Putin och ”The Great Reset” – den stora återställningen. Fjärde revolutionen? Rädd? Gillande?

9
4370
Putin i maj 2018. Bild från Wikimedia.

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad… Eller hur?!

______________________________________________________________________

Denna artikel av  undersökande ournalisten Tom Luongo från 10 februari 2021, ursprungligen för Daily Liberty News, har vänligen översatts av Rolf Nilsson.

Tom Luongo

Putin och ”The Great Reset” – den stora återställningen

 

 

 


Putin och ”The Great Reset” – den stora återställningen

En stor återställning? Putin säger,”Inte så snabbt”

Lyckades du händelsevis uppfatta det viktigaste politiska talet under de senaste sex åren?Det vore lätt att missa, med tanke på allt som händer. Faktum är att jag nästan gjorde det, och detta tal ligger ändå i skärningspunkten för nästan alla de områden jag bevakar.

Det årliga världsekonomiska forumet (WEF) ägde rum nyligen via telekonferens, det jag kallar Virtual Davos, och vid årets evenemang var naturligtvis huvudämnet deras projekt kallat ’the Great Reset’.

Men om WEF var så beslutsamt att visa upp för världen den bästa sidan av den stora återställningen, skulle man inte ha bjudit in Kinas premiärminister Xi Jinping eller, ännu viktigare, Rysslands president Vladimir Putin.

Och det var Putins tal som rev det korthus som dagordningen för WEF utgjorde.

Redaktör Romelsjö: ”Jag har publicerat Putins och https://www.globalpolitics.se/vad-sager-kinas-president-om-varldslaget-xi-jinpings-tal-vid-det-virtuella-davos-agenda-evenemanget/Xijinpings tal. Biden deltog inte vid WEF, men jag har ett  utdrag ur hans tal vid installationen Vad sa egentligen Biden vid installationen?.”

Förra gången någon gick in i ett stort internationellt forum och gav en sådan skarp kritik av det nuvarande geopolitiska landskapet, var Putins tal till FN den 29 september 2015, två dagar innan han skickade en liten styrka med ryskt flygunderstöd till Syrien.

Där hudflängde han med namn, inte bara FN, utan framför allt USA och dess NATO-allierade, genom den slutsats i vilken han ställde den mest framträdande frågan: ”Förstår ni vad ni har gjort?” för att man skapat kaos i en redan kaotisk del av världen?

Lika viktigt som detta talet var, var det Putins handlingar efter det, som definierade den nuvarande eran av geopolitisk schack över den eurasiska kontinenten. Syrien blev den knutpunkt, kring vilken motståndet mot den berättelse som sa att ”ISIS är oövervinnlig” klarades ut

Och mysteriet om vem som stod bakom ISIS, nämligen Obama-administrationen, avslöjades för alla som ville lyssna.

President Trump må ha tagit äran åt sig för att ha besegrat ISIS, men det var mestadels Putins och Rysslands styrkor, som tog tillbaka den västra delen av Syrien, som tillät det att hända, medan våra globalistiska generaler, som James Mattis, åstadkom så mycket skada som möjligt på Syrien självt och så lite som möjligt på ISIS, för att förhoppningsvis kunna använda dem igen en annan gång.

Och oavsett om du stödjer eller inte stödjer USA: s politik i Syrien, vilket jag definitivt inte gör, är det svårt att förneka att Rysslands ingripande där i grunden, under överskådlig framtid, förändrade den regionala politiken och konflikterna.

Det var början på den frivilliga frånkopplingen av Kina, Ryssland och Iran från väst.

För att ha stått emot det amerikanska och europeiska mönstret för att konsolidera sin makt i Mellanöstern, har Ryssland förtalats i väst på ett sätt som får den indoktrinering som jag fick som barn, när jag växte upp under det kalla kriget, att närmast likna semesterannonser för att tillbringa sommaren på Krim.

Men det är den styrkan av syfte och karaktär som har definierat Putins två decennier vid makten. Han har gjort underverk för att återuppbygga Ryssland.

Putin har gjort många misstag, för det första genom att lita på amerikanska presidenter och för det andra genom att underskatta hur arrogant och våldsamt ledarskapet i Europa är.

Med detta sagt har han nu nått sin gräns, särskilt med Europa, och han har, oavsett de kortsiktiga kostnaderna, stakat ut en fast oberoende väg för Ryssland,.

Och det är därför hans tal vid World Economic Forum var så viktigt.

Putin hade inte talat där på nästan ett decennium. I en tid då WEF-kontrollerade marionetter dominerar maktpositioner i Europa, Storbritannien, Kanada och nu USA, gick Putin in i Virtual Davos och, bildligt talat, hällde ut sitt kaffe på mattan.

På ett sätt som jag bara kan beskriva som oklanderligt artigt, talade Putin om för Klaus Schwab och WEF att hela deras idé om den stora återställningen inte bara är dömd att misslyckas, utan också strider mot allt som modernt ledarskap står för.

