Fox News – Finns det biologiska vapen i Ukraina?

18
2308
Föregående artikelHur Ryssland kommer att kringgå västerländsk ekonomisk krigföring
Nästa artikelPutins tal vid krigets start för 2 veckor sedan – vem har läst det?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

18 KOMMENTARER

 1. Enligt en artikel i högertabloiden Fria Tider (en av mina favoriter vad gäller utrikes rapportering) har USA på något sätt medgivit det existerar biolaboratorier i Ukraina där USA har intressen.
  Jag läste artikeln häromdagen så den är något dygn gammal.

  ”Senator Marco Rubio tog upp de ryska påstående i en utskottsutfrågning med Nuland i kongressen.

  – Har Ukraina kemiska eller biologiska vapen? frågade han.

  Victoria Nuland svarade:

  – Ukraina har biologiska forskningsanläggningar, och vi är nu bekymrade över att ryska styrkor kan försöka få kontroll över dem. Vi arbetar med ukrainarna med hur de kan förhindra att något av detta forskningsmaterial hamnar i de ryska styrkornas händer.”

  https://www.friatider.se/usa-medger-biolabb-i-ukraina

 2. Jag tror att det finns många som en dag kommer att få stå i skammens vrå när avslöjandena från vad man sysslat med i Ukraina sedan 2014 kommer i dagen! Frågan är hur fulmedia ska kunna ljuga sig ur det här också? Men som vanligt kommer man att tiga, undanhålla och bagatellisera brotten som regimen i Kiev och USA ligger bakom helt enligt den sedvanliga processen. Det som förvånar är att så många låtit sig luras av fulmedias rapportering som numera gått in i fasen för skademinimering och rena påhitt, som senast ljugandet om barnsjukhuset som påstods blivit träffat av rysk eld! Känner ni igen hur fulmedia ljög om Syrien där man fick intrycket av att hela Syrien bara bestod av sjukhus?

 3. https://twitter.com/RT_com/status/1501299583133134857 Den här länken delade jag på Facebook, Victoria Nuland säger exakt det här: ”USA samarbetar med Ukraina för att förhindra att biologiska forskningsanläggningar hamnar i ryssarnas händer.” Det var en video, jag hörde henne säga det, men nu när jag försöker leta reda på den så verkar den finnas längre på twitter.

 4. https://www.moonofalabama.org/2022/03/disarming-ukraine-day-15-a-curious-hospital-bombing-and-no-fly-zone-pressure.html#more

  Detta inlägg handlar om den påstådda bombningen av ett sjukhus som sannolikt hamnar i samma kategori som raden av ”bombade” sjukhus i Syrien och ”den sista läkaren”.

  Obs dock en kommentar till artikeln av finske Petri Krohn, som jag inte känner till närmare än att han ofta kommenterar och är sympatisk till moonofalabama. Kommentaren hittas enklast om man går till första sidan och inte öppnar hela artikeln. Då finns en lista över kommentatorer i marginalen. Eller man kan läsa artikeln och därefter rulla fram till mitten av kommentarsfältet där man hittar Petri Krohn.

  Det gäller biolabben och en beskrivning av dessa från en tidigare statsminister i Ukraina, gjord för ett år sedan. Han säger att labben startades under Yusjenko och Julia Timosjenko kring 2005. Labben kontrolleras av US -militären utan insyn av Ukraina. Under Janukovitj 2012 kontaktade man USA och krävde insyn och stängning men det blev inte av och sedan kom Maidan-kuppen. Därefter är det ingen kontroll.

  • Vad gäller sjukhuset var det tydligen övergivet sedan länge och i händerna på Azovbataljonen, som besköt det med artilleri och granater, sedan ställde till en show med teatersminkade skådespelare. Det var en välplanerad propaganda show. Väst media svalde det helt. Tyvärr är ni blockerade från all motsägande information, men i Kina finns ingen censur som i Sverige.

   • Finns Fria Tider, Nya Dagbladet och Samhällsnytt i Sverige för den som vill ha mer allsidig information om det mesta som händer i Sverige och världen! MSM-media griper efter varje halmstrå men lögnerna MSM sprider avslöjas på löpande band. Vore ju bättre för deras egen skull att man kastade propagandan överbord och började rapportera om vad som verkligen sker i stället för att sprida desinformation. Situationen i Ukraina är dessvärre sådan att det finns ingen som har mandat att kapitulera eftersom USA vill ha ett så långt krig som möjligt. Zelensky kan inget göra då de privata miliserna tillsammans med USA är de verkliga makthavarna!

