Biden: Högmålsbrott? Eller bara ett monster

4
657

Tre personer dog. Vem dödade dem?

En ny artikel av Julian Macfarlane, som väntat några dagar https://julianmacfarlane.substack.com/p/biden-high-crimes?utm_source=post-email-title&publication_id=837411&post_id=141355970&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=103ae5&utm_medium=email

Om ””stackars Joe Biden”: ”Uppgifterna om Bidens minnesluckor har hamnat i fokus, sedan den särskilda utredaren Robert K Hurs granskning om hanteringen av hemligstämplade dokument offentliggjordes på torsdagen. Presidenten gick till rasande motattack vid en pressträff i Vita huset. Samtidigt kom han med flera påståenden som står i direkt strid med uppgifterna i utredningen.

CNN har gjort en faktakoll av presidentens presskonferens och hittat tre avgörande punkter, där Joe Bidens påståenden på presskonferensen krockar med utredningen och där presidenten av allt att döma har fel.” Bidens påståenden skiljer sig från utredningen på avgörande punkter.
 

Hycklaren i chefsstolen är ansvarig för att dessa unga människor befinner sig på en plats där de aldrig borde ha varit, att de är inblandade i olagliga operationer – nämligen ockupationen av Syrien – ett brott enligt internationell rätt – och att de bidrar till att stödja terroristgruppen ISIS, som nu är på väg tillbaka i regionen.

USA har ockuperat den närliggande Al-Tanf-basen på den syriska sidan av gränsen sedan 2015 och har använt den för att beväpna och utbilda militanta ISIS-anhängare. USA och allierade underrättelsetjänster använde IS för att attackera de syriska och irakiska arméerna som en del av sina ansträngningar att genomföra ett regimskifte i Damaskus med början 2011 och att avsätta den irakiske premiärministern Nouri al-Maliki 2014.

Joseph Biden har blod på sina händer. De tre soldaterna – och tusentals kvinnor, barn och spädbarn i Gaza, för att inte tala om oskyldiga civila i Ukraina och Ryssland.

Detta monster ställer upp för omval – och om han blir president igen – ja, då förtjänar landet honom.

För att se tuff ut beordrade Genocide Joe vedergällningsattacker ”mot Iran” – vilket han sa var i fredens intresse, Iran är den stora skurken i manuset.

Naturligtvis angrep inte USA Iran självt. Det genomfördes 85 anfall mot sju platser i Syrien och Irak, riktade mot syriska och irakiska styrkor som använde iranska vapen.

De använde också amerikanska vapen som sålts på svarta marknaden av ukrainare. Men det hör man inte så mycket om, eller hur? Undrar varför?

Ironierna är många.

Det stöd som Iran ger är mycket mindre än det stöd som USA ger till den nynazistiska regimen i Ukraina.

Syrierna vill ha ut amerikanerna. Irakierna vill ha ut amerikanerna. Amerikanerna stannar kvar och bryter mot internationell rätt. Kalla det ”internationell heminvasion”. Om en vanlig person gör det är det ett brott. Om USA gör det, är det politik.

Den 29 januari, en dag efter attacken på Tower 22, tillkännagav USA sanktioner mot Iraks Al-Huda Bank, som gör affärer med Iran, och anklagade den för att finansiera terrorister.

Irakierna svarade: Finansutskottet i det irakiska parlamentet gjorde ett uttalande den 31 januari där man uppmanade till försäljning av olja i andra valutor än US-dollar, i syfte att motverka USA:s sanktioner mot det irakiska banksystemet.

Som ni vet blev dollarn en reservvaluta tack vare att den användes i oljehandeln. Om Irak överger dollarn separerar man sig de facto från det amerikanska finanssystemet och behöver stöd från BRICS. Men dollarns status kommer att försvagas.

Den 18 januari ingick Iran och Ryssland ett 20-årigt ömsesidigt samarbetsavtal som omfattar överföring av militär teknik och bistånd.

