Zelensky får tyskt mediapris som ”kämpe för frihet och demokrati”. Bra beslut?

17
1705
President Zelensky

Thomas Röper i Anti-Spiegel publicerade denna tänkvärda artikel 25 april. https://www.anti-spiegel.ru/2022/realsatire-selensky-bekommt-deutschen-medienpreis-als-kaempfer-fuer-freiheit-und-demokratie/

_______________________________________________________________

Verklig satir. Zelensky får tyskt mediapris som ”kämpe för frihet och demokrati”.

Jag är alltid förvånad över vem som hedras med priser i väst – och framför allt för vad. Innan vi kommer till det aktuella exemplet vill jag påminna er om ett exempel på ”förtjänta utmärkelser” från förra året, eftersom jag fortfarande tycker att den här historien är så vacker.

Anti-korruptionspris som tack
I februari 2021, när Joe Biden precis blivit USA:s president, tillkännagav det amerikanska utrikesdepartementet ett nytt pris som hedrade ”globala mästare i kampen mot korruption”. Det låter lovvärt!

Bakgrunden till prisutdelningen var dock ganska anmärkningsvärd. Regelbundna läsare av Anti-Spiegel är medvetna om korruptionsanklagelserna mot Joe Biden och hans son Hunter.

I Ukraina utredde åklagarmyndigheten Hunter Biden för korruption och andra brott 2020, vilket förstås kunde ha varit pinsamt i den kommande amerikanska valkampanjen Biden mot Trump. Det var en utmärkt slump att den ukrainske justitieministern Ruslan Rjaboschapka, som fick sparken igen i februari 2020 efter bara några månader i tjänst, bokstavligen strimlade sönder utredningshandlingarna mot Hunter Biden genom att överföra dem till en annan myndighet som en av hans sista officiella handlingar. där de garanterat försvann in i garderoben för att aldrig mer ses – vilket är precis vad som hände, vilket betyder att utredningarna mot Hunter Biden var historia och den amerikanska valkampanjen inte längre kunde störas.

Historien om Joe och Hunter Biden, censureras av USA-pressen…?

Joe och Hunter Biden.. New York Post.

Och inte förr var Joe Biden president förrän han visade sin tacksamhet, eftersom Ruslan Rjaboschapka var en av de första som fick priset som ”världsmästare i kampen mot korruption”, detaljer kan hittas här.

Säg vad du vill, men Joe Biden har ett sinne för humor.

Zelensky, ”kämpen för frihet och demokrati”

Weimer Media Group, som en del tyska medier tillhör, delar varje år ut ”Mediernas frihetspris” Priset är tänkt att hedra personer som har kämpat för frihet i allmänhet och pressfrihet i synnerhet.

Och Ukrainas president Zelenskij är en av vinnarna i år.

Det visar också humor, för sedan februari 2021 har Zelensky konsekvent förbjudit all oppositionsmedia utan domstolsbeslut , helt enkelt genom dekret. Enligt Weimer Media Groups uppfattning har han gjort enastående tjänster till friheten och pressfriheten.

Chefen för Weimer Media Group fick skriva en gästartikel i Focus för detta pris, som hittills fått förvånansvärt lite mediebevakning . I den får vi bland annat veta vad priset delades ut för:

”Till den store Volodymyr Zelensky och de modiga ukrainarna som offrar sina liv för frihet och demokrati. De visar oss också västeuropéer, som är trötta på demokrati, vad som borde vara heligt för oss.”

Låt mig påminna er: under de senaste 12 månaderna har Zelensky förbjudit all oppositionsmedia och har just lagt de återstående medierna som är lojala mot linjen under statlig kontroll och fört dem i linje. Han frös också tillgångarna för den valda oppositionsledaren i det ukrainska parlamentet – också utan domstolsbeslut, men genom dekret – och satte oppositionsledaren själv ur spel. Det sista tecknet på hans liv kom från att vara i förvar hos den ukrainska underrättelsetjänsten, där inrikesministeriet hade meddelat att det skulle ”slå uttalanden ur honom.” Men det är inte allt, Selensky använde också denna möjlighet att förbjuda mer än tio oppositionella partier genom dekret.Detaljer finns här här .

Jag är alltid förvånad över vad människor i väst – och särskilt västerländska medier som Weimer Media Group – förstår av demokrati och pressfrihet.