 5. Dessa biovapenlabbs är samma sak som USAs omkring 1,000 militärbaser på utländsk mark. Dom är en slags militärbaser och vapenlager, det är deras huvudsakliga funktion. Därifrån kan USA mass-sprida dödliga sjukdomar som pest, kolera, osv vid behov. USA har 330 sådana biologiska vapenlager. Det är inte bara att ryska styrkor kan försöka få kontroll över dem, det gäller att förstöra bevisen och förhindra att ”vapnen” faller i fiendens händer. Spelar inge roll om det gäller bomber, ammunition, eller biologiska vapen.

 6. RT och Sputnik är blockerade i Sverige, orsaken är naturligtvis att dom inte skall störa USAs intensiva propaganda, som nu även drivs på ryska av DN. I Kina har vi ingen censur som i Sverige, så här är lite mycket korta snabbnyheter.

  Det övergripande intrycket är att väst och Sverige nu hamnar bakom en järnridå dom själva skapat och det kan leda till en kollaps, ekonomiskt och samhälleligt, på grund av de USA införda sanktionerna. Den USA ledda och kontrollerade västalliansen går alltså samma väg som Sovjet. Ett slags politisk och ekonomiskt självmord. Länder och människor i EU kommer att drabbas hårdast. Däribland Sverige.

  —McDonalds, Coca-Cola och Starbucks Stoppas i Ryssland, lokala och kinesiska företag väntas ta över marknaden.
  —Ryssland kan komma att nationalisera företag som Apple, IKEA & McDonald’s. Orsaken att företagen deltager i ett angreppskrig på Ryssland. Ryssland betalar för dom i Rubel.
  RT 551627-ikea-apple-mcdonalds-nationalize/
  —Nestlé slutar investera i Ryssland. Kinesiska investeringar ökar kraftigt, speciellt i energisektorn. Det är känt att USAs oligarki har stort inflytande i företaget.
  RT 551628-nestl%C3%A9-suspends-investment/
  —Barnsjukhuset som påstås ha bombats av Ryssland var sedan länge övergivet och användes inte längre för civil verksamhet. Byggnaderna kontrollerades istället av Azovbataljonen. AZOV besköt byggnaderna och Ukraina har sedan använt teatersminkade skådespelare. Twitter och USA har censurerat dessa meddelanden. Allt var en planerad propaganda show.
  RT 551620-mariupol-maternity-hospital-bombing/
  —EU har uttömt alla finansiella möjligheter till att sanktionera Ryssland. Citat EUs Josep Borrell, EUs toppdiplomat.
  RT 551610-eu-financial-sanctions-russia/
  —Western Union, det amerikanska företaget, har slutat fungera i Ryssland och affärerna väntas fyllas av ryska och kinesiska företag.
  551645-western-union-suspends-operations/
  —Vad kommer bumerangeffekten på väst att bli efter USA drivna sanktioner. Väst företag och hela samhällen hotas nu av kris och självförstörelse. Ryssland är inte hotat, men påverkat. Kina är ganska opåverkat utan snarare en vinnare. Väntade effekter av sanktionerna.
  1. galopperande energipriser, värme, transport, elektricitet, livsmedel, etc. EU väntas mest bli stakt påverkat.
  2. Energikris, främst i EU, och det kan leda till en global kris.
  3. Galopperande inflation som förstör pensions och andra besparingar.
  4. Galopperande matpriser, kan leda till svält i väst.
  5. Flygindustrin stoppas.
  6. Råvarupriserna exploderar
  7. Europeiska företag skadas mest.
  8. Problemen i Europa kommer att bli störst, om EU inte vänder sig till vänligt sinnade länder som Kina och distanserar sig från USA.
  RT 551578-russia-sanctions-west-blowback/
  —Har de amerikanska biovapenlabben brutit mot förbudet på biologiska vapen. USA har erkänt men inte förklarat deras 330 biologiska vapenlabb i väst.
  RT 551618-bioweapons-programs-us-ukraine/
  —Amerikanska Goldman Sachs stoppar sin verksamhet i Ryssland. Utkastade ??? Kinesiska, saudiska, ryska och andra företag väntas fylla tomrummet. USAs dominans urholkas.
  RT 551657-goldman-sachs-quits-russia/
  —USAs spioner försöker förklara USAs biovapen laboratorier i Ukraina.
  RT 551661-us-intelligence-ukraine-biolabs/
  —Ryssland säger att man kommer att fortsätta evakuera civila, oavsett om Ukraina samtycker. Ukraina Azovbataljonen använder civila som mänskliga sköldar i kriget och förhindrar evakuering.
  551665-evacuation-route-unilaterally-ceasfire/
  —Putin säger att Ryssland kommer att bli starkare efter sanktionerna. Sanktionerna är en bumerang.
  aljazeera 2022/3/10/putin-says-russia-will-emerge-stronger-sanctions-will-rebound
  —Ryssland. Vi har tillräckligt med köpare av energi
  aljazeera /2022/3/10/russia-we-have-enough-oil-and-gas-buyers-even-with-sanctions
  —Ryssland kan motstå sanktionerna.
  Sputniknews 20220310/live-updates-russia-ready-to-resist-sanctions-it-will-be-difficult-but-there-is-no-panic—mfa-1093759775.html
  —Saudi avfärdar Biden. Bygger ett massivt raffinaderi i Kina
  sputniknews 20220310/whos-the-pariah-after-snubbing-biden-saudi-aramco-agrees-to-build-massive-refinery-in-china-1093759364.html
  —Biden sanktioner kommer att trigga en mycket farlig kedjereaktion. Eneri Experter.
  Sputniknews 20220310/first-domino-bidens-ban-on-russian-oil-will-trigger-dangerous-chain-reaction-say-energy-experts-1093752438.html