Detta omfattande avtal innehåller avgörande bestämmelser som underlättar överföringen av avancerad militär teknik från Ryssland till Iran. Särskilt utsedd personal från Islamiska revolutionsgardet (IRGC) kommer att genomgå avancerad utbildning på en rad sofistikerade ryska missiler, inbegripet men inte begränsat till Kh-47M2 Kinzhal, Iskander M, RS-26 Rubezh, BrahMos3 och Avangard. Denna överföring av kunskap och vapen kommer att höja Irans militära kapacitet avsevärt. En anmärkningsvärd aspekt av avtalet är Irans strategiska mål att tillverka 30 procent av dessa missiler inom landet, ett steg som inte bara stärker landets självförsörjning inom militär produktion utan också markerar en betydande förbättring av landets övergripande militära förmåga.

Vid det 21:a internationella mötet om Syrien, som hölls i slutet av januari i Astana i Kazakstan mellan Iran, Ryssland och Turkiet med observatörer från Jordanien, Irak och Libanon samt FN, uppmanades Israel att upphöra med sina attacker mot Syrien och USA att dra sig tillbaka.

Det spelar ingen roll – USA kommer sannolikt att upprepa sina misslyckanden ännu mer, med förutsägbara resultat.

Men Pentagon kommer aldrig att tillåta ett fullskaligt krig som de skulle förlora – oavsett vilka våta drömmar än Tony Blinken, Sullivan och Nuland delar.

Därför var vedergällningsanfallen egentligen bara valårs-PR. De åstadkom ingenting av strategisk eller taktisk betydelse och ledde till tre angrepp från IRI bara några timmar senare.

 

Det finns inga verifierade rapporter om att iransk personal skulle ha dött i anfallen – och det verkar som om motståndsstyrkorna drabbades av mycket små skador, förvarnade av amerikanerna själva. De flesta av de döda var sannolikt civila.

Ja, Biden är ett monster. Men är Trump bättre?

Denna fräcka attack mot USA är ännu en fruktansvärd och tragisk konsekvens av Joe Bidens svaghet och kapitulation… För tre år sedan var Iran svagt, bankrutt och helt under kontroll. Tack vare min maximala påtryckningspolitik kunde den iranska regimen knappt skrapa ihop två dollar för att finansiera sina terroristombud… Donald Trump. Nevada.

Det var Trump som beordrade mordet på Qasem Soleimani, en lysande strateg och befälhavare – men i slutändan bara en man och attacken – som bröt mot internationell rätt, amerikansk rätt och internationella normer – ledde till att Irans beslutsamhet hårdnade. Teheran intensifierade vapenutvecklingen och stödet till motståndsgrupper i hela Mellanöstern, med ett nytt och lika kompetent ledarskap i IRGC.

Västasien har alltid präglats av stamrivalitet och sekteristiskt hat – men plötsligt är alla överens om en sak – USA måste bort.

USA trupper i Syrien
Red: USA har nyligen bombat i Syrien och Irak, på lösa boliner och med många dödsoffer och utan stöd i folkrätt, som vanligt. Utan protester i ”Världssamfundet”, som vanligt. USA påstår att man bombar ”iransstödd milis”. Vad vet om det?

Med ett antal dödsoffer i Syrien, där USA illegalt ockuperar en stor del av landet i nordöst med hjälp av kurdiska SDF och som vanligt utan protester av ”Världssamfundet” https://www.dn.se/direkt/2024-02-03/syrien-doda-och-skadade-i-anfallen/.Iraks regering, som kräver att USA lämnar landet förnekar att USA informerat om anfallen i förväg. (Iran har en stark ställning i Irak.) Irak förnekar att USA varnade inför attackerna: ”Lögn”

FN:s säkerhetsråd ska behandla frågan på måndag, på Rysslands initiativ.

Med detta som bakgrund publiceras denna artikel som legat klar väl så länge.

Amerikanska soldater i Kirkuk, Irak.

Denna artikel bygger främst på uppgifter i steigan.no, Forbes, Forbes, Foreign Policy, al-Monitor, sana.sy.
https://steigan.no/2024/01/vil-usa-trekke-seg-ut-av-bade-syria-og-irak/

En uppsjö av rapporter tyder på att USA förbereder sig för att dra tillbaka sina trupper från Irak och Syrien, Forbes .