Thomas Röper, född 1971, har haft lednings- och styrelseuppdrag i finansiella tjänsteföretag i Östeuropa och Ryssland som expert för Östeuropa. Idag bor han i sitt adoptivhem i S:t Petersburg. Han har bott i Ryssland i över 15 år och talar flytande ryska. Tyngdpunkterna i hans mediekritiska arbete är (medie-)bilden av Ryssland i Tyskland, kritik mot rapportering av västerländska medier i allmänhet och ämnena (geo)politik och ekonomi.

Föregående artikelFossilupproret! Kom till Björns trädgård fredag 29/4 kl 15.30!
Nästa artikelSocialdemokratiska röster mot snabbprocess och Nato
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

17 KOMMENTARER

 1. Tja, vad ska man säga? Ett clownpris som tilldelas en clown som Zelensky…Vem blir förvånad över hyckleriet egentligen? Man kan väl konstatera att de tyska smygnazisterna hittat en själsfrände i Zelensky! Det är verkligen illa ställt i väst med demokratin numera och valet i Frankrike var ett bottenrekord i mygel och pajasdemokrati!

  • Zelensky har i realiteten under två månader varit Putins viktigaste special-agent. Han överlämnade framgångsrikt halva Ukraina till Ryssland.
   Zelensky mjölkar aktivt väst på mer och mer vapenutrustning, som kunnat överlämnats gratis direkt till befrielsestyrkorna, vartefter Ukrainska soldater lägger ner vapnen.
   Många vapen, förstörs även precis vid ingångarna till lagren.
   Tysklands förbundskansler sa att Bundeswehr börjar få slut på vapen ”för sig själv”.
   Tyskland och övriga EU skickas tillbaka till Medeltiden i brist på energi (Rysk gas, kol och olja). Med minskande inkomstmöjligheter för chaufförer, jordbrukare, entreprenörer, biltillverkare i EU och USA som följd.

   Sedan början av den Ryska specialoperationen har nästan alla utländska större konkurrenter lämnat Ryssland, vilket ger större plats för inhemska entreprenörer.
   Europa. Den Ryska rubeln har stärkts.
   Hela botten av den ukrainska nazistiska subkulturen-tatuerade volontärer, liksom legosoldater, marginaler, idioter, galningar, mördare från Europa och andra länder är nu samlade på ett ställe, där ryssarna blöter dem i förpackningar och snabbt levererar dem till Bandera.
   Hela det ryska folket är nu förenade runt sina ledare. Ryssland har inte känt ett så kraftfullt stöd för presidentens och hans kabinetts handlingar under alla villkor i hans styre.
   Många cock-beau monde folk från vår scen- och film emigrerar, fulla panamas av ”önskningar” från det tacksamma ryska folket.
   Ryssland har aldrig fungerat så bra tidigare, som det gör nu under ledning av Putins special-agent Zelensky.

   • Börjar Europa vakna?
    Nu bönar och ber man Ryssland om mer gas.
    Europa ökar förfrågningarna om leverans av rysk gas. Detta tillkännagavs lördagen den 30 april av den officiella representanten för Gazprom, Sergej Kupriyanov.
    Gazprom levererar rysk gas för transit genom Ukrainas territorium i vanligt läge i enlighet med de bekräftade ansökningarna från europeiska konsumenter – 71,7 miljoner kubikmeter. den 30 april, sa han till reportrar.
    Enligt GTS-operatören i Ukraina var ansökningsvolymen på fredagen 65,4 miljoner kubikmeter. Dessutom förblir flödet genom Yamal-Europe-gasledningen från Tyskland till Polen på en maximal nivå av 1,3 miljoner kubikmeter. per timme, vilket framgår av data från gastransportoperatören Gascade.
    https://iz.ru/1328624/2022-04-30/evropa-poprosila-u-rossii-bolshe-gaza

 2. Detta med att politiska agitatorer och aktivister, ofta förklädda till journalister, tilldelas priser har satts i system, uppenbart i propaganda syfte för att skapa ett falskt förtroende. Nyligen tilldelades två svenska så kallade journalister priser. Båda är mycket välkända yrkesrasister och politiska extrema agitatorer och aktivister. Det illustrerar mycket tydligt hur lågt svenska media har sjunkit och hur opålitliga dom är idag.
  https://www.globalpolitics.se/usa-forskare-dubbelmoralen-om-krig-far-mig-att-tappa-andan/
  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/wO2Ek5/frida-stranne-om-bevakningen-av-rysslands-invasion-av-ukraina

 3. Operation Z fortskrider som det ska. Ukrainas armé har lidit svåra förluster och många soldater kapitulerar. Ryssland har slagit till i och runt Kiev bland annat militärfabriken Artyom och flygplatser i närheten men inte än så länge beslutscentra.

