Vad händer i Ukraina? Jimmy Dore intervjuar Max Blumenthal.

8
1766

Lyssna och reflektera. detta talar för, sig själv.

Föregående artikelBiden överväger sanktioner mot Indien på grund av ryska vapen
Nästa artikelPutin och ”The Great Reset” – den stora återställningen. Fjärde revolutionen? Rädd? Gillande?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

8 KOMMENTARER

 1. Man kan inte annat än häpna över den otroligt mycket bättre, sannare och neutralare bild man får av kriget i Ukraina på alternativa media i Sverige, och även i många utländska bloggar och publikationer, än man får av MSM-media! Man kan återigen konstatera att fulmedia totalt misslyckas med information som någorlunda beskriver verkligheten utan bara är tillrättalagd propaganda! Man blir beklämd över hur fulmedia helt styrs från USA i Sverige och detta har hänt de senaste 20 åren! Var tog det fria ordet vägen? Den flyttade till alternativa media..

 2. Får ärligt ont i huvudet av propagandan och desinformationen dessa åren. Detta spårat ur ju sedan åratal sedan. Nu sedan förra året med denna krisen,är det ENDAST Usa,Nato propagandan och INGET från ryska perspektivet,eller att rapportera seriöst från båda hållen. Man får nästan INGET veta ens när även Putin håller tal genom veckorna. Det finns TROTS allt två sidor här i konflikten,men detta är INGET nytt och pågått i 8 år nu.

 3. Jag har just sett en historiebeskrivning över Ryssland av Pekka Tovori. Den ger en trovärdig beskrivning av hur samhällssystemet har tvecklats. Jag såg den strax efter intervjun av Max Blumenthal som gjordes av Jimmy Doré. Vem ska jag tro på?

 4. Har tittat en stund på filmen och kan säga den bekräftar känslan jag haft om landet i fråga.
  Det jag märker här på bloggen är att knappast någon, inte ens redaktören längre talar klarspråk.
  Det talas i gåtor istället där man själv får söka vad som menas.
  Är det så här i det demokratiska Sverige att man inte fritt kan säga vad man tycker och tror längre utan måste följa en officiell utstakad ”sanning” och verklighetsbild om man inte på något sätt vill råka ut för repressalier?

  I vardagen är jag nu tämligen tyst om det här och väger mina ord på våg av guld innan jag törs låta dem lämna mina läppar.
  Folk verkar så övertygade att allt är på ett visst sätt och skulle man säga emot kan man bli sedd som fiende till sitt eget hemland Sverige.

  Det här är en otäck situation som jag hade aldrig för mitt liv kunnat tänka mig bli möjlig i ett så frihetligt och liberaliserat land som Sverige.

  Nåväl, jag vet inte om jag har fel, men känslan jag får av filmen ovan är att yttrandefriheten är större i USA nu än vad den är i Sverige eller kanske något annat västland här i Europa?

  Jag får bara så svårt att avsky Ryssland när jag tycker mig se att Ukrainakonflikten, som inte börjar med Rysslands anfall, ytterst handlar om att stjäla åtminstone de östslaviska områdena öster om floden Dnepr i Ukraina till Västeuropa från Ryssland.
  Hur vad det nu som stod i kristendomens Tio Guds bud?
  Det sjunde budordet:
  – Du ska inte stjäla!

  Jag tycker mig börja förstå nu anledningen till varför det var så viktigt för västvärlden att genom politiska manipulationer, s.k. ”färgrevolutioner” m.m. var så förbaskat viktig för västvärlden och USA att peta bort den mer ryskorienterade presidenten Janukovitz från presidentposten 2014 i den så kallade ”Majdanrevolutionen” som jag fattat västukrainarna skyllde självständighetens och diktaturens fall och de efterkommande alla misslyckanden på Ryssland, där fagra löften från EU och Västvärlden att allt skulle bli så mycket bättre.

  Men hur bra blev det egentligen?
  Och vad blev bättre mer än ett j-vla tillskott av mängder av vapen och modern stridsstyrka?
  Är det inte det vi ser i Ukraina idag?
  Tror verkligen Ukraina och Västvärlden de kan krossa Ryssland?
  Och varför vill de krossa Ryssland?
  Ökat lebensraum?
  Adolf Hitler och hans Tredje Rike trodde de kunde krossa Ryssland men hur gick det?
  Kan berätta resultatet firas den 9 maj varje år i Ryssland.
  Man kan hoppas det kommer något bättre ur den här uppgörelsen.
  För som det varit innan kunde det inte ha fortsatt.
  Eller vad säger ni alla Ukraina-empatister och sympatisörer, var det bara att låta stagnation, korruption, skumraskaffärer, beskjutningarna på separatisterna i öst fortsätta i tron att den liberala demokratin skulle vinna över diktaturfasoner och som en frälsare ställa allt tillrätta?
  Jag tror inte på det i alla fall och det funkar framförallt inte i den östslaviska kulturen där värderingar och normer inte är direkt kompatibla med våra dito.

  Jag tror på kulturers säregna art och att de inte fritt kan blandas i en ”mångkultur” utan att omfattande problem uppstår.
  Problemen kan hämmas med en fast hand, diktaturen exempelvis, men underliggande problematik kommer alltid finnas under ytan.
  Jag tror att i Ukraina, som det är nu, för att lugn ska uppnås fordras diktatur eller en mer omfattande omvälvning.
  Varsågod och välj.
  En demokratisering av liberal västlig modell kan inte, och har inte visat sig fungera.

  Som intresserad av den östslaviska kulturen kan jag berätta att den här veckan firas där Maslenitsa eller ”Pannkaksveckan”.
  Det är en ortodox kristen högtid blandad med folkliga och mytologiska inslag.
  De mytologiska lite groteska för mig då man bränner en docka på ett bål.
  Får vibbar av häxbränning men är knappast detsamma.
  Men man firar, sjunger sånger och äter pannkakor eller andra rätter som passar den lokala traditionen.
  Som en fest precis före den åtta veckor långa fastan före påskhögtiden.

  Här i Belarus:
  Förmodligen ett genrep då där inte finns någon publik eller folkfest.
  https://www.youtube.com/watch?v=HjRDJCoiN7o

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here