Med hänvisning till källor för försvars- och utrikesdepartementet rapporterade Foreign Policy 22 januari att Vita huset har blivit skeptiskt till att behålla de syriska baserna, där uppskattningsvis 900 amerikanska soldater arbetar med den kurdiskledda SDF. Rapporten sa att ”inget slutgiltigt beslut har tagits att lämna Syrien.”

Detta kom kort efter att en tidigare rapport från Al-Monitor som publicerades på måndagen avslöjade att Pentagon har en plan för SDF att arbeta med Assads regering mot Islamiska staten, vilket indikerar att USA planerar att så småningom dra sig tillbaka.

Red: En artikel 21/1 i den syriska nyhetsbyrån sana.sy med titeln ”Arabiska och kurdiska stammar lovar att konfrontera QSD separatistmilisens planer” talar inte för detta: https://www.sana.sy/en/?p=323969

Arabiska och kurdiska stammar har hållit ett symposium för att diskutera det så kallade ”Sociala kontraktet” som utfärdats av den USA-stödda separatistmilisen ”QSD”. (QSD=SDF).

Deltagarna i symposiet bekräftade att de kommer att konfrontera alla separatistiska system som sponsras av den amerikanska ockupationen.

Symposiet, som hölls i Hawar Hall i Tal Aran City på Aleppos landsbygd, omfattade en analytisk presentation av kurdiska och arabiska personer som berörde den sociala och konstitutionella situationen, samexistens, religion och den gemensamma historia som de arabiska och kurdiska klanerna i Syrien har levt under hundratals år.

Deltagarna i evenemanget fördömde de separatistiska gruppernas försök och mål bakom detta kontrakt som syftar till att införa de facto-auktoritet och utmana aktiviteterna och komponenterna i de norra och al-Jazira-regionerna.

Deltagarna betonade att detta förkastade kontrakt som inte är något annat än ett steg på vägen mot den separatistiska plan som sponsras av USA. Däremot har den syriska staten alltid ägnat samhället begrepp på hög nivå, vars kärna är icke-diskriminering mellan dess komponenter.

De uppmanade också det syriska folket i områden som kontrolleras av den separatistiska milisen att inte låta sig luras av falska amerikanska uppmaningar och löften i detta avseende.”

_____________________________________________

Bombning av Irak innebär också en mångårig insats av Nato

En annan rapport (https://steigan.no/2024/01/vil-usa-trekke-seg-ut-av-bade-syria-og-irak/) som rapporterades på onsdagen av Reuters avslöjade att USA och Irak kommer att inleda samtal om att få ett slut på närvaron av USA-ledda koalitionstrupper i landet, vilket förmedlar budskapet i ett brev till Iraks utrikesminister. Rapporten noterade att dessa samtal sannolikt kommer att pågå i flera månader, och att ett potentiellt amerikanskt tillbakadragande är långt ifrån nära förestående.

USA har 2 500 soldater i Irak, som officiellt avslutade sitt stridsuppdrag mot Islamiska staten i december 2021 och förblir i landet i en ”rådgivande roll” till irakiska och kurdiska säkerhetsstyrkor.

I sitt tal vid World Economic Forum sa Iraks premiärminister Mohammed Shia’ al-Sudani att det är ” en nödvändighet för USA att dra tillbaka sina styrkor från Irak.”

En översikt över amerikanska baser i Irak finns här .

Attackerna mot amerikanska baser i Irak och Syrien har tagit ifrån USA auran av att vara oövervinnerlig, säger Dr Seyed Mohammad Marandi från Teherans universitet till den ryska kanalen Sputnik . När motståndsrörelsen kan avfyra missiler mot USA:s viktigaste baser i de två länderna utan att det får några egentliga konsekvenser visar det att USA ”inte har någon verklig makt och att de är sårbara”.

Det har hittills förekommit över 150 sådana attacker efter att Israel började sin massiva terrorbombning av Gaza, skriver Al-Monitor.

Den amerikanska styrkan på omkring 900 soldater i Syrien är helt beroende av logistiken kopplad till baserna i Irak. Om trupperna dras tillbaka från Irak blir det också nödvändigt att dra tillbaka styrkorna från Syrien, om det inte redan har skett.