  Toppskiktet Ukraina är redo att fly.

  1. Zelenskys fru och barn har redan fått medborgarskap i lilla-Britannien. Även han är numera brittisk medborgare vilket strider mot Ukrainas ”författning”
  2. Ett antal högt uppsatta/ledande Ukrainska råttor har också fått brittisk medborgarskap: chefen för presidentkontoret Andriy Yermak och hans familj, liksom Zelenskys rådgivare Mikhail Podolyak och medlemmar av hans familj. Flera anställda i Ukrainas general stab och SBU (säkerhetsorganet) är på väg att få brittisk medborgarskap.
  3. Vidare har andra elitråttor privata flygplaster redo att fly.

  Alltså är planen är att ha en regering i exil verkar det som.

  Vad händer i Mariupol då? En hel del. T ex att nazi råttorna ropar på västs hjälp: ”rädda Mariupols garnison”. ”jag vädjat till världsledare, jag har vädjat till diplomater, jag har vädjat till påven Francis, skrikit så mycket jag kunde för att bli hörd och för att processen för att hämta ut oss börja” säger officerare Sergei, kodnamn Volya (sniff😩, sniff😩). Tyvärr för hans vidkommande är alla underjordiska gömställen och lyor under Azovs stålfabrik lokaliserade – således återstår bara upphämtning i🎚

  Till sist. en inblick i avancerade vapen som Ryssland använder sig av i just Mariupol: https://www.bitchute.com/video/qN0CQDYGgSO6/

  Just nu smids planer på att strata ett Nato krig via ombud – Moldavien och även Polen. Moldavien verkar backa men polackerna vill få en omgång av 1940-talet verkar det som. Ryssland must oblige som jänkarna (polackernas herrar brukar säga vid sådana tillfällen). Så Transnistria är en het potatis just nu verkar det som

  Kort sagd ser inte utsikterna bra för högt uppsatta nazistråttor samt (lego)- och nazi soldater i Ukraina. (Noteras kan att västs medier maler på med lögnen om att ”Rysslands armé förlorar och lider stora förluster” och dylik blaj blaj .

  Komplett uppdatering om Operation Z kan fås här: http://thesaker.is/sitrep-operation-z-16/

 4. Det världen misstänkt besannas. Nazisterna i Ukraina och legosoldater från apartheid israel är vänner.

  ”Israeli mercenaries in Ukraine have thanked their government for “helping us” fight the Russians.
  Speaking Hebrew in a video posted online this week, three out of a group of around a dozen armed men in Ukrainian army uniforms offer their thanks.

  “We want to say a huge thank you … to the Israeli government for helping us,” the first man says. “We’re fighting here against the Russians in this difficult war. Huge thanks.”

  The unnamed fighters also thank Ukrainian Rabbi Moshe Azman, a controversial figure who claims to be the chief rabbi of Ukraine, although his position is disputed by another claimant.

  The fighters mention the festival of Passover, which took place 15-23 April, suggesting the video was filmed last week. Most of the men have their faces covered.”

  SE VIDEON HÄR: https://www.youtube.com/watch?v=Cgl9Zvpu3Z8

  Hela krönikan finns här: https://electronicintifada.net/blogs/asa-winstanley/mercenaries-ukraine-thank-israeli-government

  • @ukronazi+rabbi=sant 30 april, 2022 At 07:02
   ”Det världen misstänkt besannas. Nazisterna i Ukraina och legosoldater från apartheid israel är vänner.”

