Ryssland föreslår samarbete med USA mot intervention i val och för cybersäkerhet

7
2527
Trump och Putin juli 2018

Ingress: Denna artikel i Sputniknews har översatts och något förkortats av en skribent. Relationen mellan USA och Ryssland är viktig för oss alla. Ett dominerandr drag i USA:s politik är kraftig kritik mot Ryssland på alla möjliga områden. Detta har snabbt och villigt återgivits av USA:s allierade som regel, och likaså av den dominerande pressen.

Ryssland har dementerat viktiga delar av kritiken, en del har visat sig vara felaktigt, ja knappast något av USA:s kritik har substantiellt stöd av fakta, vid närmare källkritiskt beskådande. Rysslands kritik mot USA har alls inte varit lika framträdande. Och nu kommer invit till samarbete inom ännu ett viktigt område. Rysslands misslyckades att få USA att förlänga avtalet om medeldistansrobotar.

Artikeln har förkortats något utan att innehållet påverkats menar översättaren.


Ryssland föreslår samarbete med USA mot intervention i val och för cybersäkerhet.

Tidigare i år började vissa amerikanska tjänstemän påstå att Moskva återigen använder en ”rad åtgärder” för att blanda sig i 2020-loppet, uppenbarligen för att ”motverka” demokraternas presidentkandidat Joe Biden. Trots att man inte hittade några bevis för Russiagate, rysk inblandning i den amerikanska valprocessen 2016.

Rysslands president Vladimir Putin har uppmanat USA att gå med på en överenskommelse om icke-inblandning i intern politik som en del av ett omfattande program som syftar till att återställa rysk-amerikanskt samarbete inom området ”internationell informationssäkerhet.”

”En av dagens stora strategiska utmaningar är risken för en storskalig konfrontation inom det digitala området. Ett särskilt ansvar för förebyggandet ligger hos nyckelaktörerna på fältet. I detta avseende vill vi än en gång vända oss till USA med ett förslag att komma överens om ett omfattande program för praktiska åtgärder för att starta om våra relationer inom säkerhetsområdet vid användning av informations- och kommunikationsteknik,”sa Putin i ett uttalande.

Putin föreslog återupprättandet av en ”regelbunden, fullskalig, bilateral, dialog på hög nivå om de viktigaste frågorna för att säkerställa internationell informationssäkerhet”, inklusive upprätthållande av ”kontinuerlig och effektiv kommunikationskanalers funktion mellan behöriga myndigheter i våra stater genom centra för kärnvapen, datorberedskapsteam och högt uppsatta tjänstemän som ansvarar för frågorna om internationell informationssäkerhet inom de organ som är involverade i att säkerställa nationell säkerhet, inklusive information ”.

Putin föreslog bland annat också ett gemensamt skapande och undertecknande av ett nytt ”bilateralt mellanstatligt avtal om förebyggande av incidenter i informationsutrymmet på samma sätt som det sovjetamerikanska avtalet om förebyggande av incidenter på det stora havet som har varit i kraft sedan 25 maj 1972 .

Putin uppmanade tjänstemän att inleda en dialog om dessa frågor på expertnivå och föreslog att en sådan dialog skulle fortsätta och inte göras till ”gisslan för våra politiska meningsskiljaktigheter”.

Under de senaste veckorna har amerikanska tjänstemän ökat påståenden om rysk statsblandning i presidentvalet i USA 2020, med underrättelsetjänst, teknikföretag och media som anklagar Moskva för att attackera Joe Biden och ”det anti-ryska etablissemanget” och försöka hacka in på Biden-kampanjens datorer. Kreml har avfärdat anklagelserna som ”nonsens”.

Påståendena om rysk inblandning 2020 följer efter över fyra års anklagelser från demokratiska lagstiftare och amerikanska medier om en systematisk rysk inblandning i presidentvalet, inklusive samarbete mellan Trump och Ryssland (Russiagate). Detta föll ihop i april 2019 med publiceringen av Mueller-rapporten, som inte fann några bevis för samarbete mellan Ryssland och Trump.