Relaterat
Vijay Prashad: Om hur kriget i Syrien splittrade vänstern
Israel angriper åter Syrien i strid med folkrätt och FN-stadga. Medger stöd till terrorister.
Cheney, Rothschild, Murdoch och Israel vill stjäla Syriens olja
Caitlin Johnstone.

* Kompletterande information finns från ett dokument från Courage Courage.

* Här uttalande om de två gascylindrarna från Courage. Courage: 20190227-Engineering-assessment-of-two-cylinders-observed-at-the-Douma-incident

* Ytterligare en intressant rapport. Syria: OPCW Whistleblowers Confirm What We Already Knew. The OPCW Suppressed Evidence Regarding alleged Chemical Weapons Attack.

OPCW har manipulerat uppgifter om gasattacken i Douma. 31/5 2019.
Gasattacken i Douma i Syrien våren 2018 var arrangerad säger ledande USA-expert.
Vad är och vad gjorde OCPW? Är OPCW jävig?
USA-skandal hos OPCW – mottagare av Nobels fredspris 2013.
“Gasattacken i Douma” – lögner för ett krig.
Inte heller OPCW menar att Syriens regering orsakat gasattack.
OPCW rapport kvaddar uppgifterna från Vita hjälmarna, USA & Co om nervgasattack i Duoma, Syrien.
Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White Helmets
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
FN-rapporten om gasattacken i Syrien håller inte.

Föregående artikelUSA:s störtande av Pakistans förre, neutrale premiärminister Imran Khan
Nästa artikelTolv-stegs-metoden för regimförändring (och den andra för alkoholism)
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Vi ska icke förglömma att tel aviv styr washington och såklart resten av usa. Redan ariel sharon sa det, oktober 2001

 2. Om världen ska uppleva varaktig fred så måste apartheid israel jämkas med marken.
  Nyheten om att Kh-47M2 Kinzhal, Iskander M, RS-26 Rubezh, BrahMos3 och Avangard kanske kommer att lämna sina visit kort i Hell Aviv inom en inte allt för avlägsen framtid är således ljuvlig musik.

 3. Antalet barnamördare sionister som kommer till helvetet ökar för varje dag.

  ”Amid Israel’s genocidal military campaign in Gaza, which has killed nearly 28,000 Palestinians, most of them children and women, resistance groups in Palestine and across the region continue their operations against the Tel Aviv regime and its Western backers.

  The operations carried out by the Palestinian and regional resistance groups on Saturday, February 10, are as follows:

  Al-Qassam Brigades’ operations on Feb. 10:

  Targeted two Merkava tanks with Yassin-105 rockets southwest of the Zaytoun neighborhood in Gaza City.
  Saraya al-Quds Brigades’ operations on Feb. 10:

  Shelled a gathering of Israeli soldiers and their vehicles east of the Maghazi camp with mortar shells.
  Targeted an Israeli military force with RPGs, entrenched in a house in the west of Khan Younis city, resulting in casualties.
  Shelled concentrations of Israeli soldiers around the Hawawz area with a barrage of 60mm mortar shells in Khan Younis city.
  Engaged with Israeli regime soldiers and vehicles using machine guns and anti-personnel grenades in Khan Younis city.
  Mujahideen Brigades’ operations on Feb. 10:

  Shelled the infiltrated Israeli command center southeast of Gaza with several short-range rockets.
  Hezbollah operations on Feb. 10:

  Eastern sector:

  At around 14:30 local time, an Israeli Skylark drone was successfully captured.
  At around 17:45 local time, Israeli soldiers were targeted with appropriate weapons.
  At around 17:45 local time, the Beit al-Jundi site in Kiryat was targeted with appropriate weapons.
  At around 18:15 local time, artillery positions of the Israeli forces in Dishon were targeted with Katyusha rockets.
  Western sector:

  At around 12:40 local time, the Beranit Barracks was targeted with missile weapons.
  At around 15:05 local time, the Jal al-Alam site was targeted with missiles.
  At around 17:15 local time, Israeli soldiers on the Hadab Aita Heights were targeted with missiles.
  At around 18:20 local time, the Khirbet Maar base was targeted with Falaq missiles.”

  Bravo! säger världen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here