   De har varit ”vänner” ganska länge. Redan februari 2014, ställde IDF upp för Maidan:
   ”Ukraine: Israeli Special Forces Unit under Neo-Nazi Command Involved in Maidan Riots”
   Under the title “In Kiev, an Israeli army vet led a street-fighting unit”, the Jewish News Agency JTA confirms that soldiers from the IDF were involved in the EuroMaidan protest movement under the direct command of the Neo-Nazi Svoboda Party. The Svoboda Party follows in the footsteps of World War II Nazi collaborator Stepan Bandera.
   https://www.jta.org/2014/02/28/news-opinion/world/in-kiev-an-israeli-militia-commander-fights-in-the-streets-and-saves-lives

 5. Vad är det för fel på våra politiker? Vad är det som de inte kan se? Eller spelar de bara med i detta skådespel för att USA skall få som de vill. 

  Under några års tid nu har röster hörts om att Ukraina har efter Maidan utvecklats till ett oerhört odemokratisk land.Ivan Katchanovski politiska studier på universitetet i Ottawa, Kanada har kommit fram till följande: Ukraina är nu ett gigantiskt odemokratiskt land. Väst och Ukrainska politiker tillsammans med självutnämnda experter propagerar myten att Ukraina är en demokrati för deras eget intresse och politiska skäl. Han säger också att lögnerna om Ukraina konflikten står i vägen för en fredlig lösning.

  Ted Galen Carpenter vid det liberala Cato institutet säger: Lika illa som situationen var under Porosjenko, har den dock blivit ännu värre under hans efterträdare, Zelensky.

  Ingen av dessa två kan knappast bli beskyllda för att gå Rysslands ärenden, för de gör de absolut inte. De är snarare kritiker till Ryssland. De kritiserar dock skarpt Ukraina också.

  Natylie Balddwin har skrivit artikeln: ”Den riktiga Zelensky: från kändispopulist till impopulär nyliberal i pinochet stil.”
  Hon samtalar med den ukrainska akademikern Olga Baysha, som är etnisk ukrainare född i Kharkov ”den intellektuella staden”, med examen från Kharkov universitet författare till ”Democracy, Populism, Neoliberalism in Ukraina” har studerat Zelensky när han kom till makten sedan han blev president och hur hans politik har bidragit till det pågående kriget. Nedan text är utdrag ur hennes artikel:

   Under Stalins styre skapade Folkkommissariatet för inrikes frågor (NKVD) ”trojkor” för att utfärda domar till människor efter förenklade, snabba utredningar och utan en offentlig och rättvis rättegång. Vad vi observerar i fallet med NSDC är en mycket liknande utveckling, bara NSDC-konstitutionella rättegångar har ett större antal deltagare – alla statens nyckelfigurer, inklusive presidenten, premiärministern, chefen för den ukrainska säkerhetstjänsten, riksåklagaren i Ukraina, etc. Ett NSDC-möte kan avgöra hundratals människors öden. Bara i juni 2021 verkställde Zelensky ett NSDC-beslut om att införa sanktioner mot 538 individer och 540 företag.

  Jag skulle vilja fråga dig om listan ”Fredsstiftare” (Myrotvorets) som enligt uppgift är  knuten till den ukrainska regeringen och SBUs underrättelsetjänst. Jag förstår att detta är en lista över ”statens fiender” och publicerar nämnda fienders personliga information. Flera av dem som dök upp på den har senare mördats. Kan du prata om den här listan, hur hamnar folk på den och hur passar den in i en regering som vi har fått höra är demokratisk?

  Den nationalistiska  Myrotvorets-  webbplatsen lanserades 2015 ”av en folkdeputerad som innehar en tjänst som rådgivare till Ukrainas inrikesministerium” –  Namnet på detta folks ställföreträdare är Anton Gerashchenko, en tidigare rådgivare till den tidigare inrikesministern Arsen Avakov. Det är under Avakovs beskydd 2014 [som] nationalistiska straffbataljoner skapades för att skickas till Donbass. Myrotvorets har varit en del av den allmänna strategin att skrämma motståndarna till kuppen. 

   Adresserna till Oles Buzina, en berömd publicist [journalist], som sköts ihjäl av nationalister nära hans hyreshus i Kiev, och Oleg Kalashnikov, en oppositionell deputerad dödad av nationalister i hans hus, fanns också på  Myrotvorets , vilket hjälpte mördarna att hitta deras offer. Namnen på mördarna är välkända; de är dock inte fängslade eftersom de i det samtida Ukraina, vars politiska liv kontrolleras av radikaler, anses vara hjältar. Sajten stängdes inte ner ens efter en internationell skandal när  Myrotvorets  publicerade personuppgifter från kända utländska politiker, inklusive den tidigare tyske förbundskanslern Gerhard Schröder. Men i motsats till Schröder som bor i Tyskland kan tusentals ukrainare vars uppgifter finns på  Myrotvorets inte känna sig säkra. 

