Vijay Prashad: Om hur kriget i Syrien splittrade vänstern

0
959

Denna artikel har publicerats på https://steigan.no/2022/12/vijay-prashad-om-hvordan-krigen-i-syria-splintret-venstresida/?utm_source=substack&utm_medium=email

Vijay Prashad: Om hur kriget i Syrien splittrade vänstern

Katie Halper och Vijay Prashad diskuterar hur mycket av splittringen till vänster som kan spåras tillbaka till Syrienkonflikten och hur den nu är splittrad över kriget i Ukraina. Vijay och Katie diskuterar också den destruktiva ”fördömandets politik”.

Katherine Rose Halper (född 11 juli 1980/1981) är en amerikansk komiker, författare, filmskapare, poddsändare och politisk kommentator. Hon är värd för podcasten The Katie Halper Show och medvärd för podcasten Useful Idiots med Matt Taibbi.

Vijay Prashad är en indisk marxistisk historiker och kommentator. Han är verkställande direktör för Tricontinental: Institute for Social Research, chefredaktör för LeftWord Books, och senior non-resident fellow vid Chongyang Institute for Financial Studies, Renmin University of China.

Föregående artikelPutin säger att ju snabbare konflikten i Ukraina upphör, desto bättre 
Nästa artikelEx-president Medvedevs årsöversikt satte Rysslands nya stora strategi i ett sammanhang
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here