Putin bokstavligen skrattade åt tanken på den fjärde industriella revolutionen – Schwabs idé om ett planlagt samhälle med hjälp av AI, robotar och sammanslagning av människa och maskin.

Han talade, rakt ut, om för dem att deras politik, som driver medelklassen till randen av utrotning under COVID-19-pandemin, kommer att öka den sociala och politiska oron ytterligare, samtidigt som ojämlikheten i rikedom förvärras         .

Putins är ingen blom-kastande libertarian eller något annat, men hans kritik av den hyperfinansialiserade post-sovjetiska eran är korrekt.

Den era som dominerats av centralbanker och det fortsatta samgåendet av statlig- och företags-makt har ökat ojämlikheten i rikedom i USA och Europa, vilket gynnat miljontals, samtidigt som man tagit från miljardernas rikedom.

Att lyssna på Putin var som att lyssna på ett korsning mellan Pat Buchanan och den avlidne Walter Williams. Enligt honom har det nyliberala idealet att ”bjuda in världen / invadera världen” förstört de kulturella banden inom länderna samtidigt som deras ekonomiska utsikter urholkats. Putin kritiserade nollräntor, QE (Quantitative Easing ö.a.), tullar och sanktioner som används som politiska vapen.

Men måltavlorna för dessa vapen, även om de nominellt pekade på hans Ryssland, var verkligen västs egna ekonomiska motorer, eftersom medelklassen har sett att deras löner stagnerar och tillgången till utbildning, medicinsk vård och domstolar för att rätta till klagomål, minskar dramatiskt.

Ryssland är ett land på uppgång, liksom Kina.

När banden mellan dem är tillräckligt djupt inbäddade för att stabilisera dess ekonomi, kommer också Iran att stiga.

Tillsammans kommer Ryssland, Kina och Iran att leda den centralasiatiska landmassan ut ur den 1800-talets träskmark som existerar, tack vare brittisk och amerikansk intervention i regionen. Putins tal klargjorde att Ryssland är engagerat i processen att hitta lösningar för att framtiden skall te sig gynnsam för alla människor, inte bara för några tusen europeiska oligarker som tror att de är bättre än du.

I ett mindre konfronterande tal sa ordförande Xi samma sak. Han, liksom Putin, gav en läpparnas bekännelse till klimatförändringar och koldioxid-neutralitet, men fokuserade snarare på föroreningar och hållbarhet.

Tillsammans sa de i grund och botten till WEF att stoppa den stora återställningen tillbaka i det hål där den kom från.

Jag har noga följt Putin i nästan ett decennium nu. Jag fick en känsla av att om han talat till en statsvetenskapskurs på högskolenivå och inte en sammankomst av några av de mäktigaste människorna i världen, skulle han ha skrattat dem rakt upp i ansiktet.

Men tyvärr, eftersom han har varit föremål för deras aggression så länge, förstår han bättre än någon av oss, att han var tvungen att behandla dem seriöst, eftersom deras grepp om verkligheten och kopplingen till de människor som de styr, nästan var avbruten.

I slutet av sina planerade kommentarer frågade Klaus Schwab Putin om Rysslands bekymmersamma förhållande till Europa och om det kunde åtgärdas. Putin var inte återhållsam i sitt svar.

”Om vi ​​kan lyfta oss över dessa tidigare problem och göra oss av med dessa fobier, kommer vi säkert att kunna njuta av ett positivt stadium i våra relationer. Vi är redo för detta, vi vill ha detta och vi kommer att sträva efter att få detta att hända. Men kärlek är omöjlig om den bara förklaras av en sida. Den måste vara ömsesidig.”

Av vad jag uppfattat från Biden-administrationen eller Europeiska kommissionen i Bryssel, hörde inte någon ett ord av det han sade.

 

Relaterat.

Männen bakom The GREAT RESET: Hur framtiden KAN se ut 2021 – om de kontrollerande eliterna får som de vill?

Sverige i framkanten av “Great Reset” som kan medföra en integration av vår fysiska, digitala och biologiska identitet. Vill vi det?
Har Klaus Schwab, Chefen för World Economic Forum ett program för global diktatur efter Covid-19?
The Great Reset – Den stora omstarten – Del 1
Den stora omstarten efter coronapandemin. Är “The Great Reset” från World Economic Forum lösningen?Del 2
Miljardärernas plan för kapitalets ålderdom.
Föregående artikelVad händer i Ukraina? Jimmy Dore intervjuar Max Blumenthal.
Nästa artikelBra med sanktioner mot Kina som stöttar Ryssland?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Den analysen ger jag inte ett rött öre för. Gammelmaoister har en tendens att göra om samma misstag om och om igen i kampen för socialism. Det började med att de (sannolikt på Kinas order) ansåg 1975 att Sovjetunionen var uppgång och USA på nedgång och att Sovjetunionen därför måste bekämpas.