På liknande sätt fann oberoende utredningar från Google, Facebook och Twitter om påstådd ryska ”trolling-påverkan” 2016 inga bevis. Förra månaden fann en kriminalteknisk utredning av 2016-hackningen av demokratiska nationella kommitténs datorer av Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIP) att hackingen sannolikt utfördes av en CIA-frontgrupp, inte av Ryssland, som tidigare hävdats av Clinton-kampanjen. Trots bristen på bevis har USA infört flera sanktionsrunder mot ryssar på grund av påstådd ”inblandning”

Föregående artikelDe rika i ”den gröna klimatpolitiken” – vad vill de?
Nästa artikelVad händer med planeten?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. @Holger+Nordström
  Mer troligt, eftersom Hillary Clinton och många andra narcissister på högerflanken i DNC helt klart har betett sig mycket klandervärt internt mot både Bernie Sanders och mot fredsprinsessan Tulsi Gabbard, vilka hela USA:s folk egentligen borde rösta på, om nu USA:s folk vill undvika kärnvapenkrig eller är emot girigbukars Hitler-lika ockupation, landstöld och etniska rensning av Palestina. Att välja mellan Biden och Trump i USA är nämligen att välja mellan pest eller kolera. Det leder bara till fortsatt ”lågintensivt” världskrig med miljontals dödade människor av andra raser i land efter land.

  • Problemet är att USA knappast kan välja någon kandidat som avslutar krigen av den enkla anledningen att krigen är till för att hålla upp ”värdet” på petrodollarn och att hålla igång rustningsindustrin som är en stor arbetsgivare i USA. Därför manipuleras de två partiernas nomineringsval så att ingen fredskandidat har den minsta chans att bli presidentkandidat! ”Demokratin” i USA har för länge sedan kidnappats av bankmaffian och militärindustrin och det medborgarna i USA har att ”välja” på är den minst sämsta vilket otroligt nog är Trump! Så sorgligt är läget i USA och det är dessvärre inte mycket bättre i Europa där vi har EU som helt saknar demokratisk legitimitet! Trots detta så håller fulmedia upp en mask och låtsas som det fortfarande fanns något kvar av demokratin som i praktiken är på väg att avskaffas till förmån för globalisterna! Den här teatern som spelas upp i fulmedia är alltså bara ett luftslott för att dölja verkligheten!

   • Fulmedia kontrolleras av globalister. Den minst dåliga kandidaten är INTE Trump, men en regnbågskoalition av de fredliga kandidater som mörkas, vilka dessutom adresserar den ojämlikhet som både Trump och Biden står för. Det är tydligt att denna regnbågskoalition måste ledas av Tulsi Gabbard.

    • Finns ju bara Trump och Biden att välja på eftersom något tredje parti knappt existerar för närvarande i praktiken! Och i det ljuset är Trump minst dålig…Biden och hans son är dessutom kriminella efter stölderna i Ukraina!

 2. Rysslands utrikesminister Lavrov, om Rysslands internationella ställning; ”Europeiska unionen har antagit den amerikanska stilen att hota och straffa stater med sanktioner. Det är dags att sluta bedöma dig själv efter de bedömningar som det kollektiva västern lägger fram”.
  Ekonomiska intressen måste bevaras och ekonomiska aktörer måste själva bestämma vad som är fördelaktigt för dem och vad som inte är. Men att springa och förödmjuka oss själva tror jag ligger under vår värdighet”, sade ministern. Tidigare medgav Lavrov att Ryssland kunde avsluta dialogen med EU om västländerna inte förstår behovet av ömsesidig respekt.
  ”Ansvariga för den västerländska utrikespolitiken förstår inte behovet av ömsesidigt respektfull dialog. Vi måste förmodligen avbryta dialogen tills vidare. Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen anser att geopolitiskt samarbete med de nuvarande ryska myndigheterna inte fungerar”, sa Lavrov vid en session i Valday-diskussionsklubben. Lavrovs uttalande kom en dag efter att EU:s utrikesministrar nådde en överenskommelse om att införa sanktioner mot Ryssland på grund av den påstådda förgiftningen av den ryska oppositionsfiguren Alexei Navalny, med hänvisning till ett brott mot den internationella konventionen om kemiska vapen. ”Europeiska unionen följer aktivt USA:s väg och förlitar sig mer och mer på hot och sanktioner.
  Ryssland har krävt att Tyskland tillhandahåller bevis på Navalny-ärendet och gör ärendematerialet tillgängligt för ryska utredare. Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) utfärdade en rapport förra veckan om att spår av ett toxin som inte finns i OPCW: s register över förbjudna kemikalier hade hittats i Navalnys system. I en ny intervju med den tyska tidskriften Spiegel anklagade Navalny Rysslands president Vladimir Putin för att stå bakom hans påstådda förgiftning.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here