Vem äger världen? Är detta svaret?

7
2430
Föregående artikelBRICS utvecklar ny global reservvaluta. Bra ide?
Nästa artikelManifestation utanför Stobritanniens ambassad av Stödkommittén för Julian Assange
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Han till hgr, tillsammans med rockefellrn, är ’god’ för 5000 trljrd kr (5000 och 12nollor). Sveriges statsbudget är ca 1trlj och bnp,n är på ca 5triljr. Världens samlade statsskulder är 500tljrd..Näst till hgr är det larry fink på blackrock som dammsuger allt av värde på västra halvklotet och är anställd av han till hgr som såklart äger blackrock, statestreet, vanguard. Individen längst fram är släkt med han till hgr och just nu skryter med att alla västs regimer är genominfiltrerat av wef o ygl. Vem han till vänstr är vet jag inte, men att de kapat väst är glasklart samt lika klart vem startat krigen i världen de senaste minst 250åren. Men allt detta vet vi samt att de tillhör en viss sekt

 2. Nu har jag sett videon, och det som omedelbart slår mig, detta är ju Sverige idag. Sverige började redan 1947 med att inför personnumren för att kunna effektivt övervaka innevånarna, och man införde källskatten vilket betyder att politikerna bara kan ta för sig som dom vill av individens pengar.

  Allt finns redan, massiva register, allt man behöver göra är att haka på det på elektroniken för att göra det totalitärt effektivt. Något skydd för människan finns inte. Denna ”Build Back Better” filosofin skyndar bara på utvecklingen mot denna totalitära stat.

  Ett gammal talesätt dök upp ur minnet. Politiker är som krokodiler, stor käft, inga öron, farliga, obildade och opålitliga. Dessa nya teknologiska system ökar deras makt över individen ofantligt, och det finns ingen reglering som skyddar individen.

  Den franske filosofen Paul Valéry lär ha sagt att ”Politik är konsten att hindra folk från att lägga sig i vad som angår dem.” Dessutom är alla demokratiskt strikt förhindrade att påverka vad som angår dem i alla västerländska demokratier, speciellt den svenska. Lägg till propaganda efter gammalt Tredje Riket modell, numera kallad ”agendasättande journalistisk” och ”opinionsbildning”.

  I Sverige finns inget privatliv, allt är offentligt och all information om dig är i praktikens statens, politikernas och tjänstemännen egendom som det normala.

  Kina är annorlunda. Privatlagstiftningen är den strängaste i världen, ingen, inklusive staten, har rätt att samla in och ha mer information om dig än absolut nödvändigt, och det med ditt medgivande. Att bara söka efter information är straffbart. Det så kallade Social Credit systemet var ett experiment avsett att vara ett slags meritsystem för de som gjorde sig extra förtjänta i samhället, men har helt strandat därför att ingen bryr sig. Ansiktsigenkänning är mycket strikt reglerat och mycket sällsynt använt idag.

  Problemet med sådana här system är förstås missbruk. Nyligen ville några byråkrater i Zhengzhou, Henan, stoppa en legal demonstration genom att sätta demonstranternas hälsokod till smittade, vilket gjorde att dom inte fick komma in i staden. Byråkraterna hade alltså hackat systemet i illvilliga avsikter. Initiativtagaren fick omedelbart sparken, ingen mer karriär, och ytterligare fem fem disciplinerades allvarligt.

  En man gick runt och vittjade brevlådor och fotograferade adresserna med mobilkameran. Avsikten var att sälja adresserna till reklamföretag. Det blev sex månader fängelse.

  En apptillverkare i Shenzhen samlade i hemlighet in användardata genom appen, det blev tre års fängelse och miljonböter för företaget. Kina är säkert, olika väst och Sverige.

  Det får en att undra när Sverige kommer att införa regler för att skydda individerna mot övergrepp med teknologi. Nu finns inget skydd alls, speciellt inte mot myndigheter eller journalister och media.

 3. Utmärkt initiativ att antyda vem som har makt över det globala kapitalet.
  Men videon ger inte det totala, komplicerade nätverket som beskrivs i boken ”Folkfienden”. Läs den för att förstå!

 4. Kina har hänsynslöst slagit mer på sådana här koncentrationer av makt, och möjlig missbruk. Det är därför både västerländska företag och stater så fanatiskt försöker baktala och svartmåla Kina. I Kina kan dom inte utöva sin makt fritt och ohämmat. När väljarna i USA går till val har dom två möjligheter, att rösta på det militärindustriella komplexet eller att rösta på det militärindustriella komplexet. I ena fallet kallas det Demokraterna, i det andra Republikanerna. Media backar båda. I verkligheten är det samma fenomen som Hitlers rustningsindustri. Det kallas ”försvarsindustri”, men i verkligheten är dem krigs och rustningsindustri. Förberedelser för krig och erövring.

  På samma sätt har Sverige, ett antal partier man kan rösta på, men det är egentligen samma parti. USA har sina välkända krigsoligarker, naturligtvis ihopkopplade med de svenska krigsoligarkerna, och dom går det inte att rösta på, varken ut eller in. Dessutom är de svenska krigsoligarkerna kopplade till USAs krigsoligarker, vilket man nu vill befästa mer formellt med NATO.

  Jack Ma affären var ett exempel. Man försökte bilda en oligarki som skulle vara stark nog att styra regeringen. De stoppades. Istället fick man omstrukturera så all verksamhet kom under kontroll av regeringen, vilket man gjorde. Nu tjänar systemet samhället och innevånarna, inte oligarkin.

  I Kina skall det finnas bara en regering, och den skall vara underställt folkviljan. Skuggregeringar av oligarker tillåts inte. Kina har faktiskt lyckats mycket väl i den uppsåten. Västvärlden det motsatta.

  • Jag känner inte till att någon kinesisk journalister blivit svartlistad. Du bör veta att journalist är en skyddad titel och ett skyndat yrke i Kina, precis som läkare. Du kan inte bara kalla dig läkare och börja bota patienter, du skall vara lämplig och ha licens. Samma sak med journalister. Precis som det finns strikta regler vad läkare får göra finns det strikta regler vad journalister får göra och hur. Bryter en läkare mot reglerna förlorar han licensen att praktisera och kan hamna i fängelse. Samma sak med journalisten. Liksom läkare ses journalister som mycket viktiga i samhället i Kina, och det ställs stora krav med personligt ansvar. Det är alltså väldigt olika mot väst. En del bloggare försöker kallar sig journalister, vilket är lika olagligt som att en bilmekaniker kallar sig läkare och praktiserar medicin. Kinas journalister har världens högsta förtroende. Källa US Trustbarometer.
   Lui Hu, som namns i filmen, är inte alls journalist, bara en bloggare och allmän skojare och bråkmakare. I Kina är det kriminellt att sprida falska rykten. Du kan alltså hållas ansvarig för vilken information du sprider, och du kan avkrävas bevis. Den som upptäcker brottslig verksamhet är skyldig att överlämna det till polisen. Vad denne bloggare Lui Hu försökte göra var att skapa egen privat rättvisa genom att hänga ut folk. Det är straffbart i Kina. Det är fullt möjligt att han förhindrades att fly under polisutredningen genom att han blockerades från att köpa biljetter. Att bara kalla sig ”journalist” i Kina ger inget skydd mot kriminell verksamhet. Lagen gäller lika för alla. Det finns inget som heter ”Social Credit” i Kina, det är en propaganda uppfinning i väst. Man försökte skapa ett meritsystem, men det kom aldrig igång. Ytterliga en av dessa vandringslögner om Kina som flyter runt bland de indoktrinerade, okunniga och godtrogna.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here