 januari.

Manifestation blev försenad då polisen samtidigt tillät en manifestation för Nagorno-Kabarah utan polistillstånd dra över tiden. Även förskjuten en bit upp på backen.

(En kepsförsedd bloggare står längst ned och håller i en banderoll, syns efter 2.00 minuter medan en blond bloggarhustru syns omkring 3.00 minuter).

Föregående artikelFemtio stater – men inte Sverige – har ratificerat FN:s kärnvapenkonvention! Stor framgång!
Nästa artikelGav Tysklands försvarsministerium hotfull order till svenska laboratoriet att hitta Novichok i Navalnys kropssvätskor?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Det är slående och tänkvärt att de stora mediekanalerna förbigår dessa manifestationer med total tystnad. Den svenska s.k journalistiken firar nya triumfer i medieskugga varje dag.
    Vilkas ärenden springer dom egentligen? Frågan är befogad.

  2. Vi har nu intagit kungens mark-Lejonbacken. Alltid nåt´. En person ”utan huvud” dök upp i någon slags happening. På mitt förslag bad Sigyn meder (demo-ansvarig) honom att sticka. Be honom dra åt helvete sa jag åt Sigyn. Men det är knappast troligt att Sigyn uttryckte sig så. En tid på världen brukade Europeiska Arbetarpartiet dyka upp på andras offentliga tillställningar med en figur föreställande ”döden” och iförd munkkläder bärande en lie och sminkad som – Olof Palme ! Varför kastade vi inte ut provokatören ? Han dök inte oväntat upp i nyhetssändningen i TV. Utan kommentar. Inte ett ord om att han inte hade ett dugg med oss att göra. Vad kunde TV-tittarna annat tro än att idioten tillhörde oss. En manifestation tillhör arrangören och ingen annan. Kör iväg omedelbart ! Innan mainstreammedia får chansen att smutskasta oss.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here