 2. Tack Anders, Rolf och självfallet också författaren Luongo för att ni uppmärksammar detta tal av Putin, som tillsammans med talet av Kinas president, svängde mycket av Davoskonferensen bort från den värsta krigsgalenskapen. President Xi talade om behovet att undvika delningen av världen i en östvästlig konfrontation och förespråkade en multipolär värld av samarbete. När tyska förbundskanslern Merkel sedan i sitt tal stödde president Xi, så gick luften ur krigshökarna på konferensen.
  Det var en begränsad med viktig framgång för fred som gjorde att hökarna fick fortsätta krigshetsen och -eskalationen på andra håll. Däremot fortsatte Davos-konferensen eskalera sin ekonomiska politik Great Reset som leder rakt till konfrontation och världskrig. Här finns en stor genomgång av denna politik är inriktad på global befolkningsminskning och därmed inriktad på regimförändring för alla länder, inkl Ryssland och Kina, som vill värna sina folks välfärd genom fortsatt industrialisering och ekonomisk utveckling.
  Helga Zepp-LaRouche analyserar Great Reset och Davosklickens dödliga maktpolitik i artikeln https://271967.seu2.cleverreach.com/c/56298730/625409e3635-qpif2u och dess bakgrund i den värsta koloniala makteliten analyseras här ”Prince Charles Invented and Runs the ’Green New Deal'”: https://271967.seu2.cleverreach.com/c/56298732/625409e3635-qpif2u och dess politik att ta maten från miljoner människor beskrivs här ”British Crown Think-Tank: We Intend To Take Away Your Food ”: https://271967.seu2.cleverreach.com/c/56298734/625409e3635-qpif2u

 3. Intressant analys, även om klassperspektivet fattas. Kärlek/hat, sanktioner/handel och kapprustning monopolkapitalister emellan är i min mening inte i folkets intresse, förutom på det sätt som Marx menade skulle inträffa genom den och därmed skulle vara monopolkapitalismens slut och början på det han ansåg vara Utopia, d.v.s. där produktionen utfördes ”av var och en efter förmåga, till var och en efter behov”, vilket jag anser att vi närmar oss, särskilt när människor slutar upp med sin överkonsumtion och börjar rösta för att dela brödet och vinet lika.

  Konflikten med Ryssland verkar, i min mening, vara fejkad i syfte att skapa den konflikt som monopolkapitalet lever på, dels genom det militärindustriella komplexet och dels som en avledningsmanöver för folken i nationerna, så att de inte ser igenom monopolkapitalismens dynga. I övrigt ser jag inte någon fördel med ”frihandel” med någon av dessa kolosser, p.g.a. frihandelns ”race to the bottom”, vilket missgynnar arbetarklassen.

  För den lättledda arbetarklassens skull bör man heller inte publicera för mycket konfliktskapare i kommentarsfält, men snarare bör de korrigeras anonymt, eftersom man annars medverkar till splittring av arbetarklassen, vilket gör att den fraktionerar sig utan att samverka och därmed inte får makten, d.v.s. exakt det som Marx och Engels varnade för och exakt det som högereliten uppmuntrar till via fulmedier och makabra politiska beslut, vilka sedan fördöms av ännu en höger, allt medan den bortkollrade vänstern missar målet.

  P.g.a. småpartiernas ytterst bisarra oförmåga att valsamverka så uppmanar jag nu alla att gå ur dem och istället gå med i Vänsterpartiet och driva sakfrågor därigenom. Att stödja Dadgostar, som gör väldigt bra ifrån sig även om alla inte delar hela hennes taktik eller alla hennes åsikter, ser jag också som hedervärt idag.

  (F.ö. så vet jag inte varför, men jag ser aldrig nya kommentarer här trots att jag ständigt kryssar i rutan. Det är en slags shadowbanning, i min mening, eftersom det förstör kommunikationen. Misstänker starkt att Zuckerbok-skriptet och en särskilt krigsförbrytande kriminell stat är ansvarig, men är inte säker. WordPress lilla klocka uppe i högra hörnet fungerar heller inte på denna blogg och jag måste använda Tor-browser för att ens kunna kommentera.)

 4. World Economic Forums Great Reset är nog på väg nu. Men det verkar inte bli riktigt det liberala projekt som Klaus Schwab och hans adepter tänkte sig. Återstarten (The Reset) verkar i stället bli den Stora Losskopplingen. Stora delar av världen kopplar nu loss från det ruttnande Väst. Eller snarare: blir genom detta Västs hybris och ovilja att ens lyssna på sina egna rådgivare i Federal Reserv Board och Pentagon bortkopplat. Det kommer att drabba hela världen; det gör det redan. T.o.m. i SVT och SR börjar man nu mer och mer lämna de stolta uttalandena om sanktioner, samtidigt som man mer och mer börjar tala om börsras, inflation, råvarubrist och nedlagda verksamheter. Men försvarsanslagen skall upp, upp till varje pris?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here