  Alla de som greps i mars 2022 hade också varit på  Myrotvorets  . Några av dem känner jag personligen – Yuri Tkachev, redaktör för tidningen  Timer  i Odessa och Dmitry Dzhangirov, redaktör för  Capital , en YouTube-kanal.Många av dem vars namn finns på  Myrotvorets , lyckades fly Ukraina efter Maidan; några kunde göra det efter massarresteringar i mars. En av dem är Tarik Nezalezhko, Dzhangirovs kollega. Den 12 april 2022, eftersom han redan var säker utanför Ukraina, gjorde han ett inlägg på YouTube, kallade Ukrainas säkerhetstjänst ”Gestapo” och gav råd till sina tittare om hur man undviker att bli tillfångatagen av dess agenter.

  Som sagt, UKRAINA ÄR INTE ETT DEMOKRATISKT LAND. Ju mer jag observerar vad som pågår där, desto mer tänker jag på Augusto Pinochet, Under en lång tid hade Pinochets regims brott inte utretts. Men till slut upptäckte mänskligheten sanningen. Jag hoppas bara att detta kommer att hända tidigare i Ukraina..

  Varför gjorde Zelenskij en helomvändning till nationalism trots folks förhoppningar om att han skulle driva försoningspolitiken? Som många analytiker tror beror detta på att radikaler, även om de representerar minoriteten av den ukrainska befolkningen, inte tvekar att använda våld mot politiker, domstolar, brottsbekämpande myndigheter, mediearbetare och så vidare – med andra ord, de är helt enkelt bra på att skrämmande samhället, inklusive alla maktens grenar. Propagandister kanske upprepar mantrat ”Zelenskij är jude, så han kan inte vara nazist” så ofta de vill, men sanningen är att radikaler kontrollerar den politiska processen i Ukraina genom våld mot dem som vågar konfrontera deras nationalistiska och supremasistiska agendor. Fallet med Anatoliy Shariy— en av de mest populära bloggarna i Ukraina som lever i exil — är ett bra exempel för att illustrera detta. Inte nog med att han, tillsammans med sina familjemedlemmar, permanent tar emot dödshot, radikaler skrämmer ständigt aktivisterna i hans parti (förbjöds av Zelensky i mars 2022), slår och förödmjukar dem. Detta är vad ukrainska radikaler kallar ”politisk safari”.Jag följer Zelenskys krigstal regelbundet, och jag kan med tillförsikt säga att sättet han utformar konflikten knappast kan leda till någon diplomatisk lösning eftersom han ständigt upprepar att de goda krafterna attackeras av de ondas krafter. Uppenbarligen kan det inte finnas någon politisk lösning för ett sådant Harmageddon. 

  Det som faller utanför denna mytiska referensram för kriget är situationens bredare sammanhang: det faktum att Ukraina i flera år har vägrat att genomföra fredsavtalen i Minsk, som undertecknades 2015 efter nederlaget för den ukrainska armén i Donbass krig. Enligt dessa överenskommelser var Donbass tvungen att få en politisk autonomi inom Ukraina – en punkt otänkbar och oacceptabel för radikaler. Istället för att implementera dokumentet, som ratificerades av FN, Kiev har kämpat med Donbass längs gränsdragningslinjen i åtta långa år. Livet för ukrainare som bor i dessa territorier har förvandlats till en mardröm. För radikaler, vars bataljoner har kämpat där, Donbass-folk – föreställt sig som sovki  och  vatniki — förtjänar inte nåd och överseende.
  Det nuvarande kriget är en förlängning av kriget 2014, som startade när Kiev skickade trupper till Donbass för att undertrycka anti-Maidan-upproret under premissen av den så kallade ”antiterroristoperationen”. Erkännandet av detta bredare sammanhang förutsätter inte godkännandet av Rysslands ”militära operation”, men det innebär ett erkännande av att Ukraina också är ansvarigt för vad som pågår. Att formulera frågan om det pågående kriget i termer av civilisationens kamp mot barbariet eller demokrati mot envälde är inget annat än manipulation, och detta är viktigt för att förstå situationen. Bushs formel ”du är antingen med oss eller med terrorister”, propagerad av Zelenskij i hans vädjanden till den ”civiliserade världen”, har visat sig vara mycket bekväm när det gäller att undvika personligt ansvar för den pågående katastrofen.