  Intressant även att DN nu har börjar publicera amerikansk krigspropaganda på ryska. Genom att så uppenbart ansluta sig till USAs krigsansträngningar sätter man Sverige i en mycket farlig situation.

  De flesta artiklar finns nu i text format på min dator.

  • Det är inte bara de farliga patogenerna det gäller. För att ett biovapen skall kunna användas måste det levereras till rätt plats vid ett anfall. Det är de strategierna att leverera dom dit där dom skall användas som är den verkligt farliga informationen. Det är där forskningen utförs. Om en angripare har en explosiv apparat, behöver han även en metod, som en raket, för att leverera den till den plats den ska explodera för att skada fienden. Ett biovapen är patogener, och en leveransmetod. Det är det som USA är så hypernervösa över, att världen skall upptäcka att dom verkligen har förberett ett biologiskt krig.

 7. Dokument som den Ryska försvarsmakten erhållit i Ukraina visar onekligen att USA sysslade med att framställa och prova olika biovapen i Ukraina. Detta är kriminellt, och bryter mot de konventioner som USA skrivit under och därmed ett brott mot mänskligheten. Det vi ska komma ihåg är att det är samling neokonservativa och sionistiska grupper som ligger bakom USAs och i förlängning västs hatisk politik gentemot Ryssland. Målet är att förstöra landet dels för att den står i vägen för dears världsherravälde ambitioner och els för ett tusen år gammalt agg (Khazaria väldets förstörelse). Alltså drar sig inte dessa krafter för att döda miljontal människor (inte konstigt eftersom i deras ögon är alla vi andra människor Untermensch). Sett ur detta perspektiv så är kriget i Ukraina allt annat än bara Ukrainsk affär. Alltså står Ryssland i bräschen för kampen mot mänsklighetens fiender

  https://thesaker.is/sitrep-unsc-on-biolabs-in-the-ukraine/

  ”The materials that our Defense Ministry got hold of prove that all serious high-risk research in Ukrainian biolabs was directly supervised by US experts who had diplomatic immunity. Our Defense Ministry reports that at this moment the Kiev regime, as demanded by the Western sponsors, hastily covers up all traces so that the Russian side could not get hold of direct evidence of the US and Ukraine violating Article 1 of the BTWC. They rush to shut down all biological programs. Ukraine’s Health Ministry ordered to eliminate biological agents deposited in biolabs starting from 24 February 2022. We infer from the instructions to lab personnel that the order of elimination of collections suggested that they should be destroyed irrevocably. Having analyzed the destruction certificates, we can say that the Lvov lab alone destroyed 232 containers with pathogens of leptospirosis, 30 – of tularemia, 10 – of brucellosis, 5 – of plague. The total of more than 320 containers was eliminated. Pathogens’ titles and excessive amounts give reason to think that this work was done as part of military biological programs.”

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here