  När det gäller att sälja denna endimensionella berättelse till världen framstår Zelenskys konstnärliga färdigheter som ovärderliga. Han är äntligen på den globala scenen, och världen applåderar. Den före detta komikern försöker inte ens dölja sin tillfredsställelse. När Zelensky svarade på frågan från en fransk reporter den 5 mars 2022 – den tionde dagen av den ryska invasionen – om hur hans liv hade förändrats i början av kriget, svarade Zelensky med ett leende av förtjusning: ”I dag är mitt liv vackert . Jag tror att jag behövs. Jag känner att det är den viktigaste meningen med livet – att behövas. Att känna att du inte bara är en tomhet som bara är att andas, gå och äta något. Du lever. För mig är denna konstruktion alarmerande: den antyder att Zelensky åtnjuter den unika möjligheten att uppträda på en global scen som kriget gav. Det gjorde hans liv vackert; han lever. Till skillnad från miljontals ukrainare vars liv inte alls är trevligt och tusentals av de som inte lever längre.

 6. Var har hänt med ”sanktioner från helvete/helvetiska sanktioner”? Är det någon som vet? Tagit semester i Florida, hell aviv? Sitter fast i Bryssels underjordiska tunnlar? Möjligen kan föreningen svenska ryssofober med säte Drottning Kristians väg 4 hjälpa i att hitta ”sanktioner från helvete”, eller?

 7. Nu slipas knivarna för att stycka sönder Ukraina. Polacker smider planer för att ta västra Ukraina med fredsbevarande styrkor som täckmantel och självklart stödda av USA. Västmedier tycker inte att detta är stor nyhet eller värt att rapportera om. Det går stick i stäv mot ”Ryssland vill annektera Ukraina och bygga förna sovjet” propagandan från de sex mediemonopolen i väst som kontrollerar 90% av nyhetsflödet…

  https://www.globalresearch.ca/poland-reportedly-interested-annexing-part-ukrainian-territories/5778988

 8. UKRAINAS FRIVILLIGA MILIS KAN HA RÄDDAT LANDET, MEN NU HOTAR DE DET
  Av KIMBERLY MARTEN OCH OLGA OLIKER
  …/both Ukraine and its Western supporters must ensure that justified respect for the contributions of the volunteer battalions does not translate into tolerance of extremist violence. Neither Kyiv nor Washington should turn a blind eye to far right extremist activity, even when it involves Ukrainian government officials.

  Finally, Kyiv’s Western partners must take this problem seriously. This means providing assistance to Kyiv, as relevant, in implementing the recommendations above, and holding it accountable for progress. Continued security assistance, especially, should be at least partly conditional on ensuring that the volunteers who did so much to save Ukraine do not emerge as threats to its security.
  https://warontherocks.com/2017/09/ukraines-volunteer-militias-may-have-saved-the-country-but-now-they-threaten-it/

 9. Skådespelaren som anstiftat flertalet mord mot flera borgmästare. Direkt förbjudit all oppositionen och över 11olika partier har portats och stängts av. Hårt kränkt det lilla yttrande friheten/fria medier som fanns kvar. Direkt tillåtit mord på ryska krigsfångar på mest avskyvärda sätt. Listan är för lång. Gått och tänkt om detta var april skämt,men det är ju maj nu. Och ALLT Usa,EU fortsätter göra nu ihop med Ukraina är att förlänga kriget med ALLA olika sorters VIDRIGA handlingar och brott helt tillåtna och godkända. Wow säger jag bara

 10. ”Det spelar ingen roll vad du gjorde – det är vad du visar” – Ryskfödd och Vitryssland-uppvuxen ”Azov”-bataljonsmedlem (sedan 2014) nynazisten Sergei Korotkih aka ”Botsman” (vars folk sköt människor utan blå armband). i Butcha) ger en mästarklass om informationskrigföring.

  Det är ”Botsman” som det finns misstankar om att han arrangerade en falsk flagga i Butcha, det finns en video där han går med sina nynazister genom Butcha och de frågar honom vilka de kan skjuta. Alla utom de med blå armband blev svaret.

  F.d. rådgivare till nato Jaques Baud, säger också att de flesta indikationer pekar på att det var Ukraina som stod för slakten i Butcha, och enligt hans professionella åsikt så var det inte Ryssland.
  Han kritiserar starkt EU som snabbt går ut och har bestämt sig för att Ryssland är skyldig utan några bevis.

  Russel ”Texas” Bentley har lagt ut flera bildbevis hur Ukraina luras med att skicka ut bilder och visa hus som de själva bombat och skriver att ryssarna gjorde förstörelsen. Man kan se bilderna på hans Telegram.

  Hur går det till när CNN skriver falska nyheter? Max Blumenthal visar ett sätt, men uppfinnesrikedomen är stor hos dem som gått i skola hos England, och har Vita hjälmarna där vid sin sida i Ukraina, vana vid lögnaktiga scener som de själva iscensätter. Det känner vi egen ifrån Syrienkriget, där även CNN var inblandade i fejkade scener.

  En ukrainsk politiker stjäl en bild av Patrick Lancaster som han publicerat på sin sida med reportage från Mariupol, där han följer med DRP när de återtar staden från azov-nazister. I deras tortyrkammare som kallas ”biblioteket” finner man en kvinna våldtagen, torterad och med ett hakkors målat på kroppen. Han fotograferar, och bildtjuven vid namn Lesia Vasylenko ukrainsk MP,  använder bilden, beskär den och lägger ut på sin egen twitter. Hon berättar inte varifrån hon fått bilden, och att den var tagen hos azov biblioteket. Hon vill att det skall framstå som att det är ryssarna som torterat kvinnan.

  Detta bidrar hon med till krigspropagandan, lögn efter lögn efter lögn skriver Dan Cohen som har tagit upp flera av hennes lögner på sin twitter.Sedan eskorterar hon CNN:s Amanpour runt i Kiev, och vad hon säger kommer CNN att skriva.

  https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1511053915088990215

 11. Dessa enorma övergrepp som förekommer i Kiev och Lviv , har jag inte sett en enda liknande bild från området där de pro-ryska har kontroll. Man häpnar när man ser bilderna, han som lagt upp över 45 bilder på länken nedan, säger att han har flera hundratals bilder.

  Detta handlar inte om enstaka händelser det handlar om dessa medborgargarden som består av nazister som tagit över kontrollen på gatorna med Zelenskys och övriga politisk styret i Ukrainas godkännande.De har sedan år 2014 då USA gjorde kuppen i Ukraina fått tillåtelse att patrullera gator och utöva myndighetskontroll. De har främst tagit romer som beskyllts för stöld utan någon egentlig utredning. Numera har de utökat gruppen att gälla även de ryskspråkiga, de kan tvinga en person att försöka uttala ett ukrainskt ord och misslyckas de, så blir det bestraffning. Då tänker jag på den ukrainska musikern Valentina Lisitsa som skrev i ett öppet brev på sin facebook, att hon behärskar ukrainska språket mycket bättre än den s.k. presidenten, hon menade då Poroshenko     (han kanske också behöver fastnitas på en stolpe, men han har ju flytt utomlands, efter åtal om bedrägeri i Ukraina.)

  Man förundras över alla människor som går förbi och ingen vågar ingripa för att hjälpa dem som är fastbundna, men domstolsväsendet vågar inte ens döma mördare i Ukraina, så hur skall vanliga människor våga ingripa mot nazisternas medborgargarden. Med tanke på omfattningen av dessa övergrepp är det märkligt att vi inte fått veta något om detta på våra vanliga media, på sociala medier är man fullt medveten, men många försvarar det med att de är ju tjuvar som skall straffas.

  De svenskar som försvarar detta, vill de att vi också skall införa liknande system, gå tillbaka till medeltiden. Eller det är någon konstig anda som råder i vårt samhälle i dag, nämligen vad än Ukraina gör, så skall det försvaras. De kan kidnappa journalister m.fl. andra, tortera dem och slutligen mörda dem och världen tiger, trots uppenbara bevis. Man får inte ta hål på myten det goda och demokratiska Ukraina, för då kanske vapnen slutar att strömma in, och då misslyckas man med den verkliga planen att försvaga Ryssland.

  https://twitter.com/Youblacksoul/status/1505364601